С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 72 939
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
  • София
става въпрос най-просто казано за това чия е първостепенната отговорност и синовният дълг - на родното дете или на снаха/зет. Това е въпрос на възпитание и морал. По нашенско масово мъжете са възпитавани, че гледането на болен е женска работа, без значение дъщеря или снаха, или племенница, или филанкешията, но е женска, а синът най-много да се включи с пари и дотам. Не казвам, че финансовата страна не е важна, но и да има, и да няма пари един син, по-вероятно е да не иска и да избягва преките грижи. Гнусят се нашенските мъже, колкото и обобщаващо да звучи! Затова синове, които са много грижовни към родителите си и съвсем буквално се грижат за тях, правят толкова голямо впечатление.

Истерии не виждам. Но не ми се струва справедливо към беборана, да й се вменява дълг към свекървата, особено като стана ясно що за проклет човек е тази жена.

# 331
  • София близо до Витоша
дами ,
подарявам свекър ми още на момента - вечно мрънкащ, мързелив , постоянно искащ пари , играещ еврофутбол всеки ден и пийващ ракиика на обяд,вечеря за смазване на червата.Кучето е на първо място , има едно единствено внуче , което за три години  е видял сигурно 10 пъти , а всеки момент трябва да му се роди второ , което не иска да вижда. просто човека си е темерут. Не обича никоя от трите си снахи , но и ние не ходим в тях ,заради отношението му към нас.

Които го иска да казва !

# 332

п.п. аз съм много лигава на физическа болка , да не дава Господ да се налага някой да се грижи за мен.Има да ме разнася и сигурно с право  Grinning

Много сте сладки лиглите.  За себе си.

# 333
Хич не сме сладки за себе си .
Лигава на болка не като да съм лигла по принцип ,това е последното нещо ,с което бих се охарактеризирала .

# 334
Моята свекърва /може и да ми стане скоро бивша, не знам/,
ми се обади през март месец, тогава научила, че със сина и сме се разделили.
Такъв скандал ми спретна, обиди, никаквица съм била, ще ме съсипела, ще ме докарала до просяшка тояга, най-накрая каза и че ще ме отрови, ако още веднъж доближа синчето и  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Всичко това става по телефона, след което слушалката се взима от свекъра и обидите продължават.
Аз нищо не съм отговаряла, нито се защитават, то не видях смисъл да им слизам на нивото  Sick

Е, да де, обаче от тогава със синчето им, въпреки че живеем разделени и аз се преместих в друг град, на около 150 км от този в който живеехме, той идва всеки петък до понеделник сутринта при мен, т.е. уикенда е при мен. Откакто те разбраха, че ние май пак ще се събираме и той ще се премести в моят град и е всяка седмица при мен, те му звънят по телефона и все ми пращат много поздрави, все едно онзи телефонен разговор през март не е съществувал.

# 335
Снощи свеки се обади, че ще се самоубие и мъжа ми хукна да я успокоява, е, накрая се разбра, че няма да се самоубива , а търси внимание, че й било скучно ooooh!
Скача ни на всички по нервата още от сега, пък си представям след операцията, дупе да ни е яко ....

peers_fairy лицемерието не го владее всеки, аз съм била на твое място по отношение на свекървата и знам за какво ми говориш, то да те напуши на смях ooooh!

# 336
Иска всеки Божи ден да сме при нея, ей това, инъче се почват-умирам, ще се самоубия, на никога не съм нужна и ред от тези.За мен това е манипулация. Използва и сега болеста си още повече да ни шашканосва, само, че аз не й се връзвам.

# 337
Иска всеки Божи ден да сме при нея, ей това, инъче се почват-умирам, ще се самоубия, на никога не съм нужна и ред от тези.За мен това е манипулация. Използва и сега болеста си още повече да ни шашканосва, само, че аз не й се връзвам.
Просто кажи " Добре" ,ако пак продължи - "Добре , ти си знаеш" и точка !

# 338
  • София
срещнете я с психилог или психиатър, за да може пред специалист да си излее душата, или пък говорете с ЛЛ за поведението й, да й предпише някакви успокоителни. Такова поведение като нейното е вредно първо за самата нея, и после и за вас, затова помогнете на жената, макар и леко против волята й. Няма начин ЛЛ да не е наясно с нещата, най-малкото той й пише направлението за болница, вероятно ще го послуша и каквото и да й даде, тя ще го пие.

# 339
Тя пие успокоителни лекарства, предписани от психиатър, ходила е, представям си, ако не ги пие, а са си силни лекарства, които май трябва да се пият до живот Sad

# 340
  • София
а на редовна терапия ходи ли? Или просто са й дали рецепта и толкова! Ако не ходи, е добре да го направи, да й съдействате по въпроса, защото терапевтът (на мен ми се струва по-добре да е психиатър, но май те не си падат много по терапиите) ще й повлияе поне малко да си сдържа страховете и емоциите. НАй-малкото ще си го излива пред трети човек и ще мирясва малко пред вас.

# 341
  • София
срещнете я с психилог или психиатър, за да може пред специалист да си излее душата, или пък говорете с ЛЛ за поведението й, да й предпише някакви успокоителни. Такова поведение като нейното е вредно първо за самата нея, и после и за вас, затова помогнете на жената, макар и леко против волята й. Няма начин ЛЛ да не е наясно с нещата, най-малкото той й пише направлението за болница, вероятно ще го послуша и каквото и да й даде, тя ще го пие.
Присъединявам се към препоръката. На колко години е жената? Да няма склероза, ако възрастна или Алцхаймер ако е над 50? Такова поведение може да не е просто проклетия макар, че съм вижда всякакви жувотни в човешка кожа, но все пак си е отклонение.

Ако има Алцхаймер или склероза успокоителните няма да и помогнат. Трябва и нещо по- хард и по- конкретно насочено към кората на мозъка.

а на редовна терапия ходи ли? Или просто са й дали рецепта и толкова! Ако не ходи, е добре да го направи, да й съдействате по въпроса, защото терапевтът (на мен ми се струва по-добре да е психиатър, но май те не си падат много по терапиите) ще й повлияе поне малко да си сдържа страховете и емоциите. НАй-малкото ще си го излива пред трети човек и ще мирясва малко пред вас.
Не ми изглежда като случай, с който би се заел терапевт еле пък на възраст, на която вече е свекърва. А психиатъра сигурно и е изписал успокоителни, тя още през първите две седмици е привикнала към дозата и сега ги пие като бонбони.

# 342
Присъединявам се към препоръката. На колко години е жената? Да няма склероза, ако възрастна или Алцхаймер ако е над 50? Такова поведение може да не е просто проклетия макар, че съм вижда всякакви жувотни в човешка кожа, но все пак си е отклонение.

Ако има Алцхаймер или склероза успокоителните няма да и помогнат. Трябва и нещо по- хард и по- конкретно насочено към кората на мозъка.

На 55 години е свеки, но баба ми на 75 изглежда по-добре от нея.Много е слаба, кожа и кокали е и лицето й е страшно чак от слаботия, с увиснала , сбръчкана като вестник кожа. А се храни добре, обича да си угажда. Ходи на психотерапефт 2 пъти до сега за 2 месеца, пие си лекарствата. Склерозата не се ли характеризира с бързо забравяне на съществени неща, тя го няма това, с тези болести изобщо не съм запозната newsm78

# 343
  • София

На 55 години е свеки, но баба ми на 75 изглежда по-добре от нея.Много е слаба, кожа и кокали е и лицето й е страшно чак от слаботия, с увиснала , сбръчкана като вестник кожа. А се храни добре, обича да си угажда. Ходи на психотерапефт 2 пъти до сега за 2 месеца, пие си лекарствата. Склерозата не се ли характеризира с бързо забравяне на съществени неща, тя го няма това, с тези болести изобщо не съм запозната newsm78
И склерозата и Алцхаймер години преди сериозно да проличат проблеми с паметта започват с психологически проблеми. Депресии, нетърпеливост, неспособност за концентрация, истерии, ревове, агресия в различни мащаби, но далеч повече от обичайното за човека конкретно и по принцип. При един познат склерозата се прояви освен с нетърпеливост, нервност и агресия и с психосоматична непрестанна кашлица, която след много прегледи се установи, че няма физическа причина. Като започна да си пие Ривотрил и тн спря да кашля още през първия ден и с него вече може да се говори нормално.

# 344

Когато на баща ми му откриха рак преди повече от 10 години, беше в много напреднал стадий,
не му даваха повече от 6 месеца, да чукна на дърво с много тежки химиотерапии, които продължаваха около две години се оправи. Но беше почти превъртял, страх от смъртта, срината нервна система, дадоха му успокоителни и положението се стабилизира.
Ако може говорете с джипито и на свекърва ти да и се изпишат някакви медикаменти, защото жената сривайки се психически ще ви срине и вас.

Общи условия

Активация на акаунт