Абитуриенти 2012 ІІ тема

• 161 198
  • 1 800
  •   1
Отговори
# 1 620
Като скоро била абитуриентка и имаща доста приятелки, които са били сега или миналата година мога да ви кажа, че 95% искат целия свят да ги види, завиди и да им се възхити. До някъде нормално, но и нереалистично. То не са професионални снимки из всякакви сайтове, не е фейсбук, не е чудо. Пък ако се видят снимани някъде без да са казали, че искат, вече е крайна фаза на кеф, защото е знак, че са забелязани - значи са невероятни.

# 1 621
Абитуриентският бал - апотеоз на младостта!?

На юношеството. В по-ранни, по-наивни времена и на детството.
Младостта продължава години след това.

Това в живота на обикновените люде, разбира се. За повечето е ясно, че още от ранни години са посещавали най-отбрани сбирки, балове, коктейли, приеми, правили са аудиенции, облечени според протокола...

# 1 622
# 1 623
да, да... хора под 18 години събират стотици хиляди левове с работа почасова през лятото... а бе и ние сме били на по 18, знаем как е. 

Че кой е казал, че трябва да са стотици хиляди? Rolling Eyes Самият бал не е стотици хиляди целият. А и говорим за самия тоалет, който може да струва и 50лв. А относно, че момичета, сами изкарали парите си, не се обличат като Андреа - случаи всякакви, просто не всички ги познаваме Peace Не забравяйте, че обикновено една отлична ученичка време за работа няма. Всъщност работят по-малко залягащите над учебниците, които от своя страна са основната част от избиращите фолк тоалети. Не казвам, че е правило, но това са моите наблюдения.

In Bloom ♥, много малко са тези, които сами са изкарали толкова пари, че да могат да финансират изцяло и напълно бала си.
А относно пълнолетието и решенията - ок, да ги взима сам, когато не живее в къщата ми и не използва моите пари. До тогава, да, макар и пълнолетен, този човек трябва в някаква степен да се съобразява.

Да, съобразявам излизанията си, пътуванията си, разходите си, но тоалетите - не. Не слушам родителите си, защото ползвам техните пари, а защото имат повече опит, близки са ми, имат око на външен човек. И мои да си бяха парите, и на папата да бяха - отношението щеше да е същото. Не парите определят отношенията в семейството.

# 1 624
"Безмислено фукляване" (що за дума?) и самочувствието са различни неща, мисля, че здраво си ги объркала. Да, възможно е едно момиче да не е точно Мис Свят и да си мисли, че е най красивата. Може даже да има наднормено тегло и да си мисли това. Може да има голям нос или грозна рокля, а даже и гащи за фон на снимката, и пак си мисли, че е най красивата. Защото така трябва. Стига сте насаждали комплекси на децата. Така, както всяка булка е най красивата, както всяко бебе е най сладкото, всяко дете - най умното - ей така и всяка абитуриентка е най красива за себе си.

мислят си, че да излизат разголени е символ на зрялост, на самостоятелност... Ние знаем, че не е. Не очаквайте от тях да го знаят - те са деца.
Явно не четеш внимателно. Всъщност си ме подкрепила с думите си - всяка е най-красива за себе си. Да смята едно момиче, че е  най-красивата /дори и обективно да не е вярно/ е самочувствие. Но ако е щастлива само ако е получила одобрението на ВСИЧКИ около нея е комплекс, който ще й пречи и занапред. И това не важи само за външния вид на абитуриентския бал.

P.S. А това за гащите на снимката по-горе би трябвало да е по-скоро като критика към фотографа, а не към децата.

# 1 625
Именно пубертетът е времето на най-големите съмнения за тялото и външния ти вид, именно тогава се зараждат комплексите и мога да ви уверя, че повечето от 18-годишни момичета имат много повече съмнения за външния си вид, отколкото самочувствие. И ако в този един ден са превъзмогнали притесненията си дори да е само за него, това е страхотно.

# 1 626
  • на североизток от Рая
Именно пубертетът е времето на най-големите съмнения за тялото и външния ти вид, именно тогава се зараждат комплексите и мога да ви уверя, че повечето от 18-годишни момичета имат много повече съмнения за външния си вид, отколкото самочувствие. И ако в този един ден са превъзмогнали притесненията си дори да е само за него, това е страхотно.

Много си права.  Hug

# 1 627
  • UK
Аха, затова имаше мнения от типа "като ги видях тези гащи, изобщо не погледнах роклите". Аз пък трябваше да се връщам, за да видя за какви гащи говорите. Изобщо не ги забелязах.

И никой не е споменавал нищо за това че ще са щастливи само ако всички ги харесат. Така като ги гледам, доста щастливи ми изглеждат. Ще имат време и те да станат лелки. Сега са на по 18.

# 1 628
  Добре, в крайна сметка какъв е проблема, според вас не бива да се обсъждат абитуриентските рокли, или какво?

Чудо голямо, че някакви си в нета не били одобрили избора на момиче Х. Ами казал някой - не ми харесва, на друг му харесва, или пък си коментира нещо... голяма работа, големи защити от несъществуващо нападение.
  Който не иска да слуша възможни критики, не си показва детето, или си го показва на съотчетниците си и чиста работа.
  То и без това никакви снимки не давате, а само някакви гащи се веят вече трета страница. И ако е въпрос, контраста между бални - кой както го разбира - дрехи и олющени панелки с пране по балкона наистина се е получил доста ефектно-забавен-показателен за реалността ни. Не виждам това как обижда сниманите деца.

# 1 629
  • София
въпросът е в начина на обсъждане, но явно малко хора го разбират  Wink

# 1 630
Хайде сега, начина на обсъждане крив...)
То винаги ще има недоволни и такива, които са се засегнали, без изобщо да става въпрос за тях. )

# 1 631
In Bloom ♥, как се казва момичето от аватара ти?

# 1 632
  • ...край Дунава
Скрит текст:

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 633
╚Sisley╝, на първата снимка, момичето със синята рокля ми харесва. Има малко кусури в горната част, но е хубава.
И другата не е лоша, но нещо цвета не отива съвсем на момичето.
Останалите са....

# 1 634
  • Варна

Умопомрачително!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт