Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 199
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
запис и от мен,живея в Испания, термина ми е на 24 ти юли,първа бременост  Simple Smile

# 61
Добре дошла, pupinko! Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Прасковетка, а ти как мислиш или какво чуство имаш, коя от нас двете ще е първа?
Аз нямам никакво силно предчувствие. Хем ми се иска вече да гушкам бебка, хем пък май си мисля, че може и до термин да откараме. Ще видим след 9 дни на прегледа как е хавата.

Ние вчера си направихме една разходка по пристанището. Беше страхотно времето, както и днес! Най-накрая да може да се пусне човек по къс ръкав Simple Smile От кога го чакам този момент.  Crazy

Искам да ви питам...на курса за раждане ни бяха казали, че ако ти изтекат водите предварително, т.е. преди бебчето да е слязло надолу трябва да се легне веднага и с линейка да те карат в болницата в легнало положение. Някъде пък после прочетох, че тази практика била известна предимно в Германия. Как е при вас? И дали наистина е толкова опасно ако човек не легне веднага? Ами какво правят майките, които имат малки деца...няма да ги оставят на сред улицата примерно и да се проснат на земята...  Crazy

# 62
PUPINKO здравей, искам да те питам в Испания правят ли ФМ и БХС защото преди 2 седмици дадох кръв а вече сам в 14г.с. ,а след 2 дена ще ходя на ехограф.Когато попитах дали се правят тези изследвания казаха ми че се прави всичко и нищо повече  Simple Smile

# 63
  • Ispania
Ехаа, колко испански бьдещи майки станахме Mr. Green Party.

Minaaa, завидях ти за хубавото време, при нас е студено,мра4но и не спира да вали Sad.Аз парното пускам всяка ве4ер все още Shocked.
Ина4е сьс сигурност е много приятно да се разходи 4овек на сльн4ице, само кьдето при мен липсва Confused.

За водите- На мен с пьрвата бременност ми казаха, 4е ако ми изтекат водите да не се притеснявам ами просто да отида в бьрза помощ,защото е дошло време да раждам.Но да не се притеснявам да бьрзам,защото имам поне 10 4аса(или нещо такова беше) докато родя.Даже на курсовете ни казваха , ако ни се слу4и това да се приберем в кьщи, да се изкьпем на спокойствие и леко-по леко да се отправяме кьм болницата.

tsveti_85 , на мен това ми е втора бременност в Испания, пьрвата беше ве4е преди много години, но наистина тук се правят вси4ки вьзможни изследвания. Тьй като тази бременност ми я следи и ли4ната ми гинеколожка(сегуро привадо) , я попитах дали има някое изследване, което не се прави в дьржавните болници , за да ме прати тя, и ми каза, 4е сегуридад сосиала покрива абсолУтно вси4ки вьзможни изследвания за бременни.Така 4е тя няма на какво да ме прати пове4е.

# 64
Здравейте сладурки  Hug

Охх вредих се и аз да драсна някой ред,но с това хубаво време тук а и половинката е в почивка та сме по цял ден по разходки,а като се приберем не пускам леглото,че някой може да ми го вземе  hahaha

B.B.  стискам палчета и аз всичко да е бързо и безпроблемно  Hug

Minaaa Прасковетка аз залагам да сте в един ден  Laughing нооо най-важното е да е леко и безпроблемно  Peace стиснати палчета и за вас момичета  Hug

Val и ти май като мен само за хапване мислиш,но аз само с мислите си оставам Sad горкото ми детенце няма да яде плодове,дъщеря ми да не види портокали а това всякакъв плод ще мрази,понеже само това хапвам плюс сиренце с препечена филийка  ooooh! ааа и днес прегреших е едно парченце торта  Embarassed

Добре дошли на новите мамчета   bouquet лека и безпроблемна бременност им желая  Hug
така се радвам,че ставаме повече майчета  newsm44

aneda дано не е нищо сериозно подуването  Hug и  да се насладиш максимално на отпуска с коремче  Hug

Момичета да ви питам,ако има някой със секцио,след секциото първите месеци усещах,че каквито и напъни да имам се губят някъде до разреза.Сега след като забременях като кихна или се изкашлям,ако не се свия в поза на ембрион ме срязва адска болка или в лявата страна или в дясната,точно където е бил разреза.Имате ли вие такива болки? Смятам да питам доки но чак на 15 съм на преглед,тоест на ехограф.
На 3 съм на изследването за Даун,малко се страхувам но се надявам всичко да е наред  Praynig Ще пиша като мине всичко.

tsveti_85 май и на теб ти е странно испанското здравеопазване  Grinning аз съм си подготвила един списък с въпроси за следващият път,че ми са много странни техните практики да правят първо генетични изследвания а после да установяват бременността.
А ти и PUPINKO в коя част на Испания сте   newsm78

Гушки за всички  Hug и стиснати палчета за майските ни мамчета ,с вас ме момичета  Hug

Val писали сме заедно,та да ти кажа- при нас има слънце та пак да ти напомня да си помислиш по въпроса за местене  Joy виж хем децата ни са на една възраст,няма да им е скучно хем заедно ще си разхождаме коремите в слунчева Барселона  Laughing

# 65
Здравейте мамчета,

Добре дошли на цвети_85 и пупинко.

Ехааааа каква голяма групичка се оформи за юли Simple Smile ще бъде много весело през лятото.

Прасковетка, страхотен пост си написала. С отварянето на очите това беше първото, което прочетох и страшно ме зареди с енергия. Благодаря ти!.

Да ви се оплача. Намирам седенето в къщи за по изморително от ходенето на работа. Като се събудих и закусах и айде да разчистя в кухнята и гледам фурната занемарена айде хванах се да я изчистя, голямо търкане падна, посля гледам ооо прозорците са за миене и так като се вгледах в къщи толкова много неща трябва да свърша преди да се роди бебка че незнам дали въобще ще ми стигне времето хахаха май подобре си беше като ходех на работа че много нямах време да се заглеждам чак толкова отблизо хахахаха, абе туй то човек е все недоволен Simple Smile)

Мила - Поздравления за хубавите резултати и пази се чак такива екстремни натоварвания не са от най полезните.  Hug

Б.Б и на теб поздравления за добрите новини. Дано всичко върви по мед и масло.

Като казах масло тъкмо се сетих че преди два дена една приятелка индийка ми каза че за да съм имала леко раждане трябва в последния месец преди раждането всяка вечер да изпивам една чаша топло мляко с една лъжичка разтопено масло, като като разтапям маслото трябва да всема само каймака му (пяната, която се образува от горе), така бебето щяло да излезне като по масло. Смятам да започна да го правя и ще ви кажа дали има ефект Simple Smile през юни. Тя има 3 деца и каза че с първите две не го е правила ама с третото я били подсетили и го направила и всичко било перфектно, ама все пак си мисля че като си имал две деца преди това винаги казват че всяко следващо се ражда по лесно и по бързо ама знае ли човек. Ще го опитам млякото няма какво да навреди даже е добре за кърмата после.

Та това от мен за днес. Хубав слънчев ден на всички. Ние тук пак се върнахме към 12 градуса та не е никак топло ама какво да се прави оставяме с надеждата за по добри времена скоро.

Hug

# 66
  • Ispania
Val и ти май като мен само за хапване мислиш,но аз само с мислите си оставам Sad горкото ми детенце няма да яде плодове,дъщеря ми да не види портокали а това всякакъв плод ще мрази,понеже само това хапвам плюс сиренце с препечена филийка  ooooh! ааа и днес прегреших е едно парченце торта  Embarassed

................

Val писали сме заедно,та да ти кажа- при нас има слънце та пак да ти напомня да си помислиш по въпроса за местене  Joy виж хем децата ни са на една възраст,няма да им е скучно хем заедно ще си разхождаме коремите в слунчева Барселона  Laughing
Mr. Green,тькмо в4ера си говорехме с половинката кога да ходим до кьм вас Laughing.Охх, дано,4е от толкова много време не сьм ходила натам. И децата ще си прекарат хубаво и ние кафе ще пием Mr. Green.

А ти защо хапваш само плодове? Аз по4нах да ги избягвам по-малко, 4е много захар има в тях, та само "диети4ни" неща гледам да хапвам.Като изклУ4им разбира се инфарктният "фин де самана". Бьлгарско сирене ли ядеШ?То нали не е "пастеуризадо".Аз 4акам да дойде майка ми, да ми направи мекици Joy,4е не сьм яла такива неща от не зная колко време.
Сега сьм само на зален4уци и много 4исто месо,да видим до кога ще успея да задьржа така положението(:.

# 67
  • Ispania

Като казах масло тъкмо се сетих че преди два дена една приятелка индийка ми каза че за да съм имала леко раждане трябва в последния месец преди раждането всяка вечер да изпивам една чаша топло мляко с една лъжичка разтопено масло, като като разтапям маслото трябва да всема само каймака му (пяната, която се образува от горе), така бебето щяло да излезне като по масло. Смятам да започна да го правя и ще ви кажа дали има ефект Simple Smile през юни. Тя има 3 деца и каза че с първите две не го е правила ама с третото я били подсетили и го направила и всичко било перфектно, ама все пак си мисля че като си имал две деца преди това винаги казват че всяко следващо се ражда по лесно и по бързо ама знае ли човек. Ще го опитам млякото няма какво да навреди даже е добре за кърмата после.

hahahaАз с предишната бременност си пиех всяка ве4ер по 4аша мляко, и сметаната си я обирах винаги.То и сега сьм така де...само кьдето масло не слагам.Ах...трябвало е преди години да зная и да сьм слагала масло,а аз.....
Анеда, хайде да видим дали при теб ще подейства това Laughing, после ще разказваш. Hug

# 68
VAL, TSVETELI- благодаря ви за информацията. Да много ми е странно тук преди 2 седмици ми беше първият час за гинеколог тук /първите 2 месеца си бях в БГ и там ходех всяка седмица защото имах отлепен плоден сак/ и го чаках с голямо нетърпение тъй като незнаех какво става с бебчо след полета. Останах много разочарована като разбрах че няма да ме гледат на ехограф, дори си тръгнах разплакана. Дадоха ми час за след още 2седмици, той е за този четвъртък дано не сееокаже сега пък нещо друго Laughing
Аз сам от SALOU на 100 км от   Барселона  Simple Smile

# 69
pupinko Добре дошла!
И нова тема си имаме,но аз както винаги изпускам и по нощите наваксвам в четенето,но си нося работа и за вкъщи пък и ме гони едно безсъние,започвам да се притеснявам вече...  Thinking

# 70
Здравейте,
аз само чета, ама напоследък хич не ми се сяда на компютъра и само от телефона зяпам.
Бях миналата седмица на ехограф, на бебето всичко му е наред! Попитах техничката, дали мога да се надявам на още един преди раждането и тя каза, че моя доктор обичайно пращал за втори в 32 седмица. Поне ще знам колко голямо ще е бебето  Wink Използвах да питам за тур на болницата, ама не правели такова нещо, но рецепционистката като чу, че ми е за пръв път и ми показа стаята - голяма самостоятелна, със санитарен възел и голямо кресло, което се разпъва за таткото. Много ми хареса, но малко се смутих и питам за цената, отговора и беше, че каквото ми покрива застраховката, това ще таксуват. Да живее комунизма! /за пръв път да не съм прецакана от социалната политика/

имам един глупав въпрос - защо не е препоръчително бременните да ядат люто? на мен от около седмица само това ми се яде и вече почти ометох 1 буркан неприлично люти чушки.

на мен лека нощ, а на вас хубаво каквото ви предстои  Simple Smile

# 71
имам един глупав въпрос - защо не е препоръчително бременните да ядат люто? на мен от около седмица само това ми се яде и вече почти ометох 1 буркан неприлично люти чушки.

Предполага се 4е лютото предизвиква контракции и спонтанен аборт.За това не се препоръ4ва спайси храна.Аз оба4е също много оби4ам люто и си ядях през цялата бременност PeaceИ винаги се 4удех как мексиканците и индийците и още куп народи със спайси храна се справят,явно и те си ядат защото за тях е основна подправка за тях.Аз мисля 4е нищо няма да ти стане,поне аз от опит знам с двете бременности:)

# 72
Благодаря!

# 73
  • Русе
Здравейте момичета  Hug Казвам се Жани и в момента живеем със семейството ми в Кипър. Карам втора бременност с термин 02.10  Peace ,все още не знаем пола.Ще се радвам да споделяме прекрасни моменти от бремеността и всичко свързано с нея.

# 74
Привет на тумбачета, малки тумбачета и незабележими още тумбачета  Hug

Момичета да ви питам,ако има някой със секцио,след секциото първите месеци усещах,че каквито и напъни да имам се губят някъде до разреза.Сега след като забременях като кихна или се изкашлям,ако не се свия в поза на ембрион ме срязва адска болка или в лявата страна или в дясната,точно където е бил разреза.Имате ли вие такива болки? Смятам да питам доки но чак на 15 съм на преглед,тоест на ехограф.
На 3 съм на изследването за Даун,малко се страхувам но се надявам всичко да е наред  Praynig Ще пиша като мине всичко.

Аз бях така в началото, но да ти кажа някъде след 20-тата г.с. като че ли изчезна. Сега пък имам други болежки. Тежи и ми тежи точно на разреза. Получават се едни странни стягания, но не на целия корем, а точно ниско долу около разреза. Странно е, некомфортно е и започнаха да ми се въртят едни такива "черни" мисли, че ще се случи много по-рано, за което просто се моля да не се случва  Praynig Искам да устискам поне до 36-та г.с. ДАНО!

Имам въпросче
- Коя мама роди съвсем скоро нормално, а беше след секцио??????? Нека сподели, че започна да ме лови шубето. Нали и мен ме гласят за нормално сега  Tired

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ! Лека и безпроблемна ви желая от сърце!  Hug Hug Hug

Забравих да се включа за ЛЮТОТО - и аз обичам и не съм го спирала с нито една бременност, даже го увеличавах  Embarassed  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт