Тренировки в домашни условия: Тема 20

• 42 358
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • Бостън/Провидънс/Ню Йорк
И аз да питам: колко кг. гирички да си купя?
нещото , което трябва да прецениш е каква повторяемост на упражнението може да постигнеш или искаш пълно натоварване и малко бройки, наистина пясъчните ще са ти най-оптимални като цена! но не са подходящи да ги ползваш като упора. Simple Smile
Момичета съжалявам, че спамя темата, но така ми тупкат мускулчетата на краката и по-точно подбедриците......  newsm78 чак се попритесних  newsm78

# 226
Здравейте момичета, нова съм тук и от скоро чета темата.От 3 месеца насам правя гимнастика в къщи, която съчетавам с 90-дневната диета.  От "едно време"   hahahaси имам дискове на Синди Кроуфорд, сигурно съм поизостанала доста, като чета вие какви програми следвате,  но на този етап ми вършат доста добра работа и ефекта при мен е очеваден - поне така казват всички.  HugИскам да ви питам нещо - по колко пъти седмично е разумно да се правят упражнения - приблизително около час - час и повече newsm78 Аз пропускам само когато съм неразположена и то в най-лошия случай 1-2 дена или понякога събота - неделя. Та ако ме посъветвате нещо ще съм ви благодарна   bouquet

Добре дошла при нас Simple Smile
Принципно, поне мое мнение е, че е хубаво всеки ден да се тренира - може 5-6 пъти да са сериозни тренировки 1-2 да е нещо по-леко, но всеки ден по 1 час мисля, че е достатъчно ако е хубава тренировката. Иначе може да разнообразиш тренировките - има много хубави програми, но трябва да кажеш по какво си падаш - има танцувални, силови, по прости и така - на 1-ва страница може да видиш всичко и най-добре е да си изтеглиш да видиш и да си прецениш кое ти допада и така - това е от мен и успех Simple Smile

# 227
202 час каланетика Simple Smile

# 228
Момичета, днес разговарях със съседите и наистина ще трябва да спра със сутришните тренировки  Cry Cry  това направо ми разби сърцето, честно... Сега търся алтернативи...имаме велоаргометър, който мога примерно да си въртя 30-тина мин..но не е същото, като една хубава и кратка HIIT тренировка  Cry ...но нямам друг избор......

Иначе отчет, след последното ми кардио сутринта:

1 час силова трен. във фитнеса + 15 минутката за корем от програмата P90X2 - "Ab Ripper" > много добра, много интересна и различна, много натоварваща! Тук да вметна за Инчето - легналата тренировка за корем на Джаки не ми образува никаква мус. треска, но все пак е доста хубава  Peace

И сега една много голяма молба към вас! Колкото и да е невъзможно, все пак, ако откриете някакви (макар и може би несъществуващи) упражнения, които не включват, по възможност, никакви подскоци и са адски тихи, но в същото време много интензивни, казвайте  Sad ...Въобщеее, приемам всякакви алтернативи, съвети, предложения и прочие   bouquet

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 21:59 от Kath

# 229
Сега ви изчетох и се включвам и аз с малко помощ  Rolling Eyes

Момичета съжалявам, че спамя темата, но така ми тупкат мускулчетата на краката и по-точно подбедриците......  newsm78 чак се попритесних  newsm78
Според мен не ти пукат мускулчетата, а ставите. По време на тренировка ли се случва? Защото, ако е така, може би проблема е в това, че вероятно не правиш загрявка на ставите. Когато ставите не са добре раздвижени, те пукат и това е нормално.   Загрявката се състои в стречинг и малко "warm up" кардио (т.е. кардио, което започваш с ниска интензивност и бавно я увеличаваш, като това продължава 5-6-7 мин). Ако не правиш това, пробвай. bouquet

Здравейте момичета, нова съм тук и от скоро чета темата.От 3 месеца насам правя гимнастика в къщи, която съчетавам с 90-дневната диета.  От "едно време"   hahahaси имам дискове на Синди Кроуфорд, сигурно съм поизостанала доста, като чета вие какви програми следвате,  но на този етап ми вършат доста добра работа и ефекта при мен е очеваден - поне така казват всички.  HugИскам да ви питам нещо - по колко пъти седмично е разумно да се правят упражнения - приблизително около час - час и повече newsm78 Аз пропускам само когато съм неразположена и то в най-лошия случай 1-2 дена или понякога събота - неделя. Та ако ме посъветвате нещо ще съм ви благодарна   bouquet

Най-добрата програма, според мен, е 3 дни силова тренировка и 2-3 дни кардио. Друг вариант е, както Инчето каза, по 1 час не много натоварваща тренировка, всеки ден. Но все пак, аз съм за първия  Peace
И все пак, според мен е най-добре сама да си избереш начина и дните за трениране, слушайки тялото си. Единствените сигурни съвети, които мога да дам са: 1. Силовите тренировки да се правят не повече от 4 пъти седмично - след една подобна тренировка, мускула има нужда от хубаво възстановяване. 2. Тренирай повече от 3 пъти седмично 3. Прави и силови тренировки, и кардио - това е най-ефективния начин.

