ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 311
  • 734
  •   1
Отговори
# 255

Я, госпожата гл. ас., завеждащ секция Епидемиология на инфекциозните болести към НЦЗПБ не знае, че освен МПР и БЦЖ-то е живо...  Laughing  

Е, а ти какво очакваш, ако г-жата и другите докторЯ с нейния ранг знаеха повече, нямаше да си позволят да се излага така пред медиите. Да беше само тя, горката, с мед да я намажеш. И как такива хора печелят доверие у пациентите си, не ми е ясно.  newsm78

На мен пък в това интервю много ми хареса д-р Гайдурков. Преди също ми е правил впечатление и както винаги се оказва много проницателен и убедителен:

Цитат
Трето, ваксината се базира на аксиомата, че микробите причиняват болести. Ако обаче ревизираме тази аксиома, ползата от имунизацията ще се постави под огромна питанка. Щом микробите не причиняват заболяване, защо да играем целия този абсурд? Още навремето именити учени са опонирали на Луи Пастьор с простата и понятна за всеки теза, че ако имаме семе, то трябва да има почва, върху която да поникне. Дори при най-големите чумни епидемии в Европа през Средновековието не всички са се разболявали. Т.е. ако в нашия организъм няма среда за развитие на даден микроб, бактерия или вирус, вероятността да боледуваме е много по-малка. Което означава, че ваксината ще бъде най-опасна за податливите към заболявания и ще бъде безопасна за тези, за които е безсмислена.

# 256
  • Пловдив
От доста време пропускам четенето на За и Против из статиите в нета, но този цитат ме накара да отворя линка, че даже и ще го шерна тук-там...  Mr. Green Hug

# 257
  • Пловдив
Случайно намерих подобна на нашта тема в друг форум...http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,14617.255.html  Пак има За и Против,както и статии.

# 258
# 259
терпсихора, по това, което описваш не виждам никакви симптоми на аутизъм.
Струва ми се, че тук изпадаме понякога в друга крайност - за всяко нещо да се обвиняват ваксините. В случая детето ти просто е преживяло някакъв стрес, да не говорим, че към 2 годинки си е напълно нормално да има такива прояви. Дъщеря ми няма нито една ваксина, няма и да има, но също на моменти е залепена само за мен, в други случаи ми казва чао и даже не се обръща да ме види. Децата имат такива периоди, в които са имат по-голяма нужда от мама, но това няма общо нито с аутизъм, нито с ваксини. Както казва добра, възможно е да е просто заради манипулацията. Моята щерка също е недоносена и тъй като нашите деца са преживели твърде много стрес, в твърде ранна възраст, дори едно малко убождане може да ги разстрои много.

Скрит текст:
XVisible, не искам да споря, но понеже сега казваш пък, че стоматолозите те тровят ми се струва, че изпадаш в крайности. Има стоматолози дори в България, които отдавна не използват арсен, трябвало е да попиташ предварително.
Съгласна съм с много нещата, които се пишат тук, някои хора в тази тема наистина са невероятно компетентни, но това постоянно демонизиране на лекарското съсловие може да накара много хора да се осъмнят в нещата, които се коментират тук.

# 260
XVisible, не искам да споря, но понеже сега казваш пък, че стоматолозите те тровят ми се струва, че изпадаш в крайности. Има стоматолози дори в България, които отдавна не използват арсен, трябвало е да попиташ предварително.
Съгласна съм с много нещата, които се пишат тук, някои хора в тази тема наистина са невероятно компетентни, но това постоянно демонизиране на лекарското съсловие може да накара много хора (да се осъмнят в нещата, които се коментират тук.(
Лесно се говори, когато не си потърпевш.
Точно след зъболекар и точно след лекарство различно от арсен се случиха огромните ми проблеми.
Всъщност зъбът ми беше умъртвен с производно на формалин, но не искам да говоря за това...

