Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 194
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
Зевзекова добре си дошла при нас и приятни бременеене и сладък бебок на края. Ако искаш да те запишем на първа страничка трябва да пуснеш малко инфо. От къде си и термен на раждане.

Hug

Благодаря на мамите дето отговориха на моето питане. Като разбера от доктора какво е ще ви кажа.

Вал супер че въпреки перипетиите си си прекарала готино апак за яденето аз затова сложих на първата страничка картинката със сладоледите дето казват че не са за етбе а за бебето Simple Smile След като си яла толкова значи беб4ето е искало така че не се притеснявай.

Поздрави на всички и успешна седмица за тези, които работят

Hug

# 46
  • Folkestone, UK
Ехооооу  smile3533
Никой ли няма вече тук? newsm78
dianjelly1982, надявам се дребчо вече е по - добре Hug
Миналата седмица в четвъртък ходих на курс и един татко пита след като е ясно за една жена кога има контракции и раждането наближава, то мъжете пък как щели да разберат това - само от онова, което жените им казват, или има и друг начин. Направо искаше да си каже горкичкия, че хич, ама хич не вярва на охканията и ахканията на жена си  Joy
.bibitka., пази го това малко бибитче да не се разболява повече, че кофти.
На приятелката ми тук малката постоянно боледува, детенце е на по - малко от 4, ама последните 2 години са тук и носленцето не спира да тече - не било се климатизирало още... дрън - дрън. Направо ми е жал за малката.
Неде, надявам се не е нищо сериозно това подуване! Пиши като разбереш повече. Hug
Val, как ти завиждам само ако знаеш  Laughing Бих изяла цял слон в момента  Joy
Зевзекова, добре дошла в нашите редички  Hug Наистина ли 3 години и нещо кърмиш?Уау! Аз се моля да мога поне 9 - 10 месеца да го правя  Praynig
На мен корема ми не само е паднал ниско, ами и бебка все нещо прави там на изхода. Вече не се опитва да ме нокаутира, само се врътка насам - натам, ама никакви лупинги повече  Laughing
Утре ще видим до къде я е докарала момата. Ще се отчета след скана и прегледите. Аз си подскачам на топката де, пийвам си чайчето от листа от малинка, правя разни приклякващи упражнения, та дано излезе милата  Heart Eyes
Гушки за всички  Hug Hug Hug

# 47
B.B., aaa тука сме! Тука сме!  Hug Ние бяхме малко на разходка, че най-накрая да се покаже и тука слънчицето. Утре е 1. май! Това е нашия месец И може би другата седмица вече ще си гушкаме едно малко сладко бебче...  Praynig а и ти след някоя друга седмица. Направо все още ми е много далечно чувството. Моят корем май още не е паднал или пък аз нищо не мога да забележа. Бебка си е много активна и като се движи усещам пробождания отвътре ама иначе нищо.  Crazy

dianjelly1982, от мен също бързо оздравяване. Пиши как сте!

mimiSmile, как стоят нещата при тебе? Гледам, че след 3 дни ти е термина...тука ли си още?

Прасковетка, отдавна не си писала...ти си на моята дата. Как се чувстваш?

# 48
Хей, мерси за топлото посрещане  Hug
Иначе в кралството сме и по мое изчисление термина трябва да е около 14 декември 2012.

С кърменето, да вече 3 година минавам и здраво ми е писнало, но малката пиявица не ще да се раздели със свещената цоца, само склони да деде едната на бебето  Mr. Green Така като гледам нещата, бая дълъг стаж навъртях, направо едно више, жалко само, че не издават диплома на края  Crossing Arms

# 49
  • Switzerland
Хейййййййй сладуранки  Hug Hug Hug
И аз съм тук , ама реших , че първо ще пазарувам и готвя и после ще пиша .
Най-важното е , че теста за диабета е перфектен и няма да ми отнемат сладките неща от живота  newsm44 newsm44 newsm44
Ние ходихме по планините като кози тоя уикенд и още не знам къде се намирам  Crazy то бяха едни баири , едни тесни пътечки , а на всичко от горе се прибирахме по тъмното , та хем бързах да се махам от там , хем супер внимавах да не се пребия , с две думи някакъв кошмар  smile3511, като за капак ме заболя и коремчето и категорично заявих на мъжо , че сме до тук с експериментите  Naughty
Момичета , да ви попитам при вас как е настроението , че мен май много яко ме блъскат тия хормони и на моменти чак аз не се понасям , просто не знам мъжо как ме издържа  Heart Eyes в състояние съм да рева с часове  Shocked
B.B. тоя татко е бил голям образ Joy Как са ти ръцете ?
Minaaa то не остана , скоро ще гушкаш пухкавелка  Hug
Момичета , стискам палци на всички , на които скоро предстои този момент Praynig
Лека вечер / ден от мен милички  Hug Hug Hug
П.П. Добре дошли на новите мамчета , лека и безпроблемна бременност   bouquet

# 50
ЗДрасти Минааа Simple Smile

Ей ме, тук съм и чета, ама няма май какво да пиша. И аз мислех как си и до къде си я докарала с падането на корема надолу и другите подобни, ама ти даваш повече информация.

Като гледам сме на едно и също положение - корема ми и на мен още не е паднал надолу, но поне започна да се смъква. И аз пия малиновите листа, ама на ампули, че с чай хич не ми се занимава, да не говорим, че още ходя и на работа и ще ходя до края на другата седмица, ако бебо не ме изненада по-рано. 11 май ми е последен ден, после започвам да работя от къщи докато бебко се роди. И на работа както и предполагах сега всички се сетиха какво имам да правя преди да изляза в майчинство ...

Иначе вече сме готови с всички ремонти, боядисвания, леглото, дрешките са изпрани, изгладени и подредени, купихме си количка отдавна май, готови сме за разходки, сдобихме се и с всички останали нещица, които ще ни трябват. Може и да сме забравили нещо, ама таткото ще си вземе две седмици като се роди бебо и ако трябва нещо ще го достави.

Иначе, само мога да се похваля, че за сега си карам една неочаквано добра бременност, никъде не ме боли, веднъж не ми се е догадило или да съм повръщала, не бях много уморена и поне за сега не съм качила прекалено много кила, мисля, че ще завърша около +15, което се трае. Всеки ден ходя на разходки, този месец направих 100 км и не вървя всеки ден, че понякога вали. Всяка сутрин - упражнения, че иначе почва да ме наболява тук и там. Започнаха да ме болят ставите на ръцете, но само нощем, когато съм отпусната. Краката и ръцете за сега не се надуват, дано не стане изведнъж топло сега накрая, че сигурно няма да ме отмине тогава. Хормоните не са ме натиснали, кой знае, може би защото имам доста работа и нямам време за тях. Вечер си спя много добре, пак като съм отпусната ми е малко зор да се завътря от едната страна на другата, но направя ли го и заспивам веднага. Бебчо за сега се държи много добре, ама явно не се мести много напред-назад, защото от два месеца ме ритка само на едно и също място, под дясното ребро, стои си с главата надолу и така. И аз мисля, че ме натиска с глава отдолу, като Б.Б казва - същото го усещам и аз. Слава Богу и Стреп Б ме е подминал, абе дано и раждането да мине така "по план" както всичко останало до сега.

Аз нали съм си една ужасна дева, която все мисли и премисля, все се чудя толкова добро на какво ще избие ... дано бебчо да е здравичък и всичко да ни е наред доколкото може да бъде, че казват, че който има лека бременност после има ревливо бебе Simple Smile Дано не са прави Sad

Ходихме и ние на разни курсове, един по първа помощ, ако детето се задави или спре да диша какво да го правиш - и вторият за някакви генерални идеи какво да го правим като плаче, как да го къпем, какво да търсим в памперса и т.н. Вчера беше голям майтап, едни приятели с бебе идваха до нас и ни казват "хайде сега нали сте ходили на курс да смените памперса на малкия Вико" И на нас двамата ни отне 15 минути да сменим първия памперс, а нашите приятели пък си умряха от смях като ни гледат как се буткаме около детето Simple Smile Ми то мърда и шава, да не е като куклата дето я повивахме на курса Simple Smile

Понеже тук след 30та седмица не правят повече видеозони, та се чудя колко ли е голям бебо, гледах някаква таблица, дето казва, че трябва да е към 3 кила, ама знам ли го? Та се чудя дали да вземам памперси за новородено или номер 1, всички ми казват да изчакам да видя колко ще е голям бебчо.
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Иначе ми е интересно колко много нови майчета има в темата, радвам се, че толкова много момичета се присъединяват. Спомням си като започнах аз да чета и пиша тук колко далече ми се струваше месец май, а той ей го на, дойде толкова бързо. Докато следим трепетите покрай консултациите, покрай разказаите на момичетата, които родиха междувременно и като че ли и моята бременност мина по-леко и приятно. И сега сме вече на финала, а други четата и се вълнуват с нас Simple Smile Много приятно усещане, нали Simple Smile

Сега живота е на път да се обърне на 180 градуса, едно малко човече зависи напълно от теб, твоето внимание, възпитание, любов - какъв човек ще стане, дали ще успея да го науча на добри неща, дали ще успея да го опазя от външната среда ... страшничко е, но да се надяваме да ни прости някой ден това, че няма да сме перфектните родители колкото и  да ни се иска.

Хайдеее, много напред се размислих пак ... за сега дано всичко да мине нормално покрай раждането, да не се налагат цезарови сечения и да няма неприятни изненади. Едно по едно, после ще го мислим с възпитанието и оцеляването Simple Smile

И понеже от тук натам всеки ден може да е последен от "този живот", пожелавам на всички майчета, които чакат бебенцата в скоро време леко и безпроблемно раждане. То ще боли, от това няма как да избягаме, но дано сме наградени с по едно пухкаво здраво бебешоче накрая Simple Smile

Минааа, обявявам залагане дали аз ще съм първа или ти Simple Smile Майтапя се разбира се, няма никакво значение, нали резултатът ще си заслужава Simple Smile

# 51
Я вижте какво става по Варна, докато ние си говорим за бебчета плажа е пълен с хора:

http://www.dnes.bg/stranata/2012/04/30/pylen-plaj-pod-pareshtoto … prez-april.157643

# 52
  • Немция
Ох, голям кеф за плажа- при нас беше приятно времето днес, но не и за плаж. Wink

МилаБ, нямам разлика в настроенията по време на бременност и преди нея, като цяло сьм си същата...коза. Mr. Green

Прасковетке, пьрвият пакет памперси, който ползвахме, бе за новородено, не сьм видяла да се продават огромни пакети от тях, пакетите са в разумна бройка, обикновено си стават на новородените. Моето Бибит4е се роди 3 и 800, наддаде близо кило пьрвия месец, а през този пьрви месец му слагахме все памперси за новородени.

дано бебчо да е здравичък и всичко да ни е наред доколкото може да бъде, че казват, че който има лека бременност после има ревливо бебе Simple Smile Дано не са прави Sad

Хехе, с пьрвото дете бе така- спокойна бременност и кротко бебе в корема, а като се роди ми разказа играта Mr. Green , но само пьрвите месеци. Сега пак е едно кротко за вьзрастта си дете, екшьнът беше само в на4алото. Абе, не си вкарвай такива мисли в главата, вси4ко е толкова индивидуално. Hug Дете с дете не си прили4а, мда.

# 53
  • Semmerzake, Белгия
Здравейте и от мен  Hug! Днес времето е обещаващо слънчево след снощната буря, така че се готвим за разходка.
Моя бебчо все още си има доста място явно, защото е голямо швъкане и то разбира се най - вече нощем  Grinning!
Стискам палчета на всички майски мами  Praynig, не остана много и ще се гушкате с малките човечета, ние още малко ще изчакаме.
Сега Ви желая весел и усмихнат ден !!!!

