С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 093
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз съм впечатлена колко си пасват снахи и свекърви.  Едната си качила краченцата на стола, защото искала снахата да и готви. Другата се хванала да се доказва каква е домакиня.  Crazy Лика-прилика!

# 481
Последния човек, пред когото ще се доказвам, е трещерика. Crazy
Проста и необразована жена, хранеща семейството си от трима яки мъже в пластмасови или алуминиеви очукани чинии, пазеща лукса порцелан за видни гости. Crazy Постилаха си вестници на масата, да пазят мушамата. ooooh!
Пред тази жена ли да се доказвам?!  smile3532
Че аз, само от банята гола като изляза и съм повече от нея. Whistling
И тази същата тръгнала да ми реве, че аз - прясна родилка, не знаех къде да се дяна от болка, не съм я посрещнала с питка и кебапчета на изписването ни с бебето. ooooh!
И само като си помисля, че в началото "майко" и казвах! ooooh! Sick
Трещериците, които мятат оченце тук да не си мислят, че всяко младо момиче, ей така за спорта започва да се драка с майката на съпруга си!  Crazy
Природен закон си е - всяко действие си има противодействие. Peace

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 09:08 от Пипи Дългото чорапче

# 482
  • Варна
Цитат
Проста и необразована жена, хранеща семейството си от трима яки мъже в пластмасови или алуминиеви очукани чинии, пазеща лукса порцелан за видни гости. Постилаха си вестници на масата, да пазят, за мушамата.
Това наистина ли?  Rolling Eyes Shocked
Нали не говориш сериозно?

# 483
Цитат
Проста и необразована жена, хранеща семейството си от трима яки мъже в пластмасови или алуминиеви очукани чинии, пазеща лукса порцелан за видни гости. Постилаха си вестници на масата, да пазят, за мушамата.
Това наистина ли?  Rolling Eyes Shocked
Нали не говориш сериозно?
Пипи, и аз това питам ?
То, все си мислех ,че тези неща са в миналото, но знае ли човек ?!
И сега ли така сервира?

# 484
Абсолютно съм сериозна, момичета.
Сега все още се хранят върху вестник, но поне детето като ходи в тях казва, че яде в нормални чинии. Това го разбрах, защото един път имал мерак да помогне и да измие чиниите, та потрошил една. Joy
Като ходим на гости ни се оказва честта и се сервира в нормална посуда, но един път инцидентно отидохме със съпруга ми в тях - деверът се хранеше в очукана алуминиева чиния върху постлан вестник. ooooh!

# 485
  • Варна
 Shocked оооО Shocked
О!

Това в кое село се случва?

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 09:16 от Приятно ми е - Богиня!

# 486
Shocked оооО Shocked
О!

Това в кое село се случва?
Интересното е, че не е живяла на село. Петия по големина град в България сме.
На времена се чудя как съпругът ми не е прихванал простотията от нея. Но, слава Богу, свекърът е много добър човек. Разказвал ми е, че на времето в селото, в което е живял, нямало една свястна мома. Трещето била гражданка и за две седмици се оженили. Той смятал, че гражданките са супер. Joy

# 487
Пипи, то за простотията няма местожителство.
На колко години е свеки ?

# 488
51-ви набор е.
Да, за простотията наистина няма град и село.

# 489
Пипи,млада баба е !
Подари следващия път една мушамичка , за да си пази нейната !
Тя ,както и да е, но останалите ? Как не решиха да внесат малко промяна ?
Моя приятелка ,полякиня каза преди време , "най-интересното нещо и необяснимо
е ,че като станах бълг.снаха ,първото сядане на маса беше с обща салата и тава на масата!"
А семейството на съпругът и бяха лекари !
След години живот в България и станаха много ясни някой неща,
но някой въобще не възприе , но пък аз ги усвоих :
- не може свеки да идва ,когато си реши
- не може да отидеш без покана или да се обадиш
- не се сервира върху разни " практични" неща
- когато очакваш гости не ги посрещаш по анцунг и др.

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 10:29 от красива белла

# 490
  • град-държава
Еееее, ти си пропуснала най-важната част от популярния лаф - "со малко кютек". hahaha
Аз пък смятам, че снахичката трябва по-кротичко в началото, че в по-голям процент от случаите е по-малко знаеща, можеща и т.н. сфери на доказване. Wink

Crazy Joy

Това е простотия и проява на лошо възпитание, ако поставяш старта на едни взаимотношения - в случая чисто човешки, като такъв.

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 10:40 от ahasver

# 491
Е, там е проблемът. Дресирала ги е да я гледат в устата. И като се опита с мен - получи се трясък. Mr. Green Няколко месеца се цупи. Съпругът ми беше като препикано мушкато, но като ми спря кърмата той много се ядоса и я отряза. Постепенно се научи да и се опъва за простотиите и съответно аз ставах все по-злата и черна снаха. Twisted Evil
За сравнение - деверът беше завел момиче у тях, в гнездото на змиите. Горкото, издържа половин година и го заряза. А беше свястна девойка. И тя беше в потрес от навиците. Хранеха се отделно.

# 492
Извинявайте,но за вас най лошота дума Село ли е?
Когато нещо или някой не ви хареса,веднага го оприличавате на селянин или определяте произхода му.
Какво общо има приготвянето и съхранението на храна със селото?
Какво общо има личната хигиена и отношението към света със селото?
И хайде стига с тия чужденци....имаше тема в която им се изкарах ,,кирливите ризи".
Не си спомням за коя държава беше,но жената сподели,че чиниите се миели в един леген.
Сапунисваш,потапях и извършваш с хавлия.
Къде сте го виждали това по нашия край?
Майка ми е гражданка,татко от село,но до последно майка ми слушаше и  възприемаше от своята свекърва,,селянката",защото ,,гражданката"нямала време за домакинство.

# 493
Баба ми селянката беше доста по-голяма чистофайница от баба ми гражданката.

# 494
Не разбрах - кой кого обиди на селянин? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт