250гр. краве масло/може маргарин/
250 гр.сирене
250гр.кашкавал
250гр.кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.лъж. сол
Всички продукти се настъргват на едро ренде върху съд с пресято брашно /около 500гр./
замесва се тест/не много твърдо докато се събере и престане да лепне
Полученото тесто се разделя на 12 равни топки,оставят се да престоят 2 часа покрити с
прозрачно фолио в хладилника.
Всяка топка се разточва на кръг голям колкото голяма торта ,нарязва се на 12 парченца ,
навиват се от широката към острата страна ,получава се малко кроасанче,подреждат се в
тавата на малко растояние едно от друго ,отгоре се намазват с яйце и поръсват със сусам.
Пекът се в загрята фурна не повече от 200/220 градоса до леко порозовявяне.
Допълнителни съвети:
брашно не е точно дозирано -тестото си показва колко ще поеме,
и тавата не е задължително да се маже с мазнина.
Не се притеснямайте ,приготвят се бързо а и още по бързо се консумират
като начало опитайте с половин доза.Опитайте ще ви харесат и ще повто-
рите ,сигурна съм.