С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 72 968
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
  • София
а ако не беше по специалността, щеше ли пак да работиш? Точно в това е въпросът - дали е работене заради самото работене, или е работене с цел кариерно израстване.

# 31
Анди, работила съм и сервитьорка/продавачка.... Но бе преди и в 1 курс. Заплатата ми тогава бе по-висока, отколкото тази по специалността - в пъти даже.
Обаче придобиваш опит от всичко, аз не ги деля на срамни/супер професии.

Само в БГ всички искат да са шефове.  И се натискат да осигурят децата си.

# 32
~MoDe~, а мъжа ти? Едва ли и той я чака с нетърпение.

# 33
  • София
и аз не ги деля на сраммни и несрамни професии, а на перспективни и неперспективни. Сервитьорството се работи от няма накъде, рядко са  хората, които действително се чувстват добре и искат да са сервитьори, но те обикновено се придвижват в заведенията от висока класа. Всичко останало е бошлаф-работа, нещо временно с ясното съзнание, че не носи  нищо друго, освен заплата, и то неособено добра. Има значение човек откъде тръгва, дето си говорихме за стандарта и социалната прослойка за произхода и накъде иска да се придвижи. лично аз не съм забелязала деца на доста заможни родители да работят нископлатена, нискоквалифицирана и неносеща никакъв напредък работа, а се ориентират към стажове, развиване в академичната среда, участват в проекти, или пък търсят и  кандидатстват само за работа, която ще им даде знания, умения и връзки с по-успели или авторитетни хора. Те знааят, че продавачеството в МакДоналдс нищо няма да им даде.

# 34
Не разбрах в крайна сметка ако инвестицията е образование вместо жилище какво трябва да е това образование, че да струва предпочитането му пред това да се плаща покрива над главата 30 години? Питам, защото мисля, че завършването на каквото и да е където и да е не се вмества в това определение, или...?(говоря както за средно, така и за висше образование. тук който спомене за дом за децата веднага го репликират, че това е глупост и трябва да се инвестира в нещо по-смислено като например образование)

# 35
# 36
Не винаги доброто образование за един е добро и за друг, както и не винаги това което родителите смятат за добро образование за децата си означава, че то ще е такова и за децата.
Ето при мен свекър ми е решил да инвестира в образованието на сина ми ,но ако то е селско стопанство,на мъжа ми брат му пък мисли, че ще е по-добре ако малкия стане футболист и с гордост щял да му плаща тренировките а за свекърва ми всяко едно образование било добро и достойно стига то да му носи  заплата, която ще покрие основните нужди на семейството.

# 37
Естел,какво да ти кажа-не я чака,но въпреки всичко си му е майка.Затова и гледам да не говоря за нея пред него.Той по принцип си е непукист,рядко се ядосва,гледа отгоре-отгоре на нещата(за което шапка му свалям),а и е свикнал с поведението й.Но тя много му досажда,всеки ден му звъни да го пита кога може да дойде,а аз съм го предупредила,че след последните изпълнения няма да стоя сама с нея и държа и той да е вкъщи. Crossing ArmsТа в най-скоро време ще довтаса Confused Но изнерви ли ме с нещо,директно си хващам парцалките и детето и при мама,докато тя си замине. Naughty И повече няма да ни види,каквото ще да стане! Naughty

# 38
  • София
образованието не е само диплома, то е първо среда и изграждане на определен начин на мислене, мироглед. В днешно време човек без образование е заникъде. Колкото до специалността, и там нещата са спорни, зависи дали за практикуването на определена професия се иска определен ценз - аз и да искам да лекувам хора, нямам това плаво, ако не съм завършила медицина, и то не каква да е, е хуманна медицина, не ветеринарна. При счетоводството цензът е за предпочитане, но човек може да стане счетоводител и без професионално средно или висше образование, а с посещаване на курсове и самоподготовка. При всички случаи по-добре с кааквото и да е висше образование, отколкото с никакво. Бакалавърска степен вече не кой знае какво, движението е към степен магистър. По-лесно е човек с химическо образование да се справи като таксиметров шофьор, отколкото един таксиметров шофьор със средно да се придвижи нагоре към химията. Завършването на университет струва пет години, а една ипотека за жилище струва поне десет години, и то при късмет.

# 39
  • където ми харесва
Това, че ученето и работата нямало да вървят заедно са глупости. Аз не знам студенти, дето не работят. Освен мамините синчета и девойки, а това е деморализиращо.

Ниско статусната работа като студент ти дава амбицията за нещо повече.
Самият факт, че си работил нещо, дори не и по специалността, е положителен за повечето работодатели. Освен това, работодателите предпочитат хора с трудови навици, а не завеяни студенти, дето им е широко около врата, но пък са с отлични дипломи. Пък и отличните дипломи също се постигат дори и да се работи междувременно. Всичко въпрос на мотивация.
Да ти кажа ли...има деца, които са на лекции от 8 сутринта до 6-7 вечерта. Единствената им опция за работа е през нощта, и събота и неделя (които не винаги са почивни дни)...Имаш ли идея след една година такъв силен график какво се случва с организма? Защото аз имам...и не, не съм мамино детенце...
За свекървата да кажа-издразни ме преди няколко дни с нещо малко, но достатъчно...

# 40
не, разбира се! Но останах с впечатление, че ти се сравняваш с тях

Неправилно си разбрала.

# 41

Да ти кажа ли...има деца, които са на лекции от 8 сутринта до 6-7 вечерта.

Да, има всякакви програми. Няма смисъл да си упонираме с единични случаи.

# 42
  • София

Неправилно си разбрала.

Съжалявам, ако е било така!

Относно програмите, че били всякакви - ако един млад човек действително иска да прави нещата както си му е редът и харесва това, което учи, той ще посещава всички лекции и упражнения, а те са доста повече от два часа дневно. По-скоро много студенти се скатават, оправдавайки се с работа или други ангажименти, и учат колкото за тройка. То, затова се казва "редовно обучение", защото студентът трябва да е на училище, в час, а не да се държи като задочник - да се вясва от дъжд на вятър. Ако иска да работи, нека да запише задочно, а не редовно обучение! Иначе си играем на шикалки и онзи виц "като зная какъв инженер съм, как да отида на лекар" си става живата истина.

# 43

Неправилно си разбрала.

Съжалявам, ако е било така!

No problem  Simple Smile

# 44
Никой не ги кара децата да работят, те сами искат. За разлика от нас, те са разбрали, че за да имаш, трябва да работиш.

Общи условия

Активация на акаунт