ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 135
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
XVisible, аз съм наясно с вредата.

Интересува ме чисто практически как става - отивам, нося имунизационният паспорт (където може да няма всички ваксини, и евентуално аз да ги допълня) и новият лекар приема, че са направени?
Нямам опит със здравните власти и мога само да предполагам...
Вероятно описаното няма да подейства, защото има някакви партидни номера. Само предположение. Не знам защо хората с опит си мълчат тук.

# 76
Може би хората с опит не стоят денонощно в бг-мама...

elia75, пишат се партидни номера и печати в имун. паспорт... По-добре си потърси ЛЛ, който да ги впише... Така документално всички ще е изрядно, иначе ако те хванат при засичане на документите...лошо...

# 77
Благодаря, Стелт!
В имунизационния паспорт, който имам ваксините са вписани без партидни номера и печати, само ръчно написана ваксината и датата.
Може би трябва да попитам новият лекар какви документи ще иска да му занеса за детето от стария?

# 78
stelt77, моля те, не приемай лично към теб коментарът ми за мълчанието на хората, които имат знания в тази област..  Peace

# 79
elia75, от приятелка:

1. В Имунизационния паспорт се вписват само имената на ваксините и датите, няма поле за номера и партиди;
2. В така наречения "картон" - Здравна Карта за дете се попълват ваксините от лекаря, който ги прави заедно с номер и дата;
Тук искам да наблегна на това, че слагането на ваксини е задължение на ЛЛ на детето, независимо дали той е педиатър или не!
3. При постъпване в ДГ се иска и Профилактична карта, която се попълва от ЛЛ и там пак са описани ваксините, но без номера, само с дати. И това нещо се носи всяка година в ДГ.
4. Не всички ЛЛ попълват дори и в картона партидите, НО задължително попълват в Журнала си.
5. При смяна на ЛЛ - стария е длъжен да изпрати на новия всичката информация за пациента.

# 80
Благодаря още веднъж, Стелт!

Ние нямаме картон/здравна карта на детето. Дали да поискам да ми приготвят преди да сменим лекаря? Това е личната амбулаторна карта, така ли? и тя се иска при постъпване в детска градина?

Извинявайте за могото въпроси, но просто не знам кой да питам.

# 81
В имунизационния картон на моите деца са вписани само ваксините и датата на слагане. Те имат личен лекар, който не е педиатър , а при педиатър ходеха на мерки и теглилки до 2 години. Тогава педиатърът вписваше в картона на детето да се постави еди коя си ваксина и личния лекар я поставяше като вписваше само ваксината. Картонът за детската градина е друг, който си стои в детската градина и при нас в картоните ЛЛ вписва само, че са поставени всички ваксини, без да ги изброява.
При смяна на личен лекар аз поне носих само имунизационния паспорт и картона на детето от педиатъра. Личните лекари помежду си не са си разменяли нищо. Не зная дали е точно така процедурата, но при нас така стана  Peace

# 82
# 83
Ако реша да сменя личния лекар на детето си, как новият разбира какви ваксини има сложени?
Иска им се да посочат тези без ваксини! "Да им се не знаят на отворковците.. само ни развалят бизнеса.." вероятно си мислят Wink
НО, на много високите нива се знае, че целта на ваксините съвсем не е, така нареченото, "имунизиране и предпазване от инфекциозни заболявания", а убиване и осакатяване на населението... Но това е на мноого високите нива, където аз и всички пишещи тук никога няма да бъдем!

Факт е, че така наречените титри не винаги са налични след имунизация!
Факт е, че епидемии избухват след ваксинации!
Факт е, че ваксините не са били НИКОГА причината за "елиминирането" на епидемии от страшни болести!
Факт е, че всички имунизирани имат натрупан живак в депата за съхранение в тялото или мастната тъкан на мозъка.
Факт е, че живакът не се отделя лесно от тялото и махането му от
депата там често води до ужасяващи последици и тежки неврологични заболявания[/color].

Мога да продължа много, но ще спра дотук...

Цитат
Има ли единна информационна система, където може да се провери? Или просто нося имунизационният паспорт на новият лекар?
Доколкото знам няма, но може и да се опитват скоро до направят. Не им се пуска кокалът на власт/пари имащите..

a  как се маха? Не знаех, че махането му е свързано с такива последици... Cry

# 84
Не е точно по темата, но англо говорящите може да погледнат това:
Xaпчета от абортирани човешки ембриони!!!
Звучи ужасно, но факт, че дали това или друга гадост, няма как да знаем какво ни предлага индустрията. Тук визирам всички видове илачи, най-вече "хранителните добавки". Наскоро бих тъпана за пробиотиците ... какви л***а са вътре, само производителя  знае... Детето ми се разтресе от стомашни болки, които упорито продължих да "лекувам" с пробиотици  ooooh! Като казвам болки, надали мога да опиша ужаса, писъците и гърченето  Confused Усетих се макар и късно, спрях пробиотика.

# 85
Не знам за вас, но на мен МИ ПИСНА от youtube! От днес минавам само на vimeo.com...

Ваксини и стерилност? Как?
Ето така - https://vimeo.com/41828152

Казвал съм и преди - това е най-подробното проучване на проблема с ваксините!
Направено от бивш лекар... както винаги всяка система се разпада от вътре Wink
Още само половин час до завършването му...

# 86
Моля за съвет - има ли легален начин да отложа ваксините на сина си?
Подробно - 10 месечно бебе, родено от втора патологична бременност. Изплака след аспирация, после беше на кислородна палатка. Ваксиниран в родилния дом - БЦЖ и ХБ. Веднага след ХБ вдигна билирубин до 250 /реф. 21/ и остана така 5 месеца. През това време не дадох да го ваксинират с нищо, въпреки че педиатърката настоя неколкократно, подписах отказ. От 3-я месец забелязах двигателно изоставане, обърнах внимание на педиатърката, отговорът - не се занимаваш с детето. Ежемесечно настоявах да обърне внимание, наблюдавах видимо изоставане, поради което и не разреших ваксиниране. Детето стана на 10 м. и лекарката призна... че съм права. Последва консулт с невролог и трансфонтанелна ехография. Резултат - обективно: 10 месечно момче с видимо физическо и нервно-психическо изоставане, но без парези, не сяда, не пълзи, не се изправя, липсва опора на краката, намален мускулен тонус на долните крайници, липсва преходна реч. ТФЕ показва дилатация в предни рога на главен мозък, фонтанела - уголемена, незатворена. Следва да се наблюдава редовно, с оглед възможно развитие на хидроцефалия. Препоръчана двигателна рехабилитация в Дневен център за деца с увреждания към ДМСГД.
Рехабилитацията започна, но днес от ДМСГД ми казаха, че или следва да представя документ, че е освободен или отложен от ваксини, или повече не мога да го водя там. Според личния лекар няма причина??? да бъде отложен.
Какво? Как? Къде? Има ли някой, минал по този път? Да го отложат поне докато се види степента на увреждане и доколко може да се преодолее, аз не искам да се възползвам от детски надбавки, детска градина и подобни. Искам само да стане като другите деца.

# 87
  • София - Варна - Бургас
http://snaiper-bg.net/2011/06/palen-potres-bil-geyts-i-kompaniya … tchovetchestvoto/

"Пълен потрес: Бил Гейтс и компания работят за прореждането на човечеството!"

Съжалявам ако вече е било публикувано.

# 88
Мама Звярка , дано детенцето се оправи!  Praynig Hug
ЛЛ да не се прави на луда, ами да ви прати на Комисия за освобождаване/отлагане на ваксини!!!!
Носи се едно направление от нея и всички документи, които имате от прегледи.

"Отлагане от имунизации:
 Поставянето на ваксините може да бъде отложено, ако има известни противопоказания, които налагат това. Най–общо това са:
Недоносеност, вродени системни заболявания, комбиниран имунодефицит и други при новородените. Преценката се извършва от лекаря в отделението.
 Остри инфекциозни заболявания и контакт с такива, фебрилни състояния, диария, остри възпалителни заболявания, изострени хронични заболявания и тежки алергични състояния за другите възрасти.
 Отлагането по медицински показания до 6 месеца се извършва от личния лекар, като причината за това се отразява в амбулаторния лист и в личния амбулаторен картон. След изтичане на срока имунизацията се провежда.
Когато се налага отлагане от имунизация за по–дълъг период или трайно освобождаване по медицински показания, личният лекар трябва да ви насочи към Регионалната консултативна комисия по имунопрофилактика.
Комисията заседава всяка сряда от 13,00 до 14,00 часа в Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести, ул. „Найден Геров” № 2.
Отлагането или освобождаването от имунизации се извършва по документи. За целта трябва да бъдат представени:
- бележка от личния лекар, посочваща медицинското основание за отлагането и проведените до момента имунизации по вид и дата;
- амбулаторни листове от прегледи, удостоверяващи медицинско основание за отлагането или амбулаторни листове от консултативни прегледи с профилирани специалисти."

От тук.

# 89
Като начало се върни при невролога, направил прегледа и поискай да допише в епикризата, че ваксините трябва да бъдат отложени. Той ще сложи и срок, но така е, важно е да решиш ситуацията на първо време.  Дай копие на ДМСГД, за да не те закачат временно.

После се обади в РЗИ Шумен
Цитат
054
 /80 07 22
и помоли да ти кажат кои дати от месеца заседава комисия по отлагане на ваксини и какви документи да приготвиш за срещата. В градовете извън столицата комисиите заседават рядко, така че може да се наложи да чакаш 1-2 месеца. Междувременно няма как да спреш да водиш детето на рехабилитация. Те вероятно целят да те стреснат и да минеш на платени процедури с някой от тях. Друго обяснение нямам. Не е законно, има начин да ги принудиш, но опитай с добро. Явно на тях ще разчиташ и да не тръгвате по грешен път. Ако все пак някой продължи да се пъне, настоявай любезно да ти дадат писмен отказ, това вярвам ще ги откаже от номера.  

Съвсем хипотетично, ако решиш да ваксинираш, за да продължиш рехабилитациите, как ще наваксаш толкова ваксини накуп?!!!!!!!!!!??? Ясно, че въртят някакъв номер за пари.

Общи условия

Активация на акаунт