МАЙ 2012 - тема 15

• 38 888
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Артемида, ти не беше ли с планово секцио?

Drina, права си донякъде, но сутиени не случайно (почти) всички жени носят, определено спестяват някои здравословни проблеми. И лекарства не са пили през бременностите, но смъртността и на родилки и на бебета е била много по-висока. Друг е въпроса, че ние сме залитнали в другата посока и се прекалява с лекарствата.

Честито бебе на Раличка!!!

# 376
Арлина , да, бях с планово секцио...даже щях да съм родила досега, на 4-ти беше планувано, но нещо плановете ми се промениха в последния момент и сега освен смяна на лекар и на болница, променям и начина на раждане...не знам какво стана и как стана...Дано да е за добро! Аз съм спокойна, учудващо!

# 377
Честито на мама Раличка големият и силен мъж!

Дано повече бебчета се появят тези дни, особено на преносващите мамми.
Да ви кажа, аз нямам никакви контракции, ни една последната седмица. Снощи обаче посред нощите изядох един ананас и като почнаха едни контракции, няма спиране, откарах си така поне няколко часа. Но все още безболезнени, т.е. подготвителни. Бебето полудя, само мърдаше и риташе  newsm78 После прочетох, че ананасите се ползвали за предизвикване на раждането  Grinning

Дрина, бързо оздравяване на Пепи, много неприятно че ти се е наложило да се занимаваш точно сега с подобна трудност, но дано започне да се подобрява дребния.

Ива 27, на мен гинекологът ми изписа Лансинох точно заради сърбящи зърна. Бях полудяла, чешех се през нощта без да си спомням, сутрин ставах и се чудех от какво са ми тези зачервявания. Сега е доста  по-добре положението.

За козметиката, аз също си взех Судокрем за подсечено дупе, но не мога да разбера дали се ползва само когато има проблем или всеки ден с него?

ЛЛЛ, много благодаря за отговора, имам специфичен дефект на кожата, кератозис пиларис, заради който преди приемах доста добавки и мажех с доста кремове за излющване на горния слой на кожата. През бременността спрях всичко, което приемах и мажеш, и се чудех дали мога поне някаква част от тези препарати да ползвам докато кърмя. Бременността обикновено влияе много негативно на това заболяване и в момента състоянието на кожата ми е невъзможно, та  ми се ще да възстановя донякъде режима си.

Ето списъка на някои препарати, които ме интересуват:

За мазане върху кожата
Салицилова киселина  - Salicylic acid, BHA
Гликолова киселина - Glycolic acid, AHA
Млечна киселина - lactic acid
Витамин А в кремове и лосиони за тяло - Retinil Palmitate
Бензоил Пероксид - Benzoyl peroxide
Хексаметилен тетрамин  -hexamethylene tetramine

Билкови мехлеми

невен - marigold (Calendula officinalis)
бръшлян - ivy (Hedera)

За пиене

Ленено масло - Flax seed oil
Масло от вечерна иглика - Evening primrose oil

И един въпрос, откъде може да се купи тази книга.

Благодаря за съдействието   bouquet

# 378
  • София - Младост 1А
...
Drina, права си донякъде, но сутиени не случайно (почти) всички жени носят, определено спестяват някои здравословни проблеми. И лекарства не са пили през бременностите, но смъртността и на родилки и на бебета е била много по-висока. Друг е въпроса, че ние сме залитнали в другата посока и се прекалява с лекарствата.
...

Оооо абсолютно е така. Аз съм доволна и предоволна от всички улеснения, които ни предоставя съвременния живот. Просто понеже писа, че природата трябва да го е измислила...

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 06:59 от Drina

# 379
Честито бебче на мама Раличка. Да е жив и здрав малкия юнак. smile3525 newsm30

За крема за зърна преди няколко дена си взех на Лансинох и се мажа вечер, че и аз имах някакви сърбежи. Подготвял гърдите за кърмене, дано наистина е така. Наскоро една позната роди секцио и нямала никаква кърма, от което се притесних да не стане така че да нямам.
За козметиката за бебчо и ние сме взели на Бюбхен- измиващ гел от главата до петите, тоалетно мляко и крем за подсичане на Бочко.
Днес най-накрая си поръчахме матраче с кокос и пяна, направо се бях побъркала дунапрен-матрак-дунапрен... и най-накрая казах взимаме матрак и няма повече да спорим.  Naughty
Купихме също и памперси и мокри кърпи.
Вече окончателно ми е готов багажа за родилното Joy, очаквам скоро събитието да се случи, качила съм 22кг и вече ми е непоносимо дори да се гледам, а всеки който ме види адски много ме съжалява, направо...ужас.
Утре ще ходя на консултация. Момичета да ви питам записа на тонове по ЗК ли е? На мен никога не са ми прзвили, а вие пишете че ви правят всяка седмица. Моя гинеколог никаква информация не ми дава, лягам гледа ме за 2 мин, всичко е наред и ела еди кога си. Дори ме вика през седмица, което малко ме плаши, защото така не знам какво е положението с мъника.
Ох, много дълго стана, съжалявам. Хайде лека вечер, да спинкате спокойно и непробудно.    sleepuu

# 380
Охо, имаме си новина Simple Smile

Честито бебче на мама Раличка. Май е най-голямото родено бебче засега. Браво на мама. Много да ги радва малкия мъж и да, чакаме да разберем името!  Hug

Артемида, на 10 ли влизаш в ОБ? Аз съм тогава на преглед от 11 часа там, може да се засечем. Simple Smile Някъв конкретен час имаш ли или когато отидеш? Иначе много се радвам, че си се поуспокоила. Стискам палци всичко да мине бързо и възможно най-безболезнено!  Hug

Багажа за болницата май и аз успях да подготвя - за бебе съм взела само мокри кърпички и 20бр памперси. За мен подготвих 2 нощници, 1 по-голяма хавлия + кърпа за лице, взех чаршафи за еднократна употреба 5бр, гащи за еднократна употреба, мокри и сухи кърпички и другото са тоалетни принадлежности. Нещо друго важно да пропускам? Споделете моля Simple Smile

И да питям за тия контракции - от време на време ниско долу получавам една рязка болка, която трае секунда-2 макс - това контракция ли е? Embarassed

Благодаря за отговорите за козметиката.  Hug

Желая ви лека вечер.  Grinning

# 381
Jia_m на нас тук ни искат и лигнин да си носим за родилното,не знам при вас как е.
А и чехли...не знам дали влизат те в твоите тоалетни принадлежности Simple Smile
Е ама ,че съм...и термометър ми казаха да си нося...

# 382
Добро утро мили мамчета!

Раличка, честит юнак! Да ви радва и слушка много  Hug

И аз да питам за този Судо крем, чувала съм че едва ли не бил най-добрия, но в крайна сметка кога се ползва - превантивно против подсичане или вече като е факт  newsm78 Аз ползвам на Бюбхен кремчето, което е показала Jia и съм доволна за сега.
По отношение на мазилата след баня по съвет на педиатъра започнах да мажа бебчо с преварен зехтин и кожичката на телцето му стана супер. Преди се лющеше, но от зехтина направо светна. А иначе съм купила и аз лосион на Бюбхен, но за сега ще изчакам.

Аз съм с две ръце за нощниците за кърмачки (тези с копчетата от двете страни), честно казано се родих с тях и се размотавам по цял ден у дома с такава  Embarassed, даже си купих още една. Няма по-удобно нещо, поне за мен. Ако кърмите ще трябват и подплънки под сутиена, на мен като наближат часовете за хранене и като затекат едни реки кърма .....мазало става  Laughing

А за еднократните гащи, мисля че писах - нещо не се нагодихме едни към други и в крайна сметка си ползвам памучните бабешки такива....

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 07:59 от jo_anna

# 383
  • Sofia
Добро утро момичета!
За судокрем - аз го използвах при всяка смяна на памперса. Не знам дали е било правилно,но никога не ми е бил подсечен, дори когато е бил много напишкан или с по-рядко ако Simple Smile Много бях доволна и сега отново ще го ползвам Peace

# 384
 newsm44 Честито бебче на мама Раличка!Да й е жив и здрав големия мъж!  smile3525

# 385
Честито на мама Раличка за голямото бебенце, браво на нея!

Момичета, относно багажа за болницата-сетих се, че след като родих около 3 часа ми беше безобразно студено/тресеше ме/ и се чудя дали да не си взема един по-дебел суичер и чорапки в първия багаж. Вие имате ли такъв спомен /тези,които са раждали/?

Jia_m, 1,2 секунди не е контракция, по-скоро е някой нерв,притиснат от бебчо.

jo_anna, аз мажех след всяка смяна на памперса, за да се получи лек защитен филм, но с тоалетното мляко на Бубхен,защото му е по-лека консистенцията. Кремовете за подсичане ги пазех като тежка артилерия, а и ми се струва, че с тях кожата по-трудно диша.

lilavka2323, аз в дните,в които беше голяма жега бях като дроб и нищо не можех да пипна вкъщи. има и такива дни, простено ни е  Wink Също така ми се подуваха малко краката,но се надявам от днес да съм малко по-тонизирана, нали уж ще е малко по-прохладно.

Поли_SF, тъкмо се чудих къде се изгуби  Sunglasses Как се чувстваш в новата къща, посвикна ли с мястото?

9 май е много хубава дата, да видим дали ще има бебчовци родени днес  Heart Eyes

# 386
  • София близо до Витоша
Йо-йо добре ме подсети ,само чорапки не съм си сложила ,а май ще ми дотрябват. Аз нямам спомен дали ми беше студено , защото в деня в които родих беше 35 градуса , но сега.....

# 387
                  Раличка- честит юнак, здрав и щастлив  bouquet

Да питам, с какво мажете бебенцата, когато са с по- суха кожа. ?На нас ЛЛ ни каза, да не мажа с млякото на Бюбхен, което взех, а да преваря на водна баня зехтин и само с него до 3 мес.

Да питам, бебетата които са на АМ
                                             С храненето как сте?

Ние сме на АМ засега ПРЕНАН, но като свърши кутията ЛЛ каза да почнем БИОЛАКТАНА (немско е) и по-скъпо, но няма да запича, че сега ака по 2-3 пъти дневно, дали е нормално? Вие как сте в това отношение?

Хапва на 3/3.5ч по 60мл, което става 70мл. ПО 8 ПЪТИ НА ДЕНОНОЩИЕ, не винаги изпива всичко, някъде 50/60мл пийва , но не иска да пие вода и това ме притеснява, мисля да купя чая на ХИПП---копър или лайка, поне това да пробвам дали ще пие.

и колко време след като е приготвено АМ може да седи, че Борис понякога не го изпива цялото,аз бързам да го изхвърля, а той след 15/20 мин пак се присеща та разтварям отново още 30 мл  Confused

моля, мамите да споделят   bouquet
                                                                      ХУБАВ ДЕН!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 11:07 от Верчетооо

# 388
Здравейте, ние сме още 2 в 1....
Само за това си мисля и...имам чувството, че затова не раждам. Вчера имах цял ден болезнени контракции и то на 5-6мин, но не бяха толкова силни, че да отида в болницата. Днес вече няма нищо, за сметка на това или ми изтичат водите или аз не мога да се контролирам и ми се подмокрят лекичко гащите, това беше цяла нощ, сега пак спря. Преди малко си взех един горещ душ, да видим дали ще има резултат....
А и моя д-р ме е подготвил от 20.04, че ще раждам скоро....може би ако не беше казал така, щях да съм по-спокойна.
е нямаа да ви занимавам повече с моите мисли....

Има някакво затишие на нови бебчета. Не искат да излизат...явно ще бъдат многоо привързани към нас Wink

# 389
Добро утро на всички! Аз тази нощ почти не спах, но за сметка на това си наваксах след като мъжа ми тръгна на работа та до преди малко. А иначе през нощта малко си поплаках- някак се чувствах разочарована, че ето заветния ден дойде, пък бебе няма. Всички ме питат хайде няма ли да ражда6, как си, има ли болки? Наистина е много досадно и за съжаление нервите ми понякога не издържат.
Надявам се поне до понеделник да се роди, че никак не ми се лежи и чака в болница  Sad
Е дано поне някоя друга мама се похвали с бебе днес!

Общи условия

Активация на акаунт