Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 205
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Folkestone, UK
Привет от нас с Tweety  Joy
Darlena, благодаря! Аз числото 13 си го обичам много даже Simple Smile))нямам нищо против и на 13-ти да се роди нашето пате  Heart Eyes Знаеш ли, че времето ми тук мина наистина неусетно, докато други мами раждаха и си гушкаха бебоците, а ние тръпнехме в очакване да разберем как е минало, ето че нашия ред дойде Simple Smile  Hug
Неде, аз нямам кой знае какъв принос в документа, който странно пиле направи, само си позволих да изкажа мнението си на типична представителка на зодия Дева  newsm78 и това е, цялата заслуга си е на  hahaha пилето   bouquet
А пък ти се запри малко бе, булка, какво е това чистене и вглеждане ей така изведнъж smile3513, я по - полека, бебка няма да тръгне сега, че да гнездиш толкова упорито - направи си списък на нещата, които трябва да се свършат и после - като всеки тарикат мениджър намери кой да ги свърши всичките тези работи  Joy (това го пишеше в една книжка - Мафия мениджърът). Аз не че успях да го направя  smile3506, ама моя мъж си е голямо говедце, та твоя може да не е и да ти удари едно силно мъжко рамо в почистването. На мен май ми остава само пак да изпера пердетата, че само там праха няма как да го махна, ама прозорците отвън няма как да ги измия, след неуспешните си опити още при пренасянето, накрая се отказах Laughing За млякото с масълце незнам доколко помага при раждането, освен че чаша топло мляко вечер помага за по - добър сън. На мен пък една приятелка ми каза някаква традиция - купуваш сапун и кърпа на твоя приятелка и ѝ ги даваш, а като отидеш да раждаш ѝ се обаждаш, да се изкъпе и да плъзне сапуна по тялото си - така и бебето бързо и лесно да се хлъзне навън  Joy
Аз го направих това с къпането и сапуна когато нашето варненче се мъчеше вече толкова дълго (добре че намерих сапун, който да не е течен вкъщи), ама...нъцки  newsm12 (Ако ми бяха казали да подскачам на един крак или да кукуригам, навярно и това бих направила  newsm78, много се бях притеснила особено след 2 дена на 2 - 3 см разкритие само)
tsveti_85, pupinko, shanel4e , добре дошли при нас!
tsveti_85, една приятелка така с отлепено сакче и кървене почти през цялата бременност сега си има почти 4-годишна приказно сладка принцеса  Heart Eyesне се стряскай, и да те гледат по - често, докторите нищо не могат да направят. Ти си тази, която със спокойствие, почивка и позитивно мислене ще опазиш бебчето си - не е толкова трудно, само не се шашкай излишно  Hug
MilaB, моя тест нали беше 2-часов, ама се наместих на една масичка до прозорчето в чакалнята, с гледка към малко "езерце" с патки вътре  Laughing, а дядото, който беше на масичката беше много готин събеседник - той пък чакаше още от рано сутринта и пътуваше от доста далече горкичкия, та с този възрастен джентълмен си поприказвахме сладко, аз си почетох малко от книжката, която си бях приготвила (сигурно тежи поне 2 кг тази книга) итака времето мина почти неусетно. На мен не ми позволиха не само да напусна болницата, но и да пия или ям каквото и да било (даже водичка).
Minaaa, на мен с голямата дъщеря ми изтекоха водите, аз си взех душче, пообезкосмих се, приготвих си нещата, междувременно започнаха контракции и зачестиха, ама минаха няколко часа де и вече като станаха по - начестичко, отидохме в болницата...пеша, беше ни на 15-ина минутки ходене... и след това на 3-ия ден родих  Joy, та ми се скара доктора, че уж не съм била казала, че водите ми изтекли. Аз казах, но някой някъде пропуснал да отбележи, ама важното е, че дори и в онези времена в БГ бебчето ми се роди живо и здраво. При всички случаи се обаждаш на акушерката си и тя ще ти каже какво да правиш. При нас също звъниш и на телефона на болницата (в отделението) и като те поразпитат, ще ти кажат дали да тръгваш или да чакаш още. За изтичащи води и скорострелни бебета, които да се плъзнат надолу не съм чувала, спокойно, всичко ще е наред  Hug
tsveteli, ако прегрешиш с още едно парченце торта, направи го заради мене, моля те  Laughing
Аз доста месеци от бременността като си кихах или кашлях (имай впредвид, че месеци наред бях болна, на антибиотици и после сополи и яко кихане), ме болеше в долната шаст на корема, даже като усетех, че ще кихам или кашлям, се присвивах предварително, че да не боли толкова. Сега поотмина това, ама и аз освен запушен нос всяка вечер, уж съм си ок в това отношение и не кихам/кашлям вече.
Алекс, я по - полека го раздавай и ти. Колкото си по - напрегната, толкова по - трудно ще ти е да спиш, а организма ти се нуждае от почивка. Работата няма да свърши, но не забравяй кое е истински важното за теб  Heart Eyes
Августа и аз мисля, че ако си свикнала да ядеш люто, сега лютото няма да ти навреди, ама ако сега ти се е прияло, а преди не си консумирала чак толкова, все пак гледай да е умерено. И аз си обичам лютото, особено лютичко къри (сигурно средство за справяне със запека при бременни - изпитано и доказано е  Laughing), но гледах все не повече от два пъти седмично да е това. Ти си знаеш обаче какъв ти е режима на хранене - освен по - здравословен от обикновено, не е необходимо да го променяш кой знае колко и така е добре и за теб, и за бебето. Hug
NellyDi, не се шашкай така, има много момичета минали по този път - нормално след секцио. Ще се справиш!  Hug И аз си мислех, че няма да устискам до тук, ама ей ме на - 37 седмици ще станат след 2 дена (броя дните още от преди 24-тата и се моля за поне още ден)
Ох, дошло време да излизам, а така се разтапям на стола в блажен мързел  Joy
Гуш на всички  Hug Hug Hug

