Разкошни соленки/без яйца/

  • 5 635
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 0
Продукти:

250гр. краве масло/може маргарин/
250 гр.сирене
250гр.кашкавал
250гр.кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.лъж. сол

Всички продукти се настъргват на едро ренде върху съд с пресято брашно /около 500гр./
замесва се тест/не много твърдо докато се събере и престане да лепне
Полученото тесто  се разделя на 12 равни топки,оставят се да престоят 2 часа покрити с
прозрачно фолио в хладилника.
 Всяка топка се разточва на кръг голям колкото  голяма торта ,нарязва се на 12 парченца ,
навиват се от широката към острата страна ,получава се малко кроасанче,подреждат се в
тавата на малко растояние едно от друго ,отгоре се намазват с яйце и поръсват със сусам.
Пекът се в загрята фурна не повече от 200/220 градоса до леко порозовявяне.

Допълнителни съвети:
 брашно не е точно дозирано -тестото си показва колко ще поеме,
и тавата не е задължително да се маже с мазнина.
Не се притеснямайте ,приготвят се бързо а и още по бързо се консумират

като начало опитайте с половин доза.Опитайте ще ви харесат и ще повто-
рите ,сигурна съм.






# 1
  • Под звездите
  • Мнения: 1 424
Тези кифлички ги правя повече от 10г. наистина са сполучливи.

# 2
  • Мнения: 22 867

Имам ги записани като кашкавалките на Porsha, наистина са много вкусни. Правени са даже и във вариант без мазнина, поста  на lst , беше пропуснала случайно да сложи мазнина и написа, че така ги харесват повече, снимка има в последния пост на страницата. Пробвах и аз, хубави станаха. С една дума - сполучлива рецепта, който не ги е правил, да запретва ръкави! Peace  bouquet

# 3
  • Мнения: 13 132
хубава рецепкта, колко са дълготрайни, т.е. могат ли да изкарат повечко дни?
п.с. всъщност сега виждам, че няма яйца, значи може и да могат.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 439
Направих ги много вкусни станаха. Почти не сложих масло, а вместо кисело мляко сложих заквасена сметана + сусам, следващия път ще пробвам оригиналната рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт