Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 113

• 50 605
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Куркуметке,и аз така мисля!  Joy Joy Joy Joy
Марта,Благодаря! Пълнежа шоколадов ли е?  newsm78 newsm78 newsm78
Аз ако знаех - о-о, щях да съм агент 008

# 436
# 437
и на български и на английски-много силни думи!

И на турски:

"Can Yoldasim"
"Yol arkadasim"

В турския език съществува т.нар. Изафетна форма. Тогава когато едно съществително пояснява друго съществително. Това в българският език го има но с предлог, но обикновено прилагателно пояснява съществително. Изключение правят  думи с чужд произход като: тенис корт, бизнес среща
В случая:
Моята спътница на душата (душевната ми спътница)
Моят приятел по пътя (тук и с прилагателно не става)

Трудно е за превод, за буквален превод

Alians130 много хубаво го е превела
К-моя спътнице
ф-мой приятелю/спътнико

Аз много харесвам  българският израз "Човек за дълъг път", който смислово се припокрива с тези две фрази...

# 438
Dimony, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, щастие и късмет!   smile3525
Котараче, на теб честито християнче! Нека бъде много здраво и щастливо и изпълва дните ти с усмивки!  smile3525
    Този път въпреки мусти и онзи брадатко съм доволна от трейлъра  Peace  И на мен ми звучи леко невероятно да проточат и в 75 сватбата, но пък си спомням един разговор с Едже, май пак от туитър миналата година по това време, когато Керим е подарил роклята на Фатмагюл за Р.Д и е имало зададен въпрос дали тогава ще е сватбата. Едже беше отговорила, че за нея им трябват около 3 епизода и няма да е сега. Видях го, когато рових назад в темите преди време. В този ред на мисли започна в едната серия, цялата друга ... и първата брачна нощ в трета.  newsm78     Каквото и да правят, сега е ред на другите да страдат.
Цял сериал ги гледаме с драми, все те не са добре. Искрено се надявам да ни подарят оставащите серии щастие на сладурите, а финала да е запомнящо се хубав.   Praynig   Praynig   Praynig

# 439
Здравейте,сладурки!Радвам се,че ви заварвам в добро настроение! Laughing
Усмихнати,слънчеви,позитивни-страхотни сте! Hug
Изчетох ви и съм нахилена като зелка Joy Joy Joy Joy
Браво-все така духовити и лъчезарни! Hug

Димони,честит празник,мила!Само щестливи мигове с обичаните хора!

Черна котка, Бял котарак,да ти е живо и здраво малкото слънчице!Само щастие да грее на лицето му!

# 440

Сватбата е на 5 май , а ще я излъчат на 10 май - не виждам основание първата брачна нощ да ни я покажат в 75 еп newsm78
Сватбата едва ли ще е по-вече от 1 час - имат време да ни покажат и други събития Praynig

Забелязахте ли липса на огледало/тоалетка  в спалнята newsm78 това не ми харесва- искам Керим да лежи в леглото и да гледа как Фатмагюл се реше пред огледалото...
...също така ,мисля ,че Фатмагюл ще е затруднена да съблече сама  булчинската рокля - някой ще трябва да помага за  ципа отзад....само подсказка за авторките на репортажи и трейлъри Embarassed Joy
...а забелязахте ли ,че младоженеца има пояс Embarassed Joy има ли желаещи да помагат на Фатмагюл Embarassed Joy

# 441
  • Разград

# 442
Лилинце, иска ли питане!  Joy Joy Joy Веднага ще се притечем на помощ, ама си мисля, че Фатмагюл е достатъчно сръчна и няма да се наложи. Joy Joy Joy

# 443
Цитат
...а забелязахте ли ,че младоженеца има пояс има ли желаещи да помагат на Фатмагюл
Lilims, и още питаш!  Grinning И аз го забелязах пояса, много е секси. Керим въобще става все по-хубав, направо минавам на успокоителни.  Simple Smile

# 444
  • В Града на Липите
bebo_sn, напълно си права.  И аз имах предвид следващия ден, обаче от бързане да си напиша поста не съм уточнила. И нещо съвсем се омотах, ама карай, от вълнение е.
Хванаха ме да участвам в ремонта у нас и само притичвам да ви чета нелегално  Joy
Дано не падна от стълбата, че да си навехна и другия крак  Joy

п.п. Славенка, това с тортата си е направо брилянтна идея. Наистина ще се гътне, ако не от слюнкоотделяне, то от бяс.

п.п. Групата с пояса!!! Да не пропуснете да ме включите и мен.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 21:29 от hrissi_sz

# 445
и на български и на английски-много силни думи!
И на турски:
"Can Yoldasim"
"Yol arkadasim"
В турския език съществува т.нар. Изафетна форма. Тогава когато едно съществително пояснява друго съществително. Това в българският език го има но с предлог, но обикновено прилагателно пояснява съществително. Изключение правят  думи с чужд произход като: тенис корт, бизнес срещ
В случая:
Моята спътница на душата (душевната ми спътница)
Моят приятел по пътя (тук и с прилагателно не става)
Трудно е за превод, за буквален превод
Alians130 много хубаво го е превела
К-моя спътнице
ф-мой приятелю/спътнико
Аз много харесвам  българският израз "Човек за дълъг път", който смислово се припокрива с тези две фрази...
dani_ka-БЛАГОДАРЯ

# 446
  • Враца
Dimony, честит рожден ден! Да си жива и здрава , и от тук насетне мнооого щастливи мигове в твоя живот! smile3525

Черна котка, Бял котарак, на новото християнче пожелавам да стане достоен човек!

Виждам, че си имаме трейлър и съм убедена, че това ще бъде един още по-хубав епизод от предишния. Усещам атмосферата около младоженците доста наелектризирана още отсега - зомбирането върви с пълна сила Joy Joy Joy Joy Какво ли ще е в лавандуловата къща през нощта .....? Само ще гадаем. Laughing Laughing Laughing
Имаме си и трейлър-мейлър - Както винаги Хриси е на ниво  newsm10

Малчева - за първата брачна нощ  newsm10- добре че камерата се е замъглила на време. Това ще ни е достатъчно. Въображението работи с пълна сила - ще се запасим с достатъчно количество студена вода.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 20:06 от mama_an_ji

# 447
  • Разград

# 448
Сватба, сватба - колко да е дълга и продължителна ? Явно темата която вълнува всички е .... а после какво ? Ваня сигурно е пускала този "целувков "клип / признавам си  и него копнах от рускините /.
 Аз днес май повече съм там
Те с него правят "разреждане" на напрежението в темата / да им имам разреждането, ама като са казали така..../
Скрит текст:

П.П. Да покажат нещо такова, без излишни подробности / колко му е има-няма 3 минути екранно време / - и после както казва Хриси -" Летят гълъбите - значи е сутрин"

# 449
След тези трейлъри ставаме криминалисти.
Не е за вярване каква пъклена мисъл ме споходи.Явно, че на сватбата ще има суматоха в разкриването на наемника. Не ми е ясно как ще го прикрият, за да не разберат младоженците.
Дано успеят да го скрият и да си продължат веселбата. Но мисълта ми е как тати Фахретин ще остави децата, както той нарича Керим и Фатма, сами в къщата им след сватбата? Ами ако някой им направи засада? Или първата брачна нощ ще се отложи  за по-сигурно в  друго време, защото е опасно или трябва да имат охрана.
Тогава си представям три варианта:
1.Мукадес веднага си предлага услугите и те заедно с Рахми след сватбата отиват с младоженците в новата им къща, за да не са сами и да не се страхуват. Под въпрос е първата брачна нощ. Муки ще слухти, ще подсказва дебелашки какво предстои. Можем да си представим с какъв съветнически вихър ще ги обрули.  

2. Остават да нощуват в къщата на Кадир и нощта няма да е първа, а нулева:

3. Младоженците си отиват в къщата нищо не подозиращи, а отвън се строяват на стража Рахми, Фахретин, Кадир, Йомер, Емре и всички мъже от гостите. Незабелязани обикалят цяля нощ чак до зори, за да са спокойни, че децата няма да са обезпокоявани. На сутринта, когато чуят пеенето на Фатма/защото съм сигурна, че тя ще пее от щастие/, когато сервира чаят на Керим, тихичко ще се оттеглят от пост усмихнати, че са опазили щастието на младите.

Общи условия

Активация на акаунт