Бременни майки в чужбина - Тема 43

• 45 818
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
хихи носльовци, а? Аз на първата среща с бебо чрез скан се изумих колко голям корем има...голям колкото главичката му Laughing ама пък точно по него време бяха седмиците на козунаците, та мама явно добре си беше похапнала Embarassed Whistling

B.B. ааа хич не я мисля фигурата аз /чакат ме съфорумки догодина в темата на 90 дневната диета Laughing/, просто се изненадах. Ти купи ли термометър да метнеш идейка за какво да се оглеждам и аз?

hahaha hahaha hahaha

Отивам да правя картофена супичка, че днес се събух с тази мисъл Crazy

# 166
Праасковетка и Минааа HugУспех моми4ета!Леко и скпокойно раждане ви пожелавам! Hug

# 167
  • Folkestone, UK
Ламаринче, днес ги поръчах термометърчетата, от месеци им се каня, особено на единия, ама цената една такаваааа, та вече са на път де. Пращам линк от амазон да видиш на какво се спрях. Сметнах, че имаме нужда от един, който да си работи постоянно в стаята и този е адски сладък, вижда се отдалече - при ниска температура свети синьо, при висока - червено, иначе си е портокаловичко такова Simple Smile
http://www.amazon.co.uk/Gro-126-Gro-Egg-Room-Thermometer/dp/B002 … 78182&sr=8-18
С кабел е, което не изисква купуването на батерии.
През деня не се виждала светлината, но пък дисплея си е достатъчно голям. Важно е да има термометър, за да се поддържа правилната температура.
Другия (не помня коя мама тук го препоръча, моля да извините бременелския ми мозък) е този
http://www.amazon.co.uk/Syner-Med-Vera-temp-Non-Contact-Thermome … pd_ecc_rvi_cart_3
Смятам да си ползвам за мерене температурата на водата във ваничката, впоследствие на храната на малката, на самото бебче, нашата и изобщо на всичко. Безконтактен е и е на Британския пазар от ноември миналата година (само само от около 7 месеца)
emi_bj и аз смятам днес да се нацапотя порчдъчно с боята. Че и бая джинджър съм си я избрала, ще видим на какво ще приличам  Joy За контракцийките - аз също имах от доста месеци насам, ама и аз като теб нищо чак толкова притесняващо, но 7, 8 месец си беше много дъхоспиращо. Не бяха обаче много редовни. Сега са си доста на ден, та както акито каза - тялото си се подготвя. Тя между другото ми каза, че може и контракциите да са накарали бебка да се върне назад, след като вече беше тръгнала малко надолу (а аз си мислех, че контракциите ще я накарат дори още повече да слезе надолу, ама в такъв ранен етап навярно не е така)
Minaaa, днес толкова зле ми стана, докато бях на курсове, че попитах даскалката дали ще има нещо против да си изям ябълката докато си правя теста за изпита на компа. Щях да припадна от слабост, не е много хубаво в края на бременността на такива изтезания, нали намалих драстично порциите, а и закусих преди 6 сутринта още. Болницата е в другия град, при нас са я закрили и има само нещо като спешно, но... не се занимават със сериозни неща, само с настинки или пък кръвни изследвания и урина, а и акитата са там, ползват една стая, която споделят помежду си, като имат среща с бременелка. До Ашфорд ми е 25 - 30 минутки с кола по магистралата (като понатисна газта малко над допустимата максимална скорост, признавам си, ама имам много тежък десен крак Simple Smile), иначе автобуса е повече от час, минава през села и паланки. С влака нямам идея, мисля, че са пак 15 - 20 минутки, ама от жп гарата пак с автобус трябва до болницата...абе гадна история, ама ще го преодолеем. Най - много разкритието ми да стигне по - бързо до заветните 10 см след такова подрусване  Joy
Да се похваля - днес правих два теста - един предварителен и един за изпита. Предварителния го взех с 38 верни от 40 въпроса (пак глупави грешки от негоглеждане), но после като ми прилоша и си хапвах по време на изпита, много изморена се почувствах и времето не ми стигна за 3 въпроса, а други 2 с глупави грешки отново, но...88 процента ок, така че сега си чакам сертификата  Joy. Мъжа ми беше впечатлен, даскалката ми каза :"brilliant"  Joy. А аз се шашкам как за такива елементарни задачки могат да се впечатляват чак толкова. И понеже тези вълнения ми бяха в повечко, сега ще се отдам изцяло на гобленчето (пак по препоръка на мама от тук) и на тези вкаменяващи корема ми контракцийки  Laughing
Стиснати палчета за майските другарчета по съдба  Praynig  Heart Eyes
Гушки  Hug Hug Hug

# 168
  • Ispania
Здравейте моми4ета Hug,
B.B. , много си изобретателна Wink, как само си си направила лУтеница Laughing.Аз 4акам на "мама" за баница днес и мекици в сьбота.
Мнооого скьпо това такси Confused, направо трьгвай от сега за болницата, за всеки слу4ай Laughing.
Ужас Shocked, 170 паунда ooooh!, то да ти се отще да раждаш.

За пола Thinking, ами предполага се 4е след 12 седмица ве4е може да се види, вьпреки 4е познавам само една жена на която са и видяли пола на бебето толкова рано.Оба4е аз си се надявах де hahaha.Сега 4акам 14 седмица, да видим дали тогава ще имам пове4е кьсмет Mr. Green.

В4ера казахме на детето а днес на майка ми,аз още на летището исках да я изненадам, но половинката ми се присмя,4е не мога да из4акам да сме на спокойно Blush.
Детето каза, 4е искал мом4е, племенницата ми искала моми4е Laughing, пьк аз само се моля да е добре Praynig.

Моето коте го няма Cry, ако до утре не се появи, по4вам сьс снимките из околността, но нямам надежди някой да ми се обади и да ми каже 4е я е намерил.

4акам си доволно баницата в момента Mr. Green.А в сьбота сме се разбрали за мекици Mr. Green.

Лек ден/ве4ер желая на вси4ки Hug Hug

# 169
  • на езерото в града
Здравейте,Тумбаци славни!  bouquet
Утре ще ви чета,че днес беше голямо ходене и умора,като се има в предвид,че на всяка крачка имам люта болка в ябълката Cry Ще устискаме де,винаги до пълна победа) Joy
Само да ви споделя една новина(поне за мен е такава),която научих от моята докторка,разпитвайки я за прословутия чай от малинови листа . Thinking За него ясно,че засега няма научни доказателства,но...за мен лично новината беше,че:
В семенната течност, има едно вещество, наречено простагландин, който влияе на шийката на матката и може да предизвиква контракции.Така,че сексът в 9 месец е по-скоро препоръчителен! newsm44
Хайде,който иска контракции,да се хваща здраво на работа) smile3508

# 170
  • Folkestone, UK
странно пиле, Това да има кой да го каже на ММ. Сега му превеждам какво си писала, а той само:" Казва кой...?"” Не смее да ме докосне, да не навреди на бебето. Спомням си една кака в един стар филм си искаше нещо там от партньора, а той се дърпаше, при което каката му обясни пределно ясно с няколко думи, че е само бременна, не умряла...ама...иди му доказвай на моя "домашен любовник" (както гальовно се наричаха едни познати). А ти не се претоварвай с много ходене и стоене на крак с тези болки в ябълката! Имаш още доста време, че да си така постоянно. Sad
Val, аз миналата година и сирене си бях правила веднъж, като не знаех къде да си намеря бяло такова( е, не повторих  smile3506 ) С мама обаче е по - лесно и приятно, поне ще бъдеш глезена за известно време  newsm10. Дано намерите котето  Praynig
Пак бягам на диванчето, умирам от скука само с гоблена, ама и само да седя не е никак лесно, постоянно съм подложена на силни ритничета - имам усещането, че нашата госпожица си оглежда крачетата и ръчичките постоянно, а дупето й ту от ляво, ту от дясно - едно такова голямоооо  newsm62
Само ви досаждам, на всяко гърненце съм мерудийката, ама...
 Hug

# 171
Привет и от нас  Hug
Много ви благодаря  за палчетата за утре, ще имам нужда   bouquet. Ще пиша веднага щом науча резултатите. Всички момичета на диабетна диета да прескочат следващите ми изречения до второто уморено човече.
Аз вече се чувствам като натъпкан пуйка за Великден. Тая високовъглехидратна диета преди тричасовия тест  ми разката играта  Tired. Вчера бях толкова жалка картинка на обяд и се чудех на 33 или съм или на 8 години, когато в стола на училището ми висяха на главата да си довърша манджата, а на мен ми се повръщаше и ревях със сълзи, защото отдавна бяха сита и всичи деца отдавна играеха отвън, а аз трябваше да се тъпча. Ама нали бях анемична или уж слабичка или каквото и да било там. Никога не си тъпчете деца с манджи, ужасно е да те карат да ядеш без да си гладен  Tired.

