Очаквам момиченце през август. С таткото се влюбихме в едно име и почти от самото начало бяхме решили, че това ще е името. Но напоследък доста се позамислихме, разколебахме се и май се върнахме в изходна позиция. Не само, че хората около нас ни разубеждават, но и забелязвам, четейки тук, че има доста теми, в които се споменава въпросното име... А уж не искахме да е често срещано... Името е Алиса.
Няма да питам за мнение, тъй като прочетох достатъчно мнения в останалите теми, но ще помоля за предложения за имена, които са нежни, красиви, по възможност да не са от рода на Виктория, Катерина, Габриела и Никол, защото всяко трето дете се казва така... и тенденцията май продължава.
Засега сме набелязали Калия и Аделина. Предпочитам имена, в които има буквичката "л". Някак омекотява името, придава му нежност
и много ми харесват такива имена.Харесвам и Рая, но не знам дали все още е така нашумяло, както беше предните няколко години.
Други трибуквени имена не харесвам! 
Нямам претенции за името - може да е българско, може да е интернационално, въпросът е да се приема добре навсякъде.

Благодаря предварително!
,Аделина ми звучи някак недодялано, грубо...
.Любимото ми за момиче е Ема, но ти не искаш трибуквени, та моите предложения са: Далия, Елеонора, Алина, Елия, Малена, Изабела, Лора
Може и да преписват един от друг, защото всичките се познаваме.