Абитуриенти 2012 ІІ тема

• 161 202
  • 1 800
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
да, да... хора под 18 години събират стотици хиляди левове с работа почасова през лятото... а бе и ние сме били на по 18, знаем как е.

и аз познавам такива, които са били сами - не изглеждат като Андреа и Малина  Wink

тука в едно Софийско село, няма да го назовавам, бабите и лелите се надпреварват кой повече пари ще даде на внучето. и сумите са 4-цифрени + злато за стотици левове. и не, не го знам от "една жена". видях го с очите си на 2 или 3 абитуриенски бала. Доста от тях си продадоха нивите...

# 1 606
˙·•Di•·˙, след като на тези момичета и момчета снимките са в нет пространството, то трябва да се сетят, че могат да бъдат видени и коментирани от всеки.

In Bloom ♥, много малко са тези, които сами са изкарали толкова пари, че да могат да финансират изцяло и напълно бала си.
А относно пълнолетието и решенията - ок, да ги взима сам, когато не живее в къщата ми и не използва моите пари. До тогава, да, макар и пълнолетен, този човек трябва в някаква степен да се съобразява.

# 1 607
Да, бе и аз бях много жалка на моя бал, щото нашите нямаха злато да ме накичат. ...
Иначе и при нас си е традиция и един вид добро представяне на бала да се състезават кой ще сложи на детето по-голям ланец и повече пръстени.
Както и нямах Сваровски по роклята и не ме закараха с джип или мерцедес..
селска история.....

# 1 608
Напоследък в интернет пространството се появяват снимки, направени от фотографи към някой от местните вестници и абитуриентите дори не подозират ,че ги снимат. Никой не ги е питал може ли да публикуват тези снимки .Правят се в движение и все ще се улучи момент, в който позата или фона  не са  подходяща за хубава снимка. Разбира се ,има и такива, които много се харесват и си показват снимките навсякъде.
Няма как да се харесаш на всички, то затова има различни модели, иначе ще заприличаме на клонинги.
Лично за мен злобните подигравки относно визията на някои абитуриенти не е признак за добро възпитание  Peace.
Знам, че сега ще ме нападнат някои от тук присъстващите, но щом имате претенции ,че сте добре възпитани и разбирате от всичко, касаещо добро поведение, според вас това ли е начинът?
Показах една рокля и  попитах за мнението ви от чисто любопитство ....
С такава рокля моята дъщеря беше на бала си ,само че тя ги помоли да намалят дължината и се отказа от лентата на ръката ,защото не и хареса, пък и беше неудобна. На мен моето гардже си ми харесва със или без бална рокля. Принципно не се влияя от мненията на хората ,но ако бях прочела такива злобни коментар за нея, със сигурност нямаше да ми стане приятно/ меко казано./

# 1 609
  • София
  В това да се коментират няма нищо лошо. Все пак всяка се е "нагласила", за да я коментират и запомнят.

Не съм съгласна с това. Нагласили са се, за да изглеждат добре и да се чувстват добре на последната си вечер със съучениците си. Не всеки обича да бъде на показ и коментиран. Чудя се колко от "разнищените" във форума снимки са на момичета, които искат да бъдат показвани? Дори и красивите снимки от този сайт, дали са сложени с позволението на абитуриентите? Поне за едно от момичетата съм сигурна, че не знаеше за снимката. Ако бях видяла там детето си, сигурно щях да направя луд скандал на фотографа.

# 1 610
˙·•Di•·˙, след като на тези момичета и момчета снимките са в нет пространството, то трябва да се сетят, че могат да бъдат видени и коментирани от всеки.
Напоследък в интернет пространството се появяват снимки, направени от фотографи към някой от местните вестници и абитуриентите дори не подозират ,че ги снимат. Никой не ги е питал може ли да публикуват тези снимки .Правят се в движение и все ще се улучи момент, в който позата или фона  не са  подходяща за хубава снимка. Разбира се ,има и такива, които много се харесват и си показват снимките навсякъде.
Няма как да се харесаш на всички, то затова има различни модели, иначе ще заприличаме на клонинги.
Лично за мен злобните подигравки относно визията на някои абитуриенти не е признак за добро възпитание  Peace.
Знам, че сега ще ме нападнат някои от тук присъстващите, но щом имате претенции ,че сте добре възпитани и разбирате от всичко, касаещо добро поведение, според вас това ли е начинът?
Показах една рокля и  попитах за мнението ви от чисто любопитство ....
С такава рокля моята дъщеря беше на бала си ,само че тя ги помоли да намалят дължината и се отказа от лентата на ръката ,защото не и хареса, пък и беше неудобна. На мен моето гардже си ми харесва със или без бална рокля. Принципно не се влияя от мненията на хората ,но ако бях прочела такива злобни коментар за нея, със сигурност нямаше да ми стане приятно/ меко казано./
Точно!   202uu
aleks, роклята е много хубава и съм сигурна, че дъщеря ти е била прелестна Wink
Тaня67, абсолютно съгласна  Peace

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 22:02 от ˙·•Di•·˙

# 1 611
  В това да се коментират няма нищо лошо. Все пак всяка се е "нагласила", за да я коментират и запомнят.

Не съм съгласна с това. Нагласили са се, за да изглеждат добре и да се чувстват добре на последната си вечер със съучениците си. Не всеки обича да бъде на показ и коментиран. Чудя се колко от "разнищените" във форума снимки са на момичета, които искат да бъдат показвани?

Ние сме в това число - на тия, дето не обичат да бъдат в центъра на вниманието. Даже това беше основното притеснение на дъщеря ми за бала.  А за роклите - едва ли някой, дори на 18 -19 години, живее с илюзии, че фасонът му ще се хареса на всички.

# 1 612
  • UK
Естествено, че си мислят, че ще се харесат на всички. Всяка от тях си мисли, че е най красивата, толкова ли отдавна сте били на 18, та не помните?

# 1 613
Естествено, че си мислят, че ще се харесат на всички. Всяка от тях си мисли, че е най красивата, толкова ли отдавна сте били на 18, та не помните?

Между това да харесаш сама себе си и да смяташ, че си най-красивата от всички, има голяма разлика. Наистина доста отдавна съм била на 18  Laughing, но тази година имам преки наблюдения от доста момичета /по на 19/, на които безсмисленото фукляване им е чуждо. 

# 1 614
  • ...край Дунава
Е, пак добре че не е Only God Can Judge Me  Whistling

Ко каза Mr. Green

Не ме подсещайте за този надпис, че още ме е яд за него  341uu

# 1 615
  • UK
"Безмислено фукляване" (що за дума?) и самочувствието са различни неща, мисля, че здраво си ги объркала. Да, възможно е едно момиче да не е точно Мис Свят и да си мисли, че е най красивата. Може даже да има наднормено тегло и да си мисли това. Може да има голям нос или грозна рокля, а даже и гащи за фон на снимката, и пак си мисли, че е най красивата. Защото така трябва. Стига сте насаждали комплекси на децата. Така, както всяка булка е най красивата, както всяко бебе е най сладкото, всяко дете - най умното - ей така и всяка абитуриентка е най красива за себе си.

Вие нали имате деца? Не сте ли се научили, че проблем с изгубено камионче за детето е точно толкова голям, като повредената кола на татко му? На същия принцип това, че в живота ще има и по важни събития, не прави бала маловажен. За 18 годишните е важен и толкова. Има единици, за които не е, мухли като мен или пък хора, на които в момента им се случва нещо по важно, но за повечето 18 годишни бала е голямо събитие. Не го омаловажавайте, понеже знаете, че следват по важни. Уж всички се хвалят, че остават млади по душа, а тук такава сбирка на лелите виждам... Не ви отива на годините, вероятно и на външния вид, да се държите като лелки. Кога иначе ще могат да си хванат роклята и прическата, за която мама и тате са платили, и да прекарат една-две нощи навън? Като започнат работа и трябва да стават рано на следващия ден ли? Като си народят по няколко деца? Има си причина тези балове да се случват на 18 годишните. И да, след пет или десет години едно такова събитие би било доста по стилно, доста по приятно, но те са на 18. Не очаквайте да мислят като по големи. На 18 реално все още са деца, аз до съвсем скоро се имах за дете, чак като навърших 25 реших, че вече съм нещо-като-възрастен. Не помните ли как като бяхме деца все искахме да сме големи? Просто не знаят как, мислят си, че да излизат разголени е символ на зрялост, на самостоятелност... Ние знаем, че не е. Не очаквайте от тях да го знаят - те са деца.

# 1 616
Хм, излиза, че само аз съм живяла някакъв безумно скучен детско-юношески живот, чийто апотеоз е бил абитуриетският ми бал.  Thinking Поне в очите на израсло през 90-те години дете, балът си беше събитие без аналог като преживяване в предишните ни години на мъдро тинейджърско съществуване.

МГМ, неведнъж в този форум с гордост е уточнявано, че лелчинството е състояние на духа, което засяга и съвсем млади жени.

# 1 617
  • ...край Дунава
Аз съм абсолютно съгласна с мнението на Мърморана. Абсолютно точно. Peace

# 1 618
  • Варна
Абитуриентският бал - апотеоз на младостта!?

# 1 619
  • В Космоса
Аз само се радвам, че клюките едно време не бяха така на всеослушание - кой ни видял на центъра - видял... Laughing Единственото, което достигна като коментар по мой адрес тогава беше " Колко красиво миньонче" от една майка на моя висока съученичка. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт