МАЙ 2012 - тема 15

• 38 614
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • София близо до Витоша
Здравейте Simple Smile
Не знам дали ще имам време да ви изчета. Влизам да се похваля, че вчера, 11.05, след продължително и не много леко раждане се появи нашата дъщеричка Елена - 2950 гр., 48 см. Добре сме и двете, друг път ще разкажа как мина. Мога само да кажа, че съм доволна от избора си и удовлетворена от раждането. Дулата много ми помогна, успяхме да се справим без упойка, но не се разминах с малко окситоцин и шевове. Но си бяха наложителни в моя случай!

И честито на всички, които са родили, ще се връщам да чета назад!

честито и от мен, бързо възстановяване и прекрасно име сте избрали....моята малка принцеса също ще се казва така.

# 601
Добро утро!Влизам да проверя за новинки от някоя мама ама май е раничко Wink.Сутринта като се събудих краката ми бяха подути,за първи път ми се подуват и наистина не било приятно Laughing.
Хайде на закуска!!!  bouquet

# 602
Добро утро! Ама какъв гаден вятър се вихри днес...

Мимка и аз като теб тази сутрин, незнайно защо се бях подула много! Крака, ръце...ужас! За пръв път ми се случва така и вече разбирам напълно мамите от отбора на подутите крайници. Много е гадно, да.  Sad

Хайде да видим дали ще си имаме неделни бебенца днес, на това интересно число 13!  Flutter

# 603
  • София близо до Витоша
хайде де , вече се надявам да е днес, цяла сутрин и говоря днес вече да излиза , ама ще видим....

# 604
Арлина, честито и от мен, аз точно онзи ден си мислех, че скоро не си писала. Да ти е много здравичка Елена, да ви радва и расте, на теб бързо възстановяване.Името на дамата е прекрасно.

Като имаш време ще разкажеш ли за раждането, особено за помощта на дулата.

Днешния ден много ветровит, тъкмо мислехме на някакъв пикник да ходим. На моя бебок му се стои на топло още  Grinning колкото и на мен да ми се иска раждане.

Хубав ден на всички и чакаме още бебета.  bouquet

# 605
Въпрос към ЛЛЛ Здравейте, ние имаме проблем с преяждането. Захапваме зърното много добре, сучем обаче само от едната гърда по около 30-40 минути, понякога отиваме и до час, и не позволява да сменим гърдата или спрем, засмуква много силно до болезнено и се разплаква. Единственият вариант да спрем кърменето е когато заспи по дълбоко и сам не изпусне гърдата. Не е напълно активен през цялото това време в началото е постоянно,  после засмуква няколко пъти, следва кратка почивка от около 20-30 сек и стартира отново. През цялото време преглъща на силни глътки с изпъшквания. Гърдите ми от цялата тази процедура се пълнят и не рядко ми се налага и да доизцедя заради появата на малки болезнени бучки. Проблема обаче идва от това, че през деня се храним на около 2 часа (на поискване) по около 30-40 мин, нощно време сме точно на 3 часа, но почти след всяко хранене повръщаме малки количества (от 1/4 чаена лъжичка, до 1/2 супена) от изяденото въпреки, че след всяко хранене се старая добре да оригна (на рамо, тигърче на клон), но дори самото оригване често е съпроводено с повръщане и след което се разхълцваме. Притеснявам се че всеки път преяжда, но не дава да спрем храненето, същевременно няколко пъти го подлъгах със залъгалка, но определено не бих искала да започваме с бибата. Надявам се да го обясних разбираемо.

# 606
Здравейте,

Днес тук се празнува Денят на майката. Нека всички майки се чувстват поздравени   bouquet
А, на всички чакащи, бъдещи мами като мен им пожелавам още малко търпение до срещата със сладките бебоци  Hug

Арлина, boryanashy и всички непоздравени персонално от мен мами, бъдете здрави и щастливи с малките съкровища! Бързо възстановяване!