# 54
  • Folkestone, UK
Юпиии, пекна малко слънчице и при нас, та сега подкарвам голямата щерка на разходка Simple Smile.
Сутринта ми беше много откачена - първо дето тръгнах едва ли не в последната минутка за болницата в съседния град, тръгнах сама, че не успях да разсъня щерката. Забравих да сложа в колата стикера за платен данък (добре, че никой не ме спря, никой не е минал да запише колата на паркинга). На всичко отгоре аха да изляза от магистралата и да тръгна по пътя за болницата и...опашкаааа, ама чак до магистралата. Катастрофирал автобус точно на един мост до болницата и от там движението 2 метра за 5 минутки...че се обаждах до болницата да питам дали въпреки всичко ще мога да си мина видеозона. Нямаше проблем, знаели за катастрофата. По - късно се оказа, че всички здравни работници, идващи от към моята посока закъснели много. Аз обаче нали съм си нашенче, реших, че не ми се ражда в колата (от притеснение бебка беше хипер активна и ме понаболяваше, та...не знаех какво да си мисля), та карах малко като румънски тираджия, за да поизпреваря този - онзи. Отне ми по - малко от час да преодолея разстоянието от около 600 - 700 метра.
На скана - бебка 3 кг без 10 грама(преди това на монитора беше изписано 3097 г, ама каката го поправила на документа, че да ѝ изглежда по - нормално, струва ми се). Всичко с беболинка е ок, водите са намалели драстично и сега са си в нормите. Взеха да ми увъртат за предизвикването да бъдело на термин, ама аз им казах, че в нета като си проверявам датата с първи ден от термина ми излиза 21-ви и аз не искам те да рискуват живота на детето ми, та жената се замисли и ми предложи 18-ти за предизвикването (Варнагърл, същата дата, месец по - късно, дано не следвам и останалите процедури по дати като теб, че ...не искам да съм герой  smile3515)
На 15-ти ще ходя пак да видя всички там (иначе другия вторник ще ходя само при специалистите по диабета).Та на 15-ти ще ми sweep-нат там каквото е - тапа ли е, незнам .Можело и самичко да започнело да излиза.
Понеже вече се оперирах от срам, реших да отида самичка да потърся мястото, където ще трябва да отида, ако бебка реши да излиза, та имаше една много любезна акушерка, която дори ми показа една от стаите. Нямат собствени баня и тоалетна, общи са в коридора, но иначе стаите са ок. Видях набързичко една стая от вратата, каката каза, че всички 13 стаи са същите. Какъвто съм си карък, май ще съм за 13-тата  Joy (дано все пак има място и за мен там де  Joy)
А, казах им, че съм си взела хапчетата, ама не ги пия, ами намалих количеството на манджичката и въпреки стероидната инжекция захарта ми е в нормите, каките казаха браво на момичето, но ако имам 2 повишени отчитания, да започвам да пия хапчета. Урината ми била ок, нямало признаци на старвейшън (да да, ама не ме питат мен дето никога не губя апетит, колкото и да съм болна), та... килце надолу съм от миналия път.
Така че се нареждам и аз на стартовата линия в състезанието за бебоците  Heart Eyes
Ръцете са си леко изтръпнали през повечето време, ама лекичко. Този път инджекцията не беше толкова успешна, както миналия. Толкова силно се надявах да избегна операциите, ама аз съм си врачано - македонски инат  smile3534(макар родена в по - централна Бг), а казват, че от тази комбинация по - лошо няма  Joy и ще се опитам да се оправя без операцийки на първо време.
Приятна разходка на soni
Прасковетка, мило ми стана от разсъжденията на една бременелка  Heart Eyes Дано все така позитивно продължава да бъде настроението и занапред! newsm10
MilaB, радвам се, че подминахте диетата  newsm10 хей, какви са тези физически упражнения!  smile3513, я по - спокойни разходки някъде по равното  Simple Smile
Minaaa, много сте сладки с тати-то на снимката от разходката  Heart Eyes
На всички хормонално разстроени и вече минали по този път - усмихнат и приятен ден   jumpuu

# 55
Привет и от нас  Hug

B.B., почвам от тебе, че си една от най-активните и ми пълниш душата  Heart Eyes. Много се радвам за хубавите новини  Party, браво на теб  smile3501. Пожелавам ти след процедурата на 15-ти малката да тръгне сама  Praynig Praynig Praynig и да не се налагат индукции, поне това ако може да си спестиш  Praynig. А 13-то число си е толкова хубаво, изобщо не знам какво не му харесват. Тука американците са много луди на тази тема.  В самолетите тук няма 13-ти ред  Joy, май и по-височките сгради нямат 13-ти етаж.
Прасковетка, Минааа, чакаме с вас  Hug. Прасковетке, дали пък и аз докато се огледам няма да цъфне 37-ма седмица, ужасно бавно ми минава времето  Tired
MilaB, поздравления за хубавите резултати от теста  Party. Моя ми казаха да го направя на следващото ни посещение при лекарката другия понделник, ама нещо много сложна ми става логистиката с това взимане на кръв точно 1 час след изпиването на сиропа. Пътя до там си е доста и с тия задръствания понякога може да е ужасно непредвидим, не мога и за това да се притеснявам. Та май ще ида до лабораторията тази седмица да го направя. Току-виж и резултатите цъфнали в компютъра до понеделник, колкото по-рано ги науча, толкова по-добре.
Иначе и ние прекалихме с разходката в събота по брега на океана, че беше и един от онзи дни дето буквално си усещам как корема ми се разтяга. Но времето беше много хубаво пък и в неделя го ударих на мързел и се освестих.
Зевзекова, добре дошла  Hug
aneda, това подуване сигурно не е нищо сериозно. Честит ти отпуск по майчинство  Hug. Да му се насладиш добре  Hug