emi_bj, не знам дали е нормално или не  newsm78. Имаш ли телефонен номер да се обадиш в офиса на лекаря си? В понеделник лекарката точно това коментираше, че от нас се иска да имаме много нисък праг на търпимост на каквото и да било оплакване и да им звъним, пък те трябва да преценят дали е сериозно или не  Hug.
В.В, браво за изпитите  Hug. Радват се хората, да, и на най-малкия успех. Оная вечер ме скастриха как съм казвала, че съм завършила докторантура, все едно е нищо. Да видиш индийците какви гръмки резюмета пишат от едното нищо, пък аз все режа неща, защото не били важни постижения. Ама нали са ни възпитали да сме скромни.
А ти не се оставяй без хапване дълго време. Въглехидратите не са враг, те са ви абсолютно необходими с бебка, но в по-малки количества наведнъж и от по-бавно разграждащите се, за да не ти изстрелват нивата на глюкозата в опасни зони (ама ти си знаеш по-добре, какво съм седнала да ти давам акъли, да не те боцкам аз по 100 пъти на ден). А за кетоните в урината какво казаха?
Мила, как спиш вече? И аз бях сомнамбул от петък вечер насам до снощи, така се отцепих, че забравих и тестове и всичко, слава Богу. Ама вчера ходене, снощи йога, може да е помогнало.
И на мен ми става криво от нищо  Confused. Много се ядосах на милото онзи ден, защото след часа при лекарката трябваше да ида до сестрите да взема упътванията за следващия тест и той реши да не ме чака да си тръгнем заедно, ами хукна. Верно, че закъсняваше, ама 10 мин повече или по-малко на фона на това колко много закъсняхме си бяха без значение. И знае, че говоря за тоя гестационен диабет от преди да забременея, не знам какво е очаквал с тия резултати. Той не разбирал за какво съм се притеснила, лекарката обърнала повече внимание на леката анемия, теста бил само скрининг, ако не били занижили нормите даже нямало да го повтарям, какъв бил проблема Close ... шарен  Close (извинявайте за оплкванията  Embarassed)
 Аз като си взех упътванията и се уплаших сериозно от тая високовъглехидратна за 3 дни, много ми докривя, че бях сама. И хич не ме успокоиха. Аз ги питам - ами ако наистина имам диабет как ще се отрази на бебето високата ми кръвна захар за три дни? Ами, трябва да я спазвате, за да ви диагностицираме правилно и толкоз. Сякаш за тях самата диагноза е по-важна от това как ще се справи детето ми със ситуацията, да ви ..... Дано бебчо е ОК, до момента се държи като обикновено, дано е добре.  Praynig

eva_82, Val, рано им е още да приличат на който и да било  Grinning. Както каза техничката, докато не се натрупат малко мазнинки по тях всички бебчета изглеждат почти еднакви  Hug
Валче, дано котето се появи  Praynig. Като малка и аз така се интересувах само от пола и името на бебетата около мен. Но когато всички ни питаха нас за пола, ги гледах все едно са паднали от Марс и не разбирах как това изобщо има значение  ooooh! Grinning. Пък те хората нали трябва да попитат нещо  Wink
странно пиле, имаше нещо такова, за спермата и ползата от нея в 9-ти месец  hahaha!

Момичета, браво на всички за добрите новини.
Явно всички живеем на етапи. Моите бяха/са - първи да стигнем до 12-та седмица, втори генетичните тстове, трети анатомичния скан през втория триместър, четвърти теста за диабет, пети да стигнем 37-ма седмица, и т.н. Дай Боже да е така докато сме живи, все да очакваме следващите етапи в живота на децата ни  Praynig  Praynig Praynig

Един въпрос към мамите, които вече са взимали курсове по раждане (особено вече родилите) - някоя от вас да е взимала курс по нещо като естествени техники и струва ли си изобщо? Доста е скъп, но бих дала парите ако помага. Като човек изпитвал непоносими болки, малко съм скептична дали ще успея ли да приложа нещо или ще съм толкова фокусирана върху това какво се случва, че изобщо няма да си спомня какво съм учила и научила  newsm78

Лека вечер/нощ на всички  Hug

# 172
Добро утро, момичета!

След малко отивам на преглед да видим до къде сме я докарали... Simple Smile Стискайте палци да се случва нещо  Joy. Бебка снощи едва не ми проби корема от ритници и дупене. Иначе през нощта си спа спокойно и се чудя да не би да не й е харесал сладоледа, който ядох снощи.  Blush

# 173
  • Folkestone, UK
Minaaa, Пиши като се върнеш от прегледа! Само да вметна, че преди като хапвах сладко (шоколад или каквото и да било с повечко захар или пък пийвах кока кола, бебораната се скъсваше след това да се върти и да ме ритка  Laughing Та навярно от сега още харесва сладолед  Laughing
Darlena, много си права за различните етапи, за близките цели, които си поставяме, периодите, в които се случва нещо важно, което трябва да преодолеем, за да вървим нататък. Иначе как бихме имали стимула да продължаваме с надежда... А и колко само бихме се притеснявали без каквато и да било възможност да направим нещо за онова, на което още не му е дошло времето. Така всяка малка победа ни носи малко късче щастие, успокоение или пък задоволство от постигнатото.
А ти много трябва наистина да се гордееш с докторантурата! Необходимо е да захвърлим всякаква скромност и да бъдем реалисти дори когато въпросът касае самите нас. Как иначе ще се реализираме успешно в съвременната обстановка...

За кетоните в урината ми казаха, че било нормално, но аз не мисля така (все пак ходих само до акито този път). Диабетичките всеки път ми казваха, че няма признаци на старвейшън в урината ми, а сега има, но какво да правим, налага се да намаля драстично диетата след като напоследък показателите на кръвната захар бяха все на горната граница, че и малко отгоре на 2 пъти. Иначе с всяко хранене гледам да приемам всичко, каквото ни е необходимо и на двете, ама...количествата са като за коте... Още седмица имам, не искам тепърва да започвам метформина.

Ще се справите с теста, не се притеснявай. И най - много да се позаоблите малко с бебчето през тези 3 дена. Дори и да имаш диабет, после като минеш на диетка ще се нормализират нещата. Аз що сладко съм изяла, преди да разбера какво ми е...тя затова и беше големичка нашата Туити, а сега напредва с нормални темпове. Кофти е обаче да си самичка, когато важни неща от живота се случват, друго си е всичко да се сподели с половинката. Ама аз с моя тазманийски дявол съм преминала и продължавам да преминавам през такива неща. Дори и на раждането нямаше да присъства, ако зависеше от него, ама аз нали го превъзпитавам сега, та искам да е наясно как идваме на бял свят и какво е да си жена и майка.

За курса по естествени техники незнам какво ще решиш, ама...някой беше споменал преди много време тук, че така и не се стигнало до прилагане на някакви техники от йогата, когато моментът"Х" настъпил, но ако знанието ще ти донесе успокоение, а и можеш да си го позволиш... в края на краищата ще е твое решение. Каквото и да стане накрая, дори и да се наложи да си герой като варненчето ни, всяко чудо за 3 дни, както казали хората, после всичко остава назад и само резултата е налице  Heart Eyes
Аз съм доволна, че сега знам много повече, отколкото знаех като раждах каките (всъщност тогава нищо не знаех).
Моето магаренце (ММ) е разтегнал някакво сухожилие навярно (в дясната част на гърба) и едва ходи, едва спи (тази нощ понеже си легнахме рано, станахме посред нощ за няколко часа и после пак с триста зора 2 - 3 часа сън, преди да замине на работа) Не иска обаче да ходи на лекар и аз по никакъв начин не успявам да го убедя Sad Работи така вече 3 дена, а до уикенда има още. Незнам как ще издържи. Че се беше притеснил и ако взема да раждам сега какво сме щели да правим, все едно че той ще трябва да го ражда това дете.
Хубав ден/вечер или на който каквото му идва там, спокойствие и повечко мързел  Laughing  Hug Hug Hug

# 174
Ето ни и нас! Simple Smile

Прегледът мина съвсем нормално. Главичката на бебчето е слезнала малко надолу, но съвсем малко. Иначе аз нямам контракции, нямам разкритие...нищо нямам. Хаха!  Joy Кръвното си ми е наред, имам достатъчно околоплодни води, плацентата е наред. Урината е чиста, PH 4.0. Така че, за сега няма признаци, че малкото бебоче иска да излиза. Явно й харесва на топличко в корема на мама. Simple Smile
Иначе съм качила за 3 седмици само 1 кг. Бреййй, аз се бях настроила за поне 3 (както предния път). Отново ми взимаха кръв (чудя се и аз вече за кога...  newsm78).

Следващият преглед ми е в сряда. Четвъртък е неработен ден и понеже петък е междинен почти всички лекарски кабинети няма да работят. А тук като минеш термина и ходиш на два дни. Та ако малката не е излязла до сряда (надявам се да реши сега уикенда да се запознае най-накрая с нас) сигурно ще ме пращат в болницата за наблюдение или там да и правят прегледа. Ще видим. Това ще го решим следващата седмица.

B.B., аз съм забелязала, че мъжете май не обичат да ходят много-много на лекар. Не знам защо все отлагат. Моят мъж така ходи почти седмица със страшни болки в корема и не яде почти нищо преди да отиде на лекар и да се окаже, че веднага е за операция (апандесит).

# 175
B.B., много благодаря за информацията и линковете. Този първият е много сладурски. Вторият определено е с ейййй такаваааа цена, но пък е мултифункционален и ще го ползваш за всичко.

Minaaa, сигурно изгаряш от нетърпение да се видите. Дано стане по-скоро Heart Eyes

И аз не познавам мъж, които да ходи на лекар при първото оплакване, стискат зъби и траят докато могат...страх някакъв. Моят мъж не знам как така сам настоя да присъства на раждането, като го знам каква паника е само докато види болницата отвън. Ама ей го, нави ме да присъства /аз бях доста против/ да видим дали няма да го наритвам от родилното, ако вземе да се шашка повече от мен Laughing

Darlena, звучи ми нормално това мъжко поведение вече на мен. Ние още след първия скан по път за кръвните тестове се изпокарахме насред коридорите в болницата Joy С един лист накъде да вървим и се мотаем из едни коридори - той насам, аз натам и се размрънка, че съм си правила каквото ми скимне, а аз с пълен мехур само се чудех как по-бързо да си намеря тоалетна Crazy Очаквам изпълнения и при втория Wink

Като казах 2-ри скан, получих си писмото днес...на 1ви юни имаме час да видим малчо. Ако сме късметлии ще узнаем какъв цвят ще ни е щъркелчето Heart Eyes

# 176
    Darlena стискам палци за утре ,дано всичко е наред.
на мен днес ми правиха този тест и за съжаление резултатите са положителни,имам гестационен диабет,казаха да не се притеснявам с диета ще де оправим,в понеделник имам час и тогава по подробно ще ми обяснят ,но заради бебчо трябва да съм спокойна не да се панирам,каквато съм по принцип статията на странно пиле на първа страница е доста полезна.
аз мисля,повечето мъже се страхуват да присъстват на раждането,моя мъж също много не иска,но мисля че накрая ще се съгласи,защото ще съм по сигурна ако е до мен
Лека и хубава вечер на всички и само хубави и положителни емоции!!! Simple Smile

# 177
pupinko добре дошла в отбора на лишените от сладичко(ох то да беше само сладичкото)Желая ти успех с диетата.Аз за сега успявам да контролирам кръвната си захар с нея.ОТ както ми поставиха диагнозата гестационен диабет само торти и шоколади ми се привиждат Joy.Ама споко не е болка за умиране ,важното е накрая да сме добре и бебоците и ние.

# 178
Другия (не помня коя мама тук го препоръча, моля да извините бременелския ми мозък) е този
http://www.amazon.co.uk/Syner-Med-Vera-temp-Non-Contact-Thermome … pd_ecc_rvi_cart_3
Смятам да си ползвам за мерене температурата на водата във ваничката, впоследствие на храната на малката, на самото бебче, нашата и изобщо на всичко. Безконтактен е и е на Британския пазар от ноември миналата година (само само от около 7 месеца)

В.В., аз го препоръчах, ходих на бебе експото в Лондон преди няколко месеца и там бях много впечатлена от него, веднага си го купих. Изобщо не съжалявам. Перфектен е за мерене на температурата на бебето и водата и за стаята става, но не е много точен, затова си купих стационарен термометър за стая. Най ми харесва, че на малечка като и меря температурата тя дори не разбира и така мога да си я меря колкото пъти си искам без да я притеснявам Simple Smile

# 179
Здравейте, момичета

Аз отдавна не съм писала, но почти не ми остава свободно време. Вече съм на финала, остават 4 седмици и идването на бебето става все по-реално. По тази причина настроенията ми се менят от едната крайност на супер екзалтация до другата - депресия. Отделно си имаме баткото на 2 год, трудна възраст пълна с капризи и тръшкания.

Сега се връщам назад за да поизчета какво сте писали и да вляза в час  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт