ДЕТСКАТА ГРАДИНА НАБОР 2009

• 3 380
  • 54
  •   1
Отговори
Здравейте.
Надявам се, че няма такава друга тема, за да не се повтарям.
 Тук можем да споделяме трепетите, проблемите и въобще всичко свързано с тръгването на дечицата ни на детска градина. Аз имам момченце което за първи път ще тръгва на детска от 17 септември. Не е ходил на ясла и притесненията са ми големи.

С каката вече съм минала по този път, имахме пак една темичка тук във форума, където се събрахме прекрасни майки, споделяхме, преживявахме, давахме си съвети и подкрепа.

Хайде чакам ви да се включите.   bouquet

# 1
Привет! И ние сме на градина от 17.09., но моята дъщеря ходи на ясла от 1.3 - годишна, така че няма да е нещо много различно и ново. От яслата почти всички деца в пакет отиват в градината, така че ще е сред познати деца, на познато място /стаята разбира се ще е друга и мястото за игра, но обстановката е същата/.  Нямам притеснения, още повече, че лятото ходи на дежурна градина, където беше в смесени групи с по-големи деца / особено последните 2 седмици бяха от 2 до 6-годишни/. толкова НЕдоволна останах от тази дежурна градина, че от сега тревогите ми са как ще я караме догодина лятото, когато ще са в ремонт  ooooh!
Gerygirl, няма ли някое познато детенце - ако има приятелче в градината мисля, че по-лесно ще свикне  newsm78
Успех!  Hug

# 2
Запис от мен, утре атакувам ХЕИ с тайна надежда за трите работни дни да подготвя изследванията.
Ние идваме от ясла, само едно детенце ще е познато. Много говорим с детето вкъщи за "градината на мама"(и аз съм била там) и се надявам добре да приеме преместването.

Радост, здраве и успехи на всички дечица!

# 3
Радвам се че се включихте.
Ами нямаме познати дечица за съжаление. мисля да го водя няколко пъти до детската градина преди 17 -ти когато започваме, поне малко да му е познато преди тръгване.

Ние не сме ходили на ясла, така че стреса ще е голям и за него и за мен.

# 4
  • Варна
Здравейте! Днес е първия ден на малката в детската градина. Ходи на ясла от 1г 9мес, но сега е на ново място, с нов персонал и май няма да има познати дечица. Говорихме й за там, вчера ходи с татко си да носят документите само и е искала да остане да играе с децата, но днес влезе плачеща в ръцете на госпожата. Довечера може би ще разбера как е било, ако е в настроение да разказва. Защото за яслата дъъълго време не обелваше дума като я питахме нещо за там.

# 5
Summ пише как е минал първият ден на малката.

# 6
  • Варна
gerygirl , благодаря, че се интересуваш. Сутринта ни посрещна едната госпожа пита я разни неща и тя си отговаряше, чак накрая се разплака като тръгвахме и я взеха на ръце вътре. Мъжът ми я взе следобяд и другата госпожа казала, че нямали проблеми с нея, само била много притеснителна и не искала да отговаря като я питали например: Как се казва мама? Но тя си е така с възрастните. С децата е много контактна и почти винаги първа ги заговаря.  Иначе като отишъл децата били на двора и тя си играела с тях. Тази сутрин като видя коя госпожа е на работа, Ивка каза, че не я иска, а иска другата (тя от снощи си говореше, че иска нея) и пак се разплака. Ще видим довечера като я взема какво ще разкаже.
Та така с нас...

# 7
  • София
Привет и от мен!
Дъщеря ми е родена ноемрви 2009 и сега е в първа група. Ходи на ясла от повече от година, но пък сега е на ново място с нови деца и персонал (досега беше в чиста ясла). Адаптацията започна при нас още от понеделник - 3 дена до обяд, сутрин рев и като я питаш за детската градина казва че не иска да ходи  Simple Smile. Това ще отмине и не ме притеснява толкова, колкото това че се срамува от персонала и не си казва за тоалетна. Днес за втори път вече си я взимаме наакана и се чудя как ще се борим с това. В момента са сборни групи и да говоря с персонала няма смисъл - после и без това ще се смени  newsm78.

# 8
Маргаритка, спокойно - като отмине периода на сборните групи, детето ти ще свикне. Като не се сменят госпожите през ден, ще ги опознае е ще си казва  Hug
Тези сборни групи и дежурни градини са голям стрес за детето и за майката също. Просто нищо хубаво не мога да кажа за градината, в която бяхме докато нашата беше в ремонт, а и се носи славата на една от най-добрите в града. Като капак на всичко, миналата седмица ми се обажда мед. сестрата и ми казва "Цвети цялата се е напикала и има два реда сополи", питам "Какво трябва, да дойда да я взема, защото се е напикала ли" и ми се отговори "Ами да, ако можете". Побеснях направо.  newsm61 Как може да ми се обаждат, че се е напикала, при положение, че има три чифта дрехи в шкафчето. Тук може би някои от вас ще ме нападнат, че водя сополиво дете на градина - не отричам - през нощта й се запуши нослето, а на сутринта имаше малко хремичка, ама чак "два реда сополи" не бяха. Отидох, изпокарах се със сестрата и госпожата, събрах багажа на детето и си тръгнахме. До сега не се била напикавала, та решили, че щом го е направила, значи нещо се усложнява   #Crazy

# 9
  • Шумен
Здравейте  wavey
Надявам се приемате нови попълнения, търся си като цяло тема в която да обменяме опит с други майки на деца колкото нас. Ние наскоро навършихме 3 год и от утре тръгваме на градина. Бяме една година в ясла, та не им е непознато чувството да са без мама. Но пак всичко ми е свито, ще са в непозната сграда (идваме от чиста ясла) с нови учителки и непознати деца. За съжаление не познаваме другите дечица, една майка от съседна група в яслата ме позна и заговори (аз съм си шматка изобщо не помня нови лица  Blush ) та с нейния син ще бъдем единствените от тази ясла в градината. Още се колебая как да ги облека за утре, сутринта ясно че ще са със дълги ръкави и крачоли, но идея си нямам как да ги пусна в групата (май пак ще мъкна по няколко ката дрехи и за двете  Crazy ). Искаха ни единствено контактна бележка и документите от яслата, изследвания не сме правили преди започването. А утре се надявам на повече информация за градината като цяло. Дано е приключил ремонта (в понеделника не бяха приключили техните стаи точно), надявам се да ми кажат и кога ще е родителската среща.

# 10
И на нас утре ще ни е първия ден. Тази седмица ще е в сборна група заедно с 4годишните, от следващата вече в групите.
Успех и лесна адаптация на всички малки ученичета!

# 11
По въпроса с обличането в това никакво време - сутрин я обличам с дълъг ръкав и дълги панталони, а  нося в чантата къси панталонки и тениска, в шкафчето също има и от двете. Имаме 20 минути път до градината / без да се шматкаме/, така че не мога да рискувам при 12 градуса да я съблека  Peace
Ние утре се връщаме на старата ясла за седмица /до сега беше на дежурна/ и от 17-ти е на градина - на същото място /добре, че избрах ОДЗ/, но един етаж по-нагоре.

# 12
  • Шумен
Ние стартирахме градината  Simple Smile Михаела се разплака още като слезе от колата пред градината и си продължи вътре  Sad Дори направи опит за бягство, гонеха я сестра и и учителката. Баща и остана учуден как в яслата нито веднъж не е плакала сутрин а сега още преди да влезе искаше да си я водим вкъщи. Очаквах го от нея, номера с плакането пред градината вече ми го прави веднъж преди 2 седмици а тогава нямаше никой (още не беше свършила ваканцията). Миналата седмица като видя децата на двора беше по-скоро любопитна отколкото изплашена, но сега усети че става нещо още вкъщи и ето го резултата  ooooh! Дано свикне бързо и да и хареса с децата. Казаха ми да ги взема днес по-рано като първи ден към 16-16.30 и от утре дано всичко да е нормално  Peace
Това което ми хареса е че всяко дете си има шкафче, до толкова съм свикнала с миниатюрните яслени кутийки една педя широки и две високи на дете, че ми се сториха огромни като видях шкафчетата а като разбрах че всяко детенце си има се зарадвах искрено  Grinning Учителката беше усмихната, дано си остане такава и за в бъдеще. Отразява се на тонуса на всички една усмивка сутрин  Grinning

# 13
И при нас мина добре. Нямаше негативни емоции.
Сега ще тръпна до 5ч и утре реално ще стане ясно сутринта дали й е харесало или обратно.

# 14
При нас мина учудващо добре,
но предполагам защото подготвяхме почвата още от последните месеци на яслата.
Говорехме и за градината като за награда,
която ще получи ако слуша и се държи като голяма кака, а не като бебе.
А именно,че който вече си казва за пишкането и акото, ще го вземат в градината,
а иначе ще трябва дае при бебетата дето само плачат.
Пробвай да залъжеш малката и с това, че скоро ще дойде тяхната си госпожа.
(Че ще й казват "госпожо", а не "лельо", защото са големи каки и батковци.)
Че тя ще е много добра и ще бъде хипер интересно,
защото ще им дава да пишат и рисуват като големите. smile3523

Успех! При нас болна тема е да й кажем, че е малко бебе, а не голяма кака
или да не й се дава да драскоти.
Дано и при вас проработи.  newsm10Ако не ти си знаеш детето и все ще се сетиш за нещо подобно!

Общи условия

Активация на акаунт