# 607
Честито бебче Арлина.Ето къде си се била загубила тези дни. Simple SmileАз колко му виках на моето "хайде 11 ми харесва излизай,че ми се ражда" ама то не си поиска тази дата. Grinning
Лек ден мамчета и да видим колко бебенца ще имаме днес

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 11:59 от shusha123

# 608
  • Перник
Добро утро!
Най-накрая успях да ви изчета доколкото мога
Аселинка какво си преживяла слава на Бога, че всичко е минало добре.
Честито на мамите, които вече гушкат своите сладурчета.
Някой беше питал за мазило след операцията. На мен доки ми изписа Содермикс-сутрин и вечер.
По отношение на къпането и аз къпя вечер, по скоро тати къпе, че тогава си е вкъщи. Той много ми помага в отглеждането.
Дрина ще помоля, когато имаш възможност да ни добавиш и нас с Борис на първа страничка-30 април 2650гр. 47см-секцио по спешност.
А сега и аз да разкажа накратко за моето раждане. На 29,04 вечерта като станах до тоалетната забелязах нещо различно от бялото течение- беше много слузесто прозрачно-розаво и се притесних че ми пада тапата-така и беше пада ми през целия ден по малко, но се успокоявах че има мами с паднала тапа с по над 10 дни, но уви при мен не стана така. На 30,04 сутринта изтече повече и имах контракции - леки менструални болки долу ниско. Тъкмо реших да си ги засека, когато се чу пукване и бликнаха водите. Събудих таткото- добре че бяха почивни дни и си беше вкъщи. Те с каката започнаха да се обличат,а аз влязох да се изкъпя и да се обръсна доколкото мога. След това прегледахме багажа и тръгнахме към Шейново. Приеха ме към 10,30ч. след това последва, клизма и пак бръснане там където не съм успяла да се почистя пък и те чистят малко и към корема, след това ми сложиха и катетъра и ме свалиха в реанимацията да изчакам, че този ден имало три планови секцио. Докато чаках дойде анестезиолога-поговорихме сложиха ми абокат и така след това в операционната. Там всички си говореха глупости за да ме разсейват, слушахме музика и така всичко мина страхотно по добре от първия път-шева почти не си личи много съм доволна от всичко. Веднага в реанимацията си раздвижих краката. Анестезиолога постоянно минаваше да пита как съм, също и докторката ми. На слеващия ден ме преместиха в стая- и в реанимацията и след това си ме болеше но не съм искала обезболяващи аз държа на болка и постоянно се движех в коридора така и се въстанових по бързо.
Май стана много дълъг поста така че ще спра. Успех на всички чакащи мамчета.

# 609
Здравейте, момичета. Признавам си, че не съм ви чела и не зная кога ще намеря време, но ще се постарая. Да се похваля - на 27.04.2012 г. в 9.09 ч. се роди Никола - 3350 гр. и 51 см. Уж всичко вървеше добре, но на третия ден му откриха някаква инфекция и седяхме осем дни в болницата - слагаха му антибиотик. В резултат на цялата тази история го изписаха наддал по-малко от очакваното. Лошото е, че май не се справям с кърменето, което много ме тормози - ето пак ми се доплаква. Педиатърката ни каза да не се дохранваме, но аз се притеснявам че гладува. Отделно педиатърката, която ни изписа от болницата каза да й се обадя да й кажа колко тежи на 10 ден от раждането и като й казах веднага заяви, че не му стига кърмата и трябва да дохранвам с АМ. Сега не знам какво да правя.  Въпрос към ЛЛЛ  Ние се кърмим на поискване, но не наддаваме добре - на 14 ден бяхме само с 10 гр над рожденното тегло. Отделно от това от няколко дни като суче и много бързо спира да преглъща, но продължава да дърпа без да пуска гърдата. Като успея да го отлепя или се събужда и започва да хленчи или пък дремва 30 минути и пак иска да яде. Снощи дори както сучеше и започна да пуска гърдата да хленчи и пак да засуква, докато не се разплака не на шега. Не искам да дохранвам с АМ, поради което започнах да се цедя на час и половина - два, за да стимулирам лактацията, като наблягам на нощните часове. Взех кантарче под наем и засичам, че на едно кърмене изсуква около 70 мл, но докато не му дам от изцедената кърма, така че да станат общо 100-110 мл не се успокоява. Та въпросите ми са: Правилно ли съм се ориентирала, че явно кърмата не му стига? Как да разбера колко мл трябва да изсуква бебето на едно хранене на 15 дни? Да го оставя ли да суче непрестанно (разбирайте на половин-един час) - притеснявам се, че така не може да спи като хората, а и зърната ми ще се разранят, което също не е добре за него. Да престана ли да се изцеждам и това ще доведе ли до събиране на нужното количество кърма в гърдите ми за съответното хранене на детето (за да не се налага да му давам кърма с шише)? Забравих да спомена, че още на 9-я ден от раждането гърдите ми омекнаха и спрях да усещам напрежение в тях. Сега след кърмене усещам само нещо като иглички в областта около зърната и то не всеки път. По въпроса със засукването - не зная дали засуква добре, но не изпитвам болка, а след това не мога да изцедя нито капка кърма от гърдите си.