# 76
  • на брега на морето
Здравейте, момичета! Grinning
Добре дошли на новите майчета! Hug  bouquet
Какви дълги, хубави постове пишеш В.В.! Hug
Анеда, и аз в началото на болничния се спущах да чистя като теб я това, я онова, ама нещо вече ми минаха тези мераци, отклоних си фокуса и сега само най-належащото. Laughing
Аз днес ходих до NAV да си взема схемата за майчинството, която трябва да попълня Crazy. Др. понеделник имам записан час, сигурно и още ще ме разкарват докато оправя цялата документация, ама здраве да е.
Относно храненето, след последните ми изследвания, от които се видя, че желязото ми е ниско, док ми изписа да пия жел. таблетки по 1 сутрин и 1 вечер в продължение на месец. Та млечни продукти сега мога да хапвам само по обяд. Rolling Eyes
Преди известно време бяхте писали за чая от малинови листа. Извинявам се, че пак повдигам въпроса Embarassed, но от коя седмица се почва този чай и по колко се пие горе-долу?
Приятен ден на всички! Hug  bouquet

# 77
  • Ispania
Хайде добро утро и от мен.Аз тьй като ве4е само от вкьщи май ще си работя пове4е, та стоя по мнооого 4асове пред компИУтьра и не излизам от форума.  ooooh!

Днес ми е един такьв гаден ден Sad, имам едни странни болки отзад в крьстта Rolling Eyes,и като си помисля, 4е в пьрвите седмици имах контракции, направо сега ми настрьхва косата Cry. Само това ми остана... по4ти в третият месец и да стане нещо Sad. Тькмо се канех след понеделника да кажа на света за хубавата новина.В понеделник имам 4ас за ехограф(гинеколог).

tsveti_85, ако знаеш как добре те разбирам Hug.Ти като отиде да искаш 4ас каза ли, 4е си имала проблеми до този момент с бременността. Спомням си навремето като дойде сестра ми бременна с проблеми, и дадоха 4ас за след няколко дни(това си е 4удо голямо) като казахме, 4е е с рискова бременност. То при вас е много разли4но като гледам в сравнение с при нас, но предполагам,4е ако отидеш в бьрза помощ и кажеш 4е си бременна и те боли корема(например) няма да те вьрнат, така поне ще си по- спокойна. С пьрвата ми бременност имах много проблеми и при всяка малка болка бях в пьрза помощ ooooh!, диагнозата ми в 99% от слу4аите беше паника Embarassed.

