Нашите кухни - тема 43

• 94 600
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Някъде на път....
.....ВИНАГИ СЪМ МЕЧТАЛА ЗА ГОЛЯМА лилава кухня и най - накрая мечтата ми е на път да се осъществи в понеделник ще идва майстора но не мога да си представя как да е лилаво с какво се съчетава най- добре с черно или със слонска кост Simple Smile  какаов е важно да има една кухня освен голям плот и много шкафове сушилня и пералня са в коридора .ВИДЯХ ЕДИН ВГРАДЕН СУШИЛНИК НА ЕДНА МОЯ ПРИЯТЕЛКА И МНОГО МИ ДОПАДНА ЩЕ СЕ АДВАМ И ВИЕ ДА СПИДЕЛИТЕ КОЕ Е удобно и какво трябва да има в една кухня .МЕРСИ

Ето 3 варианта на лилава кухня:

# 481
Считате ли че е допустимо, шкафчето за вградената фурна да е под чекмеджето?
http://tilieva.snimka.bg/business/www-mebelni-idei-com-idei-real … e.581506.23967343
Например ето тук, фурната да е отдолу, а чекмеджето отгоре.
Като се  отвори фурната, дали ще се повреди фурнира на чекмеджето?
Надявам се t_ilieva, да не се разсърди, че ползвам нейна кухня за онагледяване.

# 482
Е много тъпо стана.Без да искам изстрих снимките на новата ни кухня.Другата седмица ще снимам и пусна.Съжалявам.Според мен се полу4и много добре.Но,ще видим и вашите коментари разбира се Wink

# 483
http://tilieva.snimka.bg/business/www-mebelni-idei-com-idei-real … e.581506.23967343
Като се  отвори фурната, дали ще се повреди фурнира на чекмеджето?

Според мен е лоша идея. Представи си каква пара ще излиза нагоре към това чекмедже всеки път като отвориш фурната. Не е случайно, че чекмеджето е отдолу.

Адреналинка, ето моята любима лилава кухня.  Heart Eyes
http://www.prikachi.com/images/456/4904456m.jpg

http://www.prikachi.com/images/477/2799477f.jpg

Харесва ми този нюанс лилаво и гърба между горните и долните шкафове.

Много обичам лилаво и имаме много лилаво в хола, но за кухня не си го представям някак. Иначе какво да има в кухнята се определя от нуждите ви и начина, по който я ползвате.
Котлони, фурна, хладилник и шкафове (колкото повече, толкова по-добре). Ако ползвате микровълнова, вземете и такава, кафемашина, кана за варене на вода, различни екстри. Отиваш в магазин за техника и гледаш какво има.  Wink

# 484
  • Някъде на път....
Като се  отвори фурната, дали ще се повреди фурнира на чекмеджето?
Не се сърдя, разбира се!  Wink
Има 2 причини поради които не се слага чекмеджето над фурната:
1. Поради парата, която ще излиза от фурната и ще отива към чекмеджето (както вече е споменато) и
2. фурната вече идва много ниско и не е удобно за използване, т.е. не е функционално като решение.  Peace

# 485
  • Раковски
Първата спомената причина не е толкова важна понякога, ако винаги се взимаше предвид нея нямаше да има фурни на по-високо ниво, а и над тях винаги си има врата, тоест дали врата или чекмедже все е едно.

# 486
Момичета,  плочки или плот за стената между кухненските шкафове? Кои са плюсовете и минусите на едното и другото? При мен водещ мотив е практичността. Досегашната ми кухня е с плочки и макар да съм нямала трудности с почистването  сега се замислям за гръб, но дали е достатъчно устойчив на температура и как точно се почиства... newsm78 Хайде тези който имат  да споделят мнение  Thinking

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 13:37 от huliganka

# 487
и моята сегашна е с плочки,но новата сигурно ще я правим с термоплот или техничеси камък.срда ще уточним подробностите с майстора

# 488
Влизам в темата тъй като имам едно, две питания а тук има хора които биха ми отговорили както трябва.

Според Вас така ли трябва да е монтиран този плот: http://pepitta.snimka.bg/details/kuhnq.400542.27578871
или иска да влезне надолу още, и с плота заедно има едни ленти меки /нещо като маджун но на ленти/ те къде се слагат , че нашите си стоят в една торбичка.

Благодаря предварително на тези които ще могат да ми отговорят.

# 489
  • Раковски
Тези плотове се монтират с надписа и копчетата към човека, ся при желание на клиента може и така да се направи, с човека които е правил кухнята е трябвали да се разберете точно къде да е. Лепенките са булкит и се лепят на котлона в частта където събират с плота и се явява уплатнение.

пп: да попитам защо е направена така кухнята с корниза, не ви ли предложиха да направят етажерката под 45 градуса?

# 490
Искам да си поръчам батерия за мивката от ебау .Някой от вас поръчвали ли са и дали сте доволни от качеството .Не знам дали да рискувам

# 491
Тези плотове се монтират с надписа и копчетата към човека, ся при желание на клиента може и така да се направи, с човека които е правил кухнята е трябвали да се разберете точно къде да е. Лепенките са булкит и се лепят на котлона в частта където събират с плота и се явява уплатнение.

пп: да попитам защо е направена така кухнята с корниза, не ви ли предложиха да направят етажерката под 45 градуса?

Щото явно попаднах на " най-добрия майстор" та сега си чукам главата с тая кухня, нищо не предложи , а като дойде момента за уточняване на корниза , вече беше късно и за да направи крайните шкафчета с чупка трябвало цялата кухня да се разкроява наново /горните шкафчета/ и се оправда че никой не му уточнил, че не искаме заоблени, пък той на нас не ни каза , че не може да заобли корница  ooooh! , имам 1 000 000 забележки по кухнята , ама си намерих начина да го оправя, просто не платихме цялата сума.

За котлони са поставени по мое желание така, мисълта ми беше - дали не трябва да са наравно с плота или така трябва да са.

# 492
Здравейте!

Мога ли да ви помоля за координати на варненски фирми за изработка на кухни. Може и на лични, разбира се  Simple Smile изискването ми е да работят бързо, качествено и евтино   Mr. Green

Опитваме се да движим ремонта на апартамент във Варна дистанционно, но малко бавно се получава  ooooh!

Аз бих била много благодарна, ако някой сподели наистина, тъй като имам подобен проблем.
Моля, споделете опита си с фирми, които работят бързо и качествено. И да, парите определено са много важен фактор, бюджетът е ограничен. Благодаря ви предварително!

# 493
Здравейте! Доскоро само четях темата с надеждата, че и аз ще си имам нова кухня, а сега когато е на път да се сдобия с нея, радостта ми се помрачава от неуредиците  около поръчването й. Живея в малък град близо до София и тук има няколко майстора, които изработват кухни по поръчка. Единият,  въпреки че взе размерите преди 10 дни все още не е готов с офертата си, а другият пък ме притиска да му дам отговор, без да сме обсъждали нито материали, нито механизми.
Кухнята е с дължина 2.40 м,  на долния ред трябва да се сложат пералня и печка -не са за вграждане. Горният ред са стандартни шкафове с горно отваряне.  Ще има и допълнителен шкаф с размери 2,20x64x34, който ще  бъде разделен на три или четири вратички.  Материалът е МДФ  - бяло/не гланц/. Плот и и гръб - също МДФ. Офертата, която имам като цена е 1300 лв.
Не мога да преценя това добра оферта ли е или не. Също така , ако имате координати на проверени майстори /за София/ става въпрос, моля да ми пишете, може и на лични. Благодаря!

# 494
Влизам в темата тъй като имам едно, две питания а тук има хора които биха ми отговорили както трябва.

Според Вас така ли трябва да е монтиран този плот: http://pepitta.snimka.bg/details/kuhnq.400542.27578871
или иска да влезне надолу още, и с плота заедно има едни ленти меки /нещо като маджун но на ленти/ те къде се слагат , че нашите си стоят в една торбичка.

Благодаря предварително на тези които ще могат да ми отговорят.

Правилно е монтиран готварския плот, няма как да е на едно ниво с кухненския  Wink
Дори и тези без метален кант пак надстърчат кухненския плот. В подписа ми виж моя как е монтиран  Peace

Общи условия

Активация на акаунт