Нашите кухни - тема 43

• 94 677
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Споделям линк, добри идеи за кухни има  http://www.made-in-china.com/catalog/item999i132/Kitchen-Furniture-4.html

# 331
Кажете сега за тез водобранни лайсни, кой най-вършат работа. Аз тези с квадратен профил харесвам. В къщи сме с тръгълен профил и с едни ъгълчета, дето са залепени калпаво.

# 332
  • Раковски
Кажете сега за тез водобранни лайсни, кой най-вършат работа. Аз тези с квадратен профил харесвам. В къщи сме с тръгълен профил и с едни ъгълчета, дето са залепени калпаво.

Гледайте да защипват добре и здраво, повечето калпави водобрани са турски и най-вече се познават по ъглите и тапите които не пасват добре, падат лесно. Водобрана който използвам и съм показал заема 1,1 см от плота което значи повече място зад мивката и котлоните (другите са около  3 см). Водбрана трябва да си влезне на мястото с натиск и да разтвори пластмасата добре с което се предотвратява пропускането на вода. Всеки водобран се състои от две части пластмаса с гуми по нея и алумин (има и платмасови, но са малко) за лице, при калпавите водобрани алумина влиза като у тях си в пластмасата.

Дано съм обяснил правилно.

# 333
  • Sofia

Не следя темата детайлно, така че ако е обсъждано и се повтарям ме извинете - виждала съм по форуми, че удобно допълнение при малки кухни са чекмеджетата, сложени в цокъла. И ние си направихме такива - засега съм доволна. Според мен, не са подходящи за съдове или хранителни продукти (макар че някаква жена беше писала, че там си държала лука и картофите, пластмасовите шишета и т.н.)... Като цяло са си едно удобство. Аз там си държа новите гъби за миене, четки, пликове, рулата с торби за отпадъци, някои резервни препарати (тези, които са във вакуумиран плик) и т.н. В другото чекмедже държа книжките за уредите. Може би, там могат да се слагат и някои консерви, бурканчета - зависи от височината на чекмеджето.
Освен това, могат да се издърпат (зависи от начина на поставяне) и да се почиства и под кухнята. Ако искате, мога да потърся снимки за илюстрация...

Много моля, разкажи и покажи тези шкаф4ета-цокьл!

# 334
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...

Не следя темата детайлно, така че ако е обсъждано и се повтарям ме извинете - виждала съм по форуми, че удобно допълнение при малки кухни са чекмеджетата, сложени в цокъла. И ние си направихме такива - засега съм доволна. Според мен, не са подходящи за съдове или хранителни продукти (макар че някаква жена беше писала, че там си държала лука и картофите, пластмасовите шишета и т.н.)... Като цяло са си едно удобство. Аз там си държа новите гъби за миене, четки, пликове, рулата с торби за отпадъци, някои резервни препарати (тези, които са във вакуумиран плик) и т.н. В другото чекмедже държа книжките за уредите. Може би, там могат да се слагат и някои консерви, бурканчета - зависи от височината на чекмеджето.
Освен това, могат да се издърпат (зависи от начина на поставяне) и да се почиства и под кухнята. Ако искате, мога да потърся снимки за илюстрация...
Много моля, разкажи и покажи тези шкаф4ета-цокьл!

Просто свободното пространство в цокъла е използвано като цокълът трябва да е по-висок, за да има смисъл. Има няколко начина на поставяне:

- предната стена да се откача чрез някакъв "зъб" и да се използва пространството зад нея (не знам, доколко е сигурен този начин, макар че в едно студио ми го показаха);
- чекмедже на плъзгащ механизъм (имаше и друго название, но го забравих);
- чекмедже, движещо се по дървена лайсна (много е елементарно);
- чекмедже на мънички колелца (на нас ни сложиха такива), не съм правила снимки, но мисля, че е ясно;

Тези снимки си ги архивирах от интернет, когато обмислях слагането на такова чекмедже и у нас, някои са явно от по-стари кухни, слагам ги заради илюстрацията на идеята:

П.П. Сега видях, че и ИКЕА вече продава такива чекмеджета за цокъл:

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=27501

Дано съм била полезна, на мен ми се струва много подходящо за малки кухни, винаги се намират разни дреболии, които човек да прибере. А и заради почистването е удобно.

# 335
Ми то реално няма цокъл Simple Smile А ред с шкафчета на етаж -1.
Много цъчкаво ми изглежда, и прахо-боклуко-улавящо. При алуминиев цокъл не върви.

# 336
Използвам лепило различно от силикон. Тестваме това лепили с постоянно мокрене на свръзката и след работа оставихме един мокър парцал за да видим дали ще има проблем, сутринта нямаше следа от надуване. Самите плотове се стягат с едни болтове и става много здраво не остават някакви фуги, само понякога се получават леки разминавания на повърхноста и заради самите плотове.

и какво е лепилото,т.е. как се казва?

# 337
Някой с мраморни плочки между плота и горните шкафове?  newsm78 Харесахме си едни и се чудя дали има нещо особено в поддръжката.

# 338
  • Карлово
Някой с мраморни плочки между плота и горните шкафове?  newsm78 Харесахме си едни и се чудя дали има нещо особено в поддръжката.
Мрамора попива като гъба мазнините и се получават грозни петна, които много трудно се почистват. Добре ще е да няма зад котлоните.

# 339
Мрамора попива като гъба мазнините и се получават грозни петна, които много трудно се почистват. Добре ще е да няма зад котлоните.

О, я виж ти. Може би затова ни препоръчаха в магазина да ги мажем на всеки 3 месеца с някаква специална течност, за да стоят "запечатани".  newsm78

# 340

О, я виж ти. Може би затова ни препоръчаха в магазина да ги мажем на всеки 3 месеца с някаква специална течност, за да стоят "запечатани".  newsm78

Мрамора по принцип е хигроскопичен и поема всичко, не само мазнини, така, че според мен е твърде трудоемко за кухня.В старият апартамент все още стои едно сиво петно от оцветяващият ми балсам за коса сигурно от преди 10тина и повече години - третирано е с какво ли не, включително и с белина..... Не залагай на мрамор за кухненско помещение, поне според мен ще му станеш робиня и все няма да е ОК - това ако говорим за истински мрамор. Ако са някакви керамични плочки, които имитират мрамор, според мен няма да има проблем.

# 341
Истински е мрамора и мнооого хубав.  Grinning Трябва да поразпитам що за "запечатване" се прави с тая течност, защото ако е на принципа на лакирането така, че да не попива нищо навътре, ще е по-лесно да се чисти и отпада проблема с петната.  Thinking Иначе преди мраморните харесах едни керамични, ама те имат 3 месеца доставка, а ние нямаме толкова време и трябва да вземем нещо налично в момента или с по-кратък срок на доставка.
Вие, които имате мрамор в кухнята, "запечатвали" ли сте с такъв "лак за мрамор" плочките или не?  newsm78

# 342
Да се разпиша и аз в темата, че досега повече ви четях и се радвах на красотите,които качвате....Кухнята ми "плаче" за ремонт и подновяване, но нещо не ми се отдава да подредя "пъзела". Според вас мисия невъзможна ли е да събера мивка, фурна и пералня (понеже няма къде другаде да иде) на стена 2.44 метра, така че все пак да остане и поне един долен шкаф?  newsm78

# 343
  • Gone with the wind
Фурната е 60см, пералнята и тя - и ти остават 1,24. Добре е да сложиш някакъв шкаф м/у фурната и пералнята /напр. тези 15см за бутилки/ , т.е за мивка ти остава около 1,09 - предостатъчно

# 344
Фурната е 60см, пералнята и тя - и ти остават 1,24. Добре е да сложиш някакъв шкаф м/у фурната и пералнята /напр. тези 15см за бутилки/ , т.е за мивка ти остава около 1,09 - предостатъчно
А каква е дълбочината на шкафа, в който се вгражда фурната? При мен има една особеност, че плота ми понастоящем е широк 57-58 см, тъй като до него е вратата на терасата, та има ли възможност на по-малко от 60см дълбочина да се вгради фурна ?

http://prikachi.com/images/693/4851693p.jpg Извинявам се за нескопосания чертеж, дано се разбира какво съм начертала  Embarassed Това е схема как изглежда помещението и разположението в момента - мивката най-вляво до вратата на терасата, а най-вдясно до комина в момента е пералнята. Моля ви, дайте някакви идеи като как би било добре да се наредят уреди и шкафове  #Crazy

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 14:12 от huliganka

Общи условия

Активация на акаунт