ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 317
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Аз разбирам въпроса -
как да боднем ваксината и да спазим "закона", а после да я "източим" от тялото с хомеопатия!

да, точно. има ли пробвали? виждам, че от време на време тук пишат и хомеопати - бих искала да чуя и тяхното мнение.

Хомеопатията може да помогне за поправяне на щетите от ваксините, в каква степен, не може да се предвиди. Може да не помогне. Това е като преди да счупиш вазата да търсиш с какво лепило да я залепиш. Ако имаш голям късмет може така да се счупи, че може да се залепи, що-годе добре, но ако стане на сол....Никога не бих рискувала здравето и живота на децата си за даспазя закон. Проблемът е в закона, не в мен и затова няма да го спазя. А в случая тия разпредби са в нарушение на хартата за правата на човека. Доброволно в кланицата на отивам.

# 241
ИТАЛИАНСКИЯТ СЪД ОСЪДИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕТО на ИТАЛИЯ за УВРЕЖДАНЕ на ДЕТЕ от ВАКСИНА
На 15 март 2012 съдът в Римини, Италия приключва с присъда съдебно дело, заведено от родителите на дете с аутизъм, причинен – според тях – от задължителна ваксинация срещу MMR (морбили-паротит-рубеола).

Из мотивите на съда:
„Горепосочените ваксинации, както и тривалентната ваксина MMR в частност, бяха силно препоръчани от държавата без да са задължителни по закон – съгласно чл. 2, ал. 32 от Конституцията на Италия е недопустимо да се изисква от индивида да поставя в риск собственото си здраве в името на колективния интерес, ако обществото не е приело – при изявено желание на индивида – да сподели с него бремето от евентуални отрицателни последици... няма причина, от гледна точка на гореспоменатия принцип, да прави изключение случаят, в който някаква медицинска терапия се изисква по статут и случаят, когато такава се провежда съгласно закон, въведен от публичните власти...

...на базата на задълбочено изследване на случая в светлината на специализираната литература беше окончателно установено, че детето страда от аутистично разстройство, свързано с умерено когнитивно изоставане, отдавани с основателна научна вероятност на назначаването на MMR ваксина...”

Из решението на съда:

„1. Аз потвърждавам, че детето ХХХХ е било необратимо увредено от усложненията, причинени от ваксинацията (профилактична тривалентна MMR ваксина...)
Съдия Лусио АРДИГО”

Съдът осъжда Министерството на здравето да плати обезщетение на увреденото дете, както и всички съдебни разноски по делото.

http://childhealthsafety.wordpress.com/2012/05/23/mmr-causes-aut … ourt-translation/

# 242
  • Пловдив
ИТАЛИАНСКИЯТ СЪД ОСЪДИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕТО на ИТАЛИЯ за УВРЕЖДАНЕ на ДЕТЕ от ВАКСИНА
На 15 март 2012 съдът в Римини, Италия приключва с присъда съдебно дело, заведено от родителите на дете с аутизъм, причинен – според тях – от задължителна ваксинация срещу MMR (морбили-паротит-рубеола).

Из мотивите на съда:
„Горепосочените ваксинации, както и тривалентната ваксина MMR в частност, бяха силно препоръчани от държавата без да са задължителни по закон – съгласно чл. 2, ал. 32 от Конституцията на Италия е недопустимо да се изисква от индивида да поставя в риск собственото си здраве в името на колективния интерес, ако обществото не е приело – при изявено желание на индивида – да сподели с него бремето от евентуални отрицателни последици... няма причина, от гледна точка на гореспоменатия принцип, да прави изключение случаят, в който някаква медицинска терапия се изисква по статут и случаят, когато такава се провежда съгласно закон, въведен от публичните власти...

...на базата на задълбочено изследване на случая в светлината на специализираната литература беше окончателно установено, че детето страда от аутистично разстройство, свързано с умерено когнитивно изоставане, отдавани с основателна научна вероятност на назначаването на MMR ваксина...”

Из решението на съда:

„1. Аз потвърждавам, че детето ХХХХ е било необратимо увредено от усложненията, причинени от ваксинацията (профилактична тривалентна MMR ваксина...)
Съдия Лусио АРДИГО”

Съдът осъжда Министерството на здравето да плати обезщетение на увреденото дете, както и всички съдебни разноски по делото.

http://childhealthsafety.wordpress.com/2012/05/23/mmr-causes-aut … ourt-translation/

smile3501 smile3501 smile3501

# 243
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/01/blog-post_26.html
 Здравейте, малко извън темата, пускам ви един линк за Йоанна Будвинг, малко инфо има на български за нея или почти нищо.Бабата е номинарана за нобелова награда 8 -пъти, изработила една диета за хронично болни и най-вече за хора с рак. Александър, може би ти знаеш за нея.
Ако обръщението е към мен - не, не знам и не съм чувал никога нищо за нея.
Освен това не ми харесват толкова набожни и възхваляващи някой бог хора, в случая Исус Христос...