Августа, и аз сьм се питала много пьти това newsm78, не разбирам как оба4е индийките бременеят Laughing, и понеже познавам една ,не можах да се стьрпя да не я попитам.Каза ми 4е бременните си хапват достойно пикантно и изобщо не са 4ували за подобни неща Joy, пьк аз ведньж хапнах нещо като луканка(испански вид) и изпаднах в истерия да не би да има токсоплазмоза в него Embarassed.

shanel4e, добре дошла Hug.Като гледам термина си с един месец и половина преди мен горе-долу,пьк аз се надявах, 4е сега в понеделник може да ми кажат пола на беб4о Laughing.Ако пьк не, след две седмици пак имам 4ас и ще нахалствам пак да питам Laughing.

NellyDi,  никакви 4ерни мисли ей Naughty. Рабира се , 4е бебето ще си из4ака до нужното време, какво мислиш ти, 4е на него не му е добре там ли? На кой му се излиза от подобно място Wink.

B.B., на теб сега само прозорци ти остава да миеш hahaha.Какви прозорци?Сядай си на ..на каквото искаш Joy и по4ивай Wink, после достать4но работа ще си имаш.
Аз залагам за 20 Wink.

Мелина_3, не мога да ти помогна с този 4ай, кажете всьщтност за какво става дума Laughing, аз както винаги -не разбрала.

Ааааа, днес сутринта се престраших да се ка4а отново на кантара, след "диети4ният" ми уикенд, за моя голяма (приятна разбира се) изненада , не сьм ка4ила, даже малко сьм свалила newsm78.Това не мога да си го обясня-сигурно е от нервите по пьтя.

Някоя от вас ще си ходили това лято в Бьлгария?
  bouquet

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:05 от Val

# 78
Здравейте бъдещи мами  bouquet

Пристигам от октомврийската темичка, видях че сте пуснали линк там. Накратко да се представя: първа бременност в 15-тата седмица на територията на Великобритания с дата на термина 19.10.

Връщам се назад да ви чета за да се запозная с колкото се може повече от вас задочно Simple Smile

# 79
  • Folkestone, UK
Аз пак на всяко гърненце мерудийката Simple Smile
Добре дошла на LamaRina, мисля че в британската темичка сме се засичали, ама аз така и не се интегрирах там...то си беше глас в пустиня моето там  smile3521. Спокойно бременеене и ако искаш да знаеш нещо за порядките тук в страната и разните му там прегледи - ние сме няколко английски мами и ще помагаме. Hug
Val, на мъжа брат му има бебе, ама като беше в 20 г.с. жена му, бяха казали, че е момиче. В 27-ма ходиха на частен скан и се оказа момче. Е, момченце се роди, както майка му се бъзика - с малка пишка като на баща му  newsm62. Та сега бъзикам мъжа ми нашата госпожица дето и вчера потвърдиха, че е момиче, ако се роди момче с малка пишка на кого ли ще се е метнала  newsm03
За съжаление тук при нас докторите наистина не правят нищо, ако си на по - малко от 3 месеца и имаш проблеми - оставят го на съдбата и казват - ако стане нещо - имало е генетични проблеми и така е трябвало да стане, затова спокойствие и голямо глезене на всички, особено в началото  Praynig
Мелина_3, то май ми стана навик да си писателствам тук, докато ме търпите, май така ще е  Embarassed , ама ми е хубаво да си споделям с вас и да си вра носа къде ли не в чуждите работи Joy
С голямата щерка и аз пиех желязо, че май и с малката пак, ама там нямам много спомени (имах си голям дразнител - бившия, та не ми беше до нищо)За чая от малинови листа - пие се за омекване на шийката на матката, около 4 седмици преди термин се започва (не са само малинови листа там, ама това е основния компонент), започваш от една чаша на ден, а после постепенно увеличаваш на 2, че накрая май може и на 3.Аз започнах рано - в 34-та, ама то е защото не знаех кога ще ми предизвикат раждането заради гестационния диабет - бяха ми казали 2 - 3 седмици, а не исках шийката на матката ми да е като гипсирана. newsm62 То с тази бременност покрай страховете и без това съм станала почти девственица, та като не е и естествено раждането, а предизвикано, как мога да очаквам тялото ми да е подготвено за раждане  smile3518

Нашата Туити днес не е никак активна, от време на време само лениво се завърта лекичко, пак цяла нощ ме боля корема, болеше и там на изхода...та незнам... Контракциите ми са си в наличност по поне 10 - 20 на ден, ама без болка - от онези бракстън Х предполагам.
Аз днес приключих с работата по частно, няма вече да слугувам и да чистя и гладя, дадох щафетата на щерката. Макар и само няколко часа на седмица, вече много ми тежеше. А и смятам, че на щерката ще ѝ е полезно да си изкарва парите, вместо да чака на бременната си мама. Та роди ли се буболечето, започвам вече да търся истинска нормална работа. Трябва да си пазя вече ръцете, че с бебка и с тежка работа няма как да стане. Абе то си бях харесала една длъжност като "принцеса", ама всички места вече били заети  smile3534, та...ще се задоволя с нещо друго  Joy
Много се смях, когато малката ми щерка ми каза, че нямало смисъл вече да идвала в Англия, когато принца вече бил женен, аз ѝ казах, че той има брат, а тя:" Ааа, аз втора в кралството няма да ставам " smile3532
До скоро коремчета и обебени мами  Hug

# 80
Здравейте мамета,

Малко сме пропуснали май някой щъркелчата, та ще ви помоля, който не си вижда щъркелчето на първа страница да каже че да му го поставим.

Благодаря Ви!.

Добре дошли на новите мами. Вече сте добавени на първа страничка. Приятно бременеене с нас. Успешно раждане и страхотни бебета. Може да не сме супер активни както момичетата, които живеят в БГ, но сме много позитивни и добрия тон е най-важен тук.

Хубав ден!

# 81
Здравейте мацки,как сте в това слънчево време  Hug

Val хапвам плодове,защото единствено от тях не ми се гади и им усещам вкуса,всичко друго ми безвкусно и все ми мирише на гадно,а някой храни само при вида или мисълта за тях и.... Sick А сиренето е българско или румънско по българска рецепта и е с пастьоризирано мляко.Моля се то да не ми омръзне  Praynig че на цяло ще си умра от глад  Sad А и как е тръгнало май скоро ще съм на системи-също като първата бременност,започнах да свалям кг и то с доста бърза скорост  Sad

NellyDi дано и на мен отмине като при теб,че сега е ужас.Вчера бях малко настинала и цяла вечер едно кихане и си умрях от болка. А иначе и аз сега съм за нормално раждане и като ми казаха се зарадвах но беше кратка радостта,сега ме е страх,страх ме е най-вече ,че както казах напъните ми свършват някъде до разреза и не зная дали ще мога да напъвам да излезе бебо  Confused

tsveti_85 ти си ми по наблизо.Миналата година ходихме в Салоу и много ми хареса,имате страхотен огромен плаж и алея покрай плажа  Grinning Като ходим към Калпе се отбиваме там за един плаж  Simple Smile

B.B. с това Туити ме разби  Joy страхотна асоциация  Hug За тортичката с най-голямо удоволствие ще съгреша за теб дано усетиш но без високи стойности  Hug Ахх не ти е останало на теб до срещата с бебка,така се радвам и в следващия момент си казвам лелеее аз имам цяла вечност  hahaha

Анеда браво на теб! На мен все ми се лежи и нищо не ми се прави,а и ми се гади от препарати и съкровището не ми дава нищо да правя.Но и това не си е работа само лежане....благородно завиждам на всички мамчета като теб-активни и без гадене,дано са повече такива  Hug

Добре дошли на новите мамчета   bouquet лека и безпроблемна момичета  Hug

# 82
Здравейте тумбачета,

Да се запиша за днес. Вчера след чистенето изязохме с кучето на голяма разходка. След това като се прибрахме вече се чувствах страшно уморена, ама и мен да ме бие човек начи люлях се на една детска люлка хахаха ама беше весело. След това като обядвах май прекалено лакомо зядох два големи таратора и накрая не можех да дишам и ми се втвърди корема и имах болки все едно при гастрит. Моят мъж каза че ако не се спра ще ме върне на работа хахаха така че днес ще пазя дивана и туй то да видим дали ще успея, че така трудно стоя на едно място.

Б. Б разби ме с изказването на малката си дъщеря. Ама право е детето сега или ще е карлица или подобре да си седи в БГ хахахахаах.

А затова къде съм се разбързала с гнезденето аз имам предчувствие че ще изслезне през май но само Господ си знае, ще видим дали съм познала. Само дано е след 9 май че поне да сме в 9тия.

tsveteli аз така въобще не ми се ядеше и все слабеех. Трябваше ми доста фантазия да си измислям яденета дето да ми се доядат че нещо да хапна. Готвех за мъжа ми а за мен отделно понеже не понасях месо  а той пък даже салатата трябва да е с месо хахаха Simple Smile ама сега трагнах на горе с килограмите така че не се притеснявай всичко ще е наред.

Вал - Стискам палци болките да отминат и да не се притесняваш.

Добре дошли на новите мамчета октомврийчета. ЛамаРина термина ти е на същия ден като рождения ден на съпругът ми. В българския църковен календар това е празника на Св. Йоан Рилски. И мога да кажа от опит, че страшно всеотдайни и любящи хора са. Поздравления.

# 83
Момичета да ви питам,ако има някой със секцио,след секциото първите месеци усещах,че каквито и напъни да имам се губят някъде до разреза.Сега след като забременях като кихна или се изкашлям,ако не се свия в поза на ембрион ме срязва адска болка или в лявата страна или в дясната,точно където е бил разреза.Имате ли вие такива болки? Смятам да питам доки но чак на 15 съм на преглед,тоест на ехограф.

nellyDi,SUNDAE беше нормално след секцио,ако има време тя, да разкаже.Аз си бях и втория път със секцио,не им се рискуваше VBAC на докторите:)
Неда и аз имах пред4иствие 4е и мойто ще излезе рано ама на,до4ака си датата за операция,хем великан4е родих LaughingНе се притеснявай,ще си до4акате юни,пък ако ти се гнезди,що пък не имаш си цял месец за гнездене Joy

Спокоен ден моми4ета! Hug

# 84
Здравейте момичета!
Val казах че съм имала проблем, но лекарката каза че щом сега нямам кървене всичко е добре и нямали по ранен час за ехограф.
В.В благодаря за успокоението, но слава богу моето кървене продължи една седмица горе долу. И много лекарства които и до момента ги пия Simple Smile
Tsveteli да много ни е хубав плажа ако имате път към Салоу ще се радвам да се запознаем и да пием по едно кафенце  Laughing
Утре съм н преглед и дано всичко да е наред с бебока и се надявам да ми кажат какво ще е  Peace

# 85
Здравейте   и   от мен...Аз   не  съм  писала,  защото не  искам  да  ви  натоварвам  с  оплаквания.  Малчо  още   ми  е  болен. И  все  още  сме  на   антибиотик.   Нослето  ни е   запушено  и  едвам  спим. Няма  да  се  разсърдя на съвети   за справяне   със  сополи  при  малко   дете smile3511...
При  нас   времето  е  страхотно  и  гледаме   да  излизаме  навън  -   хем дребния  диша по - лесно,  хем  мама  успява  да  се  разходи...
Вал  някъде  беше  писала   за  Бг  сиренето  -  почти  съм сигурна,  че   е  пастьоризирано...Аз  от  сирене  не  съм  се  лишавала   нито  от  предишната  бременност,  нито  сега.  Да  живее  малинчо.ком, че  може да  поръчваме   сирене  на  воля.. smile3503 smile3521..Хайде  лека  и  от мен  и  си  чакаме    майските  бебета  вече..Simple Smile

# 86
  • Калифорния, САЩ
dianjelly1982- при много висока температура се натърква със сапун цялото телце на детенце и се изплаква с хладка вода.Ето един бабешки лек за настинки- смесват се равни лъжици мед и сол и се мажат ходилата на бебето, слагат се чорапчета и престоява така една нощ.Гадно и лепкаво е и малко е проблемно обуването на чорапчетата, но на сутринта остава само солта.

# 87
tsveti_85,да тук правят наистина всички възможни изледвания,и наистина ти обръщат внимание

tsveteli аз съм в Лерида на 150 км от Барселона

# 88
Ние  температура слава  Богу  нямаме...И  не   е  настинка  със   сигурност. Тук  при  нас  времето  е много   влажно  и  затова  всички  бебета  минават  през ужасно  много  ушни   инфекции.  На  нас  това  ни  е  7  или  8.  Всички  зъбчета   изкарахме   с  инфекция. Като   му  се   възпалят   ушичките,  следва  запушване  на   нослето...Имам   едно вакумче  ама  е   голяма мъка.

# 89
dianjelly1982 виж тази статия може пък да ти помогне. Препоръчвам ти да потърсиш хомеопат там където живееш. Всички тези лекарства са на растителна основа и не вярвам да са вредни за бебчо, но все пак консултирай се преди да купиш.

http://www.homeopathytoday.eu/spip.php?article64

Общи условия

Активация на акаунт