Прави ли някой ин витро в "Селена"- 4

• 39 862
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Напротив, не трябва да си затваряте очите, а да търсите обяснения от когото трябва. И за мен не е редно един лекар еднолично да реши да взима повече от останалите, но щом има кой да му плаща......За другите неща наистир е сложно да се планират  затова аз винаги питах предварително за всичко и главата ме болеше на моменти от сметки за цикли, прегледи, процедури.
Извинете ме за грешките, но мразя да пиша от телефона.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 12:57 от razel_dazel

# 496
Момичета, разбирам Ви на пълно. Ние имаме замразени ембриони и сперматозоиди и знам колко струва всичко. Плюс това работи само моя съпруг и събираме за трансфер. Никой не го интересува как ние пациентите се справяме. Това от една страна е голям стрес, поне за мен да се чудим как са събираме. Даже обмислям на трансфера да върнем и 4-те ембриона. Само на късмет се надявам.

# 497
Момичета всяка една от нас е наясно ,че това е много скъпа процедура,затова трябва да стискате зъби.Само за информация да ви кажа ,че в София излиза дост по-скъпо от Селена!

# 498
Момичета всяка една от нас е наясно ,че това е много скъпа процедура,затова трябва да стискате зъби.Само за информация да ви кажа ,че в София излиза дост по-скъпо от Селена!

Това за съжаление не е вярно!

# 499
  • София

Това за съжаление не е вярно!
Рейн е права, че не е вярно, зависи с коя клиника в София сравняваш Peace Peace Peace

# 500
Много сте прави момичета, и защо трябва да стискаме зъби и да си мълчим,не стига че психически сме изтормозени,че не можем да си имаме дечица и се надяваме да се получи,кой от първи,кой от втори опит,че и от трети,а трябва да се притесняваме сега колко пари ще ни вземат.В сайта им защо ги няма цените черно на бяло,както в другите клиники.
Но на мен и друго нещо ми прави впечатление,че там няма екип,има конкуренция.

# 501
Момичета , аз също съм пациентка на клиника Селена , за мое щастие не стигнах до процедура и забременях спонтанно , но правих цветна снимка при тях и съм при д-р Минев от януари 2011г. Отидох при него много стресната от невъзможността ми да забременея , с моя мъж пробвахме от средата на 2009г.Доктора ме прие , изслуша , прегледа ме и ме успокои , заедно начертахме пътя по който да вървим. Няма да описвам колко хормонални изследвания съм направила, мъжа ми спермограма , после ЦС , всичко това ми костваше много ресурси , не само финансови, но и емоционални и психически. Аз не съм от Пловдив , винаги когато имах въпроси или притеснения (а и все още е така) звъня на доктора и питам , той ми казва как да постъпя. Вдига си телефона винаги и ми дава консултация , а тази консултация определено е безплатна  Peace
С този си пост искам само да изкажа личното си мнение относно отношението на доктора към мен, направило ми е много силно втечатление , тъй като не съм получила такова отношение от никой друг лекар  Peace
Не искам да спорим момичета , това е моето лично мнение , а то е , че всичко си заслужаваше и продължава да си заслужава , за да се сбъдне мечтата ми за живо и здраво бебе на финала  дай Боже  Praynig

# 502
  • Пловдив
За мен екип е моят лекар+ембриолога, другите лекари не ме интересуват. Да правят каквото си искат. От моя лекар искам обяснения, на него задавам въпросите, с него обсъждам всичко, което ме притеснява, на него плащам. С други лекари не контактувам и хич няма да ми е приятно "екипът" да ме преглежда, като всеки път това е различен лекар. Но това си е лично мое предпочитание. Peace

За цените.....може да се поспори малко, но няма да го правя. Добре е сумарно да се смята, а не на парче, но всеки сам решава къде да плаща. Аз отчитам и други фактори, освен финансовия фактор, но прекалено ще разводня темата. Пожелавам на всички да сбъднат мечтите си, независимо къде. И да намерят клиника и лекар, при който да се чувстват сигурни и спокойни, защото това е най-важното според мен.  Hug

# 503
Мога да цитирам имена на няколко софийски клиники,но считам ,че не е редно.Нека всяка една от нас да си прецени къде е правилното място за нея.

# 504
frozka съгласна съм с теб,на мен това ще ми е 3 опит за 1 година,и мога да кажа че стреса е много голям.всеки път очкаваш положителен резултат и накрая нищо.добре до парите е така,знаем че е скъпо но нервите и стреса до къде водят.

# 505
От 2 дена се чудя дали да пиша newsm78.Бях  до много скоро пациентка в Селена и по-точно на Д-р Ставрев.И аз като много от вас бях въртяна на горещия шиш.Сега такива изледвания,после други-ооооооо ама те са изтекли айде пак,това е цената на операцията после  като плащаш айде двойна.Започваме процедура-оооооо не реагираш айде плати до тук пък др.месец пак ще почнем.Др.месец става още по-другия вече не помня защо.Айде пак изтекли изледванията,айде пак всичко от начало,ееееее то пък сега Коледни празници- док в отпуска,айде пак чакане и т.н. и т.н.Еееее, писна ни от размотаване и от плащане за едно и също 100 пъти,и накрая за едно голямо нищо.И най-големия абсурд-накрая не разбираш на какви дози си била(това е право на лекара да си запази протокола за него)така ми отговориха.Аз не съм от тези които могат да стискат зъби и да ги размотават.Теглих им майните и в Турция.Там ми поискаха само 5 хормона.Стартирах веднага.400т.л.първичен преглед,2500$ ИКСИ, 2000 лв.лекарства.Излезна ни в пъти по-евтино.И най-важното успешно.Друг е въпроса,че имах лош късмет и стана извънматочна.(А уж от Селена отидох със запушени тръби)Незнам как е в София,но от опит разбрах,че не съм достатъчно богата за да си позволя Селена.Успех на всички момичета,независимо къде правят Ин вито.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 10:54 от нелчо

# 506
frozka съгласна съм с теб,на мен това ще ми е 3 опит за 1 година,и мога да кажа че стреса е много голям.всеки път очкаваш положителен резултат и накрая нищо.добре до парите е така,знаем че е скъпо но нервите и стреса до къде водят.
Ето за това говоря.Съжалявам мила Hug

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 10:44 от нелчо

# 507
  • София
Нелчо, как така не ти казват на какви дози си, нали си купуваш стимулацията и плащаш за нея и виждаш какво ти инжектират? После ако решиш да ходиш в друга клиника, би трябвало да ти дадат протокол със подробно описани процедурите, както правят и в други клиники?

# 508
Да,точно така-не ми дадоха протокола.Когато правих процедура не ми беше до това да питам всеки ден какво и по колко ми бият.Не ми е и минавало през ума,че няма да успея.(На 37год.бях с перфектни хормони и запушени тръби)Имах им доверие.Уви когато ми писна и си поисках всички изследвания,снимки,епикризи и т.н. настана една суматоха,започнаха да се държат много грубо,защото явно се разбра,че втори опит при тях няма да направя и така дадоха ми всичко без снимката на тръбите и стимулационния протоко.А иначе на протокола ме накараха ден по ден да се подпиша.Една пациентка тогава ми казваше-питай всеки ден сестрите какво ти бият,ама а де от къде да предположа,че няма да ми дадат протокола.Абсурдно е да,но не ми го дадоха.Аз уж бях по фонда но няма да ти казвам какви пари дадох преди това И прекъснатата стимулация плащах и накрая по фонда стигнах само до пункция(нямах извадени яйциклетки)Затова казвам,че всичко беше за едно голямо нищо.Платих огромна цена за една празна надежда и на финала да ми каже,че съм за донорска.

# 509
  • София
Нелчо, извинявай за това, което ще ти кажа, ама: не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който я дава. Как така незнаеш, нали ти ги купуваш инжекциите, нали плащаш за тях- ти така може да платиш на още 2 пациентки стимулациите и да не разбереш Peace
Как така няма да ти дадат ЦС, при положение, че си платила затова и как така няма да ти напишат протокол. При това положение отиваш при Управителя и вдигаш скандал, ако трябва и заплашваш. Нямат право да задържат ЦС, която си е твоя. В Щерев се плаща 40-50 лв. и ти дават подробно описан протокол от процедура по дни, както и с коментари на ембриолози.

Общи условия

Активация на акаунт