Мама песничка запява, ДЕКЕМВРИйче със усмивка я дарява!

• 31 764
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Да се запишем и ние в отбора на болните Sad
От снощи Дари е с кашлица, днес идва педи- гърдите са ни чисти, гърлото не е зачервено, нямаме температура и хрема, но вади от някъде тая кашлица. Сега сме на инхалации с физиологичен разтвор, физиологичен разтвор в носа и стодал. Дано ни мине бързо и не се задълбочи Praynig
На всичкото отгоре я дразнят венците и текат лиги като за световно Grinning

# 91
  • София
Привет от нас. Подгонил ни е къръкът, дума да няма, но да не развалям хубавата темичка  ooooh! Само ще вметна, че някой ако се интересува от ситуацията за УНГ в Пирогов, мога да му споделя детайлно... там вече всички ни познават  Blush

Момата наша също в групата на силно лигавещите се - за минутка без лигавник и е мокра до кръста. Предполагам, че това допринася съществено за леките обривчета по вратлето/гушката, то винаги е мокро там  ooooh! Вече много координирано взема гризалка и старателно си я напъхва в устата,  hahaha ръмжейки доволно  Joy Интерес към храната като такава (а не както към всякакви други предмети - потенциални играчки), както и повечето от другите признаци за готовност за захранване все още няма... "По крака" излиза отдавна, то с това смахнато време хич не гледам кой месец е, а как ми изглежда времето и още от април вее боси кълки и роклички без ръкав  Mr. Green В количката държа един мой тънък голям шал, който при нужда мятам за лека сенчица (сенникът на количката дава доста плътна сянка) или отгоре й, както и дрешка с ръкавчета за като се скрие слънцето, а батко е улисан в игрите и не му се прибира още   Peace

Чипче
, радвам се, че Дивна е по-добре с наддаването  Hug

Lyubi,   Praynig

На последния преглед на баткото педиатърката му измери температурата с някакъв много иновативен термометър и сякаш обмислям придобиването на такъв. Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение. Насочи го към челото на детето, светна една лампичка и след няколко секунди (4?) се изписа резултат. Без докосване, без нищо. Батко напоследък не дава да му се мери температура, а това ми се стори добро решение.

# 92
Привет и от нас!  Hug То от тия болести...  ooooh! Първо баткото направи ларингит със круп, после мъника - бронхиолит ... Издействах да ходим сутрин и вечер за процедурите в болницата, иначе да сме си вкъщи. И аз като мед. работник съм възмутена от условията в детските ни отделения. Айде, в малка болница, с малък бюджет - маже да приглътнеш трудно, но в реномирана болница като Токуда .... думи нямам. А колкото до отношението на персонала - простотията ходи по хората  #2gunfire
Занесах на колегите си в детско дезинфектатни за дезинфекция на инхалатора, защото един инхалатор обикаля всички деца, а тубулатора пълен с плесени и черни нещица. Деликатно и категорично ги помолих да бъде измит и чист преди инхалация на бебо - пък ТЕ - обидени ......
Пука ми на ОНИЯ части ... Да се оправя бебо, че ..... малко ми е страшно  Praynig Утре ни е пети ден.
Зелено човече, ако не греша твоето бебче беше със запушено слъзно каналче. Оправи ли се? Какво правихте? Че и нашето е запушено и искат сондиране да правим като стане на 6 месеца.
 Peace

# 93
dark_aurora, Лили беше със запушени каналчета до преди 3-4 седмици. Отпушиха се с масажи. Първо едното, а след около 3 седмици и другото. Когато секрета ставаше жълт, капваш капки за очи. И нас ни предупредиха за сондирането, но не се наложи. Дано масажът и при вас помогне!

# 94
  • София
Зелено човече, ако не греша твоето бебче беше със запушено слъзно каналче. Оправи ли се? Какво правихте? Че и нашето е запушено и искат сондиране да правим като стане на 6 месеца.

Да, така каза офталмоложката в Козлодуй (не е детска, но все пак...). При прегледа тя натисна нещо на очето и каза "Добре". После ми обясни, че нямало събрани особено много секрети и най-вече - нямало гной. Спомена, че е имала случай (миналата година), в който при такова натискане изскочило голямо количество и в последствие наистина се е наложила въпросната сонда (в София). При препоръка за такава сериозна намеса вероятно второ мнение от очен специалист с добра репутация при работата с деца няма да навреди.
При нас конкретно продължаваме да правим масажи на очичките и до скоро нямаше проблеми. Покрай проблемите с батко и непредвидените гостувания пак имаше момент със секрет, но май го овладяхме.

# 95
  • София
На последния преглед на баткото педиатърката му измери температурата с някакъв много иновативен термометър и сякаш обмислям придобиването на такъв. Ще съм благодарна, ако някой сподели мнение. Насочи го към челото на детето, светна една лампичка и след няколко секунди (4?) се изписа резултат. Без докосване, без нищо. Батко напоследък не дава да му се мери температура, а това ми се стори добро решение.
Ние сме с такъв.Купихме го точно за третия рожден ден на баткото.Изобщо не изстрайваше да му се мери температурата.Много съм доволна.Мериш и през нощта.Детето не усеща.Струваше 75лв.Ако нещо друго те интересува-питай!
http://www.microlife.bg/products/fever/1second/products/?id=29

На всички болни-бързо оздравяване Hug!!!

Благодаря за отговорите за готвени пюрета.Аз също още не захранвам,но започвам да си припомням.А слагането на масло в картофеното пюре ми се вижда нередно,поне за бебета.Ще пробвам да направя някой бъркоч Laughing,пък ако не ми се получи ще купувам.Това специално за картофеното,защото поне това имаме от село и знам,че е домашно гледано.

# 96
Здравейте и то нас Heart Eyes Heart Eyes
Да споделя-бяхме и при друг педи-жената ми направи много добро впечатление-прегледа го,преслуша го погледна изследванията-всичко е ок,след като спрем АБ ще пуснем още едни ПКК и урина и ще видим показателите,каза че сама по себи си Т без да има друг клиничен фактор,не е толкова страшна,защото тя от време на време през деня е 37,6-37,5..та ще видим,успокоих се,ама все си имам едно на ум Whistling Whistling
За зеленчуковото пюре и нашето педи беше казала,че се слага малко масло/на върха на ножа/и аз не мисля,че е редно... newsm78
Аз да попитам при вече захранено дете-как трябва да изглежда хранененто през деня-т.е ако зеленчука заменя обедното хранене,а кашата/плодова/следобедното през др време е мляко или-просто ми е интересно,разбира се всичко е субективно...........
и др вие как завивате бебковците през нощта-все си мисля,да не го простудим,таткото пък ми казва,че ще заври-слагам едно одеалце олекотено....
Хубав ден Heart Eyes

# 97
Мечкони, браво за хубавите новини!  Hug
Храненията заменяш едно по едно, като останалите остават млечни. Ако даваш пюре на обед, каща следобед, то сутрешните хранения и вечерното са мляко. След това заместваш в 10 с попара примерно и остават само сутрешно ранно ( 6-7) и вечерно с мляко. Накрая заменяш и вечерното с пюре. Поне при мен така се получи с каката. В един момент спря да иска да закусва рано и останаха само нощните кърмения. Това разбира се зависи как ще прецениш самата ти, колко дълго искаш да даваш кърмя, мляко...
Лили я слагам да спи в спално чувалче от чаршаф само и пак ми се поти...

# 98
Три дни нямахме интернет и беше кофти, но поне успях да се подстрижа. Фризьорката ми каза, че имам 7 въртела  Laughing Mr. Green
Подготвихме се за утре, ама нещо столчето за кола не успяхме да монтираме. Тая скоба за колана къде точно се поставя  newsm78

# 99
  • София
MuJIuHka, стискаме палци за прегледа.  Praynig Да се включиш с  добри новини.

Тая година много продължават болестите... и мойте момчета са пак хремави и кашлят. За детските градини не зная какво да ви кажа, синът ми не е ходил и сега болестите си ги кара в предучилищната (включително и шарката). И по мои наблюдения, кърменето му помогна по-леко да кара сезонните вируси (главно защото аз имам сравнително висок имунитет), но не е панацея и не може да предпазва 100%. Да видим как ще потръгне с малката.

За захранването ви чета и събирам идеи. Уж още й е рано, ама те за дни се променят децата. Да съм подготвена като й дойде музата Simple Smile

# 100
Люби-благодаря  bouquet
то при нас е още рано да говорим за изцяло заменени хранения,че юнака още  си чака млякото,но все пак....
MuJIuHka -много стискам палци и аз Praynig Praynig Praynig

# 101
Благодаря ви за подкрепата момичета   Hug   bouquet
Утре при първа възможност ще пиша как е минал прегледа. Казвам си, че всичко ще мине много добре, макар стомахът ми вече да е свит на топка.
В сряда ще сварим предложим картоф на нашия юнак. Днес му купихме лъжичка и купичка на Tommee Tippee, че само от тях имаше силиконови. Другите бяха пластмасови и твърди. Мисля да му приготвям пюретата, защото като видях цената на 1 бурканце - 3.99 лв.  #Crazy

# 102
Здравейте, мамчета! Скорошно оздравяване на всички бебоци!
Аз се сетих, че след последната консултация не съм се "похвалила" - малката Николета вече е 68 см. (+3 см.) и 7,750 кг. (+0,550 кг.) Продължаваме само на кърма. Сложиха ни и ваксините. Много ми е жал, като плаче от тях. Добре, че бързо забравя и й минава.
От този месец вече е по-интересна: кикоти се гърлено; като я повдигам, се хили; ако я държа на крачета, прави крачки - много е сладка. Предполагам всяка майка мисли така за своето бебе. Но какво по-хубаво от това да сме щастливи с децата си Simple Smile
Радвайте се на всеки ден заедно family , защото докато се усетим и ще са пораснали, и кой знае накъде ще ги отвее животът  smile3540

# 103
  • Beyond the Frontiers
цената на 1 бурканце - 3.99 лв.  #Crazy

Каква е тази цена - взимам Хип уж най-скъпите и са 2,10-2,15 за плодовите и зеленчуковите пюрета за 4 месечни.
За сега само пробваме вкусове и консистенции, смятам да изчакам със заместването на яденето до другия месец поне.

# 104
  • София
MuJIuHka, и аз стискам палци утре всичко да е наред. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт