МАЙ 2012 - тема 15

• 38 598
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте милички  Hug

ЧЕстити бебчета и тук на мамите. Бързо възстановяване и здрави и щастливи малчовци!   bouquet

Iva27_81, тия докученти принципно трябва да ти ги дадат веднага щом влезеш в 9я месец...бая ги мързи явно!

Аз днес свърших добра работа - ходих да си взема последните изледвания дето ми бяха останали, като за 2 листчета чаках 1 час и 20 мин просто някой да излезне и да ми ги подаде! Най-посел си оставих болничните и в офиса, че трябваше още миналия месец, ма съм мързел.
И последната задача беше да скокна до ОБ да се видя с Жекова - много съм доволна, направи ми чудесно впечатление и определено затвърждавам желанието си да ражадам при нея. Пуснаха и тонове на бебче - екстра бяха. Разбрахме се, обаче, да направя още една консултация с очен лекар, като изрично държеше да ходя при някаква лекарка в 7ма поликлиника и тя да каже секцио ли ще е или нормално. И другата седмица имам час за 10 май. Дано бебе да не реши да излиза преждевременно.

А на вън днеска беше нещо кошмарно - прибрах се вир вода от тая жега...се едно е август! Тъй че преди 17 часа ви съветвам да не излизате!

И едно бързо въпросче - купих памперси за болницата на Pampers номер 2 (3-6кг) - 24 бройки - ще свършат ли работа?

Хайде,  Hug за всички и чакаме хубави новинки Simple Smile

# 106
искам да честитя на мамите: sweety85, asselina, petq, бебоне и Верчетоо i tedi
Много се радвам за всички.
аз да ви кажа все по-трудно ще влизам в сайта ама вече сме сами у дома. По случай това бебчо реши да се представи подобаващо и цял ден сме на ръце почти нищо не свърших Камо ли време за сайта да ми остане. Сега спи и си открадвам малко време но едва ли ще е много.
Иначе коликите малко се посупокоиха не плаче толкова сърцераздирателно но още го боли коремчето. Жал ми е като се свива и плаче ама все някога ще отминат.
все още сме на кърма и дохранване, а от утре започваме да пием и витамин Д.

Направо ми изглежда адски трудно с бебе родено през топлото -не знам защо. Вчера излязохме за малко ама то пек и жега а беше 17 часа, изпоти се зачерви се целия и се прибрахме. Изобщо не знам как да го облека по теникса и гащета е и май пак му е горещо целият е в пъпки май го претоплих и направо си искам студено време, ама няма как. Това са супер дребни грижи де ама ако някой е извеждал бебо да каже как се обличате. Ще се радвам да чуя и други мами по този проблем. то и у дома е горещо ама поне не пече пряко слънце.
Щях да пиша доста но нещо ми убягнаха другите неща.

А за съня си ни чакат безсънни нощи няма как. Аз тази нощ заспах в 1.30 бяха ме хванали нервите и бебо се събуди в 2.00 да ядем но през деня се опитвам да спя с него по половин един час иначе ще стана ужасно изнервена като се знам малко безсъние да имам как ми се отразява.

четох книгата на дъщеря ми където съм писала за нея. Много е различно. Написала съм: "Спи много" и така беше а този само му дай да играе да гледа и да яде и то по много и начесто. В нея пише че като стане бебо 4 кг трябвало да яде 5 пъти Това ми изглежда непостижимо то сега ядем 8-9 пъти а скоро трябва да наближи 4те кг не знам кой им е давал съвети на тези писали книгата ама може и да става при други бебета. Като станел 5 кг трябвало да яде 4 пъти. Невероятно!

# 107
Ехей Simple Smile Честито бебче и на Теди Simple Smile)) малко по - малко коремчетата намаляват Simple Smile колко ли ще останем до края на май Simple Smile

Аз сега се прибирам от дългия поход през града. Минах през изследвания - перфектни. После странични задачи, след това тонове на бебока -  всичко точно, от там през университета и накрая успях и да наготвя... остава сега да отида да взема каката, че е при свеки Simple Smile
 Я кажете за тоновете, като ви правеха запис присъстваше ли и лекарката или само акушерката???  Доки я нямаше, акушерката ми сложи колана и вика лежи тука и чакаме... Аз исках док да види стойката на бебока как е, да вземем вагинален секрет, че нещо ме тормози течение...  нищо.
Казаха ми да не спирам магнерота, щом имам болки. До кога пиете вие магнеричи и магнероти? Не го ли спират след влизане в девети месец?