Да, има богове, но прекалено много залитаме в крайности очаквайки те да решат всичките ни проблеми.
  Грешката е моя, исках да напиша Кристиян, че може да знае за нея, а това че съм ползвала този източник на информация с набожни текстове, няма нищо общо със споменатата личност, която има доста постижения в науката. В Бг. почти никаква информация няма за нейното лечебно хранене. ето това може би трябваше да пусна  : http://www.book.store.bg/p9312/rakyt-problemyt-i-reshenieto-joanna-budvig.html

# 244
persimon, мерси за статията.
" Конституцията на Италия е недопустимо да се изисква от индивида да поставя в риск собственото си здраве в името на колективния интерес, ако обществото не е приело – при изявено желание на индивида – да сподели с него бремето от евентуални отрицателни последици... "
Вярно е. Дали нашите тъпанари биха могли да го разберат?

# 245
persimon, мерси за статията.
" Конституцията на Италия е недопустимо да се изисква от индивида да поставя в риск собственото си здраве в името на колективния интерес, ако обществото не е приело – при изявено желание на индивида – да сподели с него бремето от евентуални отрицателни последици... "
Вярно е. Дали нашите тъпанари биха могли да го разберат?

Мисля, още след Нюрнбергския процес се приема този постулат-че не може да се застрашава живота и здравето наиндивида за "общото благо". Иначе зверствата в концентрационните лагери трябва да са абсолютно оправдани от гледна точка на "общото благо".  Заради експериментите с живи хора и дисекциите на мозъци на хора, е напреднала неврологията и психиатрията, но едва ли някой сега ще се навие да се жертва за общото благо по тоя начин. Същото важи за ваксините. Никой не може да те принуждава да се ваксинираш, като това носи риск от смърт, заради някакво си "общо благо". Това е законов факт в момента. Обаче някой се правят, че не го знаят и пускат закончета и заповеди на глупаците из разните служби, които са в нарушение на закона. Докато ние не си знаем правата, няма да ги имаме.

# 246
# 247

Я, госпожата гл. ас., завеждащ секция Епидемиология на инфекциозните болести към НЦЗПБ не знае, че освен МПР и БЦЖ-то е живо...  Laughing 

# 248
  • в белята
Искам да си направя консултация с вас и моля за съвет какво да предприема ( а може и да си въобразявам ,но надали Sad ).Преди две седмици на малкия му бихме ваксината Паротит-рубеола-морбили .Беше на две годинки и един месец тогава.При нас всички ваксини ( 3 приема пентаксим и хепатитната ) ,които съм слагала,умишлено съм ги забавяла защото сме недоносени. Та от тогава той е супер раздразнителен и е плътно залепен за мен ,само да се отдалеча и се надава адски вой все едно някой го бие.А преди небеше така излизаше с дядо му ,сега неще и да го погледне ,а преди сам си грабваше якето и ми казваше чао.Абсурд е да го оставя да преспи при родителите ми ,просто се сдира от плач.Неиска да се качва и да слиза по стълбите сам ,а преди не ми даваше и ръка за помощ да му дам ,камо ли да го вдигна Sad  Всъщност от всичко най-много ме притеснява това ,че се залепил за мен като гербова марка и неможе да преживее липсата ми ,макар и за няколко минути да речем.
Възможноли е тази ваксина да е отключила нещо от аутистичния спектър ?Къде мога да го отведа за консултация?

# 249
  • София и там където не се пуши
Пиша ти на лични.

# 250
...Възможноли е тази ваксина да е отключила нещо от аутистичния спектър ?Къде мога да го отведа за консултация?
Момичета, предполагм ще е полезно отговорите да са в темата, а не на лични. Да почерпим опит, ако някой има такъв.

Терпсихора, моят син направи такава реакция на 1 годинка след вземане на кръв (венозно 3 епруветки). Той съще е недоносен и има десетки вземанета на кръв. На всички плачеше само на процедурата и после нищо. Но последния път, за който говоря направо откачи детето. Стана раздразнителен, залепи се за мен, също не го е правел преди. Изпадаше в истерия само като тръгна към вратата. Всичко като при вас.
Така че не се настройвай за най-лошото. Може да е тежък шок от убождането. Вече е на възраст, в която разбира и помни. Почувствал се е застрашен. Дано да е само емоционален момент. При нас не помня за колко време отмина, но не беше кратко.

# 251
  • София и там където не се пуши
На лични посъветвах за хомеопат и споделих, че при тази ваксина се промени поведението му на моя син.

Определено не  е аутист, но за проблем при ваксина, май няма кой да признае официално  newsm78 .

# 252
  • в белята
Благодаря за отговорите. Hug
Аз съм си паника попринцип, и най-малко нещо от много вглеждане в синът ми ме кара да почна да го влача по доктори. CrazyИ като съм се начела ,как недоносените са предразположени към аутизъм и...............можете да си представите как съзнанието ми чертае най-черното бъдеще.Аз съм убедена ,че нетрябва да поставям ваксините ,но неуспях да убедя най-близките си хора около мен и педиатърката ,и ми беше ясно ,че и без мое знание ще го отведат да му ги бият Sad(( и ще ме поставят пред свършен факт.Затова избрах "по-малкото зло" ,да откажа синфлорикса ,а пентаксима и двете хепатитни да ги направим чак след годинката,когато се надявах организма да е по силен.

# 253
Как така без твое знание ще го заведат и ще му ги бият?

# 254
терпсихора, и аз ти писах на лични.

Общи условия

Активация на акаунт