Име за момиче

• 3 211
  • 37
  •   1
Отговори
Здравейте!
Очаквам момиченце през август. С таткото се влюбихме в едно име и почти от самото начало бяхме решили, че това ще е името. Но напоследък доста се позамислихме, разколебахме се и май се върнахме в изходна позиция. Не само, че хората около нас ни разубеждават, но и забелязвам, четейки тук, че има доста теми, в които се споменава въпросното име... А уж не искахме да е често срещано... Името е Алиса.
Няма да питам за мнение, тъй като прочетох достатъчно мнения в останалите теми, но ще помоля за предложения за имена, които са нежни, красиви, по възможност да не са от рода на Виктория, Катерина, Габриела и Никол, защото всяко трето дете се казва така... и тенденцията май продължава.
Засега сме набелязали Калия и Аделина. Предпочитам имена, в които има буквичката "л". Някак омекотява името, придава му нежност Blush и много ми харесват такива имена.
Харесвам и Рая, но не знам дали все още е така нашумяло, както беше предните няколко години. Thinking Други трибуквени имена не харесвам! Peace
Нямам претенции за името - може да е българско, може да е интернационално, въпросът е да се приема добре навсякъде. Simple Smile
Благодаря предварително!

# 1
  • София - Варна
Сещам се за собственото си име: Юлиана, или пък Юлия, щом искаш да има Л, но забелязвам, че малко хора харесват Юлиана в днешно време.

А сетих се още едно - Силвия.

# 2
  • Австрия
Аделина е много хубаво име  Heart Eyes

# 3
Луиза, Лариса, Калина а иначе Алиса ми е фаворит  Peace

# 4
# 5
  • София
И на мен Алиса ми е фаворит Wink,Аделина ми звучи някак недодялано, грубо... newsm78.Любимото ми за момиче е Ема, но ти не искаш трибуквени, та моите предложения са: Далия, Елеонора, Алина, Елия, Малена, Изабела, Лора Hug

# 6
 Лора , Лорета , Амилия или Амелия , Нора , Емили , Грета , Ивет , Алия  Wink Но и на мен Алиса много ми харесва , много е нежно .

# 7
  • на североизток от Рая
Ами ...НелиHeart Eyes

# 8
  • Австрия
..Аделина ми звучи някак недодялано, грубо... newsm78.

Сериозно?!

Значението на името е благородна, аристократична, изтънчена, добродетелна, великодушна..  Peace

# 9
Алиса е супер, обаче факт, сред моите познати в последните 2 набора, има 4 Алиси. Crazy Може и да преписват един от друг, защото всичките се познаваме.

Алина, като вариант.
Велина ми е много любимо.

# 10
  • София
Много се изкушавам да предложа моето име, което е Линда - производни Лина, Лидия, Лия, Леа

# 11
Алиса е супер! Александра също ми харесва!

# 12
  • на североизток от Рая
Елена, Елина, Елица, Бела.
Все красиви и звучни имена.

# 13
  • Телиш/Плевен
Алиса ми е много любимо, аз лично не познавам нито едно момиче с това име.
Лариса е подобно и също много харесвано от мен, а също и Елиза.
Други, които на мен ми харесват и съдържат буква "л" - Елица (Blush), Лидия и Ангелина.
От вашите две предложения повече ми харесва Калия. Heart Eyes

# 14
Познаеам Адела.Алиса не харесвам.Звучи ми ,като Кума Лиса.
Калина,Елена,Диляна,Далия..
То и Валерия има л,ама на мен ми е трудно да го класифицирам,като нежно.Просто поредното дете,кръстено на дядо си.

Общи условия

Активация на акаунт