Истанбул 10

• 56 792
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Това е хотел`Лес Отоманс`,култово място за всяка Геджеманка! Hug Hug

Бъркам ли или точно той е този, който е свързан с парк Йълдъз с мост над крайбрежния булевард?

т.гигова, все забравям да похваля снимките ти на нетрадиционни места. Обичам крепости и гледки от високо. Сигурно следващия път ще се качим и на Румели хисар.  Grinning  

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 02:56 от Тaня67

# 121
Здравейте, момичета! Simple Smile)
Снимките ви са прекрасни, направо яд ме хвана, че не ми остана време да отида до Принцовите острови, но за тръгване тепърва натам не смятам, че 15:00 ч. е подходящо, иначе имах огромно желание.  Sad

# 122
  • На юг от тук

Ако не е някаква тайна -може ли да разкажеш?

# 123
  • България, София
Hug Hug Heart Eyes Котки или котките,искам ги!Фокси,не се впрягай толкова за един член Mr. Green Peace Мишел Hug Hug Heart Eyes

Антонови-пак да кажа,много хубави снимки! Hug
Велинче много ти е хубав шала и в тон с роклята  love001  love001
В Ориента посред жаркия август какво хапнахте,имаше ли дондурма и плодове?
Гигова браво за снимките! Сега от твоите,правени отвисоко видях протока край Кючюксу касръ,щото и в двата сериала  го дават,викам си абе аджеба отде иде таз вода,сега разбрах веке.. Mr. Green

Благодаря Редеми  Hug как няма да е хубав шалът, като е Стамбулски  Mr. Green
Честно казано в жегата много не хапвахме - не остана много време от обикаляне , а и през цялото време духаше вятър, та жегата много не я усещахме Laughing Мъжът ми там набляга на дюнерите по принцип, та от дондурмата така и не опитахме. Надявам се следващият път да поправя грешката  Simple Smile

# 124
Пак закъснях с отговора. Сградата е на Истанбуска голяма община. Кмет е арх. КАДИР Топбаш. Познавам го от времето, когато беше кмет на Бейоулу. (много кадърен и инициативен човек). Heart Eyes

# 125
  • Варна и...духом на Босфора
Ето топла,топла снимка от`Лес Отоманс`на моите приятелки! Снимката е от 29 април,отпред на лятната тераса.Аз само съм минавала с автобуса край мястото,а те са имали късмета и да влязат вътре,с помощта на много готин Истабулчанин.
Катина това е мястото,където беше сватбата на Халит Ергенч и Бергюзар Корел на7.08.09 година.
Таня не съм сигурна,че е точно това място,Йълдъз е преди моста,а Лес Отоманс е в Бебек,след моста.

# 126
  • София
Пине, защо така? Хем все по-рядко пишеш, хем написаното изчезва. Да знаеш, че ни липсваш.  Hug

Таня не съм сигурна,че е точно това място,Йълдъз е преди моста,а Лес Отоманс е в Бебек,след моста.

Да, щом е в Бебек, друг ще е.  Laughing  Просто след "4-те сезона", покрай който минахме, имаше още един, на който не му запомних името. Всъщност мисля, че беше хотел без да съм сигурна на 100%. Там бяхме свидетели как автобус искаше да влезе. Оказа се, че от платното излизат огромни шипове против нежелани посетители и едва когато шофьорът показа нещо на охраната, шиповете бяха прибрани.

А от "Сезоните" трябваше да излезе кола на някакъв баровец. Охранителите на хотела излизат на добре познатата ни крайбрежна улица, застават с риск за живота си на двете платна, за да спрат колите на "простосмъртните" и лимузината излиза. Лошото е, че няма как да прехвръкне през задръстването.  Laughing

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 17:27 от Тaня67

# 127
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Момичета, пак ли почвате  ooooh!  Стига сте се дразнили и апострофирали, моля ви!!! Кой както иска да си посещава и гледа града, стига вече!

Пине, не се връзвай толкова  Hug

# 128
Приятелки, благодаря за отговорите и за положителните отзиви относно моите фотографски умения.Току-що Гугъл ми помогна да открия коя е сградата на Босфора в залива на Бебек.Предишния път беше в ремонт май,но сега е много впечатляваща.Според него това е Misir Konsoloslugu newsm78

# 129
Ооо, Шебек, аз със сигурност ще отида на Буюкада, но сега след като прочетох пътеписа за Хейбелиада се зачудих дали да не се метна и там  Simple Smile.
Меланхоли, няма ли да качиш още снимки?
Екзайтед и Мисмарина също не са качвали снимки май  newsm78 . Моля ви качете  Praynig /Екзайтед, ти беше качила, ама малко/.

# 130
# 131
Шебек,Altyn благодаря за инфото.Сега е момента за още едно уточнение, ,
 от Орду на ляво, по една много оживена перпендикулярна улица, продължение на Клодфарер/ това е след Чемберлиташ по посока Султанахмед/ се стига до много красива сграда вляво/ разгадах я като Иранско посолство/ ,  малко по-надолу където улицата е вече Анкара кадеси пък се вижда друга красота, с много лалета отпред, но беше яко орханявана, и с предпазни бетонни блокове като пред синагогите.Не посмях заради което да снимам.Знаете ли какво е, например мислех за общината, но казахте,че е другата newsm78

# 132
  • Казанлък of all places
Може ли аз да кажа?
И има разкошна дървена врата, нали? Кметство е ,не знам районно или градско Истанбулско, но е кметство. Така поне ми беше казано.

# 133
Да , с голяма дървена врата беше, ма май са го сплашвали с бомба през април т.г., нещо такова намирам newsm78

# 134
  • София
Таня67, след "Four Seasons", по мои спомени е
Чираган Палас /или Чъраган - не знам как се произнася/.
Описала съм го подробно във вторият ми пътепис, защото
в него бяха отседнали Bon Jovi  Heart Eyes

Това е "Чираган палас Кемпински" - един от най-скъпите и най-луксозните хотели в Европа. Цената на нощувка в апартаментите напълно съответства на предлагания лукс и варира между 7000 евро в по-малките апартаменти и 35 000 евро за нощувка в султанския. Дворецът, подслонявал навремето членовете на царската фамилия, днес отново посреща кралски особи, президенти, премиер-министри, шейхове, босове на мултинационални компании, но също и големи музиканти, певци, художници и дизайнери. Дългият и пъстър списък с именити гости включва Луис Армстронг и Пеле, Лучано Павароти и Енрике Иглесиас, Натали Кол и Браян Фери, кралицата на Холандия Беатрикс и Стинг, Владимир Путин и Кармен Електра, Люк Бесон и Мишел Платини... За историята и самият хотел, можете да прочете с подробности тук - http://www.horemag.bg/show.php?storyid=719116

Общи условия

Активация на акаунт