# 230
Kath,

две предложения от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=LBnI0RO-6lA
http://www.youtube.com/watch?v=Th0u_z1m6BA&list=PLE22A9B2CC9 … &feature=plcp

Най-ефективното според мен ще е да правиш спринтове навън рано сутрин, така няма да има междусъседски свади и пулсът ти все пак ще е във високия регистър  Laughing

# 231
  • Бостън/Провидънс/Ню Йорк
Благодаря много за съвета, ще пробвам! още малко разгряване, но аз друго имах предвид  Wink
Съгласна съм с Kath относно силовите и кардио тренировките, първоначално всичко би подействало добре на организма, поради факта, че не е привикнал към някакво ежедневно по-хард натоварване, визирам по-интензивно. но след време за него това става нормално, както се случи и при мен, за това според мен смяната на вида и типа натоварване е от съществено значение... но всеки сам решава какво му се прави и какво му харесва Simple Smile
  bouquet

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 23:03 от Shems

# 232
Kath,

две предложения от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=LBnI0RO-6lA
http://www.youtube.com/watch?v=Th0u_z1m6BA&list=PLE22A9B2CC9 … &feature=plcp

Най-ефективното според мен ще е да правиш спринтове навън рано сутрин, така няма да има междусъседски свади и пулсът ти все пак ще е във високия регистър  Laughing

Благодаря ти за предложенията, но тренировките от линковете са по-скоро силови, на мен ми трябва тихо кардио.
А относно спринта в квартала - чудесна идея, но за съжаление неизпълнима при мен. Първия проблем са кварталните кучета, за които много хора изпращаме сигнали, опасни са, МНОГО са, но никой нищо не прави по въпроса. Втория проблем е, че ставам в 5:30 сутринта и имам точно 30 минути да загрея, да се изтренирам и да си взема душ  Shocked след това съм на училище... Т.е. няма как да се обличам, да слагам маратонките, да връзвам косата, да излизам, да тичам, да се прибирам...просто откъм време, няма как..
Благодаря ти все пак  Hug

# 233
Жалко наистина, това със съседите в блок е навсякъде проблем. В 11 клас сигурно имаш още часове по физкултура. Като си първа смяна и ако часа е в началото може да измислиш нещо. Иначе остава събота и неделя.

# 234
Allexa, скъпа,
нямаме физкултура...нито рисуване...нито музика...само английски и гадни икономически предмети, счетоводство, право и т.н. Като студенти сме  Laughing скука!

Shems права си, но не съвсем. Правилно си разбрала това, че трябва да сменяш тренировките...но не си разбрала как трябва да ги сменяш. Това, че досега си тренирала силово, не означава, че след като организма ти е свикнал, трябва да спреш да тренираш силово. Напротив. Трябва да увеличиш силовата тренировка, за да имаш ефект. Трябва да промениш типа упражнения, както и подредбата. Трябва да промениш, може би, дните, в които тренираш. За такива промени става на въпрос.
А иначе, грешката е моя, прочела съм "пукат", а ти си написала "тупкат". След като ти тупкат, това означава, че вероятно си претренирала, което ще рече не, чак до там, че си тренирала тежко, а по-скоро, че не си дала почивка и време на мускула да се възстанови. Аз, впрочем, си го имам този проблем от доста време. Трицепса на дясната ръка от време на време започва да трепти (понякога доста често) и осъзнах, че това е така, защото без да искам, като правя кик бек, с дясната ръка издърпвам повече и по-рязко, съвсем несъзнателно (добре, че ми казаха, като ме видяха  Laughing).
Опитай да промениш типа на упражнения и ако тренираш силово си давай повече почивка (максимум 4 дни силова тренировка, по мое мнение.. може и 5, но само в случай, че тренировките са разделени в отделни дни, за отделните мускулни групи)
Дано съм помогнала   bouquet

# 235
  • София
Kath можеш да пробваш да тичаш нагоре надолу по стълбите на блока. Незнам как са в твоя блок, но при нас стълбището е по встрани от апартаментите и ако не скачаш и не пръхтиш силно Simple Smile няма да те чуват.

# 236
Здравейте  Hug днес Смятам да се хопкам с Джаки!
Кат велоаргометър е хубава алтернатива!Интензивна интервална и си ти!Пускаш си динамична музика и почваш 3 минути средно темпо 1 минута бързо на най висока степен 1 минута бавно на най-ниска степен и после пак 3 минути на средна степен и така въртиш поне 5 повторения и ти е готова 30 минутната тренировка.

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 09:11 от Щък

# 237
Eй, и физкултура ли нямате в училище вече...! Спортната култура е важна.  Wink Студентите, които са в семейството ми имат спорт и рисуване/чертане.   Simple Smile

Въпросът за съседите и при мен е на линия. Сменят се и чакам в тих ужас новите. Но аз мога да ходя навън да бягам. Или на трамплина. Там имам едни 30 минутни подскоци на Трейси свалени от рутракера. В краен случай на кростренажора, който много мразя. За какво го купих да ме пита някой.

Сутринта отново кардио, за вечерта ще има силова с Руми или Зузана, и 10 кг гири към тях.  Laughing

Успешен ден на всички!

Бих искала да помоля момичето, което писа, че има трамплин, ако има някакви подходящи клипчета да ги публикува.  Аз не можах да намеря нищо интересно.  Peace

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 09:55 от allexa

# 238
Здравейтеее мацкиии Hug
Днес мога да се похваля с добра тренировка супер доволна съм направо се размазах... HIIT 30 на Turbo Fire + Yoga Zone - Flexibility този HIIT го препоръчвам на всички - 30 мин ама се размазваш Simple Smile
Пожелавам ви супер готин и усмихнат ден!   bouquet

# 239
Incheto21  от къде да си дръпна HIIT 30 на Turbo Fire ?

Общи условия

Активация на акаунт