ДЕТСКАТА ГРАДИНА НАБОР 2009

• 3 382
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
И в нашата градина в понеделник ще има куклен театър и тържество за началото на учебната година Simple Smile Ивето разказва за градината, но само когато има желание. Иначе се прави все едно нищо не съм я питала и си говори други неща.
gerygirl дано да свикне постепенно. Щом не е ходил и на ясла ще му бъде по-трудничко. Надявам се персоналът в градината ви да има подходящия подход към него. Вчера госпожата разказваше за едно детенце, което сутринта дошло за първи ден, не било ходило на ясла досега и много плакало, но и удряло госпожата и лелята с юмруци и доста силно при това.  Ние в началото попълвахме едни въпросници, в които между другите въпроси имаше и такъв за това с какво обича да се занимава детето и какво му привлича вниманието. Та бях писала, че харесва животни и обича да пее, да танцува и да рисува и първия ден сутринта като я оставихме госпожата й дала пластмасови животни да си играе и пели и песнички много.
Пиши как е минало вчера и днес сутринта?

# 46
Здравейте.Нашия театър мина.и имало вещици и пиленца и ...няма как да го ви го изиграя.Ама моя е очарован.Какво ти не говори...аз немога да му затворя устата.Проговори отрано.На 1,7 месеца не му се затваряше устата.Отдавна се крием като говорим че разправя навсякъде.Иначе госпожите са очаровани от него.В яслата бяхме любимци и тука май ще сме така. Simple Smile Simple Smile А най вече са изумени че можел да брои на български и английски и познава буквите.Аз не им казах.И те им хвръкнали очите вчера с някакви книжки. Shocked Иначе няма проблеми.Имаме родилска среща във вторник.От нас това.Аз съм горда майка.Знам че звучи прехвалено ама се гордея с успехите му Peace

# 47
Вместо запис - ЖЗ ще тръгваме от понеделник. Когато на 3-ти септември се чух с директорката, за да я питам кога си ги събират децата от първата група без да се налага да се минава през сборна (бяха дежурни това лято), тя каза, че от 17-ти ще си бъдат самостоятелни. Предпочитам да избегна двойната адаптация, защото вече изживях един осем-месечен настройващ период в иначе много добра частна ясла.
Та засега сме на теоретични обяснения по отношение на градината - че ще бъдат по-скоро както ученици, т.е. ще имат малко госпожА и много деца в групите и че големите деца ходят на такива градини. Уж приема информацията, но ще видим след понеделник, да не чуе някой върлуващ бацил и да обърка плановете ни.
Между другото, книжките от поредицата за Франклин имат две доста добри книжки по въпроса - "Франклин тръгва на училище" и "Франклин и новата госпожа". Може на някой да му бъде от полза.  Peace Wink

# 48
и при нас ще има куклен театър в Понеделник, ако не ревем сигурно и ние ще можем да го видим .... Wink
Ами в Петък след като предприех друга тактика, веднага връчване на Госпожата без никакви обяснение, увещания и т.н., раздялата беше доста по-бърза и безболезнена и за двамата. Иначе е поревал малко сутринта, но е спал, играл е с децата. Хапнал е само сух хляб. Той е много злояд и това най много ме притеснява, дано да посвикне и да започне да хапва там по-малко. Иначе в Петък като отидох в градината го заварих в пясъчника да играе с децата........ Simple Smile

# 49
Запис и тук при наборчетата Simple Smile

Един ден е минал само при нас. За моемнта нямаме информация за заниманията на децата. Надявам се на бъдещата родителска среща това да се изясни. Леличката ни е много мила и добра, така изглежда.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 16:36 от Самсара

# 50
  • Шумен
При нас родителската ще е в началото на следващия месец. Да и аз се притеснявах за едната, че е по-възрастна (може би е в пенсионна възраст). Но разликата е че е усмихната в повечето случаи и ми допада за момента.

# 51
И ние ще имаме родителска среща края на месеца.
Аз не мога да позная моето диване от вчера. Влиза в градината без никакъв проблем. Като че ли не е моето дете от миналата седмица дето се тръшкаше и истерясваше.

Днес даже казвам на каката да побързат с баща си че ще закъснеят за училище и малкия почва да си търси дрехите и вика "И аз ще закъснея за градина къде са ми дрехите?"  #Crazy. Стигаме градината и чувам отзад- "Това е моята градина и няма да плача". Направо не повярвах на ушите си, а Госпожите не смеят дума да обелят сутрин и те са ошашкани каква промяна има.

# 52
  • София
При нас родителската среща е утре. Ще събираме парите, с които ще се купуват разните учебни помагала, консумативи и т.н. Предполагам и госпожите ще има какво да ни кажат...  Simple Smile
Иначе с ходенето на градина проблем няма засега, но той има опит от яслата. Доволна съм от госпожите, много са внимателни. Дано да е така и занапред!

# 53
  • Варна
При нас не се е чуло още за родителска среща, но вече дадохме пари за спални комплектчета и помагала, та може би затова не бързат.
desitoo Ивка в яслата беше харесала много една леля, която беше по-възрастна и изглеждаше малко строга на външен вид, но малката си я одобряваше.
gerygirl това е много хубаво. Понякога децата ни изненадват много приятно Simple Smile

# 54
Здравейте!
Ние сме на 3 г и 8 месеца и началото на септември тръгнахме на градина за пръв път.не беше ходила на ясла,изключително привързана към мен.Адаптацията и беше близо 2 седмици,плачеше почт през цялото време,на обяд 2 седмици я вземах защото не искаше да спи,но някакси един ден успяха да я приспят.Мога да кажа че посвикна ве4е,дори когато събота и неделя са почивни дни ме пита днес искам на градинка.Но истината е че колкото са по големи по трудно свикват.

Общи условия

Активация на акаунт