С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 238
  • 757
  •   1
Отговори
# 165

Ако е наистина в дома си как Сийке....Ако обаче домът е на свекървата, се случват и такива работи.... Ако са на квартира, мъжът е виновен, с него трябва да се почне.

Дом е на този, който живее там. Ако само по документи е на свекървата, обяснява нахлуването, но не го оправдава. Виж, ако и тя си живее там, вече е друго.
При нас пък майка ми се сърди, че се държа като гостенка в дома ѝ, въпреки че по документи къщата е моя собственост. Ами не, не е мой, след като тя е домакинята там. И няма да бъде, докато е жива.
Моят дом е там, където живее семейството ми - другото е просто някакъв имот.
Вкъщи съм си момичета, вкъщи. Само тук съм живяла и съм се чувствала сигурна, а сега нещата се разклатиха. Особено в началото, сега правя какво ли не да го избегна. Идваше по-често, когато децата бяха съвсем малки и бърникаше по шкафовете. Това беше абсолютен ужас - не го разбирам, не го приемам - и още е така. Предпочитам да не ми помага дори и с половин час, отколкото да се налага да преглъщам това.
Како, как да обясня на човек, който смята, че това е е абсолютно нормално, че не се бърка по чужди шкафове? newsm78

# 166
     Нефертари, звучиш ми като добре възпитано, но много неуверено момиче. Сякаш се страхуваш, че ако не реагираш според нейните очаквания, някой ще те накаже. Поговори кротко със съпруга си по този въпрос, обясни му, че се не желаеш да те третират като непораснало дете, което има нужда от контрол.
     И не разбирам защо още не си споделила с него тези проблеми.     

# 167
Како, как да обясня на човек, който смята, че това е е абсолютно нормално, че не се бърка по чужди шкафове? newsm78
Както и да го обясняваш, щом от отсрещната страна няма желание да те разберат, няма да бъдеш разбрана.
Варинта е право куме в очите...или с някакъв намек, ако разбира от намеци.
Бях писала за една възмутена от снаха си свекърва, случай единтичен с твоя.Свекървата рови по гардероба и шкафчетата на младите. Снахата/културно момиче/ усеща, но и е неудобно да и го каже в очите.Поставила във всяко чекмедже бележка, че не е възпитано да се рови по шкафовете/нещо от сорта/.Ей , как беше оплювано това момиче, бедна ви е фантазията...

# 168
  • Пловдив
Нефертари, никак не е добре така да премълчаваш и по никакъв начин да не показваш, че нещо те обижда. Аз години наред се учех да си казвам. Понеже иначе човека насреща ти може и да не е разбрал, че те е наранил (явно твоята свекърва го прави нарочно) и да си продължава в същия дух. Тя те обижда, ти от възпитание мълчиш, тя смята, че е нормално и продължава ли продължава .... Не е нужно да се вдигат скандали, може като нея тихичко и през зъби да ѝ изсъскаш нещо. Но първо пробвай просто ясно и категорично да кажеш, че това не ти харесва. Няма да те отрази от първия път сигурно, но ти упорствай. Иначе трупаш, ли трупаш и все някога ще ти избие. От опит казвам - избива от дреболии и в
най-неподходящия момент.
Та възпитанието си е възпитание, но първо уважаваш себе си и после останалите.

# 169
Съветите са чудесно нещо.
Поне човек има усещането,че не е сам в такива моменти.
Но не са решение на проблема.
Ако ще и с арменския поп да говори,все тая.
От опит го казвам.
Ако свекървата е решена да я очерни,все ще намери начин.
Ако е решила да и създава проблеми,все ще намери повод.
Лично аз съм пробвала много начини.
Мълчах си и преглъщах,но стигнах до извода,че щом мълча те не разбират,че нещо не наред.
Започнах да правя забележки и се оказа,че много ми е пораснала работата и не ги уважавам.
Опитах и техния вариант,те на мене,аз на тях.
Е,оказах се проста селянка,дето прави селски скандали.
Все те прави,все те ощетени.
Какво може да направи....нищо.
Само и оставя да се оплаква на нас и да и олекне.

# 170
Здравейте,драги съфорумки!
...
~MoDe~, трещерика ти е психично болна жена. Как изобщо я допускаш в дома си?! Няма ли начин да я прибират в подходящо заведение?

# 171
Моето свеки досега само подхвърляше да сме и дадяли детето да го гледа, но сравнително рядко го правеше. Онзи ден влизам в стаята и чувам откъслечен разговор и разбирам да сме го дали да го гледа и щял ходи на градина и като влязох жената ме погледна гузно. Мъжът ми каза "ти наистина ли си мислиш, че ще ти го дадем да го гледаш". Аз тръгнах да излизам и чух "за два месеца". Реших въобще да не повдигам темата пред мъжа ми, защото напоследък той повече и се нервира и и вдига няколко пъти скандали и да не се изнервяме излишно.
Аз знам че ние не бихме го дали (да чукна на дърво да не се налага), страшно много сме привързани към детето си и никога не ни е тежало да го гледаме. Но все пак и се дразня на нейното нахално самочувствие, че щяла да ни гледа детето по-добре от нас. Тя, която е толкова изнервена и така му се кара и крещи за дреболии. Която няма да го гушне, да му каже че го обича, но затова все пита "обичаш ли ме" и ако не и се върви по гайдата казва "няма да те обичам". Дори незнам защо се дразня и обръщам внимание.

# 172
Това с гледането и отглеждането ме нерви много  #Cussing out
Мойте свекъри постоянно напират да гледат детето,искали по цяло лято да стои при тях #CrazyДаже наскоро свекърът се ядосваше на пенсионната реформа ,защото имали още по 10 години да работят и не можело "да си изгледат внуците".Не знам ,защо си мислят ,че отглеждането на деца е работа на баби и дядовци? Това е вечният ни спор и ние сигурно няма да можем да го разрешим никога Tired Все искат да го гледат ,а като отидем на село всеки си гледа работата и пак аз сама се оправям с малкия. ooooh!

# 173
 За втори път срещам тука това като оплакване - че свекърите искали да гледат детето. Защо го отчитате като минус? Насила не могат да го вземат, а много хора пък се сърдят, че техните не искат да гледат внуци...

# 174
За втори път срещам тука това като оплакване - че свекърите искали да гледат детето. Защо го отчитате като минус? Насила не могат да го вземат, а много хора пък се сърдят, че техните не искат да гледат внуци...

Peace

# 175
Да ,отчитам го като минус.Всяка непоискана помощ е неприятна.Все едно някой да те кара да ядеш нещо ,което не обичаш.И най-вече се дразня ,че всичко е само на приказки.Реално не могат да се справят с детето .

# 176
Данче, ти не схващаш точно тяхната гледна точка и затова не разбираш. Аз съм гледана точно така, на село от баба ми и дядо ми. Дядо работеше на полето по цял ден, баба-понякога. Ходила съм с нея" на работа". LaughingОсвен това не си мисли, че те смятат да гледат детето ти както ти го гледаш:правиш му ядене, храниш го, извеждаш го, забавляваш го, приспиваш го, преобличаш...и изобщо целият ти ден минава покрай грижите и нуждите на малкия. На село не е така. Гледа се работата, а детето покрай нея, тоест то само се оправя както може. Даже като поотрасне малко помага в дома, както аз съм помагала. И то не само на приказки, а съм вършила реална работа като за възрастен човек още на 4-5 годинки. Ей ме, не съм умряла от това, но не бих си дала детето никога на такова отглеждане като беше малък.Само че твоите свекъри едва ли ще го проумеят това някога, те мислят, че така е нормално.
Всъщност и аз не знам дали е нормално, или не.Свикнах да работя точно защото работех като съвсем малко дете и не съм изпадала в ужас пред работа.Като гледам какви мързели по на 20 години има....не знам... Rolling Eyes

# 177
  Аз съм гледана така, но не съм работила. На село двор голям, пълен с екстри за малко дете - пеперуди, гъсеници, малки краставички, попово прасе, пък какви кукли стават от свилата на царевицата... Тръгне баба ми на лозето - аз със зайчето под лозата. Естествено никой не ми ходи по дупето по цял ден, но аз съм си в двора - виждам се.
  Не мога и да сравня селското лято със софийските мръсни градинки и детето ми е навън максимум два часа на ден, а на село - от сутрин до вечер.
 Според мен хората не искат да направят нещо лошо, но пак казвам - насила никой няма да вземе да гледа никое дете.

# 178

Няколко причини за тревога, ужас и омраза:
-лекинко се намеква, че на снахата не може да се повери толкова важна задача

- не е само предложение, а си е реална политика, в която може да се замеси синът, който по-малко разбира какво не е наред в картинката

- такова желание понякога говори за мераците на по-възрастното поколение да се намесва със своите виждания за възпитание, което е тревожно и може да стане дори без постоянно гледане

- сами си вярват и са самоуверени, че могат да го гледат и не си правят труда да си преценят реално силите и да си ъпдейтнат способностите

- правят предложението в неподходящ момент. "Хайде, на 6 месеца е вече, отбивай го и го давай!". Предлагат ти билки за спиране на кърмата

- приемат го като част от битката за надмощие над другия чифт баба и дядо

- искат да те изместят от специалната ти позиция, щото каквото и да си говорим, да си майка е голяма капия в битката за надмощие

- личи си, че искат да запълват пробиви и психични проблеми, да задоволят някаква нужда, за която трябва да се работи по друг начин, не за сметка на детето

- знаят, че ще се ядосаш на предложението и го правят нарочно, за да те ядосат

- не на последно място, като цяло не са хора, а свински невестулки и просто така си се държат.

# 179
 УжасТ...
 А съществува ли вариант просто да искат да гледат внучето, а не да цакат снахата... по мое време беше обичайно, ние сме гледани от баби.

Общи условия

Активация на акаунт