С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 73 002
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Не знам за готвенето, при тяхната ситуация не е много ясно с какво би се хранила жената. Но общо казано, да беше само готвенето и моралната подкрепа, а то едва ли ще се ограничат с него. Доста е трудно за една млада майка с малко бебе да готви отделно за още хора (как мислиш, дали свекърът ще си готви сам или другият син ще готви за баща си?), когато трябва постоянно да се върти около бебето. Когато моите бяха малки, едва успявах да сготвя нещо за нас с баща им, добре че децата бяха на млечна кухня две ггодини, че иначе не се виждам какво щях да правя с готвенето и за тях, и за нас, че и да им е разнообразно на всяко ядене!

# 301
  • Fort Worth, TX
никой не говори и за мен, но ти ми задаваш личен въпрос.
Отстрани хипотетично се призовава към това или онова, ама на практика никой не знае като как ще се представи.
Беборана няма да забягва, а ще се отдалечималко, за да може да се грижи за бебето в този критичен период. На 4 месеца е това бебе! Ако мъжът й не иска да гледа майка си, към кого първо ще погледне, според теб? Към сестра/брат или към жена си?
Добре де Анди при положение, че има здрави и прави мъже от къв.... тя да я гледа?Това значи да си зареже бебето , за да я гледа.Еми мъжа й, ако е мъж на място изобщо не би искал това от нея.Винаги може да помогне като сготви една манджа.Разбира се , е ще я посещава, но за бога момичето има бебенце за гледане, което има нужда най-много от нея в този момент.

# 302
  • София
Ми, и аз това се питам! ДанО изляза лош пророк и при тях нещата да се развият в по-положителна за беборана посока!

# 303
Andariel ,а стига тя беборана си каза ,че ще готви ти сега си тръгнала да и обясняваш как щяло да и бъде трудно .Ако за теб е трудно да сготвиш двойна доза боб /примерно/ за нея може и да не е.
Сега разбираш ,че не на всеки с четири месечно бебе му трудно да прави и нещо друго освен да се занимава с него .
Какво я съветвате да каже на мъжа си "ай гледай си работата и не ме занимавай с болната си майка "
Да ви имам разбиранията за партньорство и семейство  ooooh!
Кат стане напечено и хайде беж.

# 304
  • София
Не знам за готвенето, при тяхната ситуация не е много ясно с какво би се хранила жената. Но общо казано, да беше само готвенето и моралната подкрепа, а то едва ли ще се ограничат с него. Доста е трудно за една млада майка с малко бебе да готви отделно за още хора (как мислиш, дали свекърът ще си готви сам или другият син ще готви за баща си?), когато трябва постоянно да се върти около бебето. Когато моите бяха малки, едва успявах да сготвя нещо за нас с баща им, добре че децата бяха на млечна кухня две ггодини, че иначе не се виждам какво щях да правя с готвенето и за тях, и за нас, че и да им е разнообразно на всяко ядене!
Какъв свекър, какъв брат, това са големи здрави хора да си направят омлет или сандвич, и въобще да се оправят. Идеята ми е, че тя не може вечно да живее при родителите си, а върне ли се проблема, за който говориш пак ще е на древен ред.
Най- нормално е млада майка да си гледа бебето и най- много собственото домакинство. И да я викнат ще откаже, кой ще и гледа бебето?

Ми, и аз това се питам! ДанО изляза лош пророк и при тях нещата да се развият в по-положителна за беборана посока!
Дано! То зависи от отношенията с мъжа и. Вие по- добре познавате разни типажи, дано не сте прави.

# 305
Както каза една по-горе от вас, тя се превърна от серт в най-серт и хленчещ човек, ревящ постоянно, вчера е звъняла на мъжа ми 10 пъти и все едни и същи приказки и ревове, ми не се издържа вече. И девер ми се е карал днес с нея, защото ни вдигна всички на главата си, и детето (племеника), свекър ми, куц и кьопав един път не съм чула да се оплаква, а всеки ден ходи на работа.Всеки ден реве, реве и спи, спи и реве, това прави постоянно. Моето бебе й се отразява абсолютно всичко, от  вчера не е спряла да мрънка и реве, дере се и на няколко пъти се захласва, това е всеки път след като идем у свеки, свеки я взима и започва пак, рев, рев, аз й приказвам, тя се отдалечава от мен и с детето, не ми го дава. Днес мъжа ми иска да ходим пак....ааааааа.... цяла нощ не съм спала, детето реве на сън през час, казах му съвсем спокойно всичко и засега ще преустановя свижданията ни, пък да ми се сърди който иска.Никъде не ходи, никой не слуша, а не сме я оставили, ей така, всеки й говори, тя ще се съсипе от рев и нерви, не от рак.
Сега пък се обади, че не иска да ни вижда, щом не сме я уважавали и не сме искали да отидем да я видим днес(а вчера бяхме у тях) ooooh!
Разбирам я напълно, рак, не е лесно-смъртта чука на вратата Sad но е грешка да притеснява така всички и нонстоп да реве и да не иска да чуе никого.
За готвенето след операцията свеки ще може да яде само пасирана храна.А за готвенето на семейството й- все пак неволята учи, ще отворят старата готварска книга на майка си и ще сготвят все нещо.

# 306
Както каза една по-горе от вас, тя се превърна от серт в най-серт и хленчещ човек, ревящ постоянно, вчера е звъняла на мъжа ми 10 пъти и все едни и същи приказки и ревове, ми не се издържа вече. ...

Ами болна жена, на ръба на летален изход... да хване лопата и да си изкопае гроба ли, за да облекчи наследниците?
Егоисти се оплакват от чуждия егоизъм.

# 307
Връщам си думите беборанка се отказа и от готвенето.
http://www.znam.bg/com/action/showBook?bookID=247&elementID= … 3&sectionID=5

# 308
Както каза една по-горе от вас, тя се превърна от серт в най-серт и хленчещ човек, ревящ постоянно, вчера е звъняла на мъжа ми 10 пъти и все едни и същи приказки и ревове, ми не се издържа вече. ...

Ами болна жена, на ръба на летален изход... да хване лопата и да си изкопае гроба ли, за да облекчи наследниците?
Егоисти се оплакват от чуждия егоизъм.

Хайде стига благородство. Виждала съм много болни жени, които не реват непрекъснато и не побъркват цялата рода. 

# 309

не говорим за постоянно готвене, а нужда от помощ от моя страна,както казах по-горе, когато имам възможност и време

# 310
И аз това казвам - най-възпитано е свекървата да си изкопае сама гроба.

# 311
  • София
Andariel ,а стига тя беборана си каза ,че ще готви ти сега си тръгнала да и обясняваш как щяло да и бъде трудно .Ако за теб е трудно да сготвиш двойна доза боб /примерно/ за нея може и да не е.
Сега разбираш ,че не на всеки с четири месечно бебе му трудно да прави и нещо друго освен да се занимава с него .
Какво я съветвате да каже на мъжа си "ай гледай си работата и не ме занимавай с болната си майка "
Да ви имам разбиранията за партньорство и семейство  ooooh!
Кат стане напечено и хайде беж.

Ако, обичаш, без "да ви имам разбиранията...", защото тук не става въпрос за моите лични разбирания, а  точно в "типажите"! както преди много години ми каза един стар адвокат, от много любов съдилищата все с роднини и скандали са пълни.

# 312

не говорим за постоянно готвене, а нужда от помощ от моя страна,както казах по-горе, когато имам възможност и време
Дано и мъжът ти не ти отвърне със същото при нужда, че ще помогне когато има възможност и време.
Andariel в твоите постове не споделяш твоите лични разбирания ,така ли?

# 313
А може би въпросът е - когато има нужда.  Защото на двама здрави мъже, не виждам причина беборана да им готви.

# 314

Дано и мъжът ти не ти отвърне със същото при нужда, че ще помогне когато има възможност и време.
Andariel в твоите постове не споделяш твоите лични разбирания ,така ли?

Точно, че мъжът й и синът й , които живеят при нея са здрави хора, няма да има нужда от моята 100 процентова нужда

Общи условия

Активация на акаунт