ШОК! ЦИГАНИ СИ ПРАВЯТ ФОТОСЕСИЯ В БГ ГРОБИЩЕ, ПУСКАТ СНИМКИТЕ ВЪВ "ФЕЙСБУК"

• 16 851
  • 218
  •   1
Отговори
# 105
Мадам, как точно е поругана паметта на мъртвите. Аз ето това не разбирам. Заставаш до гроб или некролог, снимаш се и това е поругаване на паметта. Правилно ли те разбирам?

# 106

От толкоз напъни за интегриРване и вардене от "дискриминирВане" се стигна дотук. Газят си наволя - кеф им вчера деца с камион, кеф им днес чужди гробове, кеф им всеки Божи ден - българските закони. И няма край, и няма край. И все тоз "етнос".

Защо? - Защото им се позволява.
Чувстват се безнаказани. Явно, са.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 22:07 от горица

# 107
Това си е просто проява на висша форма на простотия. Нищо повече.
Младежи, които са решили да са скандални, "разчупени", "над нещата".
Същото като онези, които се напиват и ходят да се бият.
Но дали ще са роми или българи - все тая.
Т.е. акцентът не би трябвало да е в думичката роми, а по-скоро в думичката простащина.
Да им потърсят отговорност, ако има въобще как аз подобно нещо, тъй като се вижда, че нито рушат, нито чупят, а само се снимат. Ако могат да потърсят на някого отговорност, че се е родил с малко акъл - ок, да го направят...
О зашо трябва да се спести на обществото че въпросните вандали са мангали. До кога това заравяне на главата в пясъка?
Абе много толерантност много чудо бе. Законите са за всички, ха познайте кой ги нарушава най много?
Аз, ти що не отием да си правим снимки на турските гробища, па макар и да не ломим?
Пийнали сме си искаме да ни е екстремно, хайде на гробищата. Ама нали вечното оправдание за такива, че били глупави и немислещи. До кога така ще ги оптавдавате?

Момент!
Ето, подчертаното в твоето мнение, за което се хванах!
А според подчертаното в моето мнение, се разбира едно - младежи - всякакви, независимо какви, които са си нямали акъл и са решили да се правят на отворковци...
За мен простотията няма етнос, лице, пол.

П.П. Горица, онова момче, което уби децата с колата си на Великден нима беше ромско чадо? В затвора ли е? А Стависки, той ром ли е?
За подобни неща няма наказани, за едни снимки ще се правим на велики.
Ми да ги глобят там с по 1000 лв. и толкова.

# 108
Това не съм видяла да го анатемосвате толкова:

http://www.slusham.com/zlatka-snima-na-grobishtata-navletche-si-s.html

# 109
Judy, ти не рабра ли? Ако не си от обвинението, си от защитата...Такива дето мислят, че изобщо няма основание за дело, не се допускат, докато не се освестят и не прогледнат в бяло. Амин!

Ма да бе, от години таз детинщина тук е налице.

Това не съм видяла да го анатемосвате толкова:

http://www.slusham.com/zlatka-snima-na-grobishtata-navletche-si-s.html

Е, па оти тя не е ромка Златка, те па затова. Иначе щехме да одиме да плюеме и теми да пишеме.

ххххххххххх
Пак да питам- коя е "истинската светлина", тук една мадам твърди, че я знае, затова настойчиво питам. Моля, не отклонявайте въпроса. Конкретен е. Като въпросът защо са арестувани хлапетата.

Дека видоха тукашните момета оправдания и толерантности не разбирувам и азе. Че ги почекам...

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:27 от Judy

# 110
А пак да питам възмутените- какво разбирате под "поругаване на гробища"?
Понеже не всяка фотография там е такова нещо, ясно.
Или и това е понятие абстрактно, нещо като "истинската светлина" /която следва да превърнем в пътеводна, по американски модел/, но и достатъчно конкретно, че да пришиемЕ към него всичко, що е мургаво?

И това бе ли обсъдено преди време, не знам:

http://www.blitz.bg/news/article/35490

"Преди две седмици във видео портала „youtube” бе качен любителски видео клип, в който се вижда как шестима младежи, говорещи на турски език, поругават български християнски гробове, докато седмият ги заснема, най – вероятно с мобилния си телефон. Поруганите гробове са на покойниците Комне Милушева, Стоян Пазвантов и Петко Пазавантов.
От видеоклипа се вижда как младежите изтръгват християнския кръст от един от гробовете, разкопават пръстта на друг гроб, сядат върху надгробната паметна плоча и се опитват да я съборят, танцуват и пеят върху гроба.  През цялото време младежите говорят на турски език. От превода на български език се разбира, че казват : „Легни, легни в гроба, легни на изток!”, „Мохамед е велик!”. "

Това за мен е пример за "поругаване". А за вас?

# 111
А пак да питам възмутените- какво разбирате под "поругаване на гробища"?
Понеже не всяка фотография там е такова нещо, ясно.
Или и това е понятие абстрактно, нещо като "истинската светлина" /която следва да превърнем в пътеводна, по американски модел/, но и достатъчно конкретно, че да пришиемЕ към него всичко, що е мургаво?

И това бе ли обсъдено преди време, не знам:

http://www.blitz.bg/news/article/35490

"Преди две седмици във видео портала „youtube” бе качен любителски видео клип, в който се вижда как шестима младежи, говорещи на турски език, поругават български християнски гробове, докато седмият ги заснема, най – вероятно с мобилния си телефон. Поруганите гробове са на покойниците Комне Милушева, Стоян Пазвантов и Петко Пазавантов.
От видеоклипа се вижда как младежите изтръгват християнския кръст от един от гробовете, разкопават пръстта на друг гроб, сядат върху надгробната паметна плоча и се опитват да я съборят, танцуват и пеят върху гроба.  През цялото време младежите говорят на турски език. От превода на български език се разбира, че казват : „Легни, легни в гроба, легни на изток!”, „Мохамед е велик!”. "

Това за мен е пример за "поругаване". А за вас?

Еми явно мургавите имат сериозен проблем с мозъка, а както разбирам и от тука са със сериозна поддръжка от други хора.

# 112
...
П.П. Горица, онова момче, което уби децата с колата си на Великден нима беше ромско чадо? В затвора ли е? А Стависки, той ром ли е?
За подобни неща няма наказани, за едни снимки ще се правим на велики.
Ми да ги глобят там с по 1000 лв. и толкова.

Изобщо не могат да се сравняват и да се поставят на една основа посочените от теб инциденти с тези, които коментираме тук, Nekomusume.

Проблемът с тоз "етнос" е друг, понеже е целенасочено и изкуствено насаждан. Толкоз години покукуросване на "етноса" от страна на разни външни "супервайзори" /то не бяха внушения за всякакъв род дискриминации, то не бяха опити за интеграции/, наедно с нарочното противопоставяне на етническа основа - докъде ще я докарат така, според теб?
Мисля за всички е ясно, че тук става въпрос за гнусен, политически подплатен доходоносен бизнес.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 15:58 от горица

# 113
Проблемът с ромския етнос няма нищо общо с показаните снимки.
Истинският проблем с ромския етнос не са снимките, а е много по-голям и сериозен.
А снимките са си снимки. Изтрещели тийнове, в потайна доба, в незнайно кое село, решили да се правят на оригинални. Същото като група момичета, носещи обърнати кръстове и нареждащи свещи във формата на пентаграм, мислейки се за великите жрици на Сатаната. Обикновена тийнейджърска простотия...
Поругаване аз наричам онова, което е посочила Judy.

# 114
На мен снимката, с която започва темата пък ми прилича на гнусен, подплатен, "журналистически" шантаж на етническа основа. Сега остава само да се сетите и кой го е подплатил....

# 115
На мен снимката, с която започва темата пък ми прилича на гнусен, подплатен, журналистически шантаж на етническа основа. Сега остава само да се сетите и кой го е подплатил....

Само ако позволиш, Зина, но това не е журналистика. Това е неграмотен опит за етническа разправа и подклаждане на вражда на тази основа.

# 116
На мен снимката, с която започва темата пък ми прилича на гнусен, подплатен, журналистически шантаж на етническа основа. Сега остава само да се сетите и кой го е подплатил....

Само ако позволиш, Зина, но това не е журналистика. Това е неграмотен опит за етническа разправа и подклаждане на вражда на тази основа.

Напълно съм съгласна. Дори направих малка корекция. Grinning

# 117
"Еми явно мургавите имат сериозен проблем с мозъка, а както разбирам и от тука са със сериозна поддръжка от други хора."

Те ви го, те! Изсмуканите от пръстите мотиви- къде в моя пример пише за "мургави"? Или хората, говорещи на турски са винаги такива? Или всяко джипси говори турски? Или всеки, говорещ турски, е потенциален заподозрян ако не в поругаване на гробища, то поне в това, че има "проблеми с мозъка"?

# 118
Aй' стига сте ги покровителствали тия мангусти!  Stop

Мангусти! Shocked Верно ли? Ако няма мангусти, ще се увеличи застрашително популацията на кобрите, нали знаеш...

'Що, на теб някой забранил ли ти е да ходиш на гробищата посред нощ? 'Щото на мен никой не ми е забранил, ама не ходя. Значи не е до това дали ми се позволява. Нито е до това, дали някой ме толерира. Не ходя, 'щото ме е шубе. А и не е много забавно.

# 119
"Еми явно мургавите имат сериозен проблем с мозъка, а както разбирам и от тука са със сериозна поддръжка от други хора."

Те ви го, те! Изсмуканите от пръстите мотиви- къде в моя пример пише за "мургави"? Или хората, говорещи на турски са винаги такива? Или всяко джипси говори турски? Или всеки, говорещ турски, е потенциален заподозрян ако не в поругаване на гробища, то поне в това, че има "проблеми с мозъка"?

Кое те ви го те? Ти споменаваш  турците, според моите наблюдения са мургави поне 90%, а пък да правиш нещо друго на гробище освен да погребеш или изнесеш помен на близък, говори за проблем с мозъка най-малко. Явно някой се опитва да подкрепи ромчетата, че дори и на паметниците в гробищата да се покатерят имат право, те са онеправдани всичко може да им се позволи.Обаче ако някой се възпротиви и недоволства, докоснат от наглостта им става расист и националист. Но това е до време, и аз преди години давах стотинки на циганетата , щото си мислех, че са неоправдани.

Общи условия

Активация на акаунт