ДЕТСКАТА ГРАДИНА НАБОР 2009

• 3 383
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте и от мен   bouquet
Записвам се в темичката, тъй като и моето детенце е набор 2009 и днес му е втори ден в градината. Ходил е на ясла почти година и половина, т.е. свикнал е и нямаше големи драми, въпреки че мястото, децата и госпожите са различни (досега бяхме в СДЯ, а сега сме в ЦДГ).
За мен е важно госпожите да са добри  и да имат подход, тъй като детенцето ми е доста чувствително.
Това е засега от нас Simple Smile

# 16
  • Варна
Ние също много й говорихме на малката да я подготвим. Даже вчера на площадката като разбра, че едното момиченце ще тръгва на градина и започна да му обяснява "Аз ходя на детска гладина Пинокио. И ти ще ходиш. Там има много деца, кателюшки, иглачки. Ще се научиш да пееш песнички, лимушки, да лисуваш." Simple Smile Днес пак се разплака сутринта като се разделяхме, но май й харесва, защото вкъщи по едно време след като я облякох бързаше да тръгваме за градината. Наистина много е важно как се държат госпожите и лелята.
desitoo Ивка в яслата се е случвало сутринта докато говоря нещо с госпожата им да се изплъзва и да бяга към вратата да си тръгва.
За обличането сутрин я оставям с дълго панталонче, блузка с къс ръкав и горничка с цип, която да могат да й махнат лесно после. Все още не й слагам потничета, уж ми се струва топло.
Margaritka79 предполагам, че както казва и Danishka като си бъде после в нейната група и свикне с персонала и обстановката и децата ще се отпусне детенцето. В яслата казвала ли си е?

# 17
  • Шумен
О ние в яслата редовно се гонехме по коридора преди влизане докато оправям едната другата лудее, но без рев. Сълзите са нещо ново за нас. Отивам да си ги взема, така ми е свито всичко като си познавам диванетата май ще трябва много търпение с тях от страна на всички. Ще се справим де, няма къде да ходим  Simple Smile

# 18
Margaritka79, не се притеснявай чак толкова за изпускането.
И нашата мома има по един такъв случай и при мен, и при баба й като я пращах,
и в последната седмица докато беше на ясла.
И бабата се беше притеснила и в яслата лелката едва ли не се възмути,
но на мене хич не ми дреме.
Малки са ни още мишочетата.
Похвално е, че преобладаващо вече са доста по-самостоятелни,
но е нормално да се поизпуснат инцидентно, когато а по-стресирани.
Нима нас не ни свива стомаха, преди изпит, разговор с шефа и др. нервообразуващи моменти.
По-добре това, отколкото да стиска по седмица пак от притеснение.
От опит ти казвам, че това е много по-голям кошмар. Гледай си здравето на детето.
А на лелките няколко сутрини им скръцни със зъби, за да си предадат една на друга, че трябва да предположат по-внимателно детето.Simple Smile

# 19
  • Шумен
От инцидентни изпускания не бих се тревожила. А лелите малко да се стегнат и да си припомнят какво е в първа група (не съм сигурна, но си мисля че лелите вървят в комплект с учителките по групите  Thinking), такива инциденти стават и не би трябвало да се афишират така, децата вече разбират и почват да се стискат щом осъзнаят че е проблем за лелята.
До преди месец имах системно наакващо се дете, знам колко е неприятно за всички. Доста се бях притеснила как ще я пратя на градина така а всичко стана от раз, една вечер ми каза и се изходи извън гащите и от тогава насам не е имала пропуск Михаела след 4 месеца наакване (тя махна памперса през април, реално след като го махнахме тя си продължи по познатата схема вече в гащите). А в яслата се стискаше, стигала е и до седмица стискане и рев че иска а не може  Confused явно там и направиха на въпрос лелите. Малката се отпусна след едно боледуване, вместо на ясла отиде на почивка и там се случиха нещата.

# 20
Моя синковец ходи от 2 години на ясла/на 1година го пуснах/.Сега на градината няма проблем.Не е плакал.Сякаш си е в яслата.Но той си е контактен и много говори.С изпускането няма проблеми но бях притеснена от смяната на обстановката да не се появят.Иначе памперса го махнахме на 1,7 -2 години.То през тези месеци имаше изпускане по голяма нужда.Казва и почва да ака.За обличането се съобразявам само с него.Т е той се поти много и бързо а е палав и дори да е хладно го обличам по леко.Гледам долнището да е без копчета и ципове че да може сам да се изпиша.А когато е с цип го предупреждавам да вика лелката.Днес е втория ден и той е във вихара си да играе.Правил им концерт и пял на микрофона" мила моя мамо ".Пита ме "Кога пак ще дойде тука."И аз май ще си прекратя отпуската и ще се връщам на работа.Успех на всички.Това е нашето начало на детската градина.Но всички деца са минали от там и нашите ще минат.  bouquet

# 21
  • Шумен
Днес сестрата на градината (приемаха ново дете) ни похвали че сме усмихнати и нетърпеливи да влезем вътре, след цирка в понеделник си е голям напредък. Валерия се пробва да хукне по чорапи, толкова грам търпение нямаше да иде при децата  Laughing
Аз почвам да се питам каква сума ще ми искат от градината за материали (предполагам че от родителите ще съберат някаква). Учителката вчера спомена че като се оформи групата тогава ще се изясни. Една съседка ми спомена 70 лв за сина и в друга градина, но тяхната учителка била сменяла завесите в спалните и някакви поправки поръчала в помещенията. Аз доколкото знам такива самоинициативи нашите госпожи не са правили, градината беше санирана това лято, смениха и дограмата и таваните нещо са правени всичко по програма (таблото с информация е закачено на оградата).

# 22
  • София
desitoo относно сумата, при нас на родителската среща госпожите казаха, че практиката е родителите сами да определят сумата, като се определя касиер на групата (някой от родителите), които държи парите и съответно се отчита на някакъв период. Предложиха и се прие сумата да е 100 лв за цялата учебна година. Като от тези пари ще се купува всичко - играчки, учебни помагала, блокчета, флумастри и т.н., отделно вода за машината, чаши, домакинско руло, също подаръчета и почерпка за Коледа и първи юни.

# 23
  • Шумен
От родителите искат в началото на всеки месец да носят по 2 бр домакинско руло на дете за месеца, това вместо кърпи. А тоалетна хартия, вода и еднократни чаши се поемат от общината (поне пролетта това ни казаха), в яслата ни искаха кърпи та никакви консумативи не съм носила. Ако това ви е сумата за цялата година и включва всички тези неща звучи хубаво  Peace

# 24
  • Варна
При нас на първата родителска среща, която беше още след приема, госпожите предложиха една сума, защото ние нямахме представа от какво точно ще има нужда и се прие да са 70 лв. От тях ще се купуват спални комплектчета за децата и учебни материали. Отделно носихме мокри кърпички и домакински рула.
Тази сутрин Ивка влезе без плач, което е голям напредък, като се има предвид, че в яслата до последно плачеше сутрин, а като тръгваше там беше ужас, рев голям и цялата трепереше. Тогава госпожите в яслата препоръчваха да й изпишел лекар сиропче за успокояване  ooooh!

# 25
Тогава госпожите в яслата препоръчваха да й изпишел лекар сиропче за успокояване  ooooh!
Нямам думи..

Моята това от което най-много се вълнуваше беше дали госпожите в детската ще й викат(като в яслата).

При нас минава съвсем гладко (да чукна на дърво), изобщо няма проблем сутрин. Дори може би има лек ентусиазъм.
Да похваля и храната.. няма общо с буламача в яслата, а си е нормална човешка храна - таратор, кюфтета, кексчета Simple Smile

# 26
  • Шумен
В градината имат повече свобода децата аз с това си обяснявам ентусиазма. Играят си едно с друго без цербер на главите им, който да им казва "Ш-ш-шт тихо  Naughty" и вместо да играят стоят мирно. Те и навън ги държаха под стой седнали в беседката  ooooh! На цялата ясла (нашата бяха 5 групи) един педадог е как да огрее и да ги научи на нещо сам 70-80 деца, другото са сестри и лелички. Чиято единствена цел е да ги опазят а не научат на нещо ново  ooooh! Ние пихме за кратко едни успокоителни, но беше ужас нощем писъци та до потреперване и така седмици наред никой не спи. Спрях ги като отшумя, но в яслата надали нещо се промени въпреки разговорите ни. Те затова имат и един единствен месец с пълно посещение, при най-малкото ги спирах. А сега тръгват с настроение за градината  Grinning Не знам какво точно ядат, но определено им стига (след градина не са гладни и издържат до вечеря), малките не искат да ми кажат какво точно им сервират но не са ми се и оплаквали Simple Smile

# 27
  • Варна
Може би зависи от самия персонал. В яслата като са ги извеждали навън ги виждах децата да щъкат насам натам с по някоя топка в ръце, не са стояли мирно.  Незнам дали винаги е било така, защото съм на работа и рядко ми се е случвало през деня да минавам от там. Но и определено от лелите доста са им се карали на децата за памперсите. Малката затова не искаше да ходи и не си казваше там като й се ходи до тоалетна. Беше се стресирала. Едва при едно дълго боледуване и стоене вкъщи успяхме да махнем памперса и то много бързо.
В детската градина го има и това, че са на една възраст децата, могат да си говорят и да се разбират, а и наистина ще имат повече занимания.
И ние ходихме при лекар да се консултираме за успокоително сиропче. Той ни каза, че според него нямало смисъл, защото всяко дете реагирало различно при тръгване на ясла или градина и изглежда на Ивето ще й трябва повечко време и разбиране от страна на персонала. За наше успокоение й изписа лек сироп, но тя се оказа алергична към него и така и не пи повече от два пъти.
За храната поне на нея не й стига следобедната закуска, защото се прибира много гладна и само търси нещо да хапне, а уж не е от ящните. Но иначе поне засега съм доволна от персонала. Щом като се събуди сутрин и ми казва, че иска на градина, значи се чувства добре там, а това ми е достатъчно.

# 28
  • Шумен
Както от персонала, така и от директора. Имам съседка която беше много доволна от нашата ясла и същия персонал на групата с големия си син. Нас ни изписаха а тя премести сина си в градина (с година е по-малък от нас) за да се махне от яслата. Споделяше ми, че преди години нещата са били различни, навън са тичали и играели децата а и в групата не само на столчето са седели. Друг е бил директора на яслата тогава и различни са били правилата.

Аз също за момента съм доволна от отношението на персонала в градината. Децата ми са усмихнати и тръгват с желание за там. А една добра дума не чух за градината, някаква предубеденост ли е понеже са стари сгради не знам  newsm78 Дори една баба снощи има наглостта да ми каже "Голяма грешка направихте, трябваше при моята внучка да се запишете"  За всеки случай единствената майка с опит която познавам от тази градина беше доволна от нея, а тя самата е детска учителка в друга градина и е наясно с нещата.

# 29
А бе вие защо сте така негативно настроени към нещата само оплаквания.Аз съм много доволна от градината.Сутрин при нас има музика която се пуска от охраната.има кафе машина и дивани във фоаето та си правим оперативки майките.на родителската среща през май ни казаха и дати и пари за учебници по програма "Ръка за ръка/каквото и да значи/.Утре ще имат куклен театър.При нас имаше 100 кандидата за 50 места .30 за основната сграда и 20 за филиала.Изкарват ги навън от втория ден.Имаме 2госпожи и 2 лелки.Хранят се много добре и хубава храна.Имат и компютри някакви защото малкия е много доволен нали вкъщи все иска да е по копчетата.Носихме цветя първия ден защото за мен това е уважение към хората който ще го гледат 3 години.Но аз правих проучване на градините и избирах.И най важното вярвам в детето си.и ако нещо не е наред ще ми каже.Просто не подхождайте негативно.И как така записахте децата си в градини които не сте проучили.Това са първите 7 години от живота им и подготовката за първи клас.Вие не бихте стояли някъде 8 часа ако не ви е хубаво.Не го причинявайте на децата си.Преместете ги ако нещо не е наред.

Общи условия

Активация на акаунт