ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 309
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Как ще ваксинират дете с такъв статус?! Ужас!

Мама Звярка, ЛЛ трябва да ви подготви докумените за комисия, а тях ги мързи. Дано вашия педиатър да е загрижен за детето и да не си прави оглушки. Иначе, както са ти казали, ще ти трябва становище от невролога, по възможност с пълно описание на проблемите и диагнози. Срокът за отлагане ще го реши комисията, но може да не ви дадат срок, а да поискат да се явите пак след година-две. Ти ще настояваш за повече и ще искаш от тях гаранции, че детето няма да се увреди от ваксина.

# 91
  • Пловдив
В Пловдив Комисията заседава на три месеца. Предполагам така е и навсякъде.

Вземи си само становище от невролога, че неговото мнение е, че във вашият случай се налага отлагане на имунизациите, поради....
И с тази "хвърчаща бележка" не би трябвало да имаш проблеми нито в дневния център, нито при ЛЛ...освен това настоявай ЛЛ да приготви останалите нужни документи, които зависят от нея + становището от специалиста /което ти, естествено, че ще си преснимаш  Wink/ и да ги изпрати накрая на тримесечието за разглеждане от Комисията.   Hug

ПП: аз мисля, че по- голям шанс има, ако не ходиш лично...т.е. само документите да си минат по каналния ред. Най- вероятно ще освободят детенце за 1г., но вече веднъж минали ли сте при тях, вероятността да минете пак по същият начин след 1г. е доста голяма...

Успех!

# 92
  • София
запис Simple Smile

# 93
Моля за съвет - има ли легален начин да отложа ваксините на сина си?
Подробно - 10 месечно бебе, родено от втора патологична бременност. Изплака след аспирация, после беше на кислородна палатка. Ваксиниран в родилния дом - БЦЖ и ХБ. Веднага след ХБ вдигна билирубин до 250 /реф. 21/ и остана така 5 месеца.
Аз все още недоумявам как могат да ваксинират в родилното бебета с тежка анамнеза при раждането. Явно имунизационното покрититие им е по-важно от това дали децата ще оцелеят...  ooooh!

# 94
# 95

Аз все още недоумявам как могат да ваксинират в родилното бебета с тежка анамнеза при раждането. Явно имунизационното покрититие им е по-важно от това дали децата ще оцелеят...  ooooh!
И аз недоумявам. Детето ми стоя в неонатология 57 дена, повечето, от които в кувьоз. Като отидох на изписването, подадох дрешките за излизане и детето не беше ваксинирано. До него момент не ми беше хрумвало дори да мисля за нещо различно от оцеляване и изписване. Няколко минути по-късно акушерката ме повика да присъствам на обличането и видях прясна лепенка на петичката. Попитах, оказа, че съм донесла дрешките по-рано и побързали да ваксинират, за да не ме бавят  Shocked Тогава още не бях на вълна "отказ", но пак се изумих как става, без да ме попитат при положение, че съм в отделението на метри от тях и детето  ooooh!

# 96
dobra, като си влязла да раждаш подписала ли си информираното съгласие? Ако, да и не си казала 100 пъти и подписала се, че не искаш ваксини си слагат без да питат, щом решат, че няма противопоказания.

# 97
Кръвта от петичката не е ли за генетични изследвания? В епикризата пише ли нещо за ваксини?

# 98
  • София и там където не се пуши
Да ви кажа, моят нямаше белези от имунизации. Според мен не е имунизиран, а са си писали че е.

От петичката е за изследвания. Пише ли в картона че е имунизиран.

# 99
dobra, като си влязла да раждаш подписала ли си информираното съгласие? Ако, да и не си казала 100 пъти и подписала се, че не искаш ваксини си слагат без да питат, щом решат, че няма противопоказания.
При раждането не съм подписвала със сигурност, защото четях внимателно от-до.
Но като предадох дрешките ми дадоха един куп документация, основно много сметки и фактури, защото си плащахме. Лекарката само отлистваше и аз подписвах наред, този път без да чета. Там ще да е било, но не са ми го показали отделно от финансовата част. Освен това ми бяха заразили бебето в кувьоза с вирусен конюнктивит, за който специално изисках комисия и лабораторни изследвания  Close Още беше на лекарства за очите, 2 вида антибиотични капки и гел  ooooh! Вероятно и това е било противопоказание за ваксиниране, на този сринат имунитет  Sad

Изришно ми казаха че е имунзиран преди 2-3 минути, има го в епикризата с номер и партида. Ок, точно петичката може да е било от друго. Генетични изследвания бяха правени много по-рано. Има си и белег на рамото като по учебник. Той беше целия в белези от абокати като всяко дете в подобно положение. Както казах, тогава още не бях се зачела и да ме бяха питали нямам идея какво щях да реша, но факт, че мина м/у другото.

ПП: Бебе на 2 месеца с тегло 2450гр би трябвало само по себе си да е противопоказание!

# 100
Значи така или иначе, трябва личният лекар на детето да ни прати на комисия, а не мога аз сама да се "насоча", тъй да се каже. Дотук добре, но според невролога "няма причина да не му сложат ваксините, те и тези с хидроцефалия даже ваксинират", а според лекарката на детето "ами то досега трябваше да го ваксинираш, преди да изостане, пък и то не се знае точно защо изостава, може пък да е мързелив". /Как ли, той изостава от раждането???/ Освен това, "ваксините не пречат на рехабилитацията", пак според ЛЛ.
Та май вариантът е платена рехабилитация...

# 101
Намери друг невролог. Племенника ми беше на преглед при доц. Иван Чавдаров преди време и първите въпроси бяха за ваксините, все ще има и при вас един свестен невролог.

# 102
Като чета последната страница и ми се завива свят...
по скоро ми идва да повърна!

Защото ВСИЧКО, което правят болниците е с цел да усвоят едни пари по едни пътеки!

Хора, прекрасни майки, проумейте - в болницата ще ви наплашат с цел да направите това и онова изследване и на никой, ама на абсолютно никой не му пука за вашето състояние.

Само и единствено спокойствие, чиста вода и добра храна е нужна за вас и вашето бебе!
За жалост вижданията ми с голяма част от хората се разминават по отношение на храната..............

# 103
Мама Звярка,ЛЛ ви е пълен некадърник/чка/.Напълно игнорира проблемите на детето.А аргумента и да го ваксинираш преди да"изостане" говори за КРАЙНА  некомпетентност/Аз не бих позволила такъв ЛЛ на детето си.Юни мес. наближава!

# 104
Тя че е за смяна, е вярно, ама откъде да издиря по-нормална не знам...
XVisible, за храната и водата сте прав, но аз смятам, че на детето е нужна и рехабилитация, защото виждам напредък още след първите няколко пъти.
А не виждам защо заради едните ваксини трябва да плащам нещо, което се полага на детето. И не виждам кой може да обещае, че едно и без това увредено в някаква степен дете няма да се увреди допълнително. И не виждам въобще дали има някой, който да каже после дали това е от ваксината, или от вродените проблеми...
Ей-сега се обадих в РЗИ, описах нещата и казах, че ЛЛ не ще да ме прати при тях, но държа да отида, за да напишат, че детето няма да се увреди от ваксините  Wink. Записаха ми час, ще ми се обадят какви документи да нося, някоя си докторка не била на работа в момента... Ха дано да стане, ама надали....

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 11:20 от Мама Звярка

Общи условия

Активация на акаунт