Отговори
# 420
Здравейте, момичета!  Hug

Не съм писала от доста време, но все не оставаше време  Blush.
Чета за болести пак  Sad, дано минават бързичко и дечицата да се преборват лесно с тях!  Praynig

Ние сме добре, но имахме малко произшествие преди 2 дни  ooooh!. Ива глътна една фиба за коса, от тези, на които казват "диско въшки", не ме питайте как оцелях, направо се побърках от притеснение.  Cry Слава Богу, фибата беше отишла в стомахчето, видяхме металната й пружинка на рентгена, и на следващия ден се появи в памперса.  Crazy В такива случаи лекарите ми обясниха, че се дават по-лепкави и меки храни, за да обгърнат "нещото" и да излезе по-лесно. Ние бяхме на картофено пюре и филии с масло.  Mr. Green Сега съм прибрала всякакви такива аксесоари и на косата слагаме само диадеми и ластици.  Naughty

Бяхме на моренце, сигурно сте видяли вече снимки във ФБ. Изкарахме си страхотно, въпреки лошото време 2 дни.  Party От 3 до 15 септември пак ще сме на море, защото нашия тати спечели 7-дневна почивка ОИ на Албена, а аз пък няколко дни след това спечелип 5 дни на Каваците.  Crazy Joy Надявам се с някои от морските мами да успеем да се видим на морска територия.  Hug
Baby Love®, щеше ми се да запознаем госпожиците, но прочетох, че сте болнички точно когато и ние бяхме в Ахтопол, та се разминаха плановете.  Confused Нищо, догодина! Hug

За зъбите и аз да се оплача, че излезнаха 2 кътника едновременно, но със сополки и лека кашлица.  Confused Сега остават и последните два да излязат и да приключваме зъбния въпрос. Давах й Тонзилотрен и Инфлуцид, пръскахме Куикс в нослето и нещата се разминаха.  Whistling

Нат, вземи си и ти Тонзилотрен за гърлото и направи един профилактичен курс с него.  Peace

Миленка, ти пък как не го беше пробвала iherb-а досега  Mr. Green Аз доста неща от него си вземам и съм доволна много.   Wink

Аз сега записах един онлайн курс към Мичиганския университет, че нещо ми залипсваха студентските години  Crazy Mr. Green. Започнах и работа от вкъщи /все още в пробен период/ към Гугъл, рисувам и едни графики за една айфон игра и все имам какво да правя и времето ми е ограничено.  Rolling Eyes Но ще гледам скоро пак да се разпиша при вас.  Hug

# 421
  • Под кленовите дървета
Бясна съм, бясна съм!

Разказвала съм ви за момичето на площадката, което е на 5 години, тежи повече от 3 пъти над нормата и е невероятен агресор, Рая се казва. Цяло лято Ники яде юмруци и ритници в корема, деца под 2 години бяха бити, нито един път лелята, която е с нея или евентуално майка й не се намесиха. Няма ден, в който това дете да не опита да счупи от бой някой. Винаги другите родители се намесваме, за да не пострадат децата ни, винаги обясняваме, че така не се прави, защото на 5 години вече попиваш.

Въпросната Рая яде зрънчо и се присегна и си изхвърли опаковката на площадката. Помолих я да си хвърли боклука в кошчето. Като ми скочи тази леляяяяя, само дето не ме наби. Защо правя забележка на нейното дете, аз я питах тя защо не прави, и не се ли чувства засрамена, че цяло лято Рая е агресорът. Та след дълга словестна битка ми се заяви "Ами да бие Рая бе, да бие, кво ми пука. И те да я бият ако могат. Аз боклука няма да го хвърлям в кошчето, така ми харесва".
Казах й да дойде следобед да чуе от другите родители колко деца са пострадали това лято и отговорът беше "Чакай ме следобед и ще те видим като си толкова смела".

Знам, че взимам всичко навътре, но аз детето си нямам къде да го водя освен на тази площадка.
Много ми е интересно следобед колколко рода ще доведе да ме бие, че това се подразбра

# 422
Нелка, смуках го този Тонзилотрен - ефект нъцки Confused

Вени, нормално е да се палиш от такива неща. Аз заради това престанах да ходя на единствената читава площадка в квартала, защото или трябва да опердаша всички деца под ред или родителите им да набия Mr. Green Щото прост народ само от бой по каската разбира ooooh! Забелязала съм нещо при такъв род поведение - обикновено това са дребни и страхливи душици и ако им отговориш със същата агресия та даже и по-голяма... подвиват опашка Mr. Green

Миленче, ще ми пратиш ли линк към тази група във фейса, че поне да купя на първо време от тях Laughing

# 423
  • Пловдив
Нати, ето ги - http://www.facebook.com/groups/216666471684630/ ама като се поръча трябва да се вземе от един магазин в Пловдив - може да ги питаш някой дали ще се наеме да ти прати от тях

Вени, много неприятно, но аз едва ли бих се разправяла с такива прости хора  Blush В смисъл освен словесно... Тук на нашата площадка редовно някакви лелки се опитват да ми държат тон и да ми дават акъли и ги режа по бързата процедура.
На другата площадка също имаше едно по-голямо момиче, което буташе, щипеше и удряше Бела. Аз бях до не и постоянно й казвах НЕ, онова спираше за малко и после пак. Бела първите няколко пъти мигаше на парцали и ревеше, но следващия път така й отвърна - онова повече не я доближи...

# 424
  • Под кленовите дървета
Вече не знам какво да правя, пуснах тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=674431.0

Змейче, Ники да отвърне, ама става дума за дете на 5 години тежащо поне 40-50 кила, не дебело, а с наднормено тегло! Мен ако ме плесне ще видя звезди!

Ще се разправям с тях словестно, ок, ама виж какъв ми е изборът - или падам на тяхното ниво и се разправям селската, какъвто пример не искам да давам, или се свивам, мълча и дърпам Ники, като му казвам да бяга.

# 425
ileinа, нас също щяха да ни изпишат от болницата на 5-я ден обаче той вдигна Т, а пък после го хвана и разтройство и това удължи престоя ни всъщност. И сега май се оказва, че е по-добре че така се е случило, защото една от майките с която лежахме, я изписаха с мен. Тя лежа 5 дни по пътеката, прибраха се вкъщи обаче бебо още кашля и хрипа, и два дни след това пак в болница само че друга, където й казват че детето и зобщо не е излекувано до край и че не е трябвало да спират Орбазона и инхалациите, да не говорим за изписване. Та аз направо изтръпнах като ми се обади да ми каже. Дано поне при нас нещата да са отшумяли напълно.  Praynig

Все пак да кажа и една хубава вест, днес ходих до една частна детска градина, която е до нашия блок едва ли не. Видях какви са условията, уточнихме нещата и живот и здраве от 10-ти Септември Пламен ще ходи на градина. Ще продължавам да чакам и да сенадявам да ни приемат в държавна, но до тогава това ще е решението. Малко скъпичко ще ми излезе 350лв на месец, но пък поне ми е на две крачки и дет се вика мога да го водя и по пантофи дори и без да будя бебо ако е заспал, за 10 мин. Пък ще видим какво ще излезе накрая.

Себс се опитвам лека полека да го оставям да се успива сам в леглото, да седи в шезлонга в хола когато всички сме там и т.н. както си беше и преди болницата. Упорито продължавам да пробвам със залъгалки, и май имаме успех с една която я цока от време на време вместо палчето.  Wink

jasmin_veni, и ние си имаме 2-3 такива лапета в нашата градинка. И това отношение на родителите или по-скоро липсата на такова, страшно много ме ядосва. Да не говорим че се опитвам да възпитавам Пламен с минимално "шамарене", да не кажа никакво /а какво ми коства на мен, няма да ви описвам/, да обяснявам, да не се удрят деца, да не се хвърля пясък и т.н. ама как да ме чуе и разбере като останалите деца на площадката удрят, ритат, бутат се и никой нищо не им казва!!!  Close
Ще следя темата с интерес и дано има някакъв положителен резултат накрая.

# 426
Привет отново!

Вени, явно вашата площадка е доста проблемна откъм посетители. Заплахите и побоя обаче за съжаление няма да оправят нещата. Аз тъй като ходя на работа, рядко водя Мишо на площадки, но бабите ми се оплакват, че е пълно с агресивни малки деца, които посягат на Мишо и той милия реве. А той има навика като се присети за някоя лоша случка отново да реве. Не искам да бъде бит, но пък не искам и да се превръща в агресор. Надявам се да се оправиш с въпросната Рая и непукизма на родителите и, стискам силно палци!

Милкинис, блазе ти силно за детската градина. Аз трескаво търся частна ясла вече 2ри месец и за съжаление най-близката и най-евтината до нас ясла е на 20мин пеша и е 500лв. Просто ми иде да се гръмна в последно време колко много разходи ни чакат тази година - частна ясла и частни уроци за кандидатстване след 7ми клас #Crazy

Нат, и аз съм така с гърлото, след 2те тежки ангини, придружени с ларингит и пълна загуба на гласа, които изкарах тази зима, от време на време си ме наболява гърло и съм се ориентирала към бъзака и аз. Една колежка го пие на хапчета, мисля да пробвам и този вариант.

Змейче
, вашия сироп може да не мирише, защото е изключително пресен и е малко количество. Моята свекърва го приготвя в големи шишета и може затова да понамирисва. Иначе самия плод като почне да ферментира леко мирише също Embarassed В офиса се размотаваще една чаша бъзак, която беше оставне в един шкаф и прилежно забравена там. Като се местихме и изпразвахме шкафовете я намерихме – ей, беше като биологично оръжие. Все пак, подкрепям лечебните сили на бъзака с 2 ръце

Поздрави и хубав уикенд на всички

# 427
Ха добра вечер и от мен
Миленче - личи ти, че си айляк - такова писане от теб...  Heart Eyes
Посмях се на лафовете на малките шомпъли. Вени и ние сме фенове на дима да ме няма и все това иска да слуша и яко танцува
Нели какво сте направили вие бе - от толкова почивка ще забравите за ежедневието  Crazy иначе с много интересни неща се занимаваш де - ще разправяш като се видим
Йоанката полека-лека преминава от китайски към що-годе разбираем език ама много бавно. Наистина на ден по една нова дума - яслите нямат между другото никакъв принос за това. От там знае само името на едно от децата
Имала вече много ухажори в градината - ама то са стойки, то са чалъми  Mr. Green Mr. Green
 С баща й бяха двамата само на палатки предния уикенд и двамата искат пак, а аз само се притеснявах тука и презвънявах
За махането на памперса посъветвах една мама от квартала - и нейното детенце правеше все локви и никога не казва и не иска на гърне, не знам как ми хрумна - казах й да му сложи пак памперса да не се мъчат взаимно и двамата - на втория ден малкия сам видял, че с памперс хич не му е комфортно и почнал да си казва.
Не знам - дано помогне и при вас
Това за днес, че ми е тройно критичен ден - само нерви на работа отивам да пийна една ментичка  Mr. Green

# 428
Добър вечер!

От 3 до 15 септември пак ще сме на море, защото нашия тати спечели 7-дневна почивка ОИ на Албена, а аз пък няколко дни след това спечелип 5 дни на Каваците.  Crazy Joy Надявам се с някои от морските мами да успеем да се видим на морска територия.  Hug
профилактичен курс с него.  Peace

Бровоооо!Големи късметлии сте Peace .Все така да ви върви.Ама вие май само  някакви такива игри играете за почивчици. Laughing
Аз съм за да се видим, стига да имам възможност по точно да почивам.Танчето ми спомена за тези ви планове през септември.

И един въпрос.
Има ли мами на които им изтича все още секрет от гърдите?
Аз не кърмя от година и продължавам да имам секрет, понякога повече, друг път по-малко.
При мен имаше до скоро,но не си изтичаше самостоятелно, а при стискане.Аз не кърмя от няма още година-ноември ще стане,но при мен може би беше и свързано с неуспешните ми бременности  Sad.

Аз трескаво търся частна ясла вече 2ри месец и за съжаление най-близката и най-евтината до нас ясла е на 20мин пеша и е 500лв. Просто ми иде да се гръмна в последно време колко много разходи ни чакат тази година - частна ясла и частни уроци за кандидатстване след 7ми клас #Crazy
Каква е тази ясла  #Crazy 500лв.Аз незнам какви са цените ама ти за тия пари можеш да си хванеш жена да се гледате.

Вени ,дано надвиеш българската простотия и се пазете.

Лека вечер!

# 429
Какво става, банда Laughing? Никой не пише вече в тази тема - трябва да я прекръстиме на Майчето 25-ти РД празнува Joy Joy ...с тези темпове Laughing
Ние се стгягаме за ясли, училища, работа Mr. Green мъка голяма ще да е Laughing Иначе нищо интересно - изпЕрках от детегледане Mr. Green

Честит рожден ден на Ани (Марая)  bouquet  bouquet  bouquet

# 430
Усмихнат ден на рожденичката   Марая  bouquet

Браво на вас, че следите тия дати (Наталник)

У нас няма конкретни планове за яслата и моето връщане на работа; карам го лееека, полееека и се надявам до края на септември да има известна яснота. Потенциалните ми работодатели са на същия принцип  Grinning Не знаели със сигурност ще го бъде ли въпросния проект, или не - аз и не разчитам много на тях

Добре, че поне места в яслата има колкото искаш - градът е малък, има яслени групи и в трите ДГ и те никога не са пълни.

# 431
Привет и от нас!

Ани( Марая), честит рожден ден! Бъди жива и здрава и все така позитивна и усмихната! Heart Eyes Heart Eyes

Аз съм отпуск вече цяла седмица, но сме по задачи, на разходки с Боби и не ми остава никакво свободно  време. Hug

Ние ходихме на алерголог и диагнозата е асма породена от алергична реакция(като докторката каза да не се притеснявам ще го израсне до 5 годинка), за инфо ходихме при Бъчварова от Детско Здраве. Изписа ни Сингулар ще трябва да го пием 4 месеца, края на септември сме пак на контролен преглед. Евентуално ще правим и изследвания но след 3 годинка сега бил още малък, тази докторка е поредната която ми казва че сме малки още за тестове. Hug

Сега се занимавам с рецептурни книжки, тъй като час от цената на Сигулара го поема здравната каса, голяма разправия е с това, но мисля в понеделник вече да съм успяла да оправя нещата. Wink

Отивам да приспивам Боби, че вече е меко казано е поносим. Laughing

# 432
Честит рожден ден на Марая! Много здраве, щастие и късмет!  bouquet  bouquet  bouquet

За яслата, аз пуснах само молба, трябваше сега да правим изследвания, до края на август трябваше да дам всички документи. Но, не знам, нещо не ми се дава. Хем искам да си почина, понеже сама си я гледам, да е сред деца, да свикне на режим, но не мога да я дам май.
Отделно не сме решили дали ще сме морски зимата или ще се прибираме към София. Аз за тук съм пускала молба, за София мисля ако се прибираме и работя нашите да я гледат.
Абе за сега ми е супер объркано и гледам да не го мисля. ooooh!

За детските площадки, тук е почти ок. Има само едно агресивно момченце, което веднъж без причина така удари Виви в корема, че въздуха И изкара, посиня...не искам да се сещам, идваше ми аз да го ударя. Не беше с майка си, жената с него каза: "Абе, защо правиш такаааа, ела да си играем". Иначе майка му го наказва, кара му се, прибира го, бие го и какво ли не, но не, пак тормози децата.

# 433
Здравейте мацки Simple Smile Влизам да ви почерпя за рождения си ден ...

ние сме в Германия от началото на месеца, но не ми остава никакво време тук за интернет, особено за форума Simple Smile целувам ви  Hug

# 434

Общи условия

Активация на акаунт