ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 26

• 40 275
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Има и други...Wink

# 421
То като е минало и като ме е прецакал вече... Не мисля, че има значение Sad

# 422
Беше в отговор на това:
"фактът, че това е просто бизнес и всеки работещ там ще направи каквото може, за да го задържи, дори развие!?"
не е само в традиционната медицина....наклоних везните да не гледаме еднопосочно.

# 423
Вижте какво, не се карайте. След дългите и безумни реформи болниците в Бг са регистрирани като търговски дружества. Няма какво да говорим повече, те в парламента са им иззели на лекарите функциите да бъдат професионалисти и са ги превърнали в търговци.
От друга страна се радвам, че тук таме се откриват все още свестни специалисти.

# 424
Ами аз имам пример с лекар нетърговец, но да му правя ли сега реклама? Той няма нужда, не е опрял до това. Не само, че не ме претупа като другите, ами ми постави диагноза, назначи временно лечение (за облекчаване) и препрати при правилния специалист. И месци влачене по корем престана за 20 мин. - буквално. А бях обиколила какви ли не лекари и всички ми обясняваха как нещо ми има, но не е по тяхната специалност. Че и в болница лежах. Е на този също не му беше специалност, но чете човека, развива се. И пари не ми взе, зарадва се, че помогна. После ми звъня да пита как съм... човек!
Иронията, че е от най меркантилната специалност - хирург  Wink

# 425
И аз миналото лято ходих при един страхотен УНГ специалист, който ми помогна много за един влачен с години проблем, заради негов идиот колега. Нарочно казвам идиот, защото не се касае за небрежност или некадърност, а за умишлено навреждане.
Явно изпитва радост, когато злоупотреби с пациент.
За този УНГ, който ми прекъсна мъченията, моят мъж каза, че като го гледал отстрани, си личало, че е човек който наистина обича работата си.
Та има и такива, въпроса е да ги намерим.

# 426
По-рано горе исках да кажа, че срещите ми с натуропат бяха към края си толкова противни, колкото при един традиционен лекар чудещ се какво поредно лекарство да ми изпише според симптомите. Wink
Та винаги трябва да имаме едно на ум и да сме подготвени, че някой може да ти "крои шапката" и гледа в джоба. Simple Smile

# 427
Натуропатията според мен е "натуралния"(доста съмнително) еквивалент на обичайната фармация. Те ползват някакви абсурдни неща, като екстракти от органи на животни и прочее и всякакви недоказани  добавки. Това за мене е чиста търговия. Тази "система" не почива на никоя от сериозните алтернативни медицини и е просто измислен начин за смучене на пари. Истинските алтернативни системи са китайска медицина, аюрведа, хомеопатия, ГНМ, традиционно билколечение и горе-долу това е. Поне в момента не се сещам за друго.

# 428
По повод ТАЗИ тема от подфорума искам да попитам следното.
Какви щамове покрива пневмококовата ваксина? Само вирусни ли?
Навремето бях чела, че ваксините "предпазват" само срещу няколко конкретни вида ВИРУСЕН менингит, а всъщност най-коварните са бактериалните. Правилно ли помня?
Моля за сух и конкретен отговор и да пропуснем как от "нищо всъщност не предпазват". Щом пиша тук, значи съм от убедените. Питам какво твърди традиционната медицина по този въпрос?

И второ, има ли в алтернативните видове медицина, включително ГНМ техники и средства за предпазване от менингит (не лекуване на вече появил се)?

# 429
Персимон,

Има нещо вярно...убедих се сама. Но иначе се пишеше холистик с познания в ТКМ. Simple Smile
"Те ползват някакви абсурдни неща, като екстракти от органи на животни и прочее и всякакви недоказани  добавки" - в тази сфера не ме е оплитал - или не му дадох време или не се занимава точно с това.
Общо казано - пародия си беше. Не ми е останало "време" да опиша подробно.

# 430
  • Варна
По повод ТАЗИ тема от подфорума искам да попитам следното.
Какви щамове покрива пневмококовата ваксина? Само вирусни ли?
Навремето бях чела, че ваксините "предпазват" само срещу няколко конкретни вида ВИРУСЕН менингит, а всъщност най-коварните са бактериалните. Правилно ли помня?
Моля за сух и конкретен отговор и да пропуснем как от "нищо всъщност не предпазват". Щом пиша тук, значи съм от убедените. Питам какво твърди традиционната медицина по този въпрос?

И второ, има ли в алтернативните видове медицина, включително ГНМ техники и средства за предпазване от менингит (не лекуване на вече появил се)?

