ШОК! ЦИГАНИ СИ ПРАВЯТ ФОТОСЕСИЯ В БГ ГРОБИЩЕ, ПУСКАТ СНИМКИТЕ ВЪВ "ФЕЙСБУК"

• 16 851
  • 218
  •   1
Отговори
# 150
Терминатор, помислих, че не съм правилно разбрана.  Embarassed
Аз искам да узная кой е тоя титан на мисълта, дето е измъдрил заглавието и напудрил текстчето.

П.П. Видях.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 20:49 от luna

# 151
Ери, аз си спомням преди много години, че централните гробища бяха поругани от скинове, тогава беше голям скандал, беше на първа страница по големите вестници. Явно подобен род прояви продължават, но вече никой не им обръща внимание, малка статия в местен вестник и това е, пък когато става въпрос за роми, се вдига патардия до небето, въпреки че случаят е значително по-лек.
Ако гробът на снимката с ромите беше на мой близък, щеше да ми стане неприятно, става въпрос за тинейджърска простотия. Но в случая със свастиките, ако бях еврейка, щеше да ми стане изключително болно и обидно, защото е въпрос на целенасочена омраза.

# 152
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Прибраха  ги в ареста защото Звънчево е между Пазарджик и Пловдив, а помним какво направиха агитките на пловдивските отбори в Катуница.

# 153
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Хулиганите за освободени.

http://www.nsft.info/index.html

# 154
Пияни или трезви? Глупава младежка постъпка или кой както го тълкува ,но това е престъпление.И докато няма наказание за тези и други ще постъпят като тях.Лошото е,че циганите винаги са невинни.На тях само трябва да им се дава нещо даром и ако може повече и по всяко време.Някога едни мои съученици ги осъдиха на 25 дни обществено полезен труд,защото събориха касите с лимонада пред сладкарницата и по асфалта потече жълта река.Тогава те метоха улиците и до тях стоеше милиционер. Е,сега поне това можеха да направят властите.Но нали сега си имаме комисия срещу дискриминацията.

# 155
  • София
Умишлено не исках да пиша в темата, но все пак...
Няма как друго яче да окачествя подобно деяние,
освен гавра, но историята помни и доста подобни
деяния извършени от българи. Бях в 7-ми клас,
когато тийнейджър с име Омуртаг - виден столичен
пънкар и компанията му, беше минала като ураган
през централните софийски гробища и след себе си
бяха оставили десетки изпочупени гробове и паметни плочи.
Размина му се, защото беше син на някой от голямото "Добрутро".
И все пак, подобни неща не трябва да остават ненаказани, но аз питам...
Кога ще бъдат наказани и всички останали тийнейджъри,
които всекидневно рушат нови и не толкова нови детски площадки,
драскат най-безцеремонно по всяка сграда, съсипват седалки
в градския транспорт, обръщат кошчета с ритници, подпалват
пластмасовите контейнери, преджобват по-малките от тях,
но и с цялата си наглост ги заплашват... и още, и още.
Всички сме били тийнове, но такова чудо като сега не е било.
Чувството за безнаказаност е много опасно нещо.
До кога обществото ще проявява толерантност, а властите
ще си лежат?
Преди дни се радвах на една нова детска площадка, която
е направена досущ, като тези в Америка, по които въздишаме
из разни снимки. Само след 2 дни вече беше изпочупена и безобразно
нашарена с черен спрей.

# 156
Най-малкото на мен поне не ми е известно да има разделение на български и ромски гробища. По-скоро ми се струва, че това са групичка тийнове идиоти, обърнали няколко чашки и правещи магарии. Не прави чест на Блиц да преекспонират ситуацията по този начин, който спокойно би могъл да предизвика излишно напрежение между роми и българи.

Това е и моето мнение.
Пияни тинейджъри се правят на интересни снимайки се в гробище - виж колко съм печен и не ме е страх.
Употребата на алкохол или количеството употребен алкол не оневинява, нито пък е смекчаващо вината обстоятелство.
Пък и щом пазят равновесие прави върху паметните плочи, нали се сещаш.

# 157
Употребата на алкохол или количеството употребен алкол не оневинява, нито пък е смекчаващо вината обстоятелство.

Не съм казвала, че е. Идеята ми е, че според мен действията им не са нарочна провокация на етническа основа, каквито списващите в Блиц се опитват да ги изкарат, а тийн малоумие. Това, че са пияни не е смекчаващо вината обстоятелство точно толкова, колкото и етническият им произход не е отегчаващо такова.

# 158
Разбрах твърдението ти. Не е както пишат в Блиц. Просто тоя гробищен парк е по-близо до махалата. Амюсюлманският бе по-близо, на неговите надгробни паметници щяха да се качат. Случайно е станало.

# 159
  • София

Не съм казвала, че е. Идеята ми е, че според мен действията им не са нарочна провокация на етническа основа, каквито списващите в Блиц се опитват да ги изкарат, а тийн малоумие. Това, че са пияни не е смекчаващо вината обстоятелство точно толкова, колкото и етническият им произход не е отегчаващо такова.

Ако се направи проверка, да не излезе по едно-две деца на тези "тийнове", за които вече плащаме.

# 160

rymena,  във въпросното село има жп надлез изграден на ,, порядъчна ,, височина над жп линията. Като са искали да се доказват колко са смели, що не са отишли там да се яхнат на парапетите и пак да си правят смелите снимки?

Надявам се, че се шегуваш. Не вярвам да смяташ за по-добре някое да падне и се очисти, макар и цигане.
  Предизвикателството с нощно гробище е много често срещано сред децата, които живеят в близост до такова. Както и да е... смятам, че случая вече се обясни достатъчно пространно от хората, които са пряко заинтересовани - съселяните. Поредната муха, от която няко малоумници само гледат да направят слон и да раздухат нещо.

# 161
Причинноследствената връзка, направена в статията е изумителна! "След появата на снимките на младежите в гробището в землището на Пазарджик в социалната мрежа Facebook много хора изразиха недоволство от недостойната проява на младежите, затова са задържани за хулиганство, обясни Стоянов.
Тяхното деяние е хулиганска тийнейджърска проява, провокирана от едно от момчетата, което е казало на другите, че не им „стиска да отидат през нощта на гробищата”. А те, за да му докажат, че са смели, са отишли там, допълни Стоянов."

Питам се до къде ще я докараме, ако мотивите за задържане са общественото недоволство? До Страсбург! Въпросната статия в комбинация с тази тема прекрасно илюстрират до какво може да доведе изкуствено предизвиканото напрежение между етноси, които така или иначе ще трябва да съжителстват един до друг и един с друг за дълго време. Излишно е.

Аз това се попитах още в началото на темата.

Иначе то логическите връзки в тези драскотевици са като масовите във форума. Липсващи.

Ама разбира се, то данни за задържане под стража не зачетох нейде да има. Но то и задържането стига за едно обезщетенийце.

# 162
... според мен действията им не са нарочна провокация на етническа основа, каквито списващите в Блиц се опитват да ги изкарат, а тийн малоумие.
Те и престъпленията им също уж не са на "нарочна  етническа основа", но преобладаващата част от тях е насочена срещу бялото население. Дълбоко се съмнявам че те не различават субектите на  престъпленията си.

За сравнение :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654818.msg21844827#msg21844827

В нормалните държави престъпления извършени в гробища се наказват много по строго, защото гробищата са "благоговейни места".

# 163

В нормалните държави престъпления извършени в гробища се наказват много по строго, защото гробищата са "благоговейни места".

А това да се снимаш на гробище е престъпление, явно. Сумати "нормални" държави имат туризъм развит около това всякакви хора да влизат, разхождат се и се снимат в "известни" гробища и гробници.

# 164
Е да е..само дето не се катерят по гробовете,и не се гаврят с паметта на мъртвите..На тоя дето са му лепнали очилата на паметника.. Sick

Общи условия

Активация на акаунт