# 261
Можело е да бъде умъртвен само под упойка, без никакви отрови.
Вече много стоматолози отричат самите те употребата на подобни отрови.

# 262
Някой спомня ли си това "Една моя позната е дала за изследване петвалента  ваксина/кое е това-пентксим?/ на друга своя позната/приятелка в лаборатория защото не вярвала на нашите приказки, как ваксините са вредни и има токсични вещества в тях. При което нейната позната се обажда и втрещено и казва, че във ваксината има 40 пъти над допустимото живак. Обаче и казва, че никога не би признала, че е анализирала ваксината и че ще си загуби работата,с други думи се с пекла жестоко."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=612301.msg19938111#msg19938111

# 263
http://www.24medica.com/content/view/2798/2/

Над 10 000 студенти се отписват от програмата си в колеж, заради натиск от админситрацията да се ваксинират.  Laughing Нещо не им минава номера вече, а?

# 264
Някъде може и да не минава. В България ще са задължителни още 50 г. сигурно. Защо ли? Който е решил за себе си проблема, е късметлия - другите да се оправят сами. Нищо организирано не се прави. Преди време предрекох изхода от онова прочуто дело - оплюха ме. А, нещо, което ме изумява - майки, които манифестират как няма да ваксинират, се уреждат бързо и тихо с бележка за поставени ваксини, и започват да агитират околните да ваксинират. Не се майтапя.
И да се похваля и тук - синът ми усилено напредва, ефектът от рехабилитацията е огромен.

# 265
И в България не са "задължителни". Само искат да ги изкарат такива, точно както и в САЩ и навсякъде. Обаче никой не може насила да те ваксинира. Могат да не ти дадат някакви пари или място в детска градина, но нямаш задължение да ваксинираш.

# 266
Абе задължителни са си. Whistling Защо да плащаш глоби (това е най-малкото), че уж си нарушил право, което ти се полага по всички международни законови норми?  Confused Че дори в една Русия са успели да се преборят с този проблем. Но там явно има истински лекари, които се изправят с името и лицето си, за да кажат истината. А у нас се броят на пръсти - все едни и същи няколко души си позволяват да се изявят открито в медите. Чест им прави, нищо че са само шепа. Що за калпав народ сме - собствената ти кариера да седи над благото на собствения ти народ?!  Confused Дали не си заслужаваме всичко, което ни се случва?

# 267
Да, от гледна точка на това, че има глоби, наистина е като задължително. Но това е един "незаконен закон". Но дали една глоба е по-важна от здравето ми? Друг път ще ме ваксинират. Simple Smile

Заслужава си съдбата тоя,който вреди. И то така става, че си получават своето.

# 268
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
А у нас се броят на пръсти - все едни и същи няколко души си позволяват да се изявят открито в медите. Чест им прави, нищо че са само шепа. Що за калпав народ сме - собствената ти кариера да седи над благото на собствения ти народ?!  Confused Дали не си заслужаваме всичко, което ни се случва?

не мисля, че опира до народ само.
аз още търся педиатър за малкия. този, който ми беше препоръчан не приема нови пациенти, защото е претоварен Tired

от дни се ровя по форуми и къде ли не, да намеря в близост педиатър, който да не ми прави проблем с тези ваксини. има един сайт, който се опитва да разпрастрани идеята за информирано решение при поставянето на ваксини. те имат и списък с лекари, които толерират непоставянето им.
в много форуми споделят хората, че листът става все по-къс, защото лекарите искат да бъдат махнати от списъка - биват притискани от фармацевтичното лоби и не искат имената им повече да са публично оповестени!!!
имената на лекарите, които приемат и неваксинирани деца се дават само на лични съобщения или по мейл при запитване ooooh!

само да споделя - в нашия град е централата на Мерк Whistling та представете си колко са облъчени лекарите Twisted Evil

# 269
asyalein, какво точно зависи от педиатъра, след като по закон ваксините не са задължителни?

Общи условия

Активация на акаунт