Как да кръстя момченце на баба Светла?

• 4 643
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
Слав.
Стискам палци за положителен тест.

# 16
Я живее в чужбина, я не.

# 17
  • Австрия
Я живее в чужбина, я не.

Simple Smile

Светлин. Свен. Слав. Или пък интернационалното Стефан, макар и далечко от Светла..

# 18
Симон и Самуил много ми харесват....Сава
+1 за всяко едно от тях Peace

# 19
Благодаря ви за предложенията, някой от тях много ми допаднаха!   smile3521
Самуил и Себастиан много ми харесват...Слав също ми харесва, но на галено Слави не ми допада:ooooh:
pina защо се съмняваш, че ще живее в чужбина? Ако не бях сигурна нямаше да го кажа  Simple Smile

# 20
Стивън много ми харесва,не е много близко до Светла,но поне започва с нейната буква.

# 21
Стивън много ми харесва,не е много близко до Светла,но поне започва с нейната буква.

+1 за Стивън.

# 22
 Най ми се струва подходящо Свилен, но в чужбина, като че ли ще е по-подходящо името Стефан или както те си го наричат, Стивън. Crazy

# 23

pina защо се съмняваш, че ще живее в чужбина? Ако не бях сигурна нямаше да го кажа  Simple Smile

Защото като стигне студенстка възраст не се знае какви пътеки ще поеме и накъде. До тогава ще сте му господари, ама после? Пък и до тогава не се знае. През последната година много наши познати и близки се завърнаха от чужбините, където ги бяхме отписали вече завинаги - едно семейство, което беше в Германия от 15 години и напълно установено от няколко месеца са си тук за постоянно. Друго семейство от около 12- 13 години установени в Канада - там си и остана, ама дъщерята се върна в България за постоянно - тук ще се задомява и ще живее. И така нататък, няма ннужда да изреждам, ама кой къде ще живее и до кога, на днешно време са си само планове, с които може да разсмее господ и толкова.
Колкото е ясно родените в БГ дали ще живеят цял живот тук, толкова е ясно и за родените в чужбина къде ще живеят. Странно ми е как за родените в БГ не се одобрява даването на 'вносни' имена, щото не били адекватни, пък за родените в чужбина веднага се предлагат такива, сякаш за тях се знае къде ще живеят. Едно от завърналите се семейства детето им е родено в чужбина и поизрастнало там, ама сега го доведоха тук и тук ще живее. До кога - не се знае.

# 24
Предлагам Севар и Стефан.  Peace

# 25
Себастиан, Самуил и Симон. Особено Себастиан ми е много любимо, исках го за моя син, но не бе одобрено. Плюс, в България е достатъчно познато.
Свилен също много ми харесва и ми се вързва с баба Светла, но не и ако е ясно, че в чужбината, в която детето ще живее, ще е трудно за произнасяне.

# 26
pina аз затова търся име което да е хем българско, хем да не е трудно за произнасяне в чужбина.  Няма значение колко години ще живее там (тук), това аз не мога да го реша, но поне мога да му дам име което няма да звучи странно където и да живее. Затова ми е толкова трудна задачата  ooooh!
От личен опит знам колко е неприятно никой да не може да ти каже името правилно, аз вече съм си свикнала и дори спрях да ги поправям  smile3511

# 27
Стефан също мисля, че е добра идея  smile3521

# 28
Ако не търсиш първа буква, а значение, можеш да минеш и към някое от следните имена:

Люсиан - светлина
Аполон - бог на светлината, музиката и поезията
Киран - лъч светлина
Лу - светлина
Елиор - бог е моята светлина
Брентън - огън, пламък
Кенет - роден от огъня
Алберт - благородна светлина
Робърт - ярка слава

# 29
  • Сопот, Пловдив
pina аз затова търся име което да е хем българско, хем да не е трудно за произнасяне в чужбина.  Няма значение колко години ще живее там (тук), това аз не мога да го реша, но поне мога да му дам име което няма да звучи странно където и да живее. Затова ми е толкова трудна задачата  ooooh!
От личен опит знам колко е неприятно никой да не може да ти каже името правилно, аз вече съм си свикнала и дори спрях да ги поправям  smile3511

Ето това беше един от основните ми критерии, когато избирах имена сина си, да бъде име, което е лесно за произнасяне в повечето държави. Ясно, че все в някое кътче на света ще се затруднят с правилното изговаряне, но поне в болшинството държави да е лесно произносимо. Иначе наистина никой не знае кой вятър накъде ще завее децата ни.

Общи условия

Активация на акаунт