# 108
Честито на Теди, Бебоне и Петя! Да са им живи и здрави слънчицата!   bouquet   bouquet   bouquet

# 109
zdraveite na vsi4ki maiki, molq za pomo6t az sum Veselina i termina mi e na 28 mai, vse o6te imam goliamo kolebanie kade i kak da rajdam s eki ili bez.Goliamoto kolebanie e za D-r Bojilov - Mai4in dom ili D-r Jekova okrujna bolnica.Molq ako niakoi ima mnenie po moia vupros da mi pomogne, Mnogo blagodaria

# 110
Честито на новите майчици...Да са ви живи и здрави бебчетата и много да спинкат и папкат...А на останалите дето имаме още време- кураж:))) и леко бременеене до края
Момичета имам едно въпросче- понеже нямам микровълнова печка , а пък 100 лв.за стерилизатор са ми доста на тоя етап...та искам да попитам как се стерилизира в домашна обстановка -там дето е с тенджера и вряла вода...Прочетох , че има доста  различки мнения за броя и времето на стерилизация...какво означава "стерилизарам след всяко хранене"- ако си на кърма и ползваш много рядко шишета и само залъгали...какво означава "всяко хранене"- май не го обясних добре -дано да сте ме разбрали

# 111
# 112
Веси, имам колежка която е адски доволна от д-р Божилов от МД...предполагам , че става въпрос за един и същ доктор- от нея знам , че е специалист в обалста на лечение на кисти . Тя ражда при него , сестра и си прави операция при него, а и зариби и други мои колежки да ходят при него...Само това знам...дано да съм ти била от полза

# 113
Честито на новите мамчета! Живи и здрави бебчовци и много послушнички да са Simple Smile

Опелкорса, пробвай със сешоар да му топлиш на коремчето, много приятелки го прилагат успешно против коликите.....
Малко ви завиждам, че е топличко при вас, тук едни облаци само, днес поне не е заваляло още....но слънце и синьо небе не сме виждали одавна.
На мен термина ми е след 5 дни, а усилено продължавам с боядисването и чистенето и сме до никъде още....утре се надявам стаята ни да е готова.  Praynig

Хубав ден от мен  Hug

# 114
Donita_bs, аз ще пия магнерич поне още 10 дни, не само това но днес ми изписаха и Гинипрал и Изоптин. Някой пие ли ги?

# 115
micra, благодаря!   bouquet Точно като тези продукти на Чико имах предвид Simple Smile

# 116
Io_io  на мен лично не ми говрят нищо  newsm78

# 117
Аз пих магнерот няколко месеца, а последните две седмици ми го смениха с диаспорал. ном и казаха като вляза в 9я да спра всичко Simple Smile т.е. от вчера не пия нищичко, само имам да допивам едно билково за бъбреците

Веси, незнам за доктора от МД, но от Жекова има много доволни. Аз също щях да съм при нея, но по препоръка на няколко доктора избрах МД, заради някои здравословни проблеми, които имах по време на бременността Sad

6мати, има един стерилизатор на Canpol, който е малко по-евтнин от 100лв; ако ти се дават пари де Simple Smile инъче не съм много наясно със стерилизацията в тенджера Simple Smile някои мами с опит да кажат Simple Smile

някои знае ли дали 3-4 левкоцита в урината са проблем ? пише, че е допустимо до 5 на поле, но пак ми се струват много  ooooh!

# 118
Krem_IM нормалното ниво на левкоцитите в урината е до 5,аз имам 2 и ми казаха,че е добре,не мисля че има проблем Peace
Аз магнезия го спрях в 36 седмица,чувала съм,че ако се пие до последно може да забави раждането,ако се очертава да раждаш нормално.
За стерилизацията аз предният път пробвах с тенджера,но бързо се отказах,понеже те излизат едни побелели,а и ако позабравиш може да ти ги стопи.В случай,че кърмиш се стерилизират само залагълките(ако ползваш такива) и евентуално помпата за кърма и шишетата,ако ползваш.Стерилизатора се използва най-вече при изкуствено хранени бебчета.

# 119
  • Sofia
Аз магнезия го спрях още в началото на 8 месец и не съм имала контракции повече, отколкото като го пиех Wink
За стерилизацията - най-удобно е с микровълнова. Мисля,че особено ако не кърмиш и се налага всеки път да стерилизираш на котлона, то по-изгодно ще ти излезе да си вземеш евтина микровълнова Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт