Отговори
# 375

Обаче нали се сещаш, че не всички искат като теб да спазват стария турски морал и традиции.

Също така бих казала, че да познаваш стария турски морал и традиции и да го спазваш/уважаваш са съвсем отделни неща. Някои го познават (визирам себе си, за други не мога да твърдя), но не считам, че трябва да се спазва едно към едно - даже напротив, в него има много неща, които са изостанали от времето, такива, които са поставени изначално на погрешна основа и изобщо много неща, които трябва да останат в миналото и с които трябва хората да се разделят, ако искат да вървят напред.

Тъй че тия двете са ясни, какво представляват, селски сметкаджийки без кръчмар обаче и няма нужда някой да познава турския морал, за да вижда евтините им ходове.

Държа да отбележа, че моралът и традициите би следвало да са на почит у всеки, независимо дали е турчин, българин или китаец.
Това да изтъкваме кой какви традиции познава и какъв морал следва е някак смешно.
Да се охулва традиционализма и да се присмиваме пък на хората в Турция, които държат на морала, понеже ги смятаме за отживелица е доста нелепо.
Дори си мисля, че турските сериали жънат такива успехи в българския телевизионен ефир точно защото показват нещо, което ни липсва и ни е домиляло за него - семейните ценности, морала и традициите. Мисля, че за много повече неща можем само да завиждаме на тяхното общество, отколкото да им се присмиваме, че са изостанали.

Е това вече са глупости на търкалета... Все ще се намери някой да изкара нещо от контекста и да и го изтълкува превратно. Писнало ми е да се дообяснявам на разбрали-недоразбрали. Кой се прислмива на някого? Въобще нямам желание да отговарям да такива абсурди...

# 376
Sara bri  Hugблагодаря ти за изчерпателния отговор. Разбира се, че уважавам мнението ти, макар и да не го споделям. Всеки си има свое виждане по въпроса, нали така ? Само едно не ми стана ясно. Упрекваш Джемре, а подкрепяш Гюней, че иска да се измъкне от квартала. Нали всяка жаба трябвало да си знае гьола? Защо той не постигна нищо докато ходеше с бедната като него Джемре, а едва когато богатата Бану го подпря с името си и връзките си нещата му потръгнаха ? Какво щеше да постигне той ако не беше Бану ? И той затова се хвана с нея, да не мислиш, че я обича много ? Защо мериш с двоен аршин двамата, само това искам да знам. Разбира се, ако искаш ми отговори  Hug

# 377
  • Toronto
Харесвам и Гюлтен като образ, и Зеррин като актриса. Ролята на Мадмоазел в ЗП не й направи никаква чест
Не виждам защо да не и прави чест, роля като роля, изгради един много различен образ там. И то успешно.

Между другото превод на анонса има тук - http://www.kivanc.ca/viewtopic.php?f=33&t=32&p=6485#p6485

# 378
queen fenka,
всяка майка иска детето й да е добре. Дори и да го формулираме така, както ти си го казала, "детето й да живее по-добре от нея", пак няма нищо лошо, нормално е. Въпросът е в това обаче, защо майката, наречена Гюлтен не смята, че дъщеря й ще бъде добре в семейство от същата черга, при същите или подобни услвия, от които самата тя идва? Защо смята, че дъщеря й ще е добре, само ако хване някой богат? Нали не само парите правят нещата, а най-вече човекът/хората. Защо не Текиноулу или някой от същата черга? Защо непременно от калибъра на Синанер? Хич не е сметкаджийство това. Не е ли добре всяка жаба да си знае гьола?

Относно Гюней държа да кажа, че аз лично съм една от тези, които НЕ го осъждат за това че иска да се измъкне от батака, да успее в живота и т.н., за почти нищо, да не кажа за нищо, но тук едва ли има други такива, въпреки това съм изказвала това си становище доста пъти още от самото начало и досега, ако си следила насоката на мненията ми, сигурно знаеш това.

Нали всеки има право на мнение и всеки може да си го изкаже. Така и аз. Това, че някой изобщо не го приемат, не значи, че то трябва да се промени. И аз не приемам редица други становища, но не смятам, че е необходимо да ги поучавам или променям, просто си пиша моите виждания.
и защо за едни да е нормално да са сметкаджии а за другите не?

# 379
доколкото схващам от превода на анонса /благодарности на tuparowa   bouquet /, Зейнеп трайно ще се настани в дома на момичето, при чието само споменаване на името до преди ден въртеше очи.
ами - безочливостта няма граници, използвачеството също.

# 380
Още едно спойлерче , в допълнение към резюмето  Peace

Kuzey will get a letter home. And there will be everyone. Also guney, cemre, zeynep..
It's from ferhat. He says that kuzey did evrything for Cemre.
Guney asks kuzey, is this true?? Kuzey can't give a right answer.
Z will run away crying..  Mr. Green
I think this is the happening what Cemre will make happy..

# 381
# 382
Сара бри, наистина се опитвам да уважавам всяко мнение и да се опитам да разбера гледната точка, но ти определено постави опитите ми на изпитание  Mr. Green
Аз също мисля, че в турския морал, разбирания, традиции има неща, които трябва да бъдат премахнати и оставени в миналото, но това не зависи от нас, в крайна сметка. Ако не ни харесва, гледаме американските, английските, мексиканските и пр. морални ценности. Филмът е турски и това предполага турски ценности  Peace Не е нещо, което можем да променим.
На второ място - всеки в крайна сметка харесва героите с които се идентифицира по някакъв, макар и бегъл начин, но нещо в поведението, мислите, преживяванията трябва да е близко, за ни допадне.
Изобщо не считам, че Гюлтен и Джемре са махленки, които преследват само материалното и излизането от квартала на всяка цена. В началото, вярно, Гюлтен беше против връзката на дъщеря си с Гюней, въпреки неговата така наречена перспективност. Тя не го харесваше и като човек, но въпреки всичко не застана на пътя на Джемре  Peace, а я подкрепи, както считам, че ще направи в крайна сметка и спрямо любовта й към Кузей. Харесвам и Гюлтен като образ, и Зеррин като актриса. Ролята на Мадмоазел в ЗП не й направи никаква чест, но тук е различно. От онзи разговор, не съм чула Гюлтен да споменава вече наличието на пари или нещо друго, което да наведе на мисъл за преследване на материалното. Освен това, не може да не се отчете факта, че Гюлтен е самотен родител, който се е борил сам с живота и отглежда сам детето си. Кой родител не иска най-доброто за детето си? Но пример в любовните отношения едва ли може да даде, при положение, че е била сама и поне не са дали наличието на сериозна връзка в живота й.
Да оставим настрана обстоятелството, че Джемре е пълнолетна  Mr. Green и може да взима решенията си сама. Къде в нея видяхте сметкаджийство?
Според мен, Гюлтен знае много отдавна за любовта на дъщеря си, но и за всички усложнения които последваха в живота на Кузей - като се започне от Симай, та се свърши с Зейнеп. Та в тоя ред на мисли, тя би насърчила дъщеря си за Баръш не толкова заради парите, колкото да не страда Джемре пред очите й.

Заставам зад всяка казана дума. С изключение за ролята в ЗП. Считам че и там изгради меликолепен образ.
Но тук е просто ненадмината. Обичам ги двете с Джемре и съдбата им ме вълнува.  bouquet  bouquet

# 383
Още едно спойлерче , в допълнение към резюмето  Peace

Kuzey will get a letter home. And there will be everyone. Also guney, cemre, zeynep..
It's from ferhat. He says that kuzey did evrything for Cemre.
Guney asks kuzey, is this true?? Kuzey can't give a right answer.
Z will run away crying..  Mr. Green
I think this is the happening what Cemre will make happy..

Аааа, става много интересно наистина.
Прочетох и резюмето . Сърдечно благодаря за превода.   bouquet  bouquet  bouquet
Както и предполагах, Кузей няма да изтрае дълго и ще покаже чувствата си към Джемре.
Не би могло да бъде друго.  Hug

# 384
доколкото схващам от превода на анонса /благодарности на tuparowa   bouquet /, Зейнеп трайно ще се настани в дома на момичето, при чието само споменаване на името до преди ден въртеше очи.
ами - безочливостта няма граници, използвачеството също.

newsm10 Тупи, благодаря ти, миличка  Heart Eyes! И Джемре ще е принудена да гледа близостта на К. и З. Е, сега вече ми стана ясно защо З. реши да и се тропоса в къщата. Явно и доставя удоволствие да я измъчва. Пък може и там да реши да си преспи с Кузейчо, кой знае Joy Joy Joy Е, и аз да съм на мястото на Дж. не само с Баръш бих му натрила физиономията , ами и с Джан  hahaha hahaha hahaha И разбира се, Кузей няма да издържи и ще покаже най- сетне каквото трябва. Следващата серия явно ще ми е много любима. newsm44 newsm44 newsm44

# 385
# 386
  • Тук някъде.....
Благодаря за превода на анонса, серията се очертава хубава откъм К-Дж сцени, а май ще има и избухване от страна на Кузей. А, дано! Най-сетне да надникнем и в неговата душа  Heart Eyes

# 387
  • Toronto
Фенче Hug
Ако искате да благодарите на Беди за превода, направеде го във форума. Тя тук не влиза. Просто не е форумна птица жената Mr. Green

# 388
# 389
ЗА фрагмана : оставам с впечатление , че З. има заслуга за деня с Баръш и Джемре на яхтата. /съдя от физионаомията и в 1 фраг. гогато излиза от къщата си/  Thinking

Да, точно. Даже я е закарала на яхтата.

dafne_1 .....сега след анонса разбра ли какво имах в предид... Peace  Wink

Общи условия

Активация на акаунт