Превенар покрива 7, а Синфлорикс покрива 10 от общо над 80 серотипа на Стрептококус Пневмоние, или още пневмокок, което е бактерия, а не вирус, Ваксините съдържат части от бактериалната стена, които имат антигенни свойства, доколко са ефективни, за мен е под въпрос, при положение, че химически ся полизахариди. Най-патогенните типове са 1,2 и 3 серотипи, а в синфлорикса виждам само 1, 2 и 3 явно не им трябват. Стрептококът пн. е един от главните причинители в световен мащаб на менингит, причинява още превмонии, ушно-гърлени инфекции. Другия голям причинител е Наисерия Менингитидис, или още менингокок, който причинява в общи линии същите неща като пневмокока. Носителството и на двете бактерии е широко разпространено и двете бактерии си живеят необезпокоявано цял живот в гърлата на хората, без да причиняват поразии. Обаче менингит може да причиняват стафилококи и всякакви други бактерии, всевъзможни вируси, гъби, приони, ако съществуват, може и да е асептичен.
Менингита е НЕСПЕЦИФИЧНО (тази дума е много важна) възпаление на обвивките на мозъка, може да е серозно или гнойно и си е сериозно заболяване, със сериозна прогноза без значение дали е вирусен или бактериален. Може би само прогнозата при вирусния е малко по-добра. По принцип съществува така наречената кръвно-мозъчна бариера и по-голямата част от микробите не могат да я преминават, включително и пневмококите, менингококите уж можели, но явно нещо я нарушава в един момент и става белата. Може да се касае за някакъв вроден дефект в бариерата или моментно отслабване на защитата. Ваксинирането по принцип със сигурност има голяма роля за ослабването.
Слабото място на ваксинирането е следното, ваксината предпазва само от пневмокок и то само 10 серотипа, като 2 и 3 ги няма, менингокока не е покрит, стафилококите не са и всички други причинители също. Само в Пентаксима има Хемофилус Инфлуенце, който също може при определени условия да причини менингит. Дори да предположим, че ваксината е с висока ефективност, другите причинители ще заемат нишата за причинители на менингит, опразнена от тези серотипове на пневмокока във ваксината. И от епидемиологическа гледна точка файда от ваксина е точно ЙОК. На това отгоре ваксините по-принцип причиняват срив в имунитета, което е сигурно и много по-лесно е една хремичка да премине в менингит.
Във всеки случай аз съм сигурна, че едно неваксинирано дете има близки до 100% шансове никога да не се разболее от менингит.
А ваксината сигурно е една от най-безполезните.

# 431
Малкия ми син след втори и последен прием на Синфлорикс направи ларингитен пристъп последван от отит и пневмония  ooooh! Личната каза, че след тази ваксина масово децата правили отит на средното ухо и като гледам неговите наборчета доста тежко си карат " настинките" . Сравнявайки с големия си син, според мен и така хваления Пентаксим също причинява доста по- големи вреди от " старите" ваксини Laughing

# 432
Превенар покрива 7, а Синфлорикс покрива 10 от общо над 80 серотипа на Стрептококус Пневмоние, или още пневмокок, което е бактерия, а не вирус, Ваксините съдържат части от бактериалната стена, които имат антигенни свойства, доколко са ефективни, за мен е под въпрос, при положение, че химически ся полизахариди. Най-патогенните типове са 1,2 и 3 серотипи, а в синфлорикса виждам само 1, 2 и 3 явно не им трябват. Стрептококът пн. е един от главните причинители в световен мащаб на менингит, причинява още превмонии, ушно-гърлени инфекции. Другия голям причинител е Наисерия Менингитидис, или още менингокок, който причинява в общи линии същите неща като пневмокока. Носителството и на двете бактерии е широко разпространено и двете бактерии си живеят необезпокоявано цял живот в гърлата на хората, без да причиняват поразии. Обаче менингит може да причиняват стафилококи и всякакви други бактерии, всевъзможни вируси, гъби, приони, ако съществуват, може и да е асептичен.
Менингита е НЕСПЕЦИФИЧНО (тази дума е много важна) възпаление на обвивките на мозъка, може да е серозно или гнойно и си е сериозно заболяване, със сериозна прогноза без значение дали е вирусен или бактериален. Може би само прогнозата при вирусния е малко по-добра. По принцип съществува така наречената кръвно-мозъчна бариера и по-голямата част от микробите не могат да я преминават, включително и пневмококите, менингококите уж можели, но явно нещо я нарушава в един момент и става белата. Може да се касае за някакъв вроден дефект в бариерата или моментно отслабване на защитата. Ваксинирането по принцип със сигурност има голяма роля за ослабването.
Слабото място на ваксинирането е следното, ваксината предпазва само от пневмокок и то само 10 серотипа, като 2 и 3 ги няма, менингокока не е покрит, стафилококите не са и всички други причинители също. Само в Пентаксима има Хемофилус Инфлуенце, който също може при определени условия да причини менингит. Дори да предположим, че ваксината е с висока ефективност, другите причинители ще заемат нишата за причинители на менингит, опразнена от тези серотипове на пневмокока във ваксината. И от епидемиологическа гледна точка файда от ваксина е точно ЙОК. На това отгоре ваксините по-принцип причиняват срив в имунитета, което е сигурно и много по-лесно е една хремичка да премине в менингит.
Във всеки случай аз съм сигурна, че едно неваксинирано дете има близки до 100% шансове никога да не се разболее от менингит.
А ваксината сигурно е една от най-безполезните.
araxna, 202uu
Истинска енциклопедия си! Дори много повече от това!

От опит споделям само забележителното и удивително здраве на почти три годишната ми не ваксинирана дъщеря. В контраст всички ваксинирани около нас се скъсват да боледуват, понякога доста тежко, от какво ли не! Последното ги прави добри клиенти на фармацевтичния бизнес...

# 433
  • Варна
Ами да споделя. Дъщеря ми е с 2 от родилното, сина ми с 1, той досега е само с едни сополи дето ги лепна от кака си, а щерката досега не се е разболявала сериозно, само 3 пъти сополи и температура. Антибиотици и антипиретици не съм давала, само веднъж и капнах капки в носа, за да може да диша през нощта. Да, и аз смея да твърдя, че децата ми са здрави.

# 434
А аз пък виждам нещата с тоталното отричане на лекари и безсмислените, често увреждащи здравето профилактики, например рентгенова снимка за проверка на дали си болен от нещо!

Цитат
Аз също не съм за тоталното отричане на медицината - разбира се, че тя има място в живота ни, но както вече съм казвал - не и така, не и по този начин!
Провокирам мнения по темата...

Кое е вярно? Или просто си пишеш, ей така .....

Общи условия

Активация на акаунт