Отговори
# 390
  • Пловдив
Хубавелка, ЧРД, много здраве и сбъднати мечти ти желая!

Злати, Нати, Кали, добре дошли в отбора на ужасните 3  Tired
И моята е страшна хулиганка, затова в момента е заточена на село за 4 дни да тормози "само " котката  Mr. Green Горката котка, добре, че не може да говори  hahaha

Най-новото при нас е, че от началото на септември тръгваме на ясла. Вече е записана, беше по случая половин ден там. Оставих я врещяща и ритаща лелята. Когато отидох пак ревеше, казаха, че като чула звънеца на входната врата и почнала. Иначе през другото време закусвала, играла с децата, после обядвала и тогава я взех...

Все още не говори особено, преди 2 седмици я водих на логопед - все още нищо притеснително, но трябва повече да я караме да повтаря /което е почти невъзможно с тоя ми ти близнашки инат - нарочно стисва устнички/
Точно след логопеда започна лек прогрес и вкара само за няколко дни още 5-6 думички... Дано и покрай яслата напредне

За памперса - скоро и на обед ще го махам, вечерния ще го подържа още около месец - в 3 от 4 нощи е сух  bowuu

Бейби лов - много тъпи и нетактични хора има - аз сигурно щях да й се сопна не на шега на тая  #Cussing out

Бела ми направи тихомълком без никакви симптоми остър бронхит - такова нещо не ми се беше случвало досега  ooooh! Без Т, почти без кашлица, весела, игрива, с апетит  ooooh! Човек не може да предположи, че нещо й има. Но нещо ме накара да я закараме да я преслушат /така и така сме абонирани в денонощна частна клиника/ Оказа се, че е на ръба на пневмония и с доста силни хрипове в дробчетата  Cry Не беше пила АБ поне 1,5 г, направо кръв ми капеше от сърцето, но се събраха 3-ма лекари там и всички на мнение, че няма да стане без АБ /защото ме видяха, че недоволствам за АБ - изследванията също бяха чисти - там си клиент с права и изчакаха, ходихме да я слушат през няколко часа, но хриповете само се засилваха  Cry

Та по повод тази случка ни изписаха този Бронховаксом, който ще пием по схема с още 2 имуностимуланта, дано се справи Бел  Praynig

Кали, страхотна е Габче, с голям интерес те чета и й се радвам колко много говори  Heart Eyes Все се присещам за Паха тока  hahaha hahaha hahaha И на мъж ми го разправях и вече се е превърнало в семеен лаф  Mr. Green

# 391
  • Под кленовите дървета
Змейче, логопедът трябва да ви изпрати доклад как се работи с детето.
Благодарение на нашата логопедка научаваме по някоя нова дума на ден. От 3-4 думи май месец сега имаме поне 30-40 и двусрични изречения.

Логопедът ме спаси от много притеснения, признавам си Laughing Щом днес Ники ми изпя "Дим да ме няма" съвсем на място и съвсем отделни думи....както му се карах мед ми закапа на сърцето Simple Smile

# 392
Никой ли няма да даде предложение за поздравление за 2-рия рожден ден на Габи! Sad
Моля Ви някой да ми помогне!  bouquet

# 393
  • Пловдив
Змейче, логопедът трябва да ви изпрати доклад как се работи с детето.
Благодарение на нашата логопедка научаваме по някоя нова дума на ден. От 3-4 думи май месец сега имаме поне 30-40 и двусрични изречения.

Логопедът ме спаси от много притеснения, признавам си Laughing Щом днес Ники ми изпя "Дим да ме няма" съвсем на място и съвсем отделни думи....както му се карах мед ми закапа на сърцето Simple Smile

Ами тя даде насоки доста как да се занимаваме с нея, но чак доклад не бях чувала...
Каза ако няма прогрес до 2-3 месеца, тогава да я водим 2 пъти седмично на занимания при тях

Браво на Ники  Heart Eyes Нашите думи сега са около 17-20 вече, пак е нещо  Praynig

Нелката, мисля, че бъркаш темата  Peace Тук сме се събрали на раздумка майки на дечица, родени през май месец

# 394
  • Под кленовите дървета
Никой ли няма да даде предложение за поздравление за 2-рия рожден ден на Габи! Sad
Моля Ви някой да ми помогне!  bouquet

Напиши това, което ти би желала някой да е поискал за теб.
Вживей се в ролята на ористница и наречи само хубави неща, таланти, възможности, които ще накарат Габи да грее над всички като звезда.

# 395
Извинявайте,ако съм Ви спамила темата,но понеже точно така се казва темата за втори рожден ден и към вас се обърнах,незнам къде другаде да пиша!

# 396
Благодаря ти jasmin_veni   bouquet

# 397
Миленка, и Андрюхата не говори Confused Като казвам не говори - ползва 3-4 думи, не повтаря и нищо на света не е в състояние да го накара да повтори, смуче си езика ooooh! Водих го на логопед през май (уж при най-добрите пък ще видиме) и там ме успокоиха, че не е толкова страшно и казаха какво да правиме. Имаме напредък - почна да сочи с пръст, а това не го правеше изобщо, когато е на кеф изпълнява команди, разбира всичко, но повечето пъти се прави на умряла лисица, двигателно е супер Mr. Green, финната моторика почваме да я овладяваме Laughing. Логопедката ми каза, че той интонационно ги докарва нещата, но думите не излизат още Mr. Green Казаха ако до 2г.6м. не се получат нещата (като, разбира се, ние работием с него) - тогава да го водя. Сега явно трупа пасивен речник, защото седи и с голям интерес слуша като му чета книжки, кара ме да му ги чета по 3-4 пъти един след друг. Реди пъзели, строи добре с кубчета hahahaВсе още ми е свито под лъжичката, но някак като направихме консултация със специалист и се поуспокоих. Разчитам и аз на яслата да почне да казва нещо. Сега ще почнеме посещения при логопед не за говоренето, а за смукането на езика, което е по-страшното ooooh! Измества се захапката, получават се говорни дефекти и куп чудесии - направо луда станах с тея деца ooooh! Кой ме би през главата да раждам Joy Joy Joy Joy Joy

# 398
  • Пловдив
 Hug Ох, Нати, как са те притеснили  Hug
Щом поне слуша и вече казваш, че има напредък, значи и при него ще се получат нещата  Praynig
Бела не си смуче езика, говори основно на китайски, с интонация и гримаси  - за логопедката това еше леко притеснително - за мен не е, защото и Калина говореше така и еди ден започна да говори нормално и то без бебешки език, без неправилни думи почти...
Но доскоро го нямаше и китайски говор дори и затова я заведох да я видят

Аааа, хич не съжалявай - виж какви прекрасни деца си имаш  Heart Eyes
Отивам на село да си видя моето и да го нагушкам  Heart Eyes

# 399
Ааа, аз не съжалявам - просто на моменти откачам Joy Joy Joy

Отивам до яслата да попълвам разни докИменти и Андюхата от септември с бодра крачка... hahaha Как ще тръгнеме не ми е ясно - той е направо обсебен от мен ooooh! Не остава с никой и реве като побъркан ако ме изгуби от поглед ooooh!

# 400
Добро утро! Hug

Как хубаво се раздвижи темата.  Hug

Хубавелка, честит рожден ден на патерици, бъди жива и здрава и много щастлива. Hug

Вени,браво на Ники. Hug

Кали, Габче е страхотна, много е сладка. Hug

Змейче, Нати, стискам палци и вашите притеснения да изчезнат бързо.  PraynigHug
Бърза адаптация на дечица с яслата. Heart Eyes

И ние махнахме дневният памперс и то за една седмица( благодарение на майка ми), сега си казва или трябва да го подсещаме по често, но нямаме фал. Hug Мислех че ще е мися не възможна, но просто си му е дошло времето, и е бил готов за това.

Змейче, с този бронхит много неприятно, бързо оздравяване, какви още имуностимуланти ви изписаха. И аз давам Бронховаксом от началото на седмицата, педката ни го изписа 3 месеца, 20 дни давам, 10 почиваме, вие на каква схема сте. newsm78

Ели, Бейбилав, дано сме се отървали от тези болести вече. Heart Eyes

# 401
Оф, аз пък се притеснявам вече за гърнето. За говоренето - имаше дълъг период на китайска реч, от 11 месеца до 2 години. После постепенно все по-често взе да повтаря и казва изречението с глагола - "копае дупка", "Студено е", "там е тъмно". И... "мама пика, мама ака". Ама мама обяснява, че големите хора не пика и ака в гащичките - "А, ти, мами, искаш ли да се изакаш в гърнето тоя път" - "Не, мамо, още е малко йано (рано)", "Н'искам ака"
Било "малко рано още" да ака в гърне и тоалетна.
Не знам как да подходя. Дилянка, разкажи повече за бързото и успешно приучване с помощта на майка ти. Как успя да го прихване и приучи?

# 402
Като стана дума за говорене се сетих за нещо смешно.

Онзи ден седим и гледаме филм, по едно време една пеперуда беше влезнала в стаята и казвам; "Виви, виж пеперудка" и тя: "Тати, тати, виж путка". Joy Излетя си и тя "Няма вече путкаааа" Joy

Иначе думи казва много, повтаря, кога правилно, кога не, но не винаги прави изречения, сега започна по-често.

# 403
 Grinning  Hug
Същото е, когато ситният, като се опитва да каже "гръмна" (гръмотевицата), от устичката му излиза "гумнааа... гомнааа" ( като говна)

# 404
Здравейте и от нас!
Не съм писала сто години Simple Smile.Вие сте побутнали темичката напред.А така,инъче ще я откараме за третия РД!
Аз нямам никакво време за компа,та камоли за четене и писане фейсбук и т.н..Почнах работа(може би временна),а Рали е с баба си и дядо си(моите родители) на вилата.Толкова ми е криво, едно такова никакво,свикнах с нея две години и сега  Tired ....ама на нея не и е като на мен де,само да е някъде ,да хайманосва,, на разходки ,да се занимават с нея,даже и не иска да ме чуе и види   Rolling Eyes.
Ще ходим на ясла приеха ни.Записах я в почти превзетата от нейни приятелчета ,с които играе групичка (десетина деца са). Мисля че май няма да имаме проблеми с яслата.Много е общителна,не ме търси въобще щом си има занимания,говори си всичко и то много правилно и повтаря като папагал всичко. Баба й я учи ежедневно на всякакви песнички направо онзи ден ни събра погледите с баща й,като взе да пее около десетина детски песнички знае(аз не знам толкова  Blush.)Баба й пее две три думички следващите тя и така изпяват цяла песен.Само някой й да запее каквато и да е песен ,й  висва чейнето докато не свърши не откъсва поглед от пеещия.

Хубавелка честит ти РД на патерици.Да си жива и здрава и много да те слушат твоите мъже.
Baby Love® ,те май повечето дечица пеперудката я путкосват. JoyИ ние така "голяма путка мамо ,путка,виж виж" hahahaБързо ви оздравяване  Praynig и излизане на тия зъбчета че ти вече аман.
Ели и на вас бързо оздравяване на младежа.
Fall дано бързо се научите на гърнето.
Змейче, Нати, скоро не можете да им затворите устичките от приказване. Praynig
Вени браво на Ники  Peace  и с всеки изминал ден и той научава все повече думички докато те задмини  Wink.Някой път наистина като се попадне било то на лекар , терапевт или специалист си е от полза .
dilqnkaa ,дано тези имуностимуланти ви помогнати повече никакви бронхити. Praynig

Изписах се Shocked,че от обяд се каня да пиша ,но нали гледам да съм все повече  с Рали(малко ми е кофи работното време) преди да я препратя при нашите за няколко дни без да я виждам и не остава време .
На всички много  Hug Hug Hug
Лека вечер!До скоро!

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 00:08 от лилка

Общи условия

Активация на акаунт