# 610
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

....
Хайде да видим дали ще си имаме неделни бебенца днес, на това интересно число 13!  Flutter

Имааа имаааа.....

Здравейте,
Днес 13.05., в 9:05, с три дни закъснение се роди Ивайло (3.300 кг., 51 см.).
Успех на всички бъдещи мами!
Joana90 – Йоана Димитрова

Честито бебче!
  bouquet  bouquet  bouquet

Buneto, добавих Борко. Старая се, но може и да пропусна някой... така че си казвайте.

Честито и на теб merry-mimi!  bouquet  bouquet  bouquet
Много притеснена звучиш - не се тревожи за кърменето. Справяш се чудесно и всичкоще се оправи!!!
Според мен заради престоя ви в болницата, антибиотиците и смъкването на теглото, тези 10 грама над рожденното тегло не са показателни. Колко килограма го изписаха Никола?
Пепи на 15 дни е изсуквал между 60 и 120 грама на кърмене. В този период за деня са му се събирали между 650-700 гр. кърма. Но бебетата не хапват едно и също количество. Може би сега той има нужда от малко повече. Пишка ли и ака ли редовно?
Може би имаш т.нар. лактационна криза. Случва се през първите седмици – някъде до към шестата. Притеснението ти също може да оказва влияние.
Слагай го по-често на гърда, така ще стимулираш производството на кърма без да се налага да цедиш. Опитай се да си спокойна. Има ли кой да те отмени вкъщи, за да си почиваш повече?

didi_velikova, от моя опит - понякога на бебетата им е много приятно да сучат и могат да си постояват на гърдата доста време. Случвало ми се е Пепи дори да си преспива. Много е приятно, но идва един момент, в който няма да можете да стоите „скачени” с часове. Някои мами го определят като - да те ползва за залъгалка - тоест реално не суче. Ако искаш да го махнеш от гърдата, но е засукал много здраво, можеш да си пъхнеш кутрето в края на устичката му и да развалиш вакума. По принцип е нормално за толкова малките бебета да връщат мъничко кърма – количеството, за което пишеш не е голямо. Няма притеснение за рефлукс или друг проблем, щом не повръща на фонтан.

Това мога аз от опит да ви споделя момичета. И ЛЛЛ ще си кажат мнението де. Надявам се да премине всичко, защото кърменето е невероятно преживяване!

Хайде хубав ден за сега!

# 611
Drina, благодаря за подкрепата  Simple Smile Изписаха ни 3230 гр. Иначе пълним памперсите както си трябва - тя и затова педито не ни каза да се дохранваме явно. Ще се оправят нещата, ама ми е тъпо. Добре, че майка ми и таткото са вкъщи още 7-10 дни, дано дотогава имаме напредък. Още веднъж мерси. Поздрави от мен и успех на всички мамита Simple Smile

# 612
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
ЧЕСТИТ СИН НА Joana90!
Честито и на merry-mimi!  bouquet

# 613
  • София близо до Витоша
моля за съвет,
какво представлява тапата - слузесто и леко розово на цвят ? и като падне колко време след това започва родовата дейност ?

МЕРСИ

# 614
Цвети, да не падна? Принципно това трябва да представлява. Една мама роди близо 2 седмици след като и падна тапата. Чакай контракции Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт