Последен месец с "р" отмина, лято чака октомврийската дружина!

• 33 229
  • 688
  •   1
Отговори
# 405
Яна не стъпва, до скоро не знаеше, че има крака  Joy
Ние до шестия месец много я пазихме, да не стъпва, да не сяда и е нормално по-късно да се запознае с тези дейности. Сега си лази по леглото, като я вдигна стъпва, но бързо й омръзна, свива колене и сяда  Wink

# 406
  • София
anbibian, умората след такава разходка, поне за мен, е приятна. Пожелавам ти да станеш горд собственик на всички печати от книжката със 100-те Национални тур. обекта.  Peace

И понеже времето е кофти и ще спестим разходката, не можах да не се отдам на опити в кухнята.

Сътворих това:

Дано на вкус да е това, което очаквам  Praynig, ако е - имате по едно парче от мен   chef Hug

# 407
Zveto ти ме разби! Тази красота ти ли я сготви - ммммм  eat

# 408
  • София
Zveto ти ме разби! Тази красота ти ли я сготви - ммммм  eat

Да бе! Изумих се от себе си  Crazy

# 409
Анбибиан, звучи страхотно този преход и това с колите  Simple Smile Сигурна съм, че от кърлежа няма да ти има нищо. Като малка що кърлежи са ме налазвали и ей ме на жива съм. Все се каня да ти кажа за изгарянията и мехурите. И аз преди знаех за студената вода. Чужденците винаги така правят като се изгорят, докато един ден котката ми не стъпа върху един котлон и аз едвам я хванах и бам под чешмата с ледена вода. После звъннах на ветеринаря и той ми каза, че съм направила грешка и другия път да намажа с нещо мазно или пантенол и нищо студено. От тогава правя така и не стават мехури. Леда си изгори пръстчетата на каната за вода и след като и ги намазах остана само зачервено и после стана на коричка, нямаше мехури. За поривите за повръщане при захранване нещо не ми се връзва с алергиите. Малката имаше днес такива към картофа, но си мисля, че просто и е гаден и не го харесва. Аз успях да пробутам 4 лъжици и едва ли ще мога повече, изобщо не го харесва. Аз имам такива пориви ако изям нещо и после разбера, че е имало косъм, но не вярвам да имам алергия към косми  Laughing
Съни, я кажи какво правиш ти в розите  Mr. Green

# 410
Ники и Кати, Леда стъпва доста стабилно и дори ако я отпусна се задържа, а е захранена с много по-малко неща. Давала съм и оризова каша, тиква и круша, и сега я мъча с картоф. Така, че аз не бих ги свързвала двете неща. Но пък пълзенето не е точно както вие описвате. Изправя се на колена и лакти, но повечето пъти се довлачва, както беше писала Нурий, като ранен партизанин  Laughing Снощи обаче я бяхме оставили на килима да си играе, върху едно одеалце, а ние мръднахме за секунда в другата стая и тя като се разплака, отивам аз да видя какво става, а тя напуснала одеалцето и на четири крака тръгнала да ни търси  Laughing Пред мен обаче все се влачи. Ааа, и да ти кажа, като бяхме в болницата, още на 5м и половина, лекарите я гледаха дали стъпва. Явно е важно, затова по-добре питай педиатъра си за това.
 Hug
Ендира, мерси за комплимента! Как е Самуил? Потръгна ли ви вече захранването?

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 12:43 от lusine

# 411
Здравейте!
Анибибиан, завидях ти и аз за разходката! Браво! и много се накефих на товаче скачаш с бънджи, предвид сколиозата  bouquet

Ники и Кати, днес направо се шашнах колко буквално и неуместно се прилагат уж най-новите открития за отглеждането на деца. Една от кандидат-осиновителската двойка, с която работих последно, от 2 седмици има детенце на 1 г. Редовно се срещаме в парка и съвсем приятелски си говорим с жената, която стриктно спазва предписанията на Дома,от който е детето, и който се уравлява от педиатър и който е подчинен на МЗ. Та там,моля ви се от къде разбрали,че на деца до 1 година вода не се дава. Там нали се сещаш,че никое дете не е кърмено. иначе си ги хранят децата по "старата школа" и само това нововъведение спазват.......като, вместо с вода, ги поят с компот Shocked  ooooh! Тка че и кажи на майка ти,че не всико,което правят другите хора, трябва да го прилагаме едно към едно Peace

