МАЙ 2012 - тема 15

• 38 619
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
3 бебчета до момента СУПЕР!Да са живи и здрави!!!Колко ли ще станат до края на деня? Grinning

# 571
Дрина честита годишнина!Още много дълги години да сте щастливи заедно.Снимките са страхотни Hug
И ние имаме годишнина днес-7г откакто се бракувахме Heart Eyes
Честити бебчета на Мая,Надя,Елица да са им живи и здрави бебоците Hug
Ох имам чувството,че никога няма да родя,много ми е гадно,цяла нощ съм сънувала кошмари,как всички раждат,само аз не Crazy
Диди и аз като прочетох,че е изтекло нещо и си помислих,че са водите Laughing

# 572
Честито и на Nadia31!!!
 newsm44 newsm44
Три хубави новинки до обяд,колко ли още ще има до вечерта? Laughing

# 573
                                 Ехааа, колко бебенца си имаме Laughing
                  ЧЕСТИТО май-чета, да са ви здрави и щастливи

А ние вече будуваме, не заспиваме след всяко хапване, и още нямаме колики, но...като се почне какво ли ще е Confused

# 574
Еха, какво хубаво начало на деня. Браво   bouquet

Да са живи и здрави всички малки човечета и техните родители! Прекрасни моменти  Hug Hug Hug

Аз ходих до МД за запис на тоновете всичко е наред, утре сутринта се връщам в болницата.

Благодаря Ви за вниманието, ще Ви пиша непременно, защото ще си взема компютъра с мен.

Хубав ден на всички  Hug

# 575
Честити да са ни новите бебчета  newsm44

Дрина, честита годишнина с пожелания за още много години семейно щастие и разбирателство Simple Smile

Гери, чакаме добри новини от теб  Hug

З. Иванова, честита годишнина и на вас ! Обичайте се и се разбирайте още много много години   bouquet

Исках да попитам и аз мамите след секцио, слагате ли си колан, за да се прибере корема и колко време след операцията се слага ? Мерси Simple Smile

# 576
Зойче, честита годишнина и на теб! Да сте живи, здрави и много да се обичате   bouquet

Верче, ти си една голяяяма щастливка от липсата на колики. Нас ни почнаха веднага след изписването и няма спасение  Sad Всъщност установявам че в момента на даването на еспумизана и коликите се почват. Ето сега се нахранихме, като преди това си изпихме и дозичката капки и се почна..... Shocked

Креми, веднага ти слагат колана след секциото и можеш да го носиш докато издържиш. На мен ужасно ми запарваше и го махнах на третия ден. Мислех да си купувам, но се отказах, просто ми беше невъзможно да го нося.

А пък и съм разсеяна...то като дребен реве....ЧЕстито на всички нови бебчета и техните мами! Здравички да растат и бързо да наддават  Hug

И бърза питанка към родилите мами - как мерите бебчетата? Прегледът ми при ЛЛ е чак в края на месец май, но бих искала да проверя как наддава детето...

# 577
и аз да се похваля с моето мъниче Валерия, роди се на 4-ти 2450, много съм щастлива!
ллл моето бебе е мъничко и не може да суче добре, ползвам силиконови зърна, но тя се изморява бързо и плаче но не суче. направих бучка в гърдата и колкото и да цедя тя си остава.Какво да направя за да изцедя бучката?

# 578
  • София
Честито на новите майчета! Да са им живи и здрави бебоците, много да слушкат и папкат и много радост да носят на щастливите си родители.

jo_anna и нашата първа консултация ще е в края на месеца. От баткото имам кантарче и меря Калина от време на време за собствено спокойствие. Този път не се заигравам да меря бебето преди и след хранене, но с Никола се бях вкарала в страхотни филми, даже си записвах по колко пъти на ден и колко кърма е поел.

Krem_IM аз не слагам колан и след първото ми секцио не съм носила. Докторката ми беше против носенето му, мускулите на корема ставали лениви или нещо такова ми беше казала.

Дрина Честита годишнина! Още дълги години да се обичате, разбирате и да си бъдете опора в живота. Искам да ти благодаря за идеята, която ми даде за торти Папая  bouquet. Поръчах от тях, ще докладвам за резултата. Надявам се и Никола да се зарадва на тортата, която му избрах.

И да не забравя да попитам нещо мамите родили секцио. Мажете ли с нещо белега от операцията? Моята докторка щеше да ми даде някакъв мехлем, с който да се мажа, но се заприказвахме на друга тема и забрави. Щях да звъня да я питам, но все забравям. Първия път с нищо не съм се мазала, но след второто секцио белега е по- груб и ми се иска да направя нещо по въпроса.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 17:46 от Dilqnski

# 579
  • София - Младост 1А
Зойче, честито и на теб! Да се обичате и разбирате още дълги години.
Всеки ден да е повод за радост и през целия си живот да усещате пеперудите в стомаха!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

boryanashy, честито! Живи и здрави да сте цялото семейство!   bouquet  bouquet  bouquet

Дилянски, аз съм поръчвала не веднъж от Папая, а и ходя там и много харесвам тортите им.
На Пепи на последния рожден ден и кетеринга беше от тях и останах много доволна. А неговата торта беше с ракетата. Много яко изглеждаше.

# 580
и аз да се похваля с моето мъниче Валерия, роди се на 4-ти 2450, много съм щастлива!
ллл моето бебе е мъничко и не може да суче добре, ползвам силиконови зърна, но тя се изморява бързо и плаче но не суче. направих бучка в гърдата и колкото и да цедя тя си остава.Какво да направя за да изцедя бучката?

Здравей, boryanashy!

Честита дъщеря Валерия!   bouquet

Може ли да те помоля да ми разкажеш повече за кърменето на Валерия - кога започнахте да се кърмите, тя приема ли друго, освен кърма, предлагано ли й е мляко от шише? А ти виждаш ли някаква причина да не суче ефективно - например да не може да си отвори устичката добре, твоите зърна да са прекалено големи за устичката й, да е вяла и сънена или друга възможна причина? По колко време суче, преди да започне да плаче и да отказва и дали суче активно през това време, с преглъщане? А опитвала ли си да я кърмиш без силиконови зърна и какво се случваше тогава?

Задавам ти тези въпроси, защото се опитвам да разбера причината Валерия да не успява да суче ефективно и да предложа идеи как това може да се промени.

Докато търсим вариант да насърчим Валерия да суче ефективно и да изтегля достатъчно мляко от гърдите ти, така че те да не се препълват и да не се образуват бучки, е нужно да изцедиш добре гърдата, за да се изпразни и да се освободи от бучката. Преди изцеждане може да опиташ с топли компреси (натопени в гореща вода хавлиени кърпи или памперси, които да си сложиш върху гърдите), леки масажи на гърдите под топлия душ в банята, може да опиташ и изцеждане на ръка под душа. Ето едно видео за изцеждане на ръка. Тази техника за изцеждане се нарича техника на Мармет. Много майки споделят, че изцеждането на ръка им е по-приятно и ефективно от това с помпа. Ако мислиш, че може да подейства добре и при теб, може да опиташ.
Ти с каква помпа изцеждаш в момента?

След изцеждане може да сложиш хладни компреси на гърдата, с цел да спадне отокът. Компресите от охладен и надупчен с вилица зелев лист, наложен върху гърдата, като се избягва областта на зърното и ареолата, също може да помогне срещу бучки и запушвания. Зелевите листа обаче имат леко намаляващ лактацията ефект, така че по-добре да се използват умерено и с внимание в началото на кърменето.

Надявам се да пишеш отново, за да мога да съм по-конкретна и полезна.  Hug

# 581
Ей, ама днес много бебенца са си избрали хубавата дата! Честито и на Мая и Надя и boryanashy!!!  bouquet

Зои, честито и на вас! Много да се обичате, разбирате и подкрепяте!  Hug

Дрина, страхотна изненада сте направили! Ще чакаме отзивите от тати после!  Peace

# 582
И да не забравя да попитам нещо мамите родили секцио. Мажете ли с нещо белега от операцията? Моята докторка щеше да ми даде някакъв мехлем, с който да се мажа, но се заприказвахме на друга тема и забрави. Щях да звъня да я питам, но все забравям. Първия път с нищо не съм се мазала, но след второто секцио белега е по- груб и ми се иска да направя нещо по въпроса.

На мен доктора ми предписа една лепенка Cica Care, от утре я почвам. Взех си размер 15/12 и е за многократна употреба. Четох в нет-а, че са много доволни пробвалите. Само да знаеш, че е скъпичка....

# 583
boryanashy, честита принцеска и на теб  Hug

мерси за отговорите за колана Simple Smile

# 584
Здравейте Simple Smile
Не знам дали ще имам време да ви изчета. Влизам да се похваля, че вчера, 11.05, след продължително и не много леко раждане се появи нашата дъщеричка Елена - 2950 гр., 48 см. Добре сме и двете, друг път ще разкажа как мина. Мога само да кажа, че съм доволна от избора си и удовлетворена от раждането. Дулата много ми помогна, успяхме да се справим без упойка, но не се разминах с малко окситоцин и шевове. Но си бяха наложителни в моя случай!

ЛЛЛ, дъщеричката ми се роди вчера в 7:29 сутринта. Засука 4 часа по-късно. Вчера и давахме и добавка. Хапваше я много лакомо, но днес се разбрахме да карам без и се кърмим на около 3 часа. Акушерките казаха, че добре засуква. Аз имам сравнително силни болки, но са само в началото на кърменето. След това зърната ме наболяват, но слабо. Мажа с Лансинох след кърмене. Тук ме съветват да си измивам гърдите преди всяко кърмене. Имам 2 въпроса:
 1. Тези болки, които усещам нормални ли са? Имам чувството, че да. Все пак на гърдите им за първи път им се случва и не са непрестанни. Притеснява ме да не объркам нещо в началото и да се засилят.
 2. Бях останала с впечатлението, че не е необходимо измиване на гърдите преди всяко кърмене. Нали и на кремовете пише без отмиване. Грешно ли съм разбрала? Притесняваме да не изсуша кожата на гърдите.
Благодаря предварително за отговора  bouquet

И честито на всички, които са родили, ще се връщам да чета назад!

Общи условия

Активация на акаунт