Нашите кухни - тема 43

• 94 693
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
TrAlAlaa, честито!

А, на мъничката стена, ако се сложат нестандртни шкафове..в смисъл на половина дълбоки..плота ще се използва, а самите шкафчета за по-малки домакински неща...

При такива малки кухни, двата шафа, които ще има ми  се струват крайно недостатъчни...или се лишаваш от доста неща, за да се събереш в пространството...

Не следя темата детайлно, така че ако е обсъждано и се повтарям ме извинете - виждала съм по форуми, че удобно допълнение при малки кухни са чекмеджетата, сложени в цокъла. И ние си направихме такива - засега съм доволна. Според мен, не са подходящи за съдове или хранителни продукти (макар че някаква жена беше писала, че там си държала лука и картофите, пластмасовите шишета и т.н.)... Като цяло са си едно удобство. Аз там си държа новите гъби за миене, четки, пликове, рулата с торби за отпадъци, някои резервни препарати (тези, които са във вакуумиран плик) и т.н. В другото чекмедже държа книжките за уредите. Може би, там могат да се слагат и някои консерви, бурканчета - зависи от височината на чекмеджето.
Освен това, могат да се издърпат (зависи от начина на поставяне) и да се почиства и под кухнята. Ако искате, мога да потърся снимки за илюстрация...

....Съжалявам ако си ме разбрала грешно, но това си го писала ти:
даже май има и някакво правило
никъде не пише, че уредите са монтирани от сертифициран електротехник.
Това е най-добрия вариант за всеки който може да си го позволи или закона го изисква.
Идеята ми беше да не позволявате на разни "майстори" да пипат по уредите.
За отговорността си много права, защото имаш и документ за монтажа, а и гаранцията на уредите ти важи с  този документ.
Тук в България всеки си мисли, че може да върже три жици и никой не мисли какво може да стане от една слаба връзка. А пък и ходи доказвай после кой ти го е вързал та да носи няква отговорност.
По света хората са ги писали тия закони с кръв и опит и не напразно всеки майстор има лиценз и трепери за него.

О.К., О.К.  Peace Нарочно го написах с някаква условност,  Wink Grinning точно защото не съм майстор, а и защото не ставаше въпрос пряко за България, макар че предполагам, че тези правила ще са общоевропейски.  Peace

П.П. Някой беше питал за избора на дръжки - ние ги избирахме по красота, за което сега  съжалявам - оказаха се некачествени - ръждясаха и ни съсипаха новите шкафчета. За жалост, няма как да се разбере предварително, също така рекламацията беше сизифовска задача, безсмислено скъпа (давахме ги за експертиза), мъчителна, без съд направо невъзможна... Накрая решихме, че ще е по-ефтино да потърсим нови дръжки... Sad

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 13:21 от Ferda Valkyriata

# 316
  • Някъде на път....
Аз нещо не мога да разбера какво им е страшното на ласните? От каква гледна точка е толкова наложително да се избягват?
От хигиенична гледна точка.  Peace
Когато плота е съединен с лайсни, колкото и да се почиства старателно, около тях с времето се натрупват миниатюрни отпадъци и образуват една не особено красива черна лента например....
shadowman, доста често напоследък и ние съединяваме плотовете без лайсни по желание на клиентите.  Peace

# 317
  • Австрия

Показвам тази снимка за да се види, че плотовете могат да се съединяват без лайстни, изисквайте го това от хората които ви правят кухните.

Съжалявам, при мен не се вижда снимка... За какви лайсни иде реч?

# 318
Аз нещо не мога да разбера какво им е страшното на ласните? От каква гледна точка е толкова наложително да се избягват?
От хигиенична гледна точка.  Peace
Когато плота е съединен с лайсни, колкото и да се почиства старателно, около тях с времето се натрупват миниатюрни отпадъци и образуват една не особено красива черна лента например....
shadowman, доста често напоследък и ние съединяваме плотовете без лайсни по желание на клиентите.  Peace

Разбрах каква е идеята, но по тази логика не трябва да слагаме и водобранна лайсна.  Peace Лично на мен не ми пречат лайсните. Всеки както му харесва, така да си прави!  Peace

DimS., там където се съединяват плотовете. Няма лайсна, а е напаснато така, че да не се личи,че се свързват.

# 319
Чудесна е, много ми харесва! А може ли да кажеш нещо повече за цвета на стената-  номер и от коя марка и серия е и нещо за цветенцата- ти ли си ги правила, или са купени и съответно от къде. Мерси предварително   bouquet

Hug Цвета на стената е наситено оранжев, но не помня кой номер беше цвета, латекса е на Vipol - трябва да питам майсторите, ако помнят номера ще го напиша  Peace

Цветенцата си ги купих от Женския пазар случайно попаднах на едно магазинче (от към плодовете и зеленчуците, почти към края на пазара) за украшения, изкуствени цветя и веднага ми се спря погледа на тях - има по - малки 3 лв.  и по- големи 12 лв., моите са среден тип  Laughing 6 лв. - хартиени са и имаше в най - различни цветове, където и да ги закачиш стоят невероятно сладко  Heart Eyes предполагам, че и в други магазини ги има, дори в магазинчетата за левче   Hug

# 320
  • Австрия
Аха... Допитах се и до чичко Гугъл. За пръв път виждам такива.. специално се върнах на снимките показани от TrAlAlaa.

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 13:36 от DimS.

# 321
  • Някъде на път....
.......
Разбрах каква е идеята, но по тази логика не трябва да слагаме и водобранна лайсна.  Peace Лично на мен не ми пречат лайсните. Всеки както му харесва, така да си прави!  Peace
При водобрана е малко по-различно.
Но си права за харесването - всеки има различен вкус!
Важното е клиента да остане доволен в крайна сметка.  Peace

# 322
Да мястото е малко, но съм виждала и по-малки, та това ме успокоява някакси.
Проблемът е по-скоро колко място остава за същинската холово-всекидневна част  Mr. Green
Много ми допадна снимката на shadowman без лайстните. Ще си искам пък.
 И това на t_ilievа прилича наистина на моето. Ще гледам да са по-светли цветове, че иначе тоя ъгъл там ще стане welcome to the dark side , както се казваше в Междузвездни войни  Laughing

# 323
  • Пловдив
аз например не харесвам лайсни, особено за изчистени кухни като моята, може би и защото лайсна с камък ми е супер странно, заради едната дължина на кухнята ни - малко над 3 метра, се наложи да има сливане и да се лепи един до друг - предлагаха ми лайсни, после пак ми предлагаха, докато накрая дойдоха на моето просто да си ги сложат гърбовете залепени и да няма лайсна. еми 100 пъти по добре е. и тези лайсни само боклуци и мухъл може да хванат, на бяло няма да стои хич добре. стига ми, че се примирих мивката да е горна, а не залепена отдолу, там достатъчно боклук ще има след време (между мивката и камъка).

като одъртея и съберем пари ще си поръчам от онези чисто отлети каменни плотове, където и мивките са отлети наедно и никакво слепяне, лайсни и подобни прерязани линии няма да ме дразнят.

# 324
Кухнята при нас предстои. Засега само сме разпределили на картинка разположението, за да намерим правилните места на контактите.
Josefin, каква беше причината да се откажете от долно-вградената мивка?

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 15:43 от рони

# 325
  • Някъде на път....
..... И това на t_ilievа прилича наистина на моето. Ще гледам да са по-светли цветове, че иначе тоя ъгъл там ще стане welcome to the dark side , както се казваше в Междузвездни войни  Laughing[/i]
Честно казано, "на живо" не е тъмно.  Peace
Снимките са правени с обикновен фотоапарат, не е имало допълнително осветление, затова изглеждат малко тъмни....
Успех в избора!  Peace

# 326
  • на Мелмак
Благодаря ви момичета  Hug

Цвета на кухнята се води Светла маслина  Peace
Ето още малко снимки  Hug

http://prikachi.com/images/321/4832321m.jpg
http://prikachi.com/images/325/4832325s.jpg

LaughingКухнята ти е същата като моята-като разположение ,а от тези снимки виждам,че и апартамента ти много прилича на моят Laughingсамо,че аз имам още един ред шкафове на това място,което при теб е коридор/може би с гардероб/,а и моите снимки така и не станаха добри Embarassed

# 327

Показвам тази снимка за да се види, че плотовете могат да се съединяват без лайстни, изисквайте го това от хората които ви правят кухните.

Съжалявам, при мен не се вижда снимка... За какви лайсни иде реч?
Изглежда много хубаво, но все пак няма ли опасност от проникване на влага там където се съединяват двата плота  newsm78 И по какъв начин е предотвратено това?

# 328
  • Раковски
Използвам лепило различно от силикон. Тестваме това лепили с постоянно мокрене на свръзката и след работа оставихме един мокър парцал за да видим дали ще има проблем, сутринта нямаше следа от надуване. Самите плотове се стягат с едни болтове и става много здраво не остават някакви фуги, само понякога се получават леки разминавания на повърхноста и заради самите плотове.

# 329
  • Пловдив
Кухнята при нас предстои. Засега само сме разпределили на картинка разположението, за да намерим правилните места на контактите.
Josefin, каква беше причината да се откажете от долно-вградената мивка?

че трябваше повече време за нея, че не намерих от подходящия материал и на хубава цена, че с двойната мивка, която исках малко по-сложно седеше въпроса и накрая спря да ми се занимава!  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт