Избор на климатик

• 261 807
  • 1 651
  •   2
Отговори
# 150
имаше много добри отзиви назад в темата за серия "нокрия".
ако имахме финансова възможност бих предпочела него .

# 151
да , от Вимакс го взехме .
сума сайтове прегледах , цените  ми се видяха добри , макар за някои модели да намерих и по-добри .
на Вимакс сайта ми се стори добре организиран , имат няколко магазина , пък и доста от линковете в тази и другата тема бяха от тях.

ние ходихме в магазина на "Сливница" , момчето работеше бързо , не ни отне време , но и не сме питали много , защото както казах , мъжът ми беше сигурен в избора си .
ще пиша пак как са протекли нещата с монтажа .
монтажа е 180лв. , но ни казаха да си приготвим повечко за тампон /каквото и да значи / и разни други - да видим колко ще калкулират в крайна сметка !

Здравейте аз сащо си купих климатик но TOSHIBA DAISEIKAI 5 Първо отидох при вимакс но ми се сториха много 180 лв за монтаж при това за толкова малак климатик (13КА) и ровейки в нета намерих тази фирма Нивас 5 КЛИМАТИЦИ при тях монтажа е 130 лв и климатиците са на доста сомволични цени.

# 152
  • София /Абсурдистан
Аз купих този климатик - SHARP AY/AE-XP12LSR 12000 BTU
 http://klimatici.com/product_info.php/cPath/24_61/products_id/31
Страхотен е, много съм доволна!

# 153
Здравейте! Необходим ми е климатик за отопление на спалня 13 кв.м. - юг-запад, ПВЦ дограма, последен етаж, една външна стена с топлоизолация. Става въпрос за инверторен климатик, бюджета който мисля да заделя е 1200-1300лв с монтажа. Спряла съм се на :

Panasonic CS-E9MKE-3 или HITACHI RAS-25FH6

Моля за мнение!

# 154
Здравейте .Искам да попитам какъв климатик ще ми препоръчате за помещение от 37 кв.м
Стаята е с Т образна форма.Има пвц дограма но няма изолация.Къщата е на село ,ползва се само събота и неделя и най - вероятно, ако има много големи студове няма да се ползва.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 10:24 от aneli99

# 155
pepsipasta , за хитачи незнам , но за Панасоник 9-ка и 12-ка МКЕ или LКЕ , четох мнго добри отзиви назад и в тази и в другата тема за климатиците .

aneli99 , тъкмо в момента ни монтират   http://www.vimaks-klimatici.com/klimatik/mitsubishi-electric-msz-ge50va-820.html#   за квадратура около 35 квадрата .
доколкото разбирам ,отговаря на 18-ка .
питах момчетата , твърдят ,че 14-ските са хибридни между 12-ки и 18-ки и по принцип не работят толкова добре като другите размери .

въпрос към специалистите и тези , които вече са монитирали своите климатици -а какво мислите за кондезните вани и нагревателите към тях?
сложихте ли  ? как се справихте с протичането от конденза ?
също - имахте ли проблеми със съседите ? при нас се получи такъв - разпискаха се , че щял да им шуми , да им капе и т.н. , заплашиха с полиция, с община ....
преместихме външното тяло , но сега пътя от него до вътрешното се удължи доста .

# 156
     Препоръчват ни Дайкин, като твърдят, че е монтиран в Белгия и Чехия. Но тъй като знам, че ги монтират и в Китай и още някъде - как да сме сигурни чие производство е в крайна сметка?
     И дали е за предпочитане пред Митцубиши Електрик например?

# 157
Ние, в крайна сметка купихме Климатик Панасоник KIT-XE9MKE-3(в момента е на промоция), казаха че е с произход Малайзия.Утре ще го монтират,после ще дам отзиви  Peace.Аз много държах на някои  екстри които в случая липсваха при Мицубишито, а за Дайкин казаха че може и при много ниски температури да не се справи- а и Китай не ми вдъхва доверие като произход.

# 158
     Препоръчват ни Дайкин, като твърдят, че е монтиран в Белгия и Чехия. Но тъй като знам, че ги монтират и в Китай и още някъде - как да сме сигурни чие производство е в крайна сметка?
     И дали е за предпочитане пред Митцубиши Електрик например?

Ами аз не съм много убеден, че тук продаваните Дайкин са за подценяване.
Едно Мицубиши става, но за големи хранителни магазини, където не се пести от електроенергия.

# 159
  • на брега на Дунав
Здравейте! Виждам, че в темата се включват хора, които разбират повече от климатици и затова ми се иска да попитам нещичко и аз. Трябва да отопляваме едно помещение( хол с кухня в едно) общо 40-42 квадрата при височина на тавана 2,50м и бяхме решили да си вземе Дайкин модел FTX60GV 1B, тъй като сме ги ползвали  и ползваме за други помещения под нашия апартамент и всъщност сме много доволни от тях. Междувременно наш приятел много ни похвали Фуджицу Нокрия и когато отидохме да купуваме Дайкина реших все пак да попитам консултанта за Нокрията. Убедиха ни, че ако трябва да се избира между този Дайкин, който сме избрали и Нокрията , то втория е по-удачен и накрая взехме именно него.
Климатика влезе в експлоатация преди 10 дни.  Първия ден докато се постопли стаята положението беше отчайващо, но после всичко се промени. Изключваше да размразява само по 2 -3  пъти на ден и при зададени 24 градуса в стаята ставаше доста топло, та отваряхм вратата и към коридора и детската стая. През цялото време температурата навън беше  -5 или -6 градуса като единия ден заради вятъра усещането беше за -10 градуса и до вчера Нокрията се държеше добре, докато в един момент вчера към обед започна много да шуми- чува се едно отвратително бучене, започна да се изключва и да размразява доста по-често, а от  тази сутрин при затворена врата към гореспоменатите стаи и зададени 25 градуса на климатика в стаята си е направо студено, а самия климатик изключва на около 40 минути. Когато се включи духа буквално хладно и изобщо не виждам как ще затопли стаята с тази хладна струя въздух. Sad.  До колкото знам този модел се справя доста по-добре с минусови температури, а той буквално след като няколко дни температурата се задържа на  -6 градуса  и той издъхна Sad. В нашия район температурите  зимата понякога  стигат -20 градуса,  при това положение с този климатик изобщо няма да може да с топлим. Искам да попитам нормално ли е това, което се случва с него? Не виждам никаква логика, като е по-добър и всичко му е наред да прави такива номера, та започвам да се съмнявам, че му има нещо  newsm78.    Много дълго стана и се извинявам за това, но честно казано сме много притеснени и сега се чудим да се обаждаме ли да погледнат Нокрията дали нещо не е прецакана или просто машинката толкова си може Sad.

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 16:30 от КорНиШонка

# 160
Осигурили сте добра коледна премия на консултанта с Вашата покупка.

# 161
  • на брега на Дунав
palikari, искаш да кажеш, че славата на Нокрията е преекспонирана ли? Моля те обоснови написаното от теб.

# 162
В сравнение с този модел на Дайкин,който имам и аз-да.Без да преувеличавам,топля мезонет 140кв. с него.Става дума за FTXS60GV1B.

# 163
Когато е много студено не е ли нужно малко да намалите градусите примерно на 22-23,а не на 24-25? newsm78
Пробвайте.При нас от 3 дена два климатика от 3 работят денонощно на 21 и е идеално за три малки деца щъкащи навсякъде.

# 164
  • на брега на Дунав
Vali, не съм го чувала това, че температурата трябва да се намалява, но той климатика и при 25 градуса духаше хладно, а не мога да си представя, какво ще духа при 22  Confused.
При нас външните температури се повишиха снощи и тази сутрин се събудихме при +2 градуса и лек дъжд. Нямаше лед по външното тяло на климатика и духаше по-топличко. Шума беше доста намалял, но климатика цял ден продължава да спира и уж да размразява на 40 минути и поради това температурата в стаята постоянно варира между 17 и 19 градуса, което на фона на капацитета на топлене от преди 2 дни е зле Sad.  Май на климатика нищо му няма, но просто работи добре само при температури близо до нулата. Като си помисля, колко пари дадохме за него и направо ми се плаче Sad. Само не мога да си обясня факта как до преди 3 дни климатика топли супер и при -6 градуса, а днес при +3 в къщи не е топло. Много е объркващо  newsm78
palikari, точно това си мисля и аз, но след всички суперлативи, които прочетох и чух за Нокрия не смеех да го кажа. Sad

Общи условия

Активация на акаунт