Много прегръдки на всички, бъдете здрави и до скоро  Hug

# 56
  • Ispania
Добьр ве4ер моми4ета(коки4ета) Hug,
Зевзекова, добре дошла Hug.Направо ме остави без думи Crazy, 3 години кьрмене Shocked.Ти си герой!!!

Аз за сьжаление не успях да кьрмя моето дете, но определено е доста по-големи4ьк от останалите Laughing.Дано поне с това ми бебо4е успея да се преборя с тази зада4а Mr. Green.

Уффф, да ви кажа за какво си мисля аз тези дни Thinking, хаха и това 4е само сьм в трети месец Crazy. Като се роди бебето,колко време да стоя без да работя Confused, нещо идеята да си се гледаме по4ти три години докато трьгне на у4илище, ще ме подлуди ooooh!,нищо 4е тя моята работа пове4ето е от вкьщи, но не си се представям да стоя толкова време без да правя нещо Thinking. Пьк половинката с голямо желание да сме си го гледали в кьщи докато трьгне на у4илище Joy, даде но гледането ще е пове4е от мама(като изклУ4им пьрвата година). Пьк той заяви, 4е тогава аз ще работя и той ще си стои вьв вкьщи Laughing да гледа бебето, или да сме взимали някой да го гледа.

Днес(деня на работника), толкова много поработих hahaha, 4е цял ден не сме станали с детето и котката от дивана ooooh!.

Приятна ве4ер Hug на вси4ки, голямите корем4ета да се пазят много  bouquet

# 57
Здравейте,момичета! Записвам се и аз в тази темичка живея в Испания термиа ми  е за 29 октомври-първа бременност.  Simple Smile

# 58
Здравейте маменца,

Искам да ви обърна внимание, че на първа страница сложих документа за Гестационния диабет, който странно пиле и Б.Б   bouquet направиха и предоставиха за всички бъдещи мами. Информацията е страшно полезна и съм сигурна, че ще е полезна за всички мами, които тепърва им предстои да треперят преди теста за диабет. Предполагам диетата или поне част от нея може да се спазва и преди теста за да се избегне след това стреса от положителния резултат. Успех на всички мамита и добре дошли на Зевзекова и цвети_85

Hug

# 59
  • Switzerland
Хеййййй B.B. супер за резултатите , ще стискаме палци да ти се размине предизвикването , че е гадна работа  Praynig  Браво , че си успяла да разгледаш болницата , стаите и т.н. , какво като нямат WC и баня , я си спомни какво мизерия е в БГ болниците  newsm61 . Аз изобщо не знам дали ще ме стопли да видя предварително клиниката където ще раждам , гледам само на сайта и какво що и защо , има едно супер кратко видео и за секунда само показват стаята за раждане  newsm78 , но каквото и да е със сигурност е на светлинни години от там  Peace
Darlena , мога да ти кажа аз какво направих за да ми мине по-бързо времето - първо ми мина прегледа при док и докато оправим документите за болницата и т.н. простотии беше минало половината , после отидох да си купя водичка / че нищо друго не може в тоя 1 ч. , само вода / седнах на една пейка да се порадвам на слънчицето и то времето мина  Party Иначе това с чакането на резултатите е отврат , моите трябваше да са готови в петък и като звъннах казаха , че в понеделник  #2gunfire направо бях изкукала  , а на всичко от горе като ме бодоха ми спукаха вена за сефте , та още ме боли ръката и се разхождам със синьо-лилави цветове  #CrazyРитниците при понякога дори са болезнени , а той сякаш усеща като съм напрегната и направо ме побърква , все едно казва - абе я дай по-споко , че не ми е гот  newsm53
Добре дошли на новите мамчета , приятна и безпроблемна бременност ви пожелавам в нашата компания  Simple Smile
Това е от мен сладуранки , лека вечер ви пожелавам  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт