Мама песничка запява, ДЕКЕМВРИйче със усмивка я дарява!

• 31 725
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте и от нас! Включваме се в отбора на децата с първи зъбчета. Излезе в събота първото. Баткото е с варицела и го пратихме с баба му в Дупница за седмица. Мисля, че и малкия я изкара. Не съм сигурна, защото нашата педиатърка преди една седмица каза, че баткото го е ухапало нещо и затова има няколко пъпки. Малкият по това време целите му ръце и крака бяха в червени издути пъпчици, тук-таме по-големи мехурчета с течност, имаше и по лицето, около устата най-вече. Тя ми каза, че било някакъв вирус, но така и не ми обясни какъв точно. Изписа за Тони витамин С и калциев глюконат на ампули и ни пусна да си ходим. Малкият се оправи бързо. В момента има само някакви кафеникави петънца по кожата, но баткото е по-зле. Хем на прегледа й казах, че в групата им има варицела. Почти всички деца я изкараха и Ники е от последните, но тя прецени, че не било това. След седмица пак го заведох, защото пъпките изведнъж се размножиха и едва тогава ни потвърди диагнозата и го сложиха под карантина. Преди това ходи два дни на градина. Направо не ми се коментира. Ако някой може да ми препоръча добър педиатър в/около района на Овча купел, моля да сподели.

# 661
Уф, при нас екшъна продължава. ooooh! Снощи малката повърна 5 пъти за по-малко от 30 мин. Ама не като фонтан, ами направо като вулкан. ММ вика "Сигурно е урочасана." (действително тя от известно време е без конче на ръката си, че се протри и се измъкна, а вчера пообикаляхме с моите родители и малката я видяха разни хора, уж все доброжелатели), но беше 23ч. вече и нямаше къде да ходим по това време да й баят. То хубаво урочасана, ама ако продължава така да повръща, колко му е да се обезводни... Издрайфа си сигурно всичките лекарства, които й бях дала, в т.ч. и антибиотика. Грабнахме я и айде в спешния център. За късмет попаднахме на педиатъра, който миналата седмица ни предложи да не влизаме в болницата. Той още като ни видя вика "Какво правите, как е детето?". Казах му за повръщането, той попита на какво лечение е и аз му признах, че не ми е допаднала идеята да я тъпча с толкова лекарства, колкото са ми предложили, вкл. и 2 антибиотика (попита ме защо ми е даден втори - отговорих, че никой нищо не ми е обяснявал) и му казах какво всъщност пием. Той погледна рецептата с многото лекарства и след малко каза "Не знам защо медикаменти с подобно действие се изписват по няколко едновременно." и ми върна рецептата. Чу със слушалката коремчето и каза, че е неспокойно - къркорело. Предположи, че може и диария да получим, а аз му казах, че от началото на приема на АБ ми е направило впечатление по-течното аки, но не е повече пъти на ден, или поне не притеснително повече. Каза, че проблемът идва от това, че на малката не й понася лечението. Било нещо нормално, но неприятно. Изписа ни Еспумизан на капки, сашета Ентерол и свещички Вомакур. По време на прегледа заговорихме и за уроките и въпреки, че обикновено лекарите имат медицинско обяснение за всичко, той каза, че явно има нещо такова, защото на него му се е случвало да преглежда абсолютно здрави деца, които обаче само дето не припадат прави. Каза, че докато е пускал системата в манипулационната, са викали някаква баба да прибае и детето после е било видимо по-добре. Дори ни попита защо си нямаме конче и каза още днес да купим. Пожела ни бързо да се оправяме и скоро да не ни се налага да се срещаме с никакви лекари, освен за ДК. Много ми харесва тоя док! Мисля да говоря с майка (че нали уж повече го познава) да го попита можем ли да го търсим при нужда. Пък ще си заплащаме, ако е необходимо. Предпочитам при липсата на педи или при нужда от 2-ро мнение да търся него, вместо да попадам на различни лекари, чиито мнения 1 с 1 да нямат общо...

# 662
*Teddy* Не искам да звуча заядливо, но не мисля и не вярвам, че един червен конец пази от каквото и да било. Всяко дете си има родители, които да го пазят, и не трябва да се разчита на някакви конци. Ако наистина мислиш, че момиченцето ти е урочасано, просто я гушни и й изпрати цялата си любов с прегръдка. Изчисти съзнанието си от лоши мисли. Всички тревоги и притеснения преминават от майката в бебето. И не на последно място смени си смахнатия лекар.
И един призив към всички майки - не тровете децата с антибиотици!

# 663
Здравейте и от мен Hug
много съжалявам да прочета,че има толкова болни дичица Confused Confused-бързо да се оправят Praynig Praynig
ние бяхме седмица при майка ми/извън Пловдив/Ради се чувстваше толкова добре,беше значително по-хладно и детето си спеше  Whistling Whistlingхич не ми се прибираше,ама няма    как
за захранването--някак вътрешно се притеснявам от този жълтък,мисля да почна с месцето и после с него Thinking Thinking
иначе давам каша елда,много я хареса-и не знам дали от нея  редовно си акаме Blush

# 664
Нали първо се започва с месото и месец два се дава жълтък  newsm78 Поне аз планирам към 8 м. да дам месо и към 10 м. яйце.

# 665
  • София
Аз дадох на 5 месеца жълтък, на 6- месо. Има сто теории, аз за трети път избирам тази:)

Teddy, да се оправяте бързо! Иначе конци-монци не вярвам грам, никога не съм носила, нито съм слагала. Хич ме няма по бабините деветини, прекалено несериозно ми звучат Mr. Green

И един призив към всички майки - не тровете децата с антибиотици!

Да, ама понякога се налага и е по-малкото зло, не знам някой, дето да умира от зор да дава антибиотик Wink

Аз да се отчета и тук от днешната консултация, беба е 8500 г и 68 см. Ваксина не сложихме, защото каката е болна с висока температура и педи не посмя, та отърва кожата тоя път Laughing

# 666
  • Beyond the Frontiers
Добро утро, дами,

Да се включа в темата- не вярвам в уроки, не съм слагала конци и подобни на никое от децата... След среща с много хора мия личицето и ръчичките.

Антибиотиците спасиха сина ми преди години, но въпреки това не са ми любими. Има моменти, когато трябва да се изчака приема им, има други когато е задължително да се дадат.

Тъй като наближаваме края на темата, моля всички нови дами да ми пуснат на лично съобщение данните си, ако искат да бъдат включени в списъка.
Моля предлагайте нови заглавия.
Ако има друг, който иска да пусне темата нека да ми пише.

# 667
Здравейте момичета.
Искам да ви попитам какво мислите за климатиците. Много ме е страх да не разболея бебка с климатика ама пък тая жега не и понася хич. Вие как се справяте с жегата.

# 668
И аз смятам, че понякога се налага приема на антибиотици !  Peace
Галичка пускам климатика, но го настройваме да духа високо нагоре към секцията и на температура от 26 градуса. Внимавам и къде в стаята е Лили. С Ния не съм имала проблем, засега сещо няма настинки....
За уроките съм раздвоена. Децата за кратко носиха кончета, нали решехме да кръстим и не съм слагала скоро. Иначе съм си податлива на разни вярвания подобни  Laughing

# 669
Бързо да се оправят всички болни дечица.  Hug
И аз в такива уроки не вярвам и кончета не слагам.
Да се отчетем и от консултацията вчера-8950 и 65 см сме.Изследванията ни са супер.Казаха ни да почваме с жълтъка вече-по 1/4 като начало.Държахме се геройски.
P.S. и пак да се оплача,че нямаме почти никакъв напредък с това пусто захранване-стоим си на 1/3 от бурканчето (190гр) на ядене и това е.  Tired Tired Tired
Хайде и едно заглавие да предложа...Лятото дойде и ДЕКЕМВРИйче се стяга за море!
Хубав ден на всички!

# 670
Здравейте и от мен Hug
много съжалявам да прочета,че има толкова болни дичица Confused Confused-бързо да се оправят Praynig Praynig
ние бяхме седмица при майка ми/извън Пловдив/Ради се чувстваше толкова добре,беше значително по-хладно и детето си спеше  Whistling Whistlingхич не ми се прибираше,ама няма    как
за захранването--някак вътрешно се притеснявам от този жълтък,мисля да почна с месцето и после с него Thinking Thinking
иначе давам каша елда,много я хареса-и не знам дали от нея  редовно си акаме Blush

Аз въведах първо месото и тогава жълтъка...В същност  в яйцето големият алерген е белтъкът , за това не се тревожи - ако хубаво отделиш белтъка няма да имаш проблем

# 671
Здравейте!
И тук да ви се извиня, че повдигнах темата с уроките. Не тя беше нещото, за което исках да се "хванете", ама нищо. Ще знам за друг път. Simple Smile Имам причини да вярвам в съществуването на подобни неща. Няма смисъл да ви ги разказвам - първо, че и без това съм като папагал за това ни разболяване, само пиша едно и също тук и във фейса и сигурно е досадно за тези, дето четат и на двете места; и второ, че просто един разказ няма да ви накара да повярвате. Дето се вика "око да види, ръка да пипне". Пожелавам ви само (и във фейса го направих) да не ви се налага да повярвате, защото често става по трудния начин! Hug
Вчера ходихме на контролата за това как вървят нещата при тази, дето ни прави инхалациите. Каза, че сме чудесни. Остави ни Седакса, Проспана и Тетрисала до сряда. Ми то до сега се лекувахме с тези неща (само че без Проспана), а не с всичко останало, което ни беше изписала. А вие нали казахте, че Вентолина не се спирал внезапно, та и аз се зачетох из нета и разбрах същото (а тя каза да го оставим окончателно), затова днес ще го дам още 2 пъти (до сега беше на трикратен прием), пък утре преди обяд сме си вече при нашата педи (най-сетне се прибира, слава, Богу!!!) и тя ще каже какво да правим със спирането. Тая с инхалациите нещо така и не можа да ми вдъхне доверие, беше ми важна само за самите инхалации. Малко я "използвах", ама като си купя инхалатор за следващия път, няма да ми се налага повече. Дано оттук насетне и да не ни се случва да ни отсъства педиатърката точно когато малката се разболява по-сериозно (да иска наблюдение, не просто да е настинала), че да не се налага пак да имам срещи с милиони доктори, които да нямат едно и също мнение!!!!! Praynig Praynig Praynig
Иначе и аз не съм много за АБ, нашето педи също, така че гледа да го избягва, ако наистина не е необходимо. Не отричам, че понякога само там е спасението, така че ако каже АБ - АБ. Стискам зъби и лекувам. Важното е накрая детето да е добре, нали? Simple Smile
gallichka, у нас климатиците са обърнати нагоре и работят на 25 или 26 градуса (тоя 1 градус много се усеща), зависи от времето отвън - ако е ужасна жега и пусна на 26, въздуха става все едно е онзи тежкия лятно време след кратък дъжд. Сещаш се, предполагам. Тогава свалям на 25 и всичко е ОК. В цялата история гледам детето да не е срещу климатика (а те са хубаво помислени къде да се сложат, та в общи линии не е трудно да го избягваме) и не я обличам с прекалено тънки дрешки. Аз, например, вкъщи целогодишно си ма'ам надолу с анцуг, а нагоре с тениска с къс ръкав (зимата и с горнище някакво). По същия начин, заради работещите лятото през нощта климатици, целогодишно си спя с олекотения юрган - разбира се, с тънката нощница лятото, но с юргана. За толкова години не намерих подходяща Т, на която да духа климатика, за да се завивам само с чаршаф и да не ми се налага нощно време да ставам, за да пускам/спирам климатика или да разцъквам градусите нагоре-надолу. Simple Smile

# 672
Radostche- Hug-липсваш-как сте  bouquet

За климатиците  и аз се притеснявам,имаме и вентилатор-та ще видим Thinking Thinking

Иначе за АБ-ако може да се избегнат-да,но понякога наистина няма др алтернатива. Peace

Лято жарко е сега,декемврийче стяга се за море или планина-това е от мен Wink

# 673
Силно Слънце тук напече, Декемврийче на море е вече! Simple Smile
Теди, браво, че се оправя Ники!  Hug
Тази събота се гласим за дълго отлаганото кръщаване на децата. На Лили дрешките са за 9 месеца. Тогава беше по-хладничко и за двете бях нагласила тънки панталончета. Сега едва го обух това на Лили. Миличката все в крачетата пълнее. Ама ще изкара с него половин час. Все гледах да са им в тон дрешките и не искам в последния момент всичко да купувам на ново. Вече нямам търпение да мине и това мероприятие, че с толкова народ се съобразяваме. А от понеделник мъжът ми отива командировка и екшъна започваааа  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 15:17 от Lyubi

# 674
Ми аз отдавна бях дала предложение, ма да си го повторя "Декемврийче вече се надигна, половин годинка стигна"
Няма ли да се гласува за заглавие?

Общи условия

Активация на акаунт