# 412
  • Куциндрел
Тони, честита годишнина. Това е руския магазин, избери си адрес, който ти е удобен:
http://www.berezka.bg/magazini/magazin-berozka-sofiya-mladost-2

# 413
Тони, честита годишнина. Това е руския магазин, избери си адрес, който ти е удобен:
http://www.berezka.bg/magazini/magazin-berozka-sofiya-mladost-2
минавала съм покрай този на Дондуков и щом казваш, че маслото е хубаво, при следващото минаване ще купя, аз обичам земелчета с масълце  Crazy
стана ми интересно и за беления грах и царвица и от тях ще взема, със сигурност е по-добре белени за захранването
Друго какво ще препоръчаш от там? Перцовка?  Mr. Green

# 414
Връщаме се от консултацията... 8,400кг. (+800гр) и 71см(+3см). Доволна съм  Party
за дупето каза,че е алергична реакция и нарочихме зеления боб,но като споменах смяната на кърпичките... най-вероятно е това.(и аз съм на това мнение!) така,че никакви Бочко-мочко повече!
сега минавам да ви изчета,че дкъто ни е нямало доста сте напреднали.

# 415
  • Някъде там
 Здравейте момичета  Hug
 Днес Лили е с разстройство  SadКак се разбира ако бебето е обезводнено ?
 Много се притеснявам да не се обезводни Praynig Иначе си хапва, пие вода само това разстройство я мъчи милата .
Блеккис Браво за мерките много сте наддали браво на детето  Hug
 По късно ще ви изчета и ще се включа по темите. Приятен ден   bouquet

# 416
  • София
Доста вероятно да е от кърпичките...Ние ползваме ето тези откакто Тери се е родил:
Много съм доволна от тях, а и цената им е супер  Laughing
За стоенето на крачета - Тери стъпва от повече от два месеца. Много му е зор да стои изправен...А започнах да му давам каквато и да било различна от кърма храна след 6-тия месец. Няма никаква връзка между двете.
Днес Тери направо ми скри шапката. Не знам да се притеснявам ли, да се радвам ли. Сутринта се събуди към 8:30 - 9, което е непривично късно за него. И към 10:30 се размрънка за сън (той сутрин така си доспива - един час след като станем спи още час). И всичко добре, ама спа досега - събуди се преди 10-тина минути. Нормално ли е да спи толкова? Малко се шашнах, защото ми се струва адски много. Той през деня спи максимум по 2 часа и то следобед...

# 417
Здравейте момичета  Hug
 Днес Лили е с разстройство  SadКак се разбира ако бебето е обезводнено ?
 Много се притеснявам да не се обезводни Praynig Иначе си хапва, пие вода само това разстройство я мъчи милата .
Блеккис Браво за мерките много сте наддали браво на детето  Hug
 По късно ще ви изчета и ще се включа по темите. Приятен ден   bouquet
знам,че фонтанелката се гледа, да не хлътне прекалено много. щом я оводняваш, едва ли е повод за тревоги. да не е от храна? дай и нещо затягащо. не знам как сте се захранили,но можеш да пробваш с малко оризова каша Peace

този месец ми пропусна МЦ Thinking май напоследък се кърмим повечко и да не е от това?  newsm78

# 418
  • Някъде там
 Благодаря ти dessy encheva  Hug.
 Вчера за първи път и дадох пъщърнак. А иначе досега е яла моркови и картофи и затова сега и направих едно пюренце от двата зеленчука дано я затегне  Simple Smile. Иначе до ония ден тъкмо започна да се запича от моркова но чайчето Блевит Л помогна за което много ви благодаря че го споделихте иначе никога сигурно нямаше да разбера за него  Hug

# 419
Привет!
Въпреки лошото време, ние излязохме за час. Заваля ни на връщане, но сложих дъждобрана. Сега Ивайло спи в коридора.

Тони77,
Ние днес също празнуваме 1 година от сватбата   Simple Smile, а след няколко дни - 10г, откакто сме заедно.

Ники и Кати,
Аз се водя само по Ивайло. Всяко бебе си е индивидуално. Нито съм го слагала да седи, подпрян с възглавници, нито му помагам за пълзене и изправяне. Когато той се почувства готов. Изправя се, малко не го държат крачетата, но ще позаякнат постепенно.
За захранването ние сме много, много по-назад. Но мисля Ендира беше писала, че не сме на състезание. Всеки преценява според бебето.

Anbibian,
Установи ли от какво е обривът на Яна?
Много хубав преход сте си избрали.

Ако мога по-късно пак ще се включа.

Общи условия

Активация на акаунт