ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 193
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Не съм педиатър Grinning.
Търся си читав такъв Laughing.
Не одобрявам и демонизирането на лекарите изцяло обаче. Поне не на всички.
Около битката ми във връзка с рехабилитацията се поразрових тук-там и установих, че законово е уредено доста да се насвият правата на неваксинираните. Уж в тяхна полза, разбира се. Това е бизнес за милиарди. А страни като България са подходящо "опитно поле", пълно с "бели мишки".

# 391
Моля, не заблуждавайте:
Наредба № 3 от 5 февруари 2007 г. за здравните изисквания към детските градини (Обн. ДВ. бр.15 от 2007г.; изм. ДВ. бр.36 от 2011г.)
..
Не заблуждавам, говоря за новите подотвителни групи на 5г. и 6г. деца, които ще се водят в училища! Има вече пусната тема на записани, не споменават да им е искан имунизационен статус - ЗАСЕГА! В сайта на училищата също не е упоменато такова изискване - ЗАСЕГА!

# 392
Опитвам да обичам всички, но какво виждам масово - любов към парите и нежелание да погледнат малко поне встрани!

Как да обясниш на някой педиатър, че в доста ваксини има живак - тетадиф, препоръчителни и други все още под въпрос? Как да обясниш, че така наречените култури за отглеждане са абортирани бебета и/или убити животни?

Как да обясниш на педиатър, че щом той не иска да си бие 20-30 ваксини и ти не искаш толкова алуминий, невротоксини и отрови в тялото на малкото и безценно съкровище...

# 393
  • Добрич
Александър, а ти мислил ли си как ще запишеш малката на училище или ти е още рано да мислиш за това

# 394
Александър, а ти мислил ли си как ще запишеш малката на училище или ти е още рано да мислиш за това
маалко ми е раничко, имайки предвид, че още не е навършила 3 Wink

# 395
Добра, извинявам се, не съм дочела, че пишеш за ПГ в училище. За тях е ясно.
Аз писах за ДГ.
Ами и да обясняваш на педиатъра - полза няма. Много родители са принудени, защото им се налага да дадат децата в ДГ.

# 396
  • Добрич
Надявам се в близките 2-3 години, а защо не и по-рано, да се променят безумните наредби и закони, и ваксинирането да не е задължително

# 397
Аз се надявам от повече от 9г., ама.. ефект никакъв. Confused

# 398
Добра, извинявам се, не съм дочела, че пишеш за ПГ в училище. За тях е ясно.
Аз писах за ДГ.
Ами и да обясняваш на педиатъра - полза няма. Много родители са принудени, защото им се налага да дадат децата в ДГ.

Извинявай,но НИЩО на този свят не може да ме принуди да ваксинирам децата си!
Всичко ще жертвам,но децата ми няма да бьдат ваксинирани и то в разрез с нелегални закони,каквито са в БГ!

# 399
Мама Звярка, важното, че се разбрахме. Дано не бутнат нещо и за училищата, че тогава става лошо. Сега мога да си гледам децата, но 18 години на заплатата на мъжа ми няма да изкараме  Mr. Green
Надявам се в близките 2-3 години, а защо не и по-рано, да се променят безумните наредби и закони, и ваксинирането да не е задължително
Тук става малко като във вица за девствената циганка "Ха дано, ама надали". Аз много силно се надявам да стане. Ето има хора, с нужната юридическа грамотност и полагат усилия.
Доста извън темата, но ...
Мъжът на моя позната беше доскоро в затвора. Той и десетки негови събратя съдят държавата в Хага за какво ли не. Казва, че е много скъпо... не знам какво разбира под скъпо. Но факт, че го правят, че и печелят дела. Той вместо 13 години лежа 7 (и не заради отработени дни).
Аз не мога да инициирам група, която да заведе колективен иск, но бих се включила в такава. Ако е правено и не знам, моля кажете - кой, какво, кога.
Също ще се радвам да видя какво е казал чичко омбудсман  Peace

ПП: Чакам в скоро време да отнемат не само детските, но и парите за майчинство, че с тези 24 месеца правителството не може да скърпи бюджета от нас. Пък и ние раждаме ли раждаме въпреки всички намеци да не го правим  Crazy

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 16:56 от dobra

# 400
Тези всички неволи са на фона на липсата на възможност за обучение вкъщи (т.нар. хоумскулинг). Т.е. ако имаш пари за частно у-ще, може и да им се изплъзнеш, но ако нямаш..?  Whistling

# 401
  • Варна
Stelt, всъщност не ми е нужно писмото, от едно прочитане ми стана ясно, че о. К.П. няма да свърши работа. А за ВАС си има 5 членен състав, а ако е нужно и Страсбург. На Страсбург му идва реда ако са изчерпани възможностите за правосъдие в страната. И аз съм сигурна, че без Страсбург няма да се мине, но дори и да бъде спечелено делото, какво от това. Закона няма да бъде променен. Просто сме твърде малко.
За всички ни остава да бягаме по тъч линията. Аз поне няма да се връщам на работа, освен ако не уволнят мъжа ми. Ако един ден решат да не ми приемат децата в училище, още по-добре, ще си правя оглушки, и ще се запозная с хоумскулинга. А да се опитат да ме глобят. За тази кауза си струва човек да направи жертви, включително и да живее финансово притеснено, но децата да са здрави. Всъщност човек трябва да разчита на себе си, а не на държавата, защото държавата тогава решава вместо нас.

# 402
Цитат
За тази кауза си струва човек да направи жертви, включително и да живее финансово притеснено, но децата да са здрави. Всъщност човек трябва да разчита на себе си, а не на държавата, защото държавата тогава решава вместо нас.
Много точно Simple Smile

# 403
araxna , съгласна съм с всяка дума!

Само един проблем има...ако приемат новия закон за детето, в такъв един случай като твоя, могат да ти вземат детето като стой та гледай. Затова протестирайте, докато е време! Не допускайте да се приеме този закон, защото иначе не ми се мисли...

# 404
На теория и аз съм съгласна с araxna. На практика е друго, човек да кажем разчита на себе си, плаща двойно - един път за държавата и после по същество. Прави жертви и компромиси със себе си, в името на това, детето/децата да не растат като зомби/та.
С годините, колкото повече растат децата установявяш, че свобода няма. И че винаги някой иска и се натиска да решава вместо теб, а когато не желаеш това да се случва плащаш скъпо и прескъпо. В един момент дори и парите не ти помагат срещу всякакви безумни задължения, които ти вменяват.
Човек може да решава сам за себе си и да бъде относително свободен, само когато няма нищо. Имаш ли - зависим си, това се знае и много добре се използва.
А  децата, тяхното възпитание, образование и здравеопазване са болни, тежко теми.
Толкова е опростачено всичко, че думи нямам.

Общи условия

Активация на акаунт