Отивам на поредната си консултация. В допълнение съм се сдобила с един жесток електриков цвят на ноктите. Може и да съм пълничка, ама съм модерна, лято е, хората си свалят и си слагат всичко, което поискат, върху ръцете и краката. И, изненада! Лекарката ме посреща с: "Какъв е този лак?!? Ти знаеш ли какви съставки имат тези лакове? Как? Това... за бебето..."
Шах! Събуждайки се сутрин, първо поздравявах тоалетната, после не понасях иначе любимото си кафе, не мога да правя това, не мога да ям другото... Не стига, че трудно се придвижвам вече, ами и тази, иначе много мила женица, сега иска да ми отнеме и тази мъничка радост – да съм модерна. Вече не я харесвам толкова много. Не съм сигурна дали не се престарава...
И все пак, отварям аз лаптопа и започвам да чета. Аха! Значи имало и лакове без всичките онези дълги и сложни наименования, които лекарката ми изброи – добре-е – намерих им името - Zoya, сега откъде да си ги купя, пък да види тя. И удрям на греда... Освен в няколко салона за красота, никъде не ги намирам. Естествено, амбицирам се още повече. Така-а-а, английски сайт, Zoya – ок – поръчай – ок – доставка – ок – мале! Що за цена! Вариант Б – запазвам си час в един от салоните. Оказва се, че Zoya наистина не се предлага в магазините. Но мадамата в салона ме лакира, аз си тръгвам доволна – видите ли, с безвреден лак съм.
След седмица отивам при моята, вече не така любима, лекарка, за да ѝ нося резултати от изследвания. „Пак с лак?“ посреща ме тя. С лак ли? Та аз дори забравих - седмица, а не е мръднал. „Е, да – отвръщам – Ама безвреден (дори и за бременни)!“

Скоро една приятелка ме попита: „Ама наистина ли нямаш никакво време, когато имаш бебе?“ Какво да ѝ кажа? Как да ѝ обясня, че няколко пъти съм успявала да си измия зъбите преди 12 ч. и съм чувствала, че в този ден съм извадила страхотен късмет. Как да ѝ кажа, че за да отида на фризьор, козметик, зъболекар, лекар... или каквото и да било друго базисно човешко занимание, трябва да организирам минимум една баба или детегледачка – всяка от които има своята цена. Как да обясня, че да седна спокойно на дивана, да си оформя ноктите с пиличка, да си изчистя кожичките и да си сложа някаква основа – за такъв лукс дори и не сънувам! А какво остава за лакиране и други такива невъобразими екстри...
Успях да ѝ кажа само едно нещо – добре, че е Зоя! И противно на очевидното, Зоя не се казва нито детегледачката, нито бабата, нито някоя любима приятелка или любезна съседка. Zoya е марката лакове, за които дори аз – с бебе, на което растат зъби и се опитва да сяда 1 месец преди да му е позволено – намирам достатъчно време. Защото за Zoya Pixie Dust не ми трябва основа, нанася се за отрицателно време и устоява поне седмица на всички бебешки соли за вана, търкане на шишета и безкрайното гладене... Желязна работа! Е, цената не е като в кварталното козметично магазинче, но и качеството е доста по-различно.

И днес ги има само в салоните за красота и на сайта на BeautyOne. Ако обичате да се глезите – потърсете ги в салона до вас. В случай че не ви остава време – Zoya е вашият отговор за дълготраен и напълно безвреден лак за нокти.
Е, скоро се връщам на работа. Може би ще помисля и за ProGel, но на Zoya никога не бих изневерила. Това е моят лак!“
Автор: Една майка
))