Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 май 2012, 12:00 ч.

зов за помощ

 • 116 150
 • 545
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 376
Здравейте Hug
Някой знае ли дали семейството се нуждае от дрешки за момченцето? Старички са, носени, но не са за изхвърляне. Също имам няколко блузи и яке от времето когато бях слаба Blush, може да станат на голямото момиче. Чантата е голяма и не става за по пощата, но мъжа ми може да им я закара.

# 46
 • Мнения: 101
Ире, аз вчера говорих с Гергана по телефона и има нужда от дрешки за момченцето. Аз също утре и изпращам. Не отказва и хранителни продукти.

# 47
 • Мнения: 258
    Здравейте,
днес говорих с Гергана.По нейна молба пиша как стоят нещата при нея към днешна дата.
Има отправено  едномесечно првдизвестие от хазайката  да напусне жилището. Или  до 15. октомври трябва да се е изнесла. Как се намира квартира с 4 деца всички знаеме, така също и как се плаща наема всеки месец. Още повече, че тази квартира трябва да не е много далече от училището на децата. Има уверението от НПО, че могат да поемат 150 лв месечен наем и могат да гарантират пред евентуални нови хазаи. че ще си плаща редовно наема.
     Не познавам жената лично, но от разговорите  по телефона мисля, че  заслужава да й се помогне.
 За съжаление не зная точно как, но бих се включила.

# 48
 • Мнения: 376
Благодаря за информацията, изпрах дрешките и тези дни ще ги пратя по мъжа ми. Може ли някой да ми прати телефон на Гери на лични, ако се наложи да звънне, когато стигне в Герман.
За съжаление за квартира няма как да помогна, ние не сме в София, а в друго близко село. А в кой квартал се търси апартамент?

# 49
 • Мнения: 258
 Децатт  учат в кв. Слатина, някъде наоколо е желателно да живеят. Но там мисля, че са високи сравнително наемите.

# 50
 • Мнения: 76
Записвам се да следя темата. В началото на другата седмица ще занеса на майката хранителни продукти и малко дрешки за нея и за децата.
Дано се реши и проблема с жилището  Praynig

# 51
 • Мнения: 2 194
Ще Следя, ако мога да се включа  Rolling Eyes

# 52
 • Мнения: 1 404
Здравейте, дами!
можете ли да ми изпратите адрес на Гергана на лични, да изпратя, дрешки, хигиенни материали, неща за учениците....

# 53
 • на правилното място, в точното време
 • Мнения: 2 663
Последната информация е следната: Гергана е намерила квартира в Слатина за 270 лв. Сумата включва наема, вода, асансьор, кабелна. Гергана е платила 150 лв, капаро, които са й дали от НПО, което са й обещали месечно да й помагат с тази сума. До петък/6.10/ трябва да даде на хазаина 200 лв, а до края на следващата седмица остатъка до 540 лв /два наема/.След като даде 200 лв, хазаина ще й даде ключовете, за да се мести, а когато изплати цялата сума, ще подпишат договора и тогава ще може да направи адресната си регистрация. След като се регистрира на новия адрес и си извади ЛК, оот Дирекция социално подпомагане са й казали, че ще може да получава 315 лв месечно, до като започне работа или малкия навърши 3 години. До края на октомври, ако успее да направи адресната регистрация, ще може да подаде документи и за енергийна помощ за целия отоплителен сезон. Малкия е картотекиран в ясла, близо до тях, но не се знае от кога ще могат да го вземат. В момента , в който детето тръгне на ясла, тя може да започне работа, има обещана работа и общо взето я чакат, кога ще е готова.
Има някакви надежди от някаква фирма да й помагат, но не се знае изобщо доколко е сигурно това, а и кога ще стане.
Това са най-спешните неща на този етап. Който има желание и възможност да помогне с нещо.
До края на седмицата може да получава пари по пощата със запис. Сметка не може да си открие, тъй като съпруга й има теглени много кредити, тя се води съкредитоискател и правят запор и на нейните сметки. Варианта, който ОВНЕ предложи / и друг път сме го правили това упражнение/ да се открие сметка на нейно име и който желае да помага с финансови средства, да изпраща парите по сметката, която ще публикува тук. Сметката се открива и обслужва само нуждите на Гергана. А ОВНЕ й дава парите на ръка,без да минават по сметка на Гергана. Хранителни продукти също не са излишни. За дрехи не сме говорили, но ще питам и ще пиша пак.

# 54
 • Мнения: 101
Фейщица, благодаря че ни информираш. Продължавам да следя темата. Така както си ги описала нещата звучат обнадеждаващо и се надявам да се случат с наша помощ.

# 55
 • Мнения: 258
Здравейте, ако за някои от вас е по удобно да изпрати пари по банкова сметка, ето я:
BG44 PRCB 923 010 089 246 35
BIC: PRCBBGSF
ПрокредитБанк, кл. Люлин

Благодаря от името на Гергана!!!

# 56
 • Мнения: 483
Само сметката не е достатъчна. Трябват и 3-те имена на титуляра.

# 57
 • Мнения: 258
 Да правилно. Извинявам се
титуляр Цеца Мирчева Петкова

# 58
 • Мнения: 76
Днес посетих Гергана и децата. ФЕЙщица е описала подробно ситуацията и няма нещо съществено което да добавя. Гергана ми направи много добро впечатление, децата също. В момента най-необходимо е жилището и съответно адресната регистрация, а също така малкия колкото може по-скоро да тръгне на ясла. Гергана ми каза, че очаква до месец или два в Слатина да открият нова детса градина и шансовете за малкия се увеличават значително  Praynig , след това може да започне работа и малко по малко нещата ще се подредят. Личното ми впечатление е, че тя е много борбена, много силна жена и ще си стъпи на краката, но в момента спешно се нуждае от помощ. Ще направя всичко възможно до края на седмицата да я посетя още веднъж и да и занеса каквото мога.

# 59
 • Мнения: 76
Виждам, че никой не пише в темата и ще напиша последнта информация която имам. В петък се чух с Гергана, а вчера с ОВНЕ. Пиша с разрешение и на двете. По сметката, открита от Овне няма НИКАКВИ постъпления, а Гергана до петък трябваше да освободи къщата в с. Герман. В петък Гергана плати обещаните 200 лв. на хазайна с лични средства на ОВНЕ, взети на заем. До края на другата седмица трябва да плати и остатъка от парите. Това на този етап и е много важно, защото ако остане без жилище рискува да загуби децата си. Опитвам се да се въздържам от излишни емоции, но ще цитирам едни от първите думи на Гергана които чух: "Това не е живота който трябва да живеят моите деца! Сълзи не ми останаха вече, но няма да допусна децата ми да живеят в домове за сираци!"

Общи условия

Активация на акаунт