С какво ви дразнят свекървите- 16 тема

• 72 973
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Просто ти е дошъл акълът в главата.

# 391
 Еми... да взема и аз да се оплача, пък за някои дами, може това да послужи и като съвет.
Ще започна с история от преди време (3-4г.), когато мъжът ми ме представяше на свекървата. Какво става? След упорито настояване ''най-после да види бъдещата си снаха'', по телефона, става въпрос, благоволи една вечер да покани сина си, заедно с годеницата му (моя милост, сиреч). Та, по описанията на мъжа ми съм се настроила психически, че срещу мен ще стои една скромна, пряма, топла женица на средна възраст и хич не го приех навътре. Бях й купила подарък-бижу, понеже ми беше понятно разяснено, че е много суетна, което е истина, но това е друг въпрос. Влизаме и още на входа ни посреща свекъра-скромен, ама наистина скромен, тих, обикновен човечец. Викам си на акъла, свекървата сигурно е вътре слага маси и пр., както подобава, а какво се оказва.
 Влизаме в двора-свекърва няма, на стълбището-също, в коридора-пак. Отваряме всекидневната, нашата стои на люлеещ се стол, кръстосала крачката, а масата... празна. Последва една доста студена усмивка, след което едно доста пренебрежително ръкостискане-уж да се запознаем... И мъжът ми като си я знае я пита дали е приготвила нещо (вечеря), на което отговора беше-''Аз?! Ехх, ти за слугиня ме взе вече, а още не си се оженил...'' Стоях като Shocked, че даже и се притесних, което е неприсъщо за мен. Mr. Green Той веднага предложи да поръча нещо, а тя отговори, че предпочита аз да й сготвя. Ей тогава вече ми идваше да я трясна с един тиган и дотам да сме със запознанството, НО нали съм добра душа си викам ОК, няма проблеми. При положение, че в хладилника имаше само яйца, кайма, прясно мляко и някакви други глупости, веднага се усъмних, че това го е планирала и ми стана ясно, че тази вечер запознанството ни може да не свърши на добре. Та, какво да правя... кюфтета, салата и крем карамел. По едно време, докато се плескам с всички храни, облечена с любимата си (тогава) рокля, Уважаемата влиза уж да помогне. Да, ама не-не спря да ми намеква, че съм прекалено бавна, докато накрая открито не ми го заяви. Траех, траех, та накрая й сервирах репликата ''Е, то е ясно, че аз няма да се справя, май ще е по-добре Вие да я свършите тази работа.'' Хич не изчаках отговора й даже, излязох си от кухнята, седнах на масата, та си я чаках, чаках. То вече се беше ясно, че няма намерение да се харесваме, пък си викам що ми е да полагам някакви усилия... Всичката работа и отне само час и половина, след което учтиво й благодарих, че се е нагърбила с т.нар. ''мое задължение'', подарих й подаръка, от който никак не беше очарована, ама до ден дн. си го носи де и продължих да омайвам свекъра, белким прихване от него. Стана време, тръгнахме си, разбира се, не съм и очаквала да ни изпрати, та така. После дълго време не искаше да чуе за мен, а аз нагло й пращах поздравчета и мъжо с какво учудване й ги пращаше без да знае за случката. Mr. Green
 След това огромно недоразумение, наречено запознанство, последва и второ-този път у нас, тогава още бяхме на квартира. Още на вратата ми направи забележка, че съм била прекалено разголена-през едното влязло, през другото излязло! Нарочно си съблякох горното да я дразня, пък и си беше топличко де... Бях й приготвила трапеза, далеч по-различна от нейната и бях купила ягодова торта, че ми е любима. То пък какво да стане?! Нейно Височество, била алергична към ягоди! Joy С кеф я дразнех, не за друго, ами защото не ми хареса гювечетата. Laughing И тази среща мина и пак месеци не се бяхме виждали, за щастие!
 Срещам я един ден обаче, в един магазин и то как. Двете се втурваме към една и съща пола. Поздравихме се, разбира се, какво да правим и ми беше категорично заявено пред всички магазинерки и клиенти, че точно тази пола нямало да ми стои добре, защото не пасвала на моя ''развлечен вкус''. Да добавя, тогава бях с костюм-пола и сако, но уви-развлечена. В кухнята не я тряснах с тигана, но тук се компенсирах, като й отвърнах, насаме, разбира се, че това не е тоалет за жена на нейната възраст. Този път друг гледаше така- Shocked, пък си зарязах полата и прилично, с вдигната глава излязох от магазина. Mr. Green
 Има още много да разказвам, но да премина на случката в родилното. Ще раждам-и аз и мъжо лекари, добре знаем за какво иде реч. Нашата взе да обяснява на доктори и сестри как иска специално за мен да има отделна стая с всичко както подобава, че съм й била много скъпа. ooooh! Ми то ме напуши на смях, как няма?! Че какво да правя-да се смея ли, да раждам ли, ама няма да крия, че с това ми напълни душичката. Взе обаче да дава инструкции на човека как да ме изражда, та предизвика мъжо и той прилично я изведе навън. Praynig По време на бременността да не споменавам колко пъти ми повтаряше да се храня. Тъкмо ще взема нещо да ям и изтърсва, че ако продължавам да се храня по този начин, трудно съм щяла да задържа мъжа си. ooooh! Като родих ме гледаше като писано яйце, детето и него, за което съм и благодарна.
 Нанасяме се в жилището, общото ни с мъжо-демек, на което и аз съм собственик Mr. Green, свеки решила, че тя ще ми обзавежда стаите. Пак й се озъбих и й напомних кой на кого казва и къде казва, та се оттегли за минимално време.
 Има още много, но да не ви отегчавам. Hug Дано за някои послужи като съвет. И да добавя, че в дн. време, след всички тези ''недоразумения'', свеки ме гледа в очите като й говоря и има ли проблем аз съм първата научила. Май съм си постигнала целта, но има още много неща, с които ме дразни де... Naughty

П.С. Зълва ми, ако ме чете-НЕ СЪМ АЗ!

# 392
Ванина Стефанова, не знам как сте успели да изградите нормални отношения след такива случки....
За портокола - като ме приеха в Родилното свекърва ми /след като ме разрева/, отиде да си разхожда кучето Rolling Eyes

# 393
 Аа, много лесно! За 2мин. я поставям на мястото й, чак ми се чудят нейните дружки... Laughing
За портокола - като ме приеха в Родилното свекърва ми /след като ме разрева/, отиде да си разхожда кучето Rolling Eyes
Shocked Shocked Shocked Такава пък няма да я допусна до детето во век и веков! Naughty Мъжът ти не реагира ли? newsm78

# 394
  • София
Ванина, отказвам да повярвам, че свекърва ти на първата ви среща те е пратила да й сготвиш в собствения й дом.  Crazy Направо си я представих кръстосала крачка на люлеещото се столче.  Joy

# 395
Ванина, отказвам да повярвам, че свекърва ти на първата ви среща те е пратила да й сготвиш в собствения й дом.  Crazy Направо си я представих кръстосала крачка на люлеещото се столче.  Joy
Shocked Сериозно? Е, аз не мога да тръгна да те убеждавам. Wink Но като се има на предвид още колко неща направи именно на първата ни среща... ooooh!

# 396
Идеята е много добра - да видя дали снахата може да готви, да не ми остави синчето гладно.

# 397
По повод случките с хладилниците...
Миналата седмица с мъжо си купихме хладилник,печка и пералня със сушилна за новата къща, която още не е наша,де...Та, дойде камиона,разтовари уредите и решихме да включим хладилника за малко за проба.Действието се развива във къщата на свеки.Сложихме хладилника под навеса на двора на свеки,нивелирахме го и го пуснахме,с идеята да го изключим на другата сутрин.Вечерта свеки се прибрала от работа,видяла хладилника,че работи и звъни на мъжо на пожара!Да попитала тя,до кога щял да работи този хладилник,че и празен?Ток харчел,кой ще го плаща?! Joy
Мъжо й казал,че ще го изключим още сутринта,само за проба е включен и че ще й плати тока Crazy

# 398
  • Mediterraneo
Ванина, отказвам да повярвам, че свекърва ти на първата ви среща те е пратила да й сготвиш в собствения й дом.  Crazy Направо си я представих кръстосала крачка на люлеещото се столче.  Joy
Shocked Сериозно? Е, аз не мога да тръгна да те убеждавам. Wink Но като се има на предвид още колко неща направи именно на първата ни среща... ooooh!

Пък и без да е разбрал синът й...

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 18:49 от Тарталета

# 399
  • София
Ванина, как реагира мъжа ти при първата среща със свекърва ти, виждайки всички тези номера? Не ми казвай, че е пропуснал цялото шоу.  Grinning

# 400
Ванина, как реагира мъжа ти при първата среща със свекърва ти, виждайки всички тези номера? Не ми казвай, че е пропуснал цялото шоу.  Grinning

Явно го е пропуснал според мен. Такива номера едва ли е въртяла пред синчето  Mr. Green

# 401
  • София
Странно, на първата среща със свекърите ми мъжът ми беше през цялото време до мен.

# 402
Странно, на първата среща със свекърите ми мъжът ми беше през цялото време до мен.
О, Боже... чета ''свекървите ми'' и си викам к'во става бе?! Shocked Оо, моят по принцип си я смъмря и сега, но тогава  как да се изложи пред мен, като се има на предвид че се познавахме от месеци.
 Относно готварските ми умения, една приятелка и до ден дн. ме бъзика, че можело и по-лошо да е, ако примерно ме беше накарала да й продухам зелето. hahaha
 Гледам в съседната тема, за похвала на свекитата ме изкараха използвачка... Thinking

# 403
Хаха, в днешно време ще е напълно нормално човек да има две свекърви, ако са две жени в хомосексуална двойка. Ужааааааааааассссссссссс  Joy

# 404
  • Fort Worth, TX
Аз пък й вярвам.Всякви кукундрели има.Обаче таз ги бие по точки отвсякъде.Ванина как си се въздържала да не и захлупиш купата с каймата на главата?Хем ми беше смешно, хем се чудя как може да има такива ненормалнички.Да ти доведе детето снаха ти и да се държиш по най-губия и безцеремонен начин, който може да съществува. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт