С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 030
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
А къде е майката на 10 годишното дете? Доколкото разбирам сега свекървата го гледа. След операцията за него кой ще се грижи. Едва ли болногледачката ще се нагърби и с това?

Е, дай като не е болногледачката, беборана да гледа и него. Има си баща това дете, слава богу, той да му мисли!
Е, направо ставате гадни .
Все едно племенника ми да има нужда от мен ,а аз дажа оправйте си щот недолюбвам свеки  ooooh!

# 271
  • София

Понякога помага и да се ядосаш, както казах- ситуацията е хаотична и непредсказуема. Имаш право и да се ядосаш, и да мразиш.
На всичко има право, аз само изразявам опасения за част от емоциите и постъпките, които нямат да донесат нищо положително на момичето нито сега, нито в бъдеще. И е възможно да бъркам, хората сме различни.

# 272
  • Mediterraneo
А къде е майката на 10 годишното дете? Доколкото разбирам сега свекървата го гледа. След операцията за него кой ще се грижи. Едва ли болногледачката ще се нагърби и с това?

Е, дай като не е болногледачката, беборана да гледа и него. Има си баща това дете, слава богу, той да му мисли!
Е, направо ставате гадни .
Все едно племенника ми да има нужда от мен ,а аз дажа оправйте си щот недолюбвам свеки  ooooh!

Не и от тази гледна точка! Не съм казала, че заради свекърва си не трябва да поглежда племенника си! Все пак това дете не е кръгъл сирак, има кой да се грижи за него!

# 273
  • София
абе, всички на думи се пишат благородни, ама практиката що ли показва друго? Братя и  сестри, които до бой стигат, защото никой не иска да гледа родната си майка като е болна, съпрузи до развод, цяла рода се смразява. И, не, не става въпрос за мои роднини, но и нито съм сляпа, нито съм глуха, че да не виждам какво става в други семейства. Традиците тук са такива, че на жената, особено ако е снаха, особено ако живее близо, по подразбиране хем й се пада, хем й е ред да гледа болни и стари свекър и свекърва, без значение дали е видяла добро от тях. И не смятам за много редно само защото един човек е болен, автоматично да му се изтриват всичките лошотии и проклетии, които е сторил на близките си. Рядко такива хора стават смирени заради болестта си, по-скоро стават още по-проклети. Крив човек нищо не го оправя, а да му мислят близките!

# 274

Понякога помага и да се ядосаш, както казах- ситуацията е хаотична и непредсказуема. Имаш право и да се ядосаш, и да мразиш.
На всичко има право, аз само изразявам опасения за част от емоциите и постъпките, които нямат да донесат нищо положително на момичето нито сега, нито в бъдеще. И е възможно да бъркам, хората сме различни.

Точно чувството за вина няма да й донесе нищо положително. Не може да заобича свекърва си, защото е болна. А детето изобщо не трябва да се подлага на това.

# 275
  • Fort Worth, TX
Моето мнение е, че няма лошо да им удря по едно рамо от време на време , ако се наложи.Говоря за сготвяне на някоя манджа или почистване , но не и поемането на второ домакинство при положение, че има малко бебе.Всъщност свекървата толкова ли е зле?Вие така представихте нещата, че аз си предстям легнала и не можеща да се обслужи за елементарни неща?

# 276
  • София
аз като прочетох какви диагнози чакат потвърждение, и ми се изправи косата. Май въпросът не е дали, а кога.

# 277
  • Fort Worth, TX
аз като прочетох какви диагнози чакат потвърждение, и ми се изправи косата. Май въпросът не е дали, а кога.
Това съм го пропуснала.

# 278
  • София
ако правилно съм запомнила, става въпрос за рак на хранопровода, а жената вече е имала друго онкологично заболяване преди години.

# 279
На никого не пожелавам да му се наложи да гледа родителите си или тези на партньора си на легло.
Аз не бих искала блиските ми хора да са подложени на това, но ако не мога да си позволя прилична грижа, ще го направя и малко или голямо дете не би променило нещата.
децата са доста по-адаптивни от нас и доста по-търпеливи.

# 280
  • Fort Worth, TX
ако правилно съм запомнила, става въпрос за рак на хранопровода, а жената вече е имала друго онкологично заболяване преди години.
Прочетах.Вярно е мн зле положението.Милата Бебо като знам как ревеше от тази жена напълно я разбирам защо не изпитва нищо в момента.Дано само да не се остави да я нагърбят с всичко.

# 281

децата са доста по-адаптивни от нас и доста по-търпеливи.

4месечните ли? Да му реве всеки ден. Внучката ми веднага усеща, когато съм малко нервна.

# 282
  • София

Точно чувството за вина няма да й донесе нищо положително. Не може да заобича свекърва си, защото е болна. А детето изобщо не трябва да се подлага на това.
Ами именно, ако сега мрази и се пени после ще и много неприятно и виновно. А за практическата част може да си решава, да не ходи и естествено да не води детето. Казах го и по- горе, може да си подкрепя любимия в емоционален план, да направи една супа за майка му и толкова. Емоциите, гнева и омразата само ще я натоварят, а и ще са пробойна в отношенията с мъжа и, според мен.

абе, всички на думи се пишат благородни, ама практиката що ли показва друго? Братя и  сестри, които до бой стигат, защото никой не иска да гледа родната си майка като е болна, съпрузи до развод, цяла рода се смразява. И, не, не става въпрос за мои роднини, но и нито съм сляпа, нито съм глуха, че да не виждам какво става в други семейства. Традиците тук са такива, че на жената, особено ако е снаха, особено ако живее близо, по подразбиране хем й се пада, хем й е ред да гледа болни и стари свекър и свекърва, без значение дали е видяла добро от тях. И не смятам за много редно само защото един човек е болен, автоматично да му се изтриват всичките лошотии и проклетии, които е сторил на близките си. Рядко такива хора стават смирени заради болестта си, по-скоро стават още по-проклети. Крив човек нищо не го оправя, а да му мислят близките!
Ти изобщо не четеш какво съм написала, нали? Човека си остава лош и проклет, ако и да е умиращ. Но ти с какво заслужаваш да мразиш и да беснееш на такъв човек? Има един тип ситуации, които винаги и у всеки предизвикват вина, съзнателно или не. По- егоистично и прагматично е да не си причиняваме подобен товар за в бъдеще. Не да се хвърляме в излишна саможертва, а просто да се запази баланса. Иначе най- често най- псуващия и мразещ роднина изнася всичко около болния на гърба си, но пак остава лош и за останалите, и за себе си, защото неприкрито е мразил. Това са много трудно в емоционално отношение моменти и точно тогава всички са по- чувствителни на коментари, отколкото на действия.

# 283
На 4 месечните не им се налага да са свидетели на ревове, ако родителите им са на място.
Девойката бебоорана си е подбрала ника много добре. Като поотрасне ще прецени как да подходи и със свекърва си и с детето си.
За мен е просто изумиително съжителството с друго семейство, но явно някои хора си го причиняват, причиняват си още и много други неща, като редовни посещения на "мърлявото село" и др.
Това поради липсата на средства е горе-долу разбираемо, но ревът по форумите някак не го разбирам.

# 284
  • София
къде съм казала нещо за омраза и беснеене?  Да, накрая почти винаги има един прецакан (най-често снахата), дето хем гледа болен некръвен роднина, дето му е стъжнил живота, хем останалите от родата се скатават и му набиват канчето колко е лош, че не гледа този болен с умсивка. Затова каквото било-било в миналото, отдръпване от ситуацията и оставяне на най-близките роднини на въпросния болен да се разберат помежду си и да си го гледат.

Общи условия

Активация на акаунт