Нашите кухни - тема 43

• 94 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Раковски
Металния кант предпазва от удар и съответно от счупването на стъклото.

# 451
Peace

# 452
shadowman, благодаря  Peace

И още един въпрос ако позволите  Praynig

Ще правим Г-образна кухня, като на ъгъла е комин. Мъжът ми се е заинатил, че иска печката и котлоните да са до комина, а не по средата на плота, примерно. Кажете с какво да го убедя, че не е удачно да са точно там?  Whistling

# 453
С това, че кухнята е основно за твоя употреба и така ще ти е по-удобно.

# 454
papi6, да пералня е.
Бен, печката е за вграждане.
Пък за МВ - досега беше над хладилника, ми не съм разливала досега, а ми се отдава. Може би защото винаги притоплям в по-дългоки купички.

Едит: необходим ли е отделен кавал за монтиране на съдомиялна машина? Или може да се ползва този за водата.
Нещо не разбрах въпроса -за миялната ти трябва разклонение за чистата вода и къде да включиш мръсната. При моята миялна мръсната вода влиза м един израстък на сифона на мивката - беше си там, не съм слагала нищо допълнително
Май разбрах. Питам информативно. След време ако реша да купя такъв уред дали може да се използват изводите за студена вода и този за канала. А за момента е излишен уред - не готвя често - сингъл  Laughing
Сега видях каква глупост съм написала /кавал=канал ooooh!/.

# 455
Vali, благодараря за отговора.
red shoe, хубаво е от двете страни на печката да имаш плот. Това мисля е достатъчен довод. Дори и аз като "набеден" десничар използвам и двете страни. Пък и April 24, вече ти е казала най-важния довод- ти готвиш и е важно на теб как ти е удобно.
Coma, тогава просто помислете как точно ще удължите кабела до контакта.

# 456
Какви са тези стъклокерамични плотове? Могат ли да се лепят на стена?

# 457

Специално тези, за които аз питам не могат, защото на тях се готви  Wink

# 458
и аз доста ги гледах тези котлони.дали ще стои добре като се монтира?

# 459
  • Раковски
 Не мисля, че трябва да се притесняваш от това понеже имаш водобранна лайстна, дръжки някакви и евентуално мивката ако е алпака и все някак ще се впише на общия план.

# 460

Специално тези, за които аз питам не могат, защото на тях се готви  Wink
Joy Ще падна от смях и аз готвя на такива котлони от 13 години  Joy Просто мислех, че става въпрос за някакъв вид стъклен плот или гръб за кухня.

# 461
След събота и неделя ще коментирам  бялата кухня със светъл плот  Wink
Ако става за показване ,ще покажа Mr. Green

Нашата е такава и много си я харесвам  Heart Eyes
Сега навивам мъжа ми и за една бяла фурничка, пък старата иноксова да я пратим в апартамента във варна, ама сме още на ниво преговори.
Лекс груп предлагаха една страхотна с бяло стъкло.Ако някой се 4уди ,може да е комбинира с гръб на кухня от бяло стъкло.Според мен ще стане уникално добре,но като цена  newsm78
Аз си взех от тях вси4ки уреди с 5 г. гаранция според промоционалната им оферта.Имат страхотни консултанти тук във Варна.Много съм доволна.Скоро ще видим как ще сработи вси4ко. Wink

В Икеа също предлагат фурна за вграждане в бяло, цената беше доста ниска, е, нямаше екстри като пиролиза и подобни, но всички базови изисквания си бяха налице  Peace

# 462
shadowman, благодаря  Peace

И още един въпрос ако позволите  Praynig

Ще правим Г-образна кухня, като на ъгъла е комин. Мъжът ми се е заинатил, че иска печката и котлоните да са до комина, а не по средата на плота, примерно. Кажете с какво да го убедя, че не е удачно да са точно там?  Whistling

При моя избор на място за плота за готвене се ръководих основно от къде ми е комина, защото над котлона има абсорбатор и той трябва някъде да се включи, е да излиза въздуха му и след това гледах удобството разбира се. Плюс това не е задължително котлона и печката (ако са отделни уреди) да са на едно място - виждала съм печка на средно ниво, издигната, че да се ползва в изправено състояние на човек без навеждане и плот до нея-стои много красиво и не виждам проблем с експлоатацията. Нещо такова http://www.lifeofanarchitect.com/top-10-modern-kitchen-design-trends/

# 463
След като вече реших хладилника с ваша помощ,сега искам още един съвет.Начертала съм долу горе какви шкафове искам, но не мога да реша какъв да е гърба на кухнята.Плота по принцип искам да е бял,леко като напръскан дето стои,а цветовете на кухнята ще са такива:
http://neshi.snimka.bg/travel/more.450149.21767756
чакам съвети  Hug
И аз минах шрез същото търсене на бял напръскан плот и в крайна сметка взехме този http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-40-mm---4100g---glantc---akritas-2883.html

На живо стои много по-хубаво, има го и в кремав вариант http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-40-mm---4101g---glantc---akritas-2885.html

Друг вариант ми беше от Салекс:

http://www.salex.bg/index.php/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1% … %D0%BA%D0%B0.html, на живо е леко по-тъмен и това ме отказа

Моя си ми най харесва и сега гледан от позицията на 1 година минала вече Laughing
След време ми стана ясно, че светлия плот не затъмнява бялата кухня, виждала съм бели кухни с тъмен плот и стои също много добре, но моята е толкова светла дори и вечер, че пак бих си сложила светъл плот. Тъмния променя визията тотално. Peace

Благодаря ти много за подробното описание.Много ми хареса парвия плот. Моята кухня е 3.40 на 2.45, но ще имам хладилник 0.90см.Твоята колко е голяма.Можеш ли да ми изпратиш да ти видя кухнята ако е удобно де. А за тъмен плот дори не съм го обмисляла като вариант,защото почиставането му сигурно ще е по-трудно.

Снимки на моята кухня колкото искаш-в подписа ми има доста  Laughing като размер е около 3.5 метра на 2 на 2-П образна е!

# 464
red shoe както е написала merrlyn и моят абсорбатор е над котлоните и затова е до комина(моята също е Г образна) ,а съответно тръбата на ширма е скрита в единият ми шкаф.Сега ми предстои обзавеждане на нова кухня,която ще е П образна.Печката ще е на средно ниво по-далече от котлоните,а те ще са до комина отново.
merrlyn сега видях снимките,пералнята свободностояща ли е и ако да колко см ти е плота и пералнята и имаш ли съдомиялна.При нас възникна следният проблем.Ако пералнята е свободностояща,то цокъла го вдигали нагоре на 14- 15см. и съответно съдомиялната ,която е вградена трябва да се надигне на нещо ,защото височината става по -голяма.Имал ли я някой такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт