С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 105
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • София
и какви толкови толкова по-големи неприятности ще си навлече, ако откаже?  Peace Никакви. Мъжът й може да се обиди, може цял живот да й е обиден, но няма гаранция, че ако тя изгледа свекърва си, този същият любящ мъж няма пак да си намери повод да се обиди. Обикновено мъжете гледат да прехвърлят отговорностите по гледането на собствените си родители на най-податливата на нагърбване жена наоколо - дали ще е съпругата или сестрата, за тях е без значение, важното е да не са те. Нали я знаете приказката, че една майка можела да отгледа девет сина, но девет сина не могат да гледат една майка. Зная, че звучи доста грубо написаното от мен, но за съжаление доста често така стоят нещата. И накрая снахата прецакана отвсякъде.

# 241
Прошката си е прошка, но да се товари такова малко дете, че и майка му по този начин. Беборанка трябва да отстои себе си, за да оцелее. Те ще се противопоставят и на идеята да си отиде в Плевен.

# 242
Така е , но ако в сем- то няма сестра или друга снаха , незнам.
Може би мъжете от сем-то трябва да се обединят финнсово , и да наемат болногледачка .
Така беборанка , ще си гледа спокойно детенцето. Дано жената се оправи  Praynig и не се стига до тези моменти.
  Трещи явно не съм се изказала правилно. Тя прошката да я даде вътрешно пред себе си . не е задължително да я моли от свекърва си ,нали  Peace

# 243
  • Пловдив
Точно докато са по болници и изследвания, да си отиде при мама. Че си спомням беше писала, че на нея ще натресат не само болната свекърва, ами и здрави и прави свекър, девер, че и 10 годишно внуче. Щото на мъжете ръцете са им ... айде да не казвам. И ще умрат от глад, ако няма жена да им готви. Мое лично мнение е , че толкова малки деца нямат място при тежко болни хора. За племеника ми и баба, пък после и мама го спазих. Тя и майка ми не искаше да я вижда детето, като беше на легло. Разбират или не съвсем, децата поемат негативните емоции. Може да прозвучи грубо, но - малките и здрави са с предимство пред старите и болни. Мен така са ме научили.

# 244
  • София
разбира се, че ще мрънкат и няма да са навити тя да "дезертира" така! Кой ще се лиши доброволно от безплатна гледачка! Децата винаги, ама винаги са с предимство пред старите, иначе досега да сме се затрили като човешки род! Аз само като си го представих това с хранопровода, извеждането на тръбички и прочие..., не знам, толкова малко дете работа там няма! И хич не е оправдание, че са мъже - ръцете им хич, ама хич не са заврени, а те услужливо си ги завират.
Беборанка да го изиграе някак, дори да започне да мрънка за всякакви дреболии на мъжа си, така че той самият да поиска да я прати при тъщата - мъжете гледат да разкарат мрънкащите си жени, та тя да се възползва. Пък и ще си почине, друго си е в родния дом, майка й ще и помага за детето, и дори да не й помага, друго си е да има кой да си поиграе с него един час или да сготви една манджа.

# 245
аз съм й простила отдавна пред себе си.Горе долу запазваме добрия тон.Само, че аз когато имах нужда от помощ(след тежко раждане)майка ми чак 2 седмици след това дойде за няколко дена да ми помага, не за бебето, а за домакинската работа, тя свекървата изобщо се е държала с мен като с човек от улицата, а знаеше, колко трудно ми беше след раждането, идваше за час, скръстваше крак връз крак, чакаше да й сервирам кафето.Не й се сърдя, простила съм й всичко.Даже беше казала и за какво ще идва сега майка ти, викни я друг път. Казах й , че имам нужда от малко помощ, а тя така ехидно и тъпо ме погледна, изобщо такива физиономии и реплики ми е правила, че нямам думи.
Абсурд е да си ида на Плевен за толкова дълго време, може би за седмица-да.Когато бяха по София 5 дена мъжа ми и свекървата по болници, тогава си бях на Плевен, тя сготви 5,6 манджи за мъжете, отидох помогнах й малко.Тя беше в отлично здраве, като кобилка насам , натам шеташе, девер ми се прибра, аз легнах с детето следобед, а тя припаднала и казала, че не може повече, не издържа Thinking
Аз не се виждам как ще я обслужвам след операцията, гледам си сама детето, има нужда от разходки, внимание и грижа.
Това е идея да наемем болногледачка за след операцията, аз не се наемам да я гледам, пак ще ходя, ще й помагам от време на време когато имам време, но изцяло не искам да поемам грижи за нея.Само, че не знам как моята идея ще се възприеме от хората във фамилията, да единствена снаха съм, тя е с 2ма сина, съпруг и внук.Няма приятелки, изпокарала се е с всичките си роднини, една племеница има дето я уважава, но жената си има семейство и е бременна в момента.

# 246
Ужас, пак станало интересно тук Laughing

# 247
  • София
разбира се, че ще мрънкат и няма да са навити тя да "дезертира" така! Кой ще се лиши доброволно от безплатна гледачка!
А ако с майка ти, недай Боже, стане нещо такова и мъжът ти си бие камшика на някъде толкова весело ли ще го раздаваш? То е ясно, че човек трябва да гледа себе си, но да обичаш някого и да оставиш сам в такъв труден момент за мен е...
Може да си стои у дома и да си гледа детето, а за останалото да помага ако и когато може.

не е правило, че хората, които се борят със смъртта стават чувствителни. Да, стават чувствителни, но към собствените си преживявания, което за близките често означава егоцентричност, мрънкане, че и направо проклетия. Има някаква романтична представа как на прага на смъртта един възрастен човек се променя само в положителна посока и едва ли не започва наред да иска прошка и омразната довчера снаха, става най-свидна. Може и да има такова нещо, но като цяло човек не се променя.
Онкободлните страдат от депресия, това исках да кажа. А на прага на смъртта човек остава същия, но смъртта променя останалите. Не знам колко смелост и глупост са нужни да се натовариш с товара на вината от това, че оставяш умиращ без помощ или от това да мразиш умиращ. Когато човек умре тези неща изглеждат вече не само нелепи, но и престъпни. Всяка смърт носи вина на околните, гняв и човещината проявена приживе е човещина към себе си на първо място.

# 248
  • София
традиционно ролите на мъжа и жената са неравностойни, що се отнася до гледането на децата, болни и възрастни хора - по подразбиране всичко се стоварва на жената, независимо дали е дъщеря или свекърва, а ако може и на двете места да огрее, още по-добре за останалите от родата! И няма какво да се лъжем - майката си е майка, а свекървата/тъщата не е майка. Колко зетьове си видяла и чула да сменят памперси на тъщите и тъстовете си или да ги къпят? И колко снахи го правят? И колко жени очакват и изискват от мъжете си да се грижат съвсем буквално (не да дават пари за лекарства и болногледачка) за тъста или тъщата, както и колко мъже изискват и очакват жените им да се грижат буквално за свекър и свекърва? Айде, нека си ги говорим нещата такива, каквито са в действителност, а не да гравитираме около благородството на чужд гръб! Дори родните синове нерядко се гнусят от родителите си като са болни, какво остава да гледат чуждите!

# 249
Тя няма да си бие шута да се забавлява, тя отглежда 4месечно бебе. И това, което правят с нея и с бебето, е ужасно.

# 250
 Абсурд. Човещина, нечовещина, не може да се иска от една майка на малко дете да поеме върху себе си изцяло всички негативи на подобно тежко боледуване, и при това на необичан човек. Мъжете ги знаем колко се справат с подробностите...
  Че така човек се разболява, най много да подлудят момичето.
  Да се стягат и да наемат болногледачка.

# 251
  • София
Тя няма да си бие шута да се забавлява, тя отглежда 4месечно бебе. И това, което правят с нея и с бебето, е ужасно.
Какво правят? Вероятно не съм прочела.

Просто казвах, че може да остане и да се включва, когато и е възможно и има желание. Нали не живеят в едно жилище? Това за болногледачка е ясно. Съвсем друго казвам, ама тук пак се разсъждава в крайности.

# 252
  • София
Няма крайности, кое е крайното в разсъжденията? Ти ще гледаш ли свекърва си, ще й сменяш ли памперсите, ако си в ситуацията на беборана? Защото аз не бих, ако ще цената на това да е развод! Бас държа, че няма да им се дават пари за болногледачка и ще гледат да прикоткат/изнудят снахата. Сори, ама като чета що за хора са, никак не съм оптимист.

# 253
  • София
Няма крайности, кое е крайното в разсъжденията? Ти ще гледаш ли свекърва си, ще й сменяш ли памперсите, ако си в ситуацията на беборана? Защото аз не бих, ако ще цената на това да е развод! Бас държа, че няма да им се дават пари за болногледачка и ще гледат да прикоткат/изнудят снахата. Сори, ама като чета що за хора са, никак не съм оптимист.
Ето, не четеш. Къде съм писала да я гледа. дадох съвет да не се гневи и да заеме някаква по- умерена позиция. Именно тези силни емоции ще я изтощят, а има бебе да гледа.
Няма нужда да бяга в друг град, за да не поема излишни ангажименти. Ще бъде до съпруга си в тежък момент и ще си гледа бебето. Пак си повтарям въпроса, нали не живеят в едно жилище?

# 254
Не живеем в едно жилище, на 5 километра живеем, не съм шофьор, че да ходя да я навестявам, а когато мъжа ми е свободен ходим с колата да я виждаме.
Аз съм й простила отдавна и не изпитвам гняв към нея, не я обичам, но не я и мразя, средна хубост. С удоволствие бих помогнала с каквото мога, нооо когато имам време за това, бих й занесла топла манджа и да направя за час компания, за повече нямам физическата възможност и време също.Ще видим как ще се стечат нещата занапред. Говорих с моя мъж, че ако майка му се подложи на операцията ще трябва да потърсим специализирана помощ, той замълча и нищо не каза, само каза, че не му се вярва, че майка му ще стигне до това дередже. Sad А дали свекървата си мисли, че ако се оперира ще се преместим при нея да живеем, което е по-големия ужас и не бих се съгласила с цената да се разведа дори.

Общи условия

Активация на акаунт