Eлектронни четци - VI

• 58 690
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Йееее, момичета - след няколкодневна одисея с объркан адрес на доставка, вече съм горд собственик на Киндъл 3+3G bowuu Heart Eyes Mr. Green Поръчах си го през Едепот - всичко, включително доставка от София до Пловдив (ама през Варна Mr. Green Mr. Green Mr. Green) - 313.60 лв. Whistling

Здравейте, мога ли да попитам, като дойде устройството има ли документ за покупка към него? т.е. е-депот препродават ли го или си имате директно фактура на ваше име?
Аз също си го поръчах през Едепот и мога да отговоря веднага на горното питане - не, в пратката освен кутията с четеца няма други документи като фактура или друг документ, на който да е отбелязано кой е купувача. Отправих питане до Едепот ако желая фактура, какво трябва да се направи - отговорът бе в 2 варианта:

- или получавам копие от амазонската фактура, но в нея няма да фигурира моето име като купувач;

- ако искам фактурата да е на мое име, ще трябва да заплатя и начисленото ДДС в размер на 20%

Днес ми е страхотен ден - имам си Киндълче и съм рожденичка, затова сега да ви почерпя подобаващо:

# 61
  • срещу двата комина :)))
честито, с здраве да си ползваш Киндъла  Hug аз имам същия и не мога да опиша колко съм доволна  Heart Eyes

# 62
  • Пловдив
честито, с здраве да си ползваш Киндъла  Hug аз имам същия и не мога да опиша колко съм доволна  Heart Eyes
Благодаря ти! Hug
Джаджата е толкова малка и крехка, представях си нещо по-голямо гледайки снимките в нета! Mr. Green Сега съм го включила в компа да се зарежда и с нетърпение чакам да започна да го ползвам Sunglasses

# 63
Според вас еднакво ли се зарежда Киндъла през компютъра или чрез накрайника за контакта?
Моят Киндъл пристигна с англиски накрайник и го зареждам през компютъра или взимам накрайника от ай-Фона на мъжа ми. Обаче имам известни колебания дали се отнасям към машинката по възможно най-добрия начин?

# 64
  • Варна

Nook чете кирилица без никакъв проблем и модела с и този без подсветката. Формат  - e-pub. Радвам се, че сте се ориентирали към Нук, за мен това е по-доброто устройство за четене на ел. книги (сравнено с Киндъл).

Кои са му предимствата?

# 65
Здравейте! Аз имам Киндъл 4 и съм много доволна - това е най-хубавото нещо, което съм си купувала. Сега искам да взема NOOK Simple Touch with GlowLight. Въпросът ми е той ще чете ли кирилица? И кой е форматът на Нук? Благодаря ви предварително  Grinning

Nook чете кирилица без никакъв проблем и модела с и този без подсветката. Формат  - e-pub. Радвам се, че сте се ориентирали към Нук, за мен това е по-доброто устройство за четене на ел. книги (сравнено с Киндъл).
Здравей sea horse  ,би ли обяснила защо според теб е по-доброто устройство ( сравнено с Kindle Touch ) ?
Аз имам Киндъл тъч и жена ми много го хареса .Скоро има рожден ден та мисля да и направя подарък е-четец . Nook-а видях ,че поддържа по-малко формати - epub и pdf. Кое ми убягва като предимство?

# 66
  • Пловдив
Според вас еднакво ли се зарежда Киндъла през компютъра или чрез накрайника за контакта?
Моят Киндъл пристигна с англиски накрайник и го зареждам през компютъра или взимам накрайника от ай-Фона на мъжа ми. Обаче имам известни колебания дали се отнасям към машинката по възможно най-добрия начин?
От споделени коментари на момичетата тук разбрах, че Киндъла през компа се зарежда по-бавно, отколкото ако се зарежда от ел.мрежата - разликата е 1-2 часа. Освен това имаше коментари, че батерията държи повече когато е зареждана през ел.мрежата. Отделно докато четецът е вързан към компютъра, не може да се ползва пълноценно, а докато е включен в тока си четеш спокойно и без притеснения. Peace

# 67
Здравейте, за мен предимствата на Нука са няколко:
- поддръжката точно на е-pub формат, т.е. не се налага преформатиране,
допълнителни програми и т.н.; (за четенето на pdf files, тук нещата за мен стоят по-генерално - тези файлове се четат на 9 инчови устройства, но това е извън темата)
- много интуитивното и лесно за работа меню, от момента в който го вкл. не се замислих нито веднъж,
това къде ли е и как да се върна на страницата, до която бях стигнала.
- И като казах страница - показва на коя СТРАНИЦА си от еди колко си... Simple Smile

Не твърдя по никакъв начин, че Киндъл не е добро устройство, само отбелязвам това, което на мен ми е направило впечатление.

# 68
Като за начало искам да ви благодаря,защото имах желание да си закупя Kindle и като прочетох темата в този форум се мотивирах да си взема.Та имам няколко въпроса.Намирам се в Бургас и днес си пуснах поръчката за Киндълчето някои имали закупил от Бургас да ме насочи,след приблизително колко дни мога да си го получа.Отново много ви благодаря и имам чувството,че съм първия мъж писал в тази тема Grinning

# 69
Ледената кралица Честит Рожден Ден и Честито Киндълче със здраве да си го ползваш и много книжки да прочетеш на него   bouquet.

... а иначе благодаря за отговора - за да имам документ за покупка от е-депо, трябва да платя още 20%, т.е. ДДС-то

# 70
  • Казанлък of all places
.... и имам чувството,че съм първия мъж писал в тази тема Grinning
Не, не си.Simple Smile Другите обаче смеят ли да мецнат! Simple Smile
Да разбирам,че си пуснал заявка през е-депо  ли? Или директно от Амазон? Е-депо доставят до 3 дни в страната, това, като позиционирана в казанлък мога да го кажа. Потвърдихме в понеделник, във вторник ми потвърдиха те и в сряда сутринта ходих да го взема от офиса на Еконт.

# 71
Да от едепот поръчах.Днес пуснах заявката.Получих най-напред,че съм си поръчал и след това получих mail с цената на продукта като ми пише,че до 1 ден ще пристигне,само не разбрах къде трябваше да потвърдя,че искам да го закупя.

# 72
  • Казанлък of all places
Писмо 1 - поръчваш; писмо 2 - те ти потвърждават цената и ти искат адрес , на който да го изпратят.Писмо 3 - потвърждаваш адреса с контактна информация , плясвате с ръце и се прегръщате с Киндъла след 1 ден.

# 73
Мерси.Разбрах защо е станало така.Просто не го дадох да го донесат до вкъщи,а дадох до офиса на еконт директно (офиса се намира в блока срещу нас).

# 74
  • Пловдив
Ледената кралица Честит Рожден Ден и Честито Киндълче със здраве да си го ползваш и много книжки да прочетеш на него   bouquet.

... а иначе благодаря за отговора - за да имам документ за покупка от е-депо, трябва да платя още 20%, т.е. ДДС-то
Благодаря за пожеланията!   bouquet
От вчера до днес вече прочетох няколко глави от първата ми книга, качена в Киндълчо - "Зона 51 - Отговорът" на Робърт Дохърти и съм предоволна от придобивката! Просто джаджавката е перфектна - лека и много удобна, и наистина се доближава на макс до визуалния изглед на нормална книжна страница. Единственото, което не е като при истинската книга, е типичния мирис на хартия Mr. Green, но и това се преживява Wink
Горещо препоръчвам на всеки, който обича да чете, да се сдобие с четец. Peace

Общи условия

